Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. november 2024

Scroll to top

Top

2 Comments

Tuna Melt Sandwich

Tuna Melt Sandwich
Gastromand
Lækker og spicy sandwich

Vi elsker sandwich på Gastromand og én vi har overset i alt for mange år er uden tvivl “Tuna Melt” som er en tunsandwich som bliver grillet med masser af ost. Derfor synes vi også det var på sin plads, at bringe en skøn opskrift af denne sandwich til jer.

En “Tuna Melt Sandwich” stammer muligvis fra Charleston, South Carolina og blev opfundet i 1965 i en lille diner kaldet “The Woolworth’s” siden da har den spredt sig til stort set hele verden, men er meget populær i USA. Navnlig i New York finder du masser af steder, som laver en lækker sandwich – en af dem er Eisenberg’s Sandwich Shop. Sandwichen er ret enkel og består af noget tun af højeste kvalitet som du rører til en salat med fx rødløg og creme fraiche. Herefter griller du den med ost i noget mørk brød. Amerikanerne vil sikkert bruge “rye” hertil.

 

Vi har lavet vores bud på denne utrolig lækre sandwich, som også passer helt enestående til en dag hvor den har stået på lidt for meget alkohol dagen forinden. Den kan nemlig også kurere tømmermænd.

Tuna Melt Sandwich

Lækker og spicy sandwich
5 fra 4 stemmer
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Antal: 2
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 3 dåser tun af højeste kvalitet ca. 300 gram.
  • 1 rødløg
  • 3 spsk kapers
  • 1 spsk "French Yellow Mustard"
  • 1 dl creme fraiche
  • Salt og frisk kværnet peber
  • 200 gram cheddar
  • Evt. frisk jalapenos
  • 4 skriver groft franskbrød efter eget valg

Sådan gør du

  • Rør alle ingredienser sammen pånær ost og chili.
  • Lad det trække på køl i 30 min.
  • Varm en pande op eller hvis du har en bordgrill så starter du den.
  • Fordel nu tunmassen på brøddet, riv osten over og snit evt. chili meget fint og læg i.
  • Grill det nu indtil osten er smeltet - evt. i lidt olie.
  • Server med en kold øl til!
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

I virkeligheden en utrolig simpel sandwich at lave…

 

Brug tun af bedste kvalitet…

 

Rør – rør – rør…

 

Og fordel på brødet….

 

Og nej chili er ikke i den originale opskrift – men jeg elsker det!

 

Og en god øl hører sig til…

 

Denne sandwich kan nydes året rundt og den fungerer også hvis du har tømmermænd. Så anbefaler vi, at du lige rører det hele sammen inden du blaster afsted, så er det nemlig lige til at overkomme dagen efter. Måske skal du holde igen med øllen dagen efter dog :-)

 

Så er der serveret…

 

Velbekomme!

Stik os en kommentar

Comments

  1. Jacob Rasmussen

    Hej.. Næsten alle opskrifter på tunsalat, er med dåse tun. Kan man lave det med frisk tun? Og bliver det lige så godt, eller måske bedre?

    • Kasper

      Hej – ja du kan sagtens lave det med frisk tun.
      Problemt er prisen i forhold til hvad du får ud af det. Ja det er bedre, uden tvivl, men i forhold til pris vil du være en smule ærgerlig når mætheden har lagt sig.

Submit a Comment

5 from 4 votes (4 ratings without comment)

Opskrift Vurdering