Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 18. juli 2024

Scroll to top

Top

En kommentar

Kvindernes internationale kampdag: Gastromand siger skål til alle kvinder

Kvindernes internationale kampdag: Gastromand siger skål til alle kvinder
Gastromand

8. marts. Webmasteren fødselsdag – og Kvindernes internationale kampdag! I år skal den sgu markeres. Sammen med “De Ølglade Damers Klub” har vi, på Gastromand, lavet en meget særlig øl, som vi er fuldstændig forelskede i.

Crafted By…

Normalt er det “kvinderne først”, men vi sætter lige scenen: Derfor skal vi lige introducere Crafted By, som ligger i hjertet af Carlsberg og faktisk hører under Carlsbergs vinger. I modsætning til mange af de mindre bryggerier er målet dog ikke at få fat på ølnørder og smagseksperter hos Crafted By – Tværtimod handler det om at ramme den almindelige øldrikkende dansker, som synes, det lyder spændende med hjemmebryggede og specielle øl, men som ikke forvandler sit eget køkken til et væskende bryggeri.

Fedt ser det ud i det lille hyggelig bryggeri i Carlsberg Huset…

På Gastromand synes vi hele ideen med at kombinere noget “Old School” omkring ølbrygning og noget “New School” – at der kan laves egne etiketter og dermed en meget personlig øl, virker temmelig blæret.

Vist en af dem vi burde huske på… Og et eksempel på den kreative vinkel hos “Crafted By”…

Dette setup udleves gennem iværksætteren Lasse Grosen, som står for den digitale del, og Jon Bonne Eriksen der har været brygmester hos Carlsberg siden starten af 80’erne. Dette makkerpar puster nu liv i et område indenfor øl, der lægger sig lige mellem det konventionelle og det nørdede.

2 Sjæle 1 tanke

På Gastromand har vi tidligere brygget vores egen øl, men det blev kun til en lille “Summer-fling” hvor vi lavede en grill-øl, der aldrig kom i fuld produktion, og vi nåede kun lige at snuse til området. Da vi så fik chancen for at lave et samarbejde med Crafted By, så var det en oplagt mulighed for at leve drømmen helt ud. Vores første møde på bryggeriet skulle vise sig, at være startskuddet til en lidt alternativ tilgang til vores øl. Vores øjne faldt nemlig på den 8. marts som jo er Kvindernes International Kampdag – så hvorfor ikke lave en øl der hylder kvinderne?

Første skud, som skulle justeres en lille smule…

Inden du falder ned at stolen, så kommer her lige lidt facts – ikke om selve dagen, for det lader vi eksperterne om – nej om vores besøgende. Det er nemlig sådan, at mere end 40% af vores besøgende har to X-kromosomer – yes, du læste rigtigt! Kvinderne kan nemlig også godt lide store fede saftige burgere, øl og lækre bøffer – ja vi er selv meget forundrede…

Christine Danielsen fra De Ølglade Damers Klub…

De Ølglade Damers Klub

Lasse fra Crafted By foreslog derfor, at vi skulle alliere os med De Ølglade Damers Klub for at få dem inddraget i processen.

Vi aftalte derfor, at vi skulle mødes igen ugen efter, hvor Christine Danielsen, der er medstifter og forkvinde, ville joine os. Ugen efter står jeg klar under “elefanterne” i Carlsberg byen 07.30, hvor jeg skal mødes med Christine, og et sekund efter jeg er blevet lukket ind, ankommer Christine, og vi siger pænt goddag. Vi sætter os i et af bryggeriets lokaler med Jon, og begynder at snakke øl. Jeg må sige, at Christine nok ikke var helt den type, jeg havde regnet med, for hun minder faktisk lidt om mig selv (i tolker bare her). Efter hendes introduktion og tanker om øl er jeg helt solgt – hun er fucking sej, og hun ved langt mere om øl end mig…

Prolog i Kødbyen er et besøg værd hvis du holder af god kaffe…

“Jeg har haft mine bedste oplevelser i livet med en øl i hånden…”

Sådan lægger Christine ud – hun er nemlig ikke kun en ølglad dame om morgenen, men holder ølsmagninger og arrangementer sammen med Michala Baden, som hun har startet De Ølglade Damers Klub sammen med. Hun fortæller om dengang hun blev student, mødte sin kæreste og oplevede den bedste koncert ever på Roskilde Festival – alt sammen med en øl i hånden. “Øl binder os sammen” fortsætter hun, og fortæller at “De Ølglade Damers Klub” er for seje damer, der godt kan li’ øl og ikke er bange for at stå ved det. Jeg synes det er fedt og ser frem til brygningen af øllen…

K Vinder Øllen… Skål!

Naturlig sød men med ben i næsen

Sådan kom vores hyldest til kvindernes øl til at hedde og sådan kom den til at smage – Øllen er letdrikkelig, men stærk og har masser af frugt og syrlighed samt krydderi og en fantastisk rød farve.

Rødt Skum!

Den slutter af med den styrke, som vi elsker jer kvinder for! Vi håber Gastromænd, som -kvinder synes om den og vil være med til at fejre den 8. marts, hvor vi gerne vil udbringe en fælles skål for kvinder med ben i næsen!

Vores øl til at markere Kvindernes Internationale Kampdag…

Du kan købe øllen her, hvis du skal skåle i “K Vinder” øllen 8. marts…

Stik os en kommentar

Kommentarer

Smid en kommentar