Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 16. september 2019

Scroll to top

Top

3 kommentarer

Mormormad: Tarteletter deluxe med friske hvide og grønne asparges

Mormormad: Tarteletter deluxe med friske hvide og grønne asparges
Webmasteren

Sidste bud i aspargesføljetonen, må være den ultimative aspargesopskrift – nemlig tarteletter med “høns” i asparges!

 

Gastromand kickin’ it old school

Dagen inden var der røget en hel kylling i ovnen, så der var en del kød tilovers, som naturligvis ikke skulle gå til spilde.

Som nævnt tidligere, laver tyskerne altså ganske fornuftige asparges…

Luksustarteletter med friske hvide og grønne asparges

3 fra 1 stemme
Antal: 2
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 1 pakke tarteletter - ja jeg har endnu ikke forsøgt mig selv
  • 3-400 g plukket kylling
  • 1 bundt hvide asparges - Føtex' de bedste i denne omgang
  • 1/2 bundt grønne asparges - der trængte til at blive spist
  • 1 løg
  • En sjat hvidvin eller citronsaft
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk mel

Sådan gør du

  • Skær aspargesene i passende størrelse
  • Smid asparges, løg og hvidvin i en gryde og dæk med vand
  • Kog først de hvide asparges i 5 minutter og tilsæt derefter de grønne
  • Si vandet fra når de grønne har fået ca. 1 minut (kogevandet skal gemmes)
  • Smelt smør i en gryde
  • Tilsæt mel og pisk sammen
  • Pisk herefter kogevandet i lidt efter lidt
  • Tilsæt kødet og lad det varme igennem
  • Når kødet er gennemvarmt tilsættes aspargesstykkerne
  • Smag til med salt og rigeligt peber
  • Varm tarteletterne

Noter

Fyld tarteletterne riiigeligt op - det må gerne vælte ud på tallerken
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Den sprøde skal, det møre kyllingekød og de sarte asparges gør dette til en ægte herreklassiker.

Det sidste aspargesbillede i denne omgang…

Velbekomme!

Spiser du tarteletter? Og Laver du dem med grønne, hvide eller asparges fra dåse?

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. 3 stars
    Så tror jeg lige nøjagtig aftensmaden er reddet! Takker…

  2. 4 stars
    En god gamle ret nu med et lille pif. Ser godt ud, det må man give jer :)
    Stod den så på hvid eller på en kold øl ?

    • Den stod på et glas Pinot Gris, men en pilsner eller IPA kunne også være et godt bud til:)

Smid en kommentar