Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 26. september 2023

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

VIN UDEN PIS: Aprilsnar!

VIN UDEN PIS: Aprilsnar!
Vinhjernen

”Kære cellekammerat, jeg ønsker dig et glædeligt UFO-angreb. Hilsen Paven.”

 Se, det er en af mange muligheder for at personificere en hilsen ved hjælp af de fortrykte muligheder, der udgør etiketten på vinen ”30 Wishes”. Den tager dermed prisen som det mest kreative indslag denne gang, hvor der er gået lidt gak og løjer i den.

Temaet er nemlig ”Aprilsnar” og vi har bedt om flasker med sjove navne, skægge etiketter eller anden brug af humoristisk sans. Vi skal jo huske, ikke at tage vin alt for alvorligt. Der er da ikke noget værre end at dele en god flaske vin med nogen, der uanset vinens kvalitet kun kan foretage en analytisk dissektion af vinen og helt glemmer at drikke og nyde. Vinøse retsmedicinere, kalder jeg dem og uagtet, at deres vinviden kan være imponerende, så deler jeg altså hellere min Pingus 1995 med en, der vil have en lille skid på, end en, der mener at kunne smage den regn, der faldt i september.

Et engelsk vinfirma annoncerede på en 1. april, at deres vine nu også ville kunne fås med skruelåg til venstrehåndede. Herhjemme blev folk i Roskilde for mange år siden pranket af De Danske Spritfabrikker, der gratis uddelte en lettere fejlslagen produktion af Gammel Dansk, hvis man selv medbragte emballage. Det tilbud skabte trafik og kødannelser og gjorde også at eddike hurtigt blev udsolgt i byen, fordi folk købte og tømte dunkene.

Her på kanalen kunne vi ikke drømme om at pranke nogen, men byder som vanligt på dugfriske vinanmeldelser. Skulle du finde på at skrive en kommentar, så deltager du automatisk i lodtrækningen om en plads til ”Vin Uden Pis Bordeaux 2000”-smagningen. Her smager vi samtlige vine fra 1855-klassifikationen i den legendariske årgang 2000, der så småt er ved at være moden. Smagningen afholdes 1400-1800 d.30/3 2021 i Århus.

Aprilsnar

”insensato” Rioja 2019

Pris: 119,-

Forhandler: Sprit&Co

Rioja, for dulen. Det får du for lidt af. Her på ren garnacha og med et meningsløst navn. Bogstaveligt. Dejligt krydret næse med masser af røde bær og et touch af anis. Klassiske garnachadyder, fristes man til at sige. Spicy, fyldig og behagelig mund. Moderne og frugtig stil uden al det træ, dine forældre elsker.


Generacion 20 Garnacha 2018

Pris: 119,- (normalpris 179,-)

Forhandler: Kjær&Sommerfeldt

Mere garnacha, men nu er vi i Aragon, øst for Rioja. Her får du likørtung, men charmerende næse med moden, lidt svesket (oxideret?) frugt. Varm krydret mund med letsød frugt. Drik kølig, ellers bliver det for gumpetungt.


Domaine de la Janasse Terre de Boussiére 2018

Pris: 112,50 v. 6 (normalpris 125,-)

Forhandler: Jysk Vin

Urtet, krydret, lakridset og herlig næse. Velstruktureret og harmonisk mund. Glimrende vin, der kan håndtere en del mad. Flot vin.


30 Wishes Organic 2018

Pris: 139,-

Forhandler: Sprit&Co

Krea-prisen har vi allerede tildelt, men hvad er der i flasken?  Det er ren tempranillo og vi er stadig i Spanien (Valencia). Violparfumeret og indbydende næse med blåbær. Cremet, lækker og meget drikkevenlig mund. En charmetrold af rang.


Musso 2016 [BEDST I TEST]

Pris: 168,- (normalpris 198,-)

Forhandler: Kjær&Sommerfeldt

Fra Amaroneland kommer æselvinen Musso, der i denne årgang er på marzemino nero og pinot. Næsen starter lidt reduktivt, senere kommer ribs og hindbær. Saftig og rank vin, uhyre drikkelig og velfungerende. Og bedre end 2015, som også har været forbi.


50 Reasons

Pris: 139,-

Forhandler: Sprit&Co

Den hvide pendant til 30 Wishes. Fed næse med ananas og fad.  Fed mund med mineralsk rygrad. Velfungerende og vellavet og umulig at genkende som sauvignon blanc. Men lækker, der.


Love by Léoube

Pris: 115,- (normalpris 155,-)

Forhandler: Kjær&Sommerfeldt

Provenceduftende næse med engelsk vingummi. Saftig bællemund i ordets allerbedste forstand. Men med vinøs pondus nok til at håndtere din kråsesalat på havnecaféen. Klassisk og dejlig rosé.


Ramón do Casar

Pris: 119,- v. 6 (normalpris 139,-)

Forhandler: Jysk Vin

Floralt aromatisk næse med grapefrugtskal. Meget indbydende. Skøn, crisp og mineralsk mund. Letløbende i farlig grad. Giv mig et skaldyrsfad og den hér ad libitum.


Nivei Semidulce 2017

Pris: 45,-

Forhandler: LIDL

Hvornår fik du sidst halvsød hvidvin fra Rioja? Her er der næse af pære og petroleum.  Ret sød mund, men i ok balance. Til studentergilder, terrasse-tanning og andre uhøjtidelige stunder.


The Wandering Bird by Mud House Wines [BEDST TIL PRISEN]

Pris: 49,-

Forhandler: LIDL

Herlig næse af knækket hyldegren (prøv selv) og nyslået græs. Knivskarp og sprød, tør mund med frisk syrebid. Textbook sauvignon blanc og meget vin for pengene.


Breganze Vespaiolo 2019

Pris: 139,- (normalpris 169,-)

Forhandler: Kjær&Sommerfeldt

Diskret næse af enghø og Golden Delicious-æble. Krydret og spændstig mund med både fylde og friskhed. Lav en paella eller steg nogle sværdfiskbøffer.

Stik os en kommentar

Smid en kommentar