Gastromand.dk | 20. November 2018

Scroll to top

Top

3 kommentarer

Mormormad: Tarteletter deluxe med friske hvide og grønne asparges

Mormormad: Tarteletter deluxe med friske hvide og grønne asparges
Webmasteren

Sidste bud i aspargesføljetonen, må være den ultimative aspargesopskrift – nemlig tarteletter med “høns” i asparges!

 

Gastromand kickin’ it old school

Dagen inden var der røget en hel kylling i ovnen, så der var en del kød tilovers, som naturligvis ikke skulle gå til spilde.

Som nævnt tidligere, laver tyskerne altså ganske fornuftige asparges…

3.5 from 2 reviews
Luksustarteletter med friske hvide og grønne asparges
Forfatter: 
Kategori: Frokostret/Forret/Hovedret
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 2
 
Ingredienser
  • 1 pakke tarteletter - ja jeg har endnu ikke forsøgt mig selv
  • 3-400g plukket kylling
  • 1 bundt hvide asparges - Føtex' de bedste i denne omgang
  • ½ bundt grønne asparges - der trængte til at blive spist
  • 1 løg
  • En sjat hvidvin eller citronsaft
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk mel
Tilberedning
  1. Skær aspargesene i passende størrelse
  2. Smid asparges, løg og hvidvin i en gryde og dæk med vand
  3. Kog først de hvide asparges i 5 minutter og tilsæt derefter de grønne
  4. Si vandet fra når de grønne har fået ca. 1 minut (kogevandet skal gemmes)
  5. Smelt smør i en gryde
  6. Tilsæt mel og pisk sammen
  7. Pisk herefter kogevandet i lidt efter lidt
  8. Tilsæt kødet og lad det varme igennem
  9. Når kødet er gennemvarmt tilsættes aspargesstykkerne
  10. Smag til med salt og rigeligt peber
  11. Varm tarteletterne
Noter og anretning
Fyld tarteletterne riiigeligt op - det må gerne vælte ud på tallerken

Den sprøde skal, det møre kyllingekød og de sarte asparges gør dette til en ægte herreklassiker.

Det sidste aspargesbillede i denne omgang…

Velbekomme!

Spiser du tarteletter? Og Laver du dem med grønne, hvide eller asparges fra dåse?

Kommentarer

  1. Så tror jeg lige nøjagtig aftensmaden er reddet! Takker…

  2. En god gamle ret nu med et lille pif. Ser godt ud, det må man give jer :)
    Stod den så på hvid eller på en kold øl ?

    • Den stod på et glas Pinot Gris, men en pilsner eller IPA kunne også være et godt bud til:)

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften: