Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 29. marts 2020

Scroll to top

Top

3 kommentarer

Baconsyltetøj – because you’re worth it!

Baconsyltetøj – because you’re worth it!
Ingeniøren
Pimp dine gryderetter, i burgers, på røræg, på toppen af en ostemad eller i en pivfræk cowboytoast.

Baconsyltetøj lyder som lidt af et fabeldyr, men det er den perfekte umamibombe i fællesskab med andre ingredienser – eller for sig selv på et stykke brød, hvis du er en lille gris.

Kombinationen af sødt, surt, salt, fedt, bittert og umami gør baconsyltetøj anvendeligt i både gryderetter, i burgers, på røræg, på toppen af en ostemad eller i en pivfræk cowboytoast.

Baconsyltetøj

Pimp dine gryderetter, i burgers, på røræg, på toppen af en ostemad eller i en pivfræk cowboytoast.
5 fra 1 stemme
Forb. tid: 1 time
Ret: Morgenmad
Køkken: Amerikansk, Dansk
Keyword: bacon

Ingredienser

  • 250 g bacon Jo bedre bacon – jo bedre syltetøj
  • 2 store løg
  • 2 fed hvidløg
  • 100 g farin
  • 50 ml whisky eller bourbon
  • 50 ml æblecidereddike
  • Salt & peber

Udstyr

  • Stegepande
  • Patentglas

Sådan gør du

  • Skær bacon i små tern og steg det helt sprødt på panden i roligt tempo. Langsomt så alt fedtet smelter fra.
  • Snit løgene i små tern, imens du steger bacon.
  • Si fedtet fra – og husk at gemme fedtet til næste gang madlavning!
  • Hak det sprøde bacon meget fint.
  • Steg løget af stille og roligt i lidt restfedt fra baconet. Giv dig god tid, så det bliver blødt, sødt og lækkert.
  • Imens hakker du hvidløg meget fint, som du bruner let sammen med løget hen mod slutningen.
  • Tilsæt det finthakkede bacon til løget på panden og bland det godt sammen.
  • Tilsæt farin, whisky, eddike, salt og peber og kog det op.
  • Skru ned for panden og lad syltetøjet stå og koge lidt ind, så farinen smelter, og whiskyen reduceres.
  • Rengør patentglasset først med kogende vand og derefter med lidt whisky. Der er ingen grund til at hælde whiskyen ud :)
  • Hæld syltetøjet på patentglasset og stil det i køleskabet.
  • Det bør kunne holde sig i laaaaang tid grundet mængden af sprut, eddike og farin.
  • Nyd det til en cowboytoast, med ost eller på røræg. Værsgo!
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Morten Jørgensen

    Hej Svende
    Jeg har lige prøvet at lave den her i julen. Jeg prøvede den som tilbehør til æbleskiver (ikke hjemmelavede). Det var ikke det store hit. Der var dig en pige der var helt vildt med baconsyltetøj og kunne spise den med teske. Vi talte lidt om at den kunne være god oven på en lun leverpostej. Men det skal prøves. Da jeg stod ved gryden tænkte jeg på at det kunne være fint med lidt tørret ingefær eller måske det kinesiske five spiece eller måske bare et laurbærblad lige for at tilføje lidt ekstra ;)

    • Ingeniøren

      Det er en meget kødfed syltetøj og ikke til den søde side, så den er nok ikke god alene. Men leverpostej lyder som en god ide. Og krydringen kan sagtens jazzes op!

Smid en kommentar