Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. november 2024

Scroll to top

Top

3 Comments

Umeshu: Japansk blommebrændevin

Umeshu: Japansk blommebrændevin
Ingeniøren

Sensommeren og efteråret bugner med blommer i lange baner. Mens vi venter på, at de bliver modne, kan vi sagtens komme i gang med dem alligeve.

Umeshu er navnet på en japansk blommebrændevin eller likør, som er let at lave med få ingredienser. Ume betyder blomme, så navnet betyder bogstaveligt talt blommespiritus.

Det skal gerne stå i op til 6 måneder, så hvis du vil nyde det i de mørke måneder skal du i gang nu. Det drikkes med isterninger eller rent, men det passer også godt til tonic eller danskvand.

Den klassiske opskrift er med umodne blommer. Japanske ume-blommer (blomme-blomme??) er ikke helt det samme, som vi har i Danmark, men det går nok alligevel. Det smager syrligt, friskt og bitter, og der er rigeligt med sukker i, så balancen bliver lækker. Hvis du bruger modne blommer, får du et langt sødere produkt, der også glider fortrinligt ned.

I Japan bruger man Shōchū til blommebrændevinen, der er en spiritustype, der er destilleret på ris, byg, søde kartofler eller sukker. Hvis du ikke lige har en flaske af det stående, er det nok lettest at bruge en almindelig vodka.

Umeshu – japansk blommebrændevin

5 fra 1 stemme
Forb. tid: 5 minutter
Ret: Cocktails, Drinks, Spiritus
Køkken: Japansk
Keyword: blommebrændevin, blommer, brændevin, umeshu

Ingredienser

  • 500 g blommer umodne eller modne
  • 500 g sukker
  • 1 L vodka

Sådan gør du

  • Vask blommerne grundigt, så du fjerner alt jord, utøj og møg.
    Fjern stilke, blade, knopper og andet, du ikke har lyst til at drikke.
  • Vask beholderen til brændevinen grundigt. Der skal vaskes med både vand og sæbe, og giv den en omgang kogende vand bagefter.
    I det lange løb sørger alkoholen for at forhindre vækst, men du kan ligeså godt begynde med en helt ren beholder.
  • Fyld blommer og sukker i en beholder. Hæld vodkaen over.
  • Vent 3-6 måneder 😁
    Ryst den et par gange eller fire, så sukker og blommer bliver blandet lidt rundt, men blommerne skal ikke gå i stykker.
  • Når brændevinen er færdig, sier du den forsigtigt, så du får en klar væske over i en flaske.
    Blommerne kan sagtens spises efterfølgende, og de gør sig fortrinligt sammen med fx noget god vanilleis.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Stik os en kommentar

Comments

  1. Stephanie

    Hej. Jeg har været på blommerov, efter at have læst opskriften, og i den forbindelse ville jeg høre om man kangære det samme med mirabeller. Hvad tænker du om den ide?

    • Ingeniøren

      Ja, det er jeg helt sikker på, at du kan. Det specielle ved blommebrændevinen er de umodne frugter. Det er jo en klassisk opskrift, som man også kan bruge til fx romtopf, som er mere kendt på vores breddegrader.

      • Stephanie

        Ok super. Et andet spørgamål. Er der en bestemt temperatur der er mest optimal ift opbevaring. Sker der eksempelvis noget hvis de opbevares ved stuetemperatur?

Submit a Comment

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Opskrift Vurdering