Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 14. december 2018

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Restaurant Sukaiba – “Tæt på Himlen”

Restaurant Sukaiba – “Tæt på Himlen”
Familiefaren

Det går godt for Amager – udvidelser – opførelse af nye lækre lejlighedskomplekser – hvad der før var kendt som “Skraldeøen” er blevet temmelig hot! På restaurantscenen er de ikke helt så langt fremme endnu – men det er der ved at blive lavet om på! Amager har nemlig fået en hot penthouserestaurant på 23. etage med panorama udsigt over hele byen – velkommen til toppen! Velkommen til Restaurant Sukaiba…

Lavet i samarbejde med Restaurant Sukaiba

Migogkbh besøgte Sukaiba kort efter deres åbning og var hurtig ude med en artikel, derfor valgte vi på Gastromand at besøge stedet og vi blev ikke skuffet! Du kan læse Migogkbhs artikel her.

Efter en lynhurtig elevator tur til 23 etage fra “Tower 2” står du pludselig i hvad der lige så godt kunne være en scene fra “Lost In Translation” – Sukaiba er nemlig indrettet efter international standard og følelse af, at du står i New York, Singapore eller Tokyo er straks tilstede.

God stemning i en eksklusivt indrettet restaurant…

Du bliver ledt igennem en en stilfuldt cocktail bar og ned til dit bord hvor alt omkring dig er i orange, sorte og forgyldte nuancer. Der ligger tunge tæpper på gulvet og resten er beklædt med sorte klinker og hurtig får du følelsen af, at der er noget eksklusivt over denne restaurant.

På vej mod himlen!

“Sharing is carring”

Martin Nilsson-Møller er tidligere kendt fra Paustian, Kiin Kiin og Marchal, og hotellets anden restaurant Basalt. Han er ny rykket fra 1. etage hvor den står på mad tilberedt over åben ild til 23. etage hvor den står på et stramt styret japansk-inspireret køkken. Du kan vælge mellem ala carte eller 8 og 16 retters menu hvor de står på alverdens kreativiteter af sushi, supper, dumplings, tempura eller robata (japansk kulgrill).

Læs også Restaurant Basalt, Bella Sky: Ørestadens oversete perle?

Elsker elsker elsker Ruinart!

Vi er inviteret af restauraten for at lave en opfølgende artikel til Migogkbh der hurtigt var ude med nyheden restauranten. Martin har derfor sammensat i menu til os.

Sprød tang med tapioka og luftig chili
Østers med ponzusauce
Friteret dumbling med sursød gris og geleret agurk
Salat på tynde skiver af grøntsager med chili- og goma sauce
Tomater tørret på robatagrill med spinat, tofu og sesam
Yellowtail ceviche med grøn tomat, mild soya, shiso og stærk peberrod
Tatar på ørred med White Sturgeon caviar, ponzu og citrusurter
Lakseceviche med salat af glaskål og kinaradise
New style sushi – jomfruhummer med alger og syltede ingefær
Gunkan – oksetatar, teriyaki og Baerii caviar
Spicy Yellowtail uramaki
Enoki tempura med persille og østersemulsion
Vesterhavstorsk med røget misosmør, riseddike, citrongræs og lang peber
Lynstegt dansk oksehøjreb med frisk wasabirod, yuzudressing og ristet smørvalle 165
Sprød kalvebrissel med dressing på gæret rød chili
Parfait på japansk te med bergamottemousse creme på limeblade og vanilje og ingefærsorbet

Det er svært at finde noget, at sætte en finger på ved Martin Nilsson-Møller og restaurant Sukaiba. Fra det sekund du træder indenfor bliver du budt velkommen, ført til dit bord og vist pænt til rette. Du føler fra start til slut, at der er styr på restauranten og service ved bordet er højt. Retterne kommer i et passende tempo og meget af det er “sharing at the table” hvilket bryder lidt med den stramme indretning.Jeg synes det fungerer upåklageligt.

“Tømmermænds-snacks”

Hvis jeg skal slå ned på nogle absolutte favoritter som du ikke bør snyde dig selv for, så vil jeg gerne kaste fokus på vores snacks hvor de friteret dumbling med sursød gris og geleret agurk skal nævnes som en lille uundgåelig lækkerbisken! Så lækkert! Hvis der ikke var 4 km derud ville jeg hente 10 stk. næste gang jeg har tømmermænd!

24 stk. tak…

Japansk stil – Danske råvarer

Ellers var en anden favorit helt sikkert Yellowtail ceviche med grøn tomat, mild soya, shiso og stærk peberrod hold nu kæft det var velsmagende og så imponerer det mig at Martin og teamet insisterer på at bruge danske råvarer og fisk – som her hvor fisken kom fra Hansholm der efter Martins mening er det bedste sted i Danmark til denne type.

Yellowtail ceviche med grøn tomat, mild soya, shiso og stærk peberrod…

Er du nede med kaviar så er Tatar på ørred med White Sturgeon caviar, ponzu og citrusurter himmelsk – selve kaviaren er helt enestående og faktisk er det flot, at de har denne på deres menu. Det vidner om et ambitiøs højt niveau og det er sgu imponerende!

Aftenens ret! Enestående!

