2 kommentarer
Hvide asparges, bagt lange med crumble og asparges/hvidvinssauce
I vores aspargesføljeton er vi nået til en kombination med fisk – denne dag var det lange, der lå på fiskemandens is, so be it. En kombination der endnu en gang inkludere en crumble og som blev akkompagneret af en lækker sauce lavet på kogevandet fra aspargesene.
Inspirationen til opskriften blev fundet på Bergholts opskrifter og Foodfanatic.
Antal: 2
Ingredienser
- 1 stk. langefilet eller anden hvid fisk på ca. 500 g
- 1 bundt hvide asparges
- 1 løg
- Saft fra 1/2 citron
- 1 sjat hvidvin
- 1 broccoli
- 2 skiver rugbrød
- 2 skiver halvgammelt lyst brød
- Urter en mas
- Olivenolie
- Salt
- Peber
Sådan gør du
Crumble
- Blend brød med en håndfuld urter, en sjat olie, salt og evt. en anelse peber
Lange
- Tjek fileten for ben og overskydende skind
- Læg fisken i et ovnfast fad
- Smør fisken med olie (jeg brugte ren faktisk en gastrique lavet på en sjat Sauternes og rødvinseddike, men det smagte ikke rigtigt igennem)
- Drys crumblen over fisken
- Smid fisken i ovnen i ca. 15 min. ved 175 grader
Asparges
- Skræl de hvide asparges og knæk enden af
- Læg aspargesene i en stor gryde med løg, citron, hvidvin (og evt. skrællerne fra aspargesene og lidt urter) og dæk med vand
- Kog aspargesene i 6-10 minutter alt afhængigt af tykkelsen
- Tag aspargesene op og læg til side
Sauce
- Si kogevandet
- Tilsæt et skud fløde
- Kog ind til passende tykkelse
Broccoli
- Skær størstedelen af toppen og gem til en anden god gang
- Slice stokken på en mandolin
- Blancher skiverne i ca. 30 sek.
Noter
Server med et par kogte nye kartofler.
Anret som på billedet og overhæld aspargesene med saucen ved bordet.
Drik et godt glas hvedeøl til
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Velbekomme!
Stik os en kommentar-
det smager godt! -
Dejligt at kunne inspirere. Maden ser lækker ud.
Kommentarer