Gastromand.dk | 24. October 2018

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Sprængt Unghane

Webmasteren

Jeg faldt for nylig over denne opskrift af Ebbe Volmer, K√łkkenchef p√• Pr√©misse i Moltkes Pal√¶.

Opskriften er endnu ikke afpr√łvet, men synes den ser sp√¶ndende ud

Ca. pris: 150 for 4 personer

Dag 1: Saltlage

675g salt
225g sukker
3,4l vand

Bring vand, salt og sukker i kog s√• sukkeret og salt opl√łses. Stil saltlagen i k√łleskabet indtil den er helt kold.

Dag 2: Sprængning

1 stor unghanekylling (gerne bornholmer)

L√¶g kyllingen i en plasticpose og h√¶ld den kolde saltlage ved. Luk posen og l√¶g den p√• en tallerken i k√łleskabet i et d√łgn. Vend posen et par gange i l√łbet af d√łgnet.

Dag 3: Kogning

Porre
Gulerod
L√łg
Peberkorn
Laurbærblad
Frisk Timian
Persille

Fl√łde
Sm√łr
Estragon

– Tag kyllingen op af saltlagen og l√¶g den i koldt vand i k√łleskabet et par timer.
– L√¶g kyllingen i en stor gryde med porre, gulerod og l√łg. D√¶k den med vand og bring den i kog.
– Fjern skum og urenheder fra overfladen af vandet.
РTilsæt peberkorn, lauerbærblad, frisk timian og persille.
– Lad kyllingen simre ved svag varme indtil k√łdet l√łsner sig fra benene (ca. 1 time).

– Kog evt. nye kartofler og guler√łdder der skal serveres til kyllingen, i kogelagen.
– Si urter fra kogevandet og kog ind til ca. 70%.
– Tils√¶t fl√łde, sm√łr (gerne usaltet) og estragon.

I glasset anbefaler Ebbe Vollmer Tysk Weissbier eller Pale Ale, Beaujolais eller Pinot Noir.

/Velbekomme

Smid en kommentar