Tuesdays GT: Japansk Gin Fra Roku Suntory
“For relaxing times, make it Suntory time” præcis sådan lyder det fra Bill Murray i “Lost In Translation”. Her er det dog en whisky han nyder – men samme producent har lavet en lækker gin også fra Japans legendariske Suntory whisky destilleri – det er deres første gin nogensinde, så vi tænker det er passende at lade vores først Tuesdays GT indlæg i 2019 være med Roku Gin…
Roku Gin fremstilles af seks unikke japanske botanicals som bla. omfatter sakura blade -og forårsblomst , sencha te og gyokuro te, sansho peber og yuzu. Så hvis du lige stikker ud og finder det, så har du den perfekte ganish – hehe – bare rolig, der findes en nemmere vej.
Udover alle disse botanicals finder du også de mere traditionelle gin botanicals som enebær, appelsinskal, citronskal, koriander og kanel. Det giver en spændende og lækker gin med masser af kant og personlighed.
Serveringen som den foregår i Japan er med små krus hvor du får serveret gin i. Her er det så meningen, at gæsten selv mixer cocktailen.
Jeg har været lidt heldig, at låne nogle krus til billedet. Garnish er ret enkel – ingefær og præcis 6 små stave på størrelse med en tændstik eller deromkring. Grunden til, at der skal være præcis 6 er fordi flasken har 6 kanter.
Jeg brugte en god Monaco tonic som passer glimrende. Ellers så virker Fevertree også ret godt. Til sidst er der vist bare tilbage og sige skål – vi kører ikke så meget “hvid-januar” på Gastromand, primært kører vi mere “klar-januar” så vi holder igen med alt andet end klar spiritus :-)
Stik os en kommentar
Submit a Comment