Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 20. januar 2019

Scroll to top

Top

2 kommentarer

Hvide asparges, bagt lange med crumble og asparges/hvidvinssauce

Hvide asparges, bagt lange med crumble og asparges/hvidvinssauce
Webmasteren

I vores aspargesføljeton er vi nået til en kombination med fisk – denne dag var det lange, der lå på fiskemandens is, so be it. En kombination der endnu en gang inkludere en crumble og som blev akkompagneret af en lækker sauce lavet på kogevandet fra aspargesene.

Den færdige tallerken

Inspirationen til opskriften blev fundet på Bergholts opskrifter og Foodfanatic.

3.0 from 1 reviews
Hvide asparges, bagt lange med crumble, asparges/hvidvinssauce
Forfatter: 
Kategori: Hovedret
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 2
 
Ingredienser
  • 1 stk. langefilet eller anden hvid fisk på ca. 500 g
  • 1 bundt hvide asparges
  • 1 løg
  • Saft fra ½ citron
  • 1 sjat hvidvin
  • 1 broccoli
  • 2 skiver rugbrød
  • 2 skiver halvgammelt lyst brød
  • Urter en mas
  • Olivenolie
  • Salt
  • Peber
Tilberedning
Crumble
  1. Blend brød med en håndfuld urter, en sjat olie, salt og evt. en anelse peber
Lange
  1. Tjek fileten for ben og overskydende skind
  2. Læg fisken i et ovnfast fad
  3. Smør fisken med olie (jeg brugte ren faktisk en gastrique lavet på en sjat Sauternes og rødvinseddike, men det smagte ikke rigtigt igennem)
  4. Drys crumblen over fisken
  5. Smid fisken i ovnen i ca. 15 min. ved 175 grader
Asparges
  1. Skræl de hvide asparges og knæk enden af
  2. Læg aspargesene i en stor gryde med løg, citron, hvidvin (og evt. skrællerne fra aspargesene og lidt urter) og dæk med vand
  3. Kog aspargesene i 6-10 minutter alt afhængigt af tykkelsen
  4. Tag aspargesene op og læg til side
Sauce
  1. Si kogevandet
  2. Tilsæt et skud fløde
  3. Kog ind til passende tykkelse
Broccoli
  1. Skær størstedelen af toppen og gem til en anden god gang
  2. Slice stokken på en mandolin
  3. Blancher skiverne i ca. 30 sek.
Noter og anretning
Server med et par kogte nye kartofler. Anret som på billedet og overhæld aspargesene med saucen ved bordet. Drik et godt glas hvedeøl til

Fish…

Crumble…

De lækre blege stænger…

The final result…

Velbekomme!

Kommentarer

  1. Dejligt at kunne inspirere. Maden ser lækker ud.

  2. Mads Stenbæk

    det smager godt!

Smid en kommentar

Hvad synes du om opskriften: