Surdejsbrød med ribeye steak, feta og nordisk chimichurri
Findes der noget bedre end en perfekt stegt ribeye-steak med en friskrørt chimichurri? Det skulle da lige være en perfekt stegt ribeye-steak på et stykke sprødstegt surdejsbrød, toppet med blød feta og chimichurri med et nordisk twist!
Annonce for Global.
Det er ingen hemmelighed. På Gastromand elsker vi at lave og spise god mad. Men vi elsker også at nørde og bruge det helt rigtige køkkengrej for the job – den store grill, den voldsomme blender, panden med den perfekte varmefordeling – eller måske vigtigst af alt: Den skarpe kniv, som ligger perfekt i hånden.
Derfor var det også en sjov udfordring, at skulle udvikle en opskrift der skulle fremhæve Global-knivenes styrker.
Du kender helt sikkert de klassiske Global-knive, men hvad med den frække storebror Sai? Knivene i serien er lavet af tre lag stål. Basen er lavet af samme stærke stålblanding som Global Classic, mens de to yderste lag er lavet af et blødere stål. Dette giver knivene en rustfast overflade i kombination med en ekstrem hård kant. Knivbladet har desuden en hamret finish, som betyder, at ingen af knivene er ens.
Til denne opskrift vil jeg altid bruge 3 forskellige knive – Global eller ej:
- Brødkniven, der skær igennem selv den bedste surdejskrumme, som var det smør.
- Santukokniven, der med sit store blad chopper selv store mængder grønt
- Kokkekniven, der er det perfekte allroundsværd, men som excellerer når der skal skæres kød
Ingredienser
- 1 skive Surdejsbrød
- 1 stk. Ribeyesteak
- 1 helt Hvidløg
- Feta
Nordisk Chimichurri
- 1 håndfuld Bredbladet persille
- 1 håndfuld Dild
- 1 stk. bananskalotteløg
- 2 dl Olivenolie
- 1/2 dl Hvidvinseddike
- Havsalt
Udstyr
- 1 Global Sai Brødkniv
- 1 Global Sai Santukokniv
- 1 Global Sai Kokkekniv
Sådan gør du
- Skær toppen af hvidløget
- Pak hvidløget i staniol
- Bag hvidløget i ovnen i 30 min. ved 185 grader
Nordisk Chimichurri
- Hak persille, dild og skalotteløg fint med din santukokniv
- Bland med olivenolie og eddike
- Smag til med havsalt
- Skær en god, tyk skive surdejsbrød med din brødkniv
- Grill eller steg surdejsbrødet
- Kryd ribeyesteaken med salt
- Steg ribeyesteaken ved høj varme i et par min. på hver side
- Lad steaken hvile i 5-10 min. og skær den i skiver med din kokkekniv
- Tag hvidløget ud af ovnen og pres de bløde, lækre fed ud på brødet
- Smør hvidløg ud på brødet, top med skiver af ribeye, smulr feta udover og afslut med chimichurri
Happy chopping.
Find de lækre Global Sai knive her.
Stik os en kommentar
Submit a Comment