Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 19. december 2018

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Tuesdays G&T er tilbage: Tredobbelt gin fra Nyborg Destilleri

Tuesdays G&T er tilbage: Tredobbelt gin fra Nyborg Destilleri
Familiefaren

Det er tirsdag og for at være ærlige så havde vi faktisk givet hinanden håndslag på, at vi ville holde igen med alkohol i januar og så skulle den ellers stå på danskvand og masser af motion – øhhhh nej vel? Det holdt lige nøjagtig frem til den 2. januar hvor den stod på GT igen – så som Magnus Millang siger “#vandertaberagtigt”…

Men det er Gin ikke…

Derfor tænkte vi, at en omgang Tuesdays GT ville være godt at starte ud med i det nye år – for helt årligt, om du holder igen i januar den ene måned giver vel ikke særlig meget i det store billede vel?

Nyborg Destilleri

I 125 år var bygningerne, der i dag huser Nyborg Destilleri, værksted for Statsbanernes godstog. Her i Danmarks riges hjerte holdt gæve mænd Danmark kørende. Da Storebæltsbroen åbnede lukkede for mange år siden var der stille og der skulle gå 13 år før det skete noget nyt… I 2017 lå værkstederne hen som en livløs kolos, der adskilte Knudshovedkvarteret fra resten af Nyborg by. Området fremstår i dag som et af Nyborgs mest eftertragtede og nu laves der Gin, Rom og Whisky på livet løs. 

Nyborg Destilleri laver tre forskellige gins som har hver deres karakter og egen personlighed, dog er det helt tydeligt at stilen på dem er går igen.

Der blev testet en del Gin den tirsdag…

“Dew”…

Om der er en rækkefølge eller ej ved jeg ikke, men lad os starte med “Dew” hvor violer, hyldeblomst, agurk og enebær er brugt og går igen i smagen. Derfor kan du med fordel bruge nogle af disse smagsgivere som garniture.

“Frost”…

Frost” (håber ikke Disney kommer efter de gode folk på Nyborg Destilleri – hehe) den er meget passende for denne tid og har også en kende mere alkohol end “Dew”. Der er brugt pebermynte, eukalyptus og enebær – dejligt med få smagsgivere. Jeg har smagt gin hvor der er over 20 forskellige og det bliver bare noget rod i min verden. Det her fungerer.

“Mist”…

Den stærke “Mist” på “Navy Strength” (som fortæller os at procenten er over 50%!) er den kraftigste og den jeg holder mest af. Faktisk stammer dette udtryk bl.a. fra fortiden hvor hæren ville undersøge om deres krudt var godt nok – derfor overhældte man krudtet med spiritus fx rom eller whisky – hvis det kunne brænde var det stærkt nok og dermed også godt nok for dem! Udover den lille anekdote indeholder den enebær og en saltet smag er her udtrykket, men også tang og “hav” viser sit barske ansigt.

Den må være stærk nok…

Skål og god tirsdag – du kan læse meget mere om Nyborg Destilleris Gin her

 

Smid en kommentar