Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 11. november 2024

Scroll to top

Top

19 kommentarer

Grillet Lammeculotte med ærte francaise

Gastromand

I vores lille serie om den moderne påskefrokost, kommer her et “genoptryk” af et stort hit.

Lam i det grønne…

Punkt 1, så holder denne ret max rent smagsmæssigt. Punkt 2, så er det jo snart påske og påske er altså lig med lam i min verden. Sidst men ikke mindst, så er Punkt 3, at min bedre halvdel tog ikke mindre end 3 gang af kødet, og det er altså en udmærkelse som vil noget!

Pris

4 personer: 160 kr. (Lammet kostede 100 kr. for ca. 900 g i Metro)

Grillet Lammeculotte med ærte francaise

5 fra 1 stemme
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Marinade

  • 1 liter hvidvin
  • 3 spsk. hvidvinseddike
  • 1 spsk. soya
  • 4 fed knuste hvidløg med skal
  • 1 lille kvist timian

Lam

  • 1 kg. Lammeculotte
  • Dijonsennep
  • Honning
  • Salt/Peber

Sådan gør du

  • Dagen før ridses lammet og saltet grundigt. Derpå lægges det i et fad sammen med marinaden, som blot blandes sammen. Luk fadet grundigt til med film og lad det hvilke et døgns tid.
  • På dagen brunes lammet grundigt af på grillen over direkte varme, sørg for at give den godt, da fedtet trækker smag ned i kødet.
  • Så lægges lammet ud på indirekte varme og pensles med honning og dijonsennep, efter 8-10 minutter tages lammet helt af, og hvilket i 8-10 minutter.
  • Denne proces gentages indtil lammet har en kernetemperatur på 63 grader. Lad den så hvilke i 5 minutter, hvor den er pakket ind.
  • Når du lægger lammet til at hvile første gang burde der være ca. 30 minutter tilbage af tilberedningen af lammet, og da påbegyndes tilbehøret ærte francaise, hvor opskriften kan findes andetsteds her på Gastromand. Tænk på, at denne ret med fordel kan laves til middag også, og hvis vor herre tillader det, så får vi herligt vejr i påsken, så har du en fremragende undskyld for at stå og passe grillen. Videre er det jo ensbetydende med, at der skal lidt Kyller på bordet.

Noter

Anret som på billedet og læn dig tilbage når du indtager første bid
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

 

Tak til Bergholt for inspiration til marinade.

Velbekomme og go’ påskefrokost!

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. GrillBill

    Hvdvin… Er det ligemeget hvilken man vælger? Rebenschopen på karton?

    • Dybest set så er det lige meget, lammet skal suge vinen op, og vælger du en sødlig vin som mange vine i den lige billigere ende er, så gør det bestemt ingenting.

  2. Morten

    Alletiders.

    Jeg vil gøre mit bedste forsøg. Og jeg skal nok meddele, hvordan det forløber sig. :) Ser frem til det i hvert fald.

    • Det ser vi frem til Morten!

      • Morten

        5 stars
        Som lovet en lille opfølgning. Menuen i går blev en succes, så lammet kan sagtens steges på pande også. Kødet blev lige som det skulle, rigtig dejlig mørt. Og en fremragende marinade. Rigtig god ret!

  3. Hej Morten, det menes der nemlig, og opskriften er lige opdateret :-) Så er der styr på det. Hvis du pakker den ind imellem, altså når den hviler, så vil jeg mene, at det er muligt – helt sikkert, skriv endelig her hvordan resultatet blev!

  4. Morten

    Hvor finder jeg opskriften på ærte francaise? Har kigget lidt rundt på hjemmesiden, men kan umiddelbart ikke lige finde den.

    • Hej Morten,

      du kan finde den overordnede opskrift her: http://gastromand.dk/brisler-i-gr%C3%B8nt/

      den kan naturligvis tilrettes som man ønsker det:)

      • Morten

        Tusind tak. Jeg skal servere retten på lørdag for tre venner. Inkl rødvin. Kan man stege culotten på pande vha. sammen fremgangsmåde som ved grill? Og når der ved marinaden står “liter hvidvin”, menes der så 1 liter hvidvin?

  5. Hmmm, det virker jo umiddelbart som en ret lækker ret… Men 900 gram til 4 personer?
    Så er der da ikke til 3 gange – som alle jo ved er minimum i en HerreVerden :P

    http://Klaus-K.dk

    • Jeps minimum! Jeg lavede den faktisk igen igen igår, og det lå vi også på ca. 1000 gram kød, det passede fint, men naturligvis også regnet ud fra en 4 retters middag… :-)

  6. Det lyder virkelig lækkert, nu er jeg også ret glad for lammesteg, så den skal da prøves. Marinaden med hvidvin har jeg ikke prøvet før, lyder godt

    • Hej Ann,

      Jeg er også stor fan af lam og har netop lavet endnu en variation med lammeculotte (pt. min favoritudskæring), som du kan se frem til:)

  7. Jeg tror faktisk, at jeg ville have spist 4 portioner, hvis der var nok. Det ser fantastisk ud.
    God weekend.
    Kh Nadia

    • Hej Nadia, det gjorde jeg også :-) Tak og i lige måde…

  8. Jeg er vokset op på en gård hvor vi havde ca 400 får – så jeg har fået alt det lammekød jeg kunne proppe i mig :-) Det er påfaldende hvor mange der ikke kan lide lam, mindst 5 i min omgangskreds har en dissideret lammekøds-fobi. Det er ærgerligt – men hey, så er der mere til os andre ;-)

    • Det lyder lækkert! Da jeg var barn havde vi også rig adgang til får, dog ikke så mange! Jeg vil næsten vædde med, at folk med “lammekøds-fobi” som du så smukt formulerer det, ville bøje sig i støvet og sige “okay, jeg tog fejl”, hvis de smager ovenstående :-) Det kunne være spændende at tage udfordringen op i hvert fald.

  9. Super lækker lammeret og helt sikkert også en jeg ville tage mindst 3 gange af. Uden at skal være en bezzerwizzzer, mener jeg altså bare at ‘dagen derpå’ betyder dagen efter og ikke dagen før. Det gør opskriften lidt svær at følge ;-)

    • Touché, du har fuldstændig ret, godt spottet – jeg får det lige rettet. Og ja, lam er virkelig lækkert, det er synd og skam så mange aldrig får det smagt ordentlig grundet dårlige førstegangsoplevelser. Vi oplever det gang på gang, når vi på arbejdet får serveret lam – folk undskylder det med, at det smager af “uld” og “våde dyner” – blot for en dag ville jeg ønske mig at være kok og servere ovenstående lam, så ville de skifte mening ville de :-)

Smid en kommentar

5 from 1 vote

Opskrift Vurdering