“Himmelsk vinmenu”

Det er sjældent jeg slår ned og skiller en vinmenu ad – men her gør jeg en undtagelse. For 695 kr. får du 7 glas vin af høj kvalitet. Det indledes med Ruinart NV og fokuserer primært på hvidvin. Efter boblerne, som for mig er i toppen af NV kategorien stod den på 2009 Riesling Jubilée, Famille Hugel (Alsace) – tør og uden for meget restsukker og fra 2009 hvilket betød en karakteristisk duft af “petroleum” som nogle gange forekommer når Riesling får alder – det er altså flot i en vinmenu.

2016 Riesling Kabinett Feinherb, Villa Huesgen fra Mosel…

Næste vin var også Riesling – men meget snedigt flyttede vi os fra Alsace til Mosel hvor du får en helt anden type vin – her en meget elegant, sprød vin med noter af citrusfrugter, fersken og modne abrikoser. Forførende i sin mineraltiet og sødmefuldt afsluttet!

Bedste Sake jeg nogensinde har smagt (og ja jeg har faktisk drukket en del)…

Der hvor jeg føler vinmenuen faktisk peaker er ved næste lille sidespring til Japan – og nej det var ikke varm sake – det var serveret køligt og i et vinglas – Junmai daiginjo, Yamaguchi Prefecture. Jeg vil gerne tilstå, at jeg aldrig har smagt den type sake – rang, ren i smagen, sødmefuld i næse med duft af ris, ananas, tørret frugt og let på alkohollen. Det er fedt at smage den slags og få et afbræk i ens vinmenu – godt gået Sukaiba.

Er du til oversøisk chardonnay? Hvis ja, så det her vanvittig lækkert…

Inden vi nåede til dessertenvinen var vi omkring Napa Valley 2015 Unfiltered Chardonnay, Newton. En chardonnay med masser af “smør” i næsen og en kæmpe krop – flot vin, som vi heldigvis fik efterskænket af – tak for det! Eneste rødvin denne aften var 2015 Magmatit Stein Spätburgunder, Abril.

Må sige, at vinmenuen på Sukaiba er over niveau og navnlig i forhold til prisen…

Faktisk kunne jeg ikke ønske mig en bedre sammensætning – Klassiske bobler, riesling fra Alsace og Mosel, Sake af høj standard, oversøisk chardonnay og tysk “pinot noir” og en afsluttende dessertvin fra samme hus som vores Alsace til 695 kr. er helt og særdeles godkendt! 

Sushi-Extravaganza

Når vi nu er ved kaviar var der naturligvis også lidt smidt lidt Baerii kaviar på Gunkan – oksetatar, teriyaki og Baerii caviar – det er naturligvis ikke helt sushi, men ikke desto mindre en smagsrig mundfuld!

Sake it to me!

Sushi-lovers….

Under denne servering var der også to andre stykker sushi New style sushi – jomfruhummer med alger og syltede ingefær og Spicy Yellowtail uramaki som for mig nok var det bedste sushi jeg nogensinde har spist. Her kan man tale om “sushi-extravaganza”!

Friteret enoki….

Efter vores “sushi-bonanza” stod den på Enoki tempura med persille og østersemulsion et lækkert sprød indspark som kom perfekt efter den friske sushi – imponerende teamet i køkkenet har fået så sygt meget smag ud af den persille! Inden vi nåede til vores “hardcore kød” som også hører til det japanske køkken

Okay har vist sagt det én gang – men dette var også aftenens bedste ret! Vesterhavstorsk med røget misosmør, riseddike, citrongræs og lang peber!

Egentlig var det ikke sådan at jeg sad og skreg på kød, men når nu der lige kommer lidt Lynstegt dansk oksehøjreb med frisk wasabirod, yuzudressing og “Ristet Smørvalle 165” så er jeg naturligvis klar. Mit bud er, at det faktisk er anrettet og de små kul som bliver båret ind til bordet i nogle “mini-grills” er tilberedningen – either way så duftede det himmelsk og min gode venner der var inviteret med kastede sig over maden!

Lynstegt sansk oksehøjreb med frisk wasabirod, yuzudressing og ristet smørvalle 165

Efter vores “hovedret” skal vi lige omkring en lille sprød kalvebrissel med dressing på gæret rød chili som slutter vores salte retter perfekt af. Herefter er der kunstpause hvor vi nyder udsigten fra toppen af Bella Sky.

Dessert…

Vi slutter af med en vin fra samme hus som vi lagde ud med – meget godt tænkt, at binde sløjfen således. Hertil får vi to desserter – Parfait på japansk te med bergamottemousse creme på limeblade og vanilje og ingefærsorbet. Det er ikke så meget mig med desserter som stikker lidt af i smagen – den skal bare være sød, fed og sprød i mit univers, men mine medspisere synes fint om den, så det er sikkert bare mig der er for snæversynet her. Prisen for 16-serveringer er 895 kr. eller 8-serveringer fro 495 kr. Jeg ville gå efter de 16 serveringer for du får meget for pengene, der er kælet for detaljerne og kreativiteten og ikke mindst kvalitet er helt i top.

Velkommen til toppen og velkommen til Sukaiba…

Smid en kommentar