Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 31. juli 2021

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Beskidte breakfast muffins – så er der krudt til hele dagen

Beskidte breakfast muffins – så er der krudt til hele dagen
Ingeniøren
Så skulle der være energi til resten af dagen!

De fleste har nok prøvet en morgenmadsburger eller muffin fra en stor burgerkæde. Den lægger en god bund for resten af dagen, og det kan du uden problemer lave derhjemme.

Det er ikke rigtigt til at opdrive engelske muffins i almindelige supermarkeder, som er den bolle, der skal bruges. Men så bager du den da bare selv. I modsætning til almindelige boller så skal engelske muffins bages på panden, og det går ret hurtigt under låg. Og er egentlig et fint alternativ til en ovn.

Hvis du VIRKELIG ikke orker at bage bollerne selv, kan krydderboller eller burgerboller snildt gøre det ud for de engelske muffins.

Din mad bliver selvfølgelig kun så god, som dine råvarer er, så sørg for at få købt det gode bacon, mel, æg og svinekød. Her bruges der svinekød fra Birthesminde, der har gammel, sortbroget, dansk landrace, der er både smagsintensivt og saftigt kød. Fra glade, økologiske grisebasser i det fri.

Beskidte breakfast muffins

Så skulle der være energi til resten af dagen!
5 fra 2 stemmer
Forb. tid: 2 timer
Tilb. tid: 30 minutter
Ret: Brunch, Morgenmad
Køkken: Amerikansk, Dansk
Keyword: breakfast, drømmemuffins, mcmuffin

Ingredienser

Engelske muffins

  • 250 g hvedemel bedre mel – bedre smag
  • 125 g mælk
  • 15 g gær eller 1 tsk tørgær
  • 1 tsk sukker
  • 25 g smør
  • 1 æg
  • 1 knivspids salt
  • Majsmel eller semolinamel til drys

Bøffer

  • 600 g hakket svinekød det bedste, økologiske du kan få fat i
  • Salt
  • Peber
  • 1 tsk løgpulver
  • 1 tsk timian
  • 1 tsk salvie

De sidste ingredienser

  • 8 skiver bacon du køber bare den bedste, du kan finde
  • 4 skiver cheddar
  • 4 æg

Sådan gør du

Bøffen

  • Bland kød og krydderier godt og stil det til side, så det kan trække.

Engelske muffins

  • Lun mælk og smør til max 30 grader.
  • Bland gær og sukker ud i vandet. Hvis du bruger tørgær, tilsætter du det sammen med melet.
  • Tilsæt æg, mel og salt (og evt. tørgær) og rør det godt sammen. En røremaskine er lettest, men det går fint med håndkraft. Æld det godt sammen til en blød og ensartet masse. Der skal ikke tæskes for meget, fordi den skal være blød i midten og ikke sej.
  • Lad dejen hæve i en time under en badehætte eller et fugtigt viskestykke.
  • Efter hævningen deles dejen op i 8 dele. Rul dem sammen til kugler og tryk dem flade, så de er godt 1 cm høje. Drys dem godt på begge sider med semolinamel eller majsmel. Lad dem hæve yderligere en halv time.
  • Bollerne bages på en tør pande på medium varme i 6-8 minutter på hver side. Hellere for langsomt end for hurtigt, så de ikke bliver for mørke. Pas på ikke at trykke luften ud af dem undervejs.
  • Lad dem køle af på en rist, og så er de klar til at spise. De kan skæres over, eller også kan de lirkes åbne med en gaffel. Gaffelmetoden giver en ujævn overflade, der er god til ristning og til at tage imod flydende æggeblomme eller smør.

Den samlede breakfast muffin

  • Steg bacon så sprødt, som du ønsker det, og stil det til side. Fedtet bruger du til resten af stegningen 😍
  • Del kødet op i fire tynde bøffer og steg dem. Stil dem til side med osten på toppen, så den når at blive blød.
  • Steg de fire æg, som du ønsker det. Flydende blomme er vigtigt!
  • Saml banditten! De flækkede, engelske muffins kan ristes, så indersiden også bliver sprød. Giv det en gang ketchup bunden, eller hvis du er en frækkert med baconsyltetøj på køl, virker det også! Hot sauce, sennep og alverdens guf kan også bruges.
  • Så er der serveret og husk at lægge en lur ind i programmet!
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Stik os en kommentar

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering