Suveræn Sauce Tartare!
Synes lige jeg vil dele denne helt suveræne opskrift fra Brødrene James og Adam Price på Sauce Tartare med jer.
“Saucen” kan (in my oppinion) bruges til næsten alt, men er selvfølgelig et ekstra hit til fisk og skaldyr.
Ca. pris: 30kr for 4 personer
Ingredienser
- 200 g mayonnaise - rigtige mænd laver naturligvis selv mayonaisen ellers køb en go - Hellmans el. lign. - det betaler sig:-)
- 2 spsk. yoghurt naturel
- 1½ spsk. finthakkede kapers
- 2-3 finthakkede cornichoner
- 1 spsk. finthakket løg
- 1 spsk. finthakket purløg
- 1 spsk. finthakket persille
- ½ spsk. dijonsennep
- Salt peber
Sådan gør du
- Rør mayonnaise og yoghurt sammen.
- Hak alle ingredienser ganske fint og kom dem i mayonnaisen.
- Smag til med sennep, salt og peber.
Velbekomme!
Stik os en kommentar-
Hvor længe er holdbarheden og kan den fryses?
-
De bruger altså ikke yoghurt men creme fraiche
-
Lidt udenfor nummer her.
Men tilsætter selv lidt friskhakket estragon og dild. Ikke mere, end at det kun forstærker den fine smag af fisken, men tilpas til, at den får det friske strejf.Vibeke, brug aldrig olivenolie i en mayo mm. det er til en rouille, brug en neutral olie. jeg bruger typisk rapsolie i en god økologisk kvalitet.
-
Ups!
Mente selvfølgelig estragon og dild i stedet for purløg og persille!
-
-
Lidt udenfor måske, men en opskrift på god mayonnaise ville ikke være af vejen! Jeg befinder mig ofte i et problem med olien, da alm økologisk olivenolie smager af for meget. Hvad bruger Du?
-
Hold nu k…. Den er god.
Det er første gang jeg laver den !!!!,
Men ikke sidste gang.
Så skal der smovses Uhmmm.:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) -
Brødrene Pricer laver helt sikkert god mad samt underholdende og spændende TV, men en ægte sauce Tatare er noget anderledes og væsentlig mere lækker, her er den i al sin enkelthedi flg. Escofiere.
4 hårdkogte æggeblommer lægges i en sigte og passeres gennem en fin sigte sammen med et ca 20 g purløg, ned i den hjemmelavede Mayonnaise. Den må ikke være købt, der er for mange tilsætninger i en købt Mayo der ødelægger det elegante i denne kolde sauce.
Herefter trækker den koldt i mindst to timer.
På denne måde for man en elegant, lidt tilbagelænet sauce tartare der ikke overdøver den fine smag fra fisken. -
Tak til Brødrene Price ;-)
-
@nitzman
du har helt ret! Opskriften bærer tydeligt præg af at være en af de allerførste på siden!
Det er hermed rettet:)
-
hov hov… Mayonnaise – det er noget man rør selv ;-)
Comments