WednesdaysWhisky: Old Fashioned på Knob Creek Rye
Først kom tuesdayGT. Nu er det tid til WednesdaysWhisky. I denne uge en undskyldning for at kyle en stærk cocktail ned midt på ugen. Vi synes sgu det holder! Nu ved vi godt, at Don Draper elsker sin Makers Mark men selv om han er pisse sej og ryger mange smøger imens han laver reklamer bestemmer han ikke alt. Så vi går lidt off the grid hvor jeg har lavet en med Knob Creek Rye, som tager Old Fashioned til et nyt niveau.
Nu tænker du måske om den ikke burde nydes rent? Og jo det har du fuldstændig ret i da – den smager vildt godt – masser af fylde men også tørhed og sødme – smag af sirup og karamel. Du kan også sagtens ane, at den er lagret grundigt på egetræsfade. Men en Old Fashioned bliver jo ikke ringere af, at du bruger en bedre bourbon vel? Godt så…
Det er derfor jeg elsker amerikanerne og deres “in you face” mentalitet – alting behøver ikke følge regler, det er The Wild West det her! Så i stedet for at angive antal år det er lagret, så skriver vi så bare “Lagret med tålmodighed” – sådan skal det være.
Ingredienser
- 4 cl Knob Creek Bourbon
- 2 store dash Angostura bitter
- 1 meget stort squiz frisk appelsin saft eller skallen af en halv øko appelsin
- 3 tsk rørsukker eller 1 sukkerknald
- 1 par små cocktail glas medmindre du drikker alene naturligvis, så husker du lige at gange med 2 af ovenstående
- Masser af isterninger
Sådan gør du
- Smid sukker i glassene og tilsæt et stort dash Angostura bitter, der skal være en smule 6-8 dråber. Tilsæt så en lille smule spiritus og rør det godt sammen til en ensartet masse.
- Nu smider du 4 isterninger i og så skal det røres, det tager lang tid - 3-5 minutter før sukkeret er opløst, herefter tilsætter du yderligere 4 isterninger og resten af din valgte spiritus, og så rører du igen inde det er opløst. Hav tålmodighed - hvis ikke sukkeret bliver opløst så går hele ideen med denne cocktail af fløjten.
- Til sidst tilsætter du lidt appelsin saft og gerne lidt revet skal og så er du faktisk klar til at hygge!
Knod Creek Rye har 5 % mere end Markers Mark og det kan faktisk godt mærkes, så forvent en små-tipsy eftermiddag efter blot en enkelt. Når du nyder den rent, så forvente en lille knidhest. Om denne er bedre end Markers Mark er lidt en smag sag – rent hælder jeg mest til Knob Creek Rye fordi jeg efterhånden er ved at være hærdet når det kommer til hård sprut – og så må der godt være et lille kick i min cocktail!
Skål og glædelig onsdag!
Stik os en kommentar
-
Jeg er også klart fan af at udskifte bourbon’en med rye (eller scotch, rom, tequila eller alle andre lækre spiritusbaser.)
Dog har jeg en stor kæphest med at putte appelsinsaft i en old fashioned, synes det fjerner alt charmen ved cocktailen at smide juice i. Prøv til gengæld at smide et solidt dash orange bitter oveni, det gir lige en ekstra dimension til smagen!-
Hej Martin – alt med måde – der er jo bitter i ved du nok – men det må da prøves næste gang! :-)
-
-
Artiklen handler om rye, opskriften siger bourbon… to forskellige produkter. Derudover er rye den oprindelige whisky i old fashioned ;-) Men god opskrift. Men der kan nu også bare bruges simple syrup og så er man sluppet lettere henover det med at opløse sukkeret.
-
Hej Jonas, jeps – helt oprindeligt var det nemlig Rye – men det er vist glemt lidt som tiden er gået – egentlig burde der heller ikke være fx appelsinskal i, men jeg tænker skidt pyt – lyder nu fornuftigt med sirup – så kan man vel lave den hurtigere eller?
-
Helt sikkert det er blevet glemt, som Bourbon blev mere populært. Med sirup er det helt sikkert hurtigere ja. med sukkerknald er lidt mere bartenderens show off :-) hvilket man selvfølgelig ikke altid skal fornægte.
-
Det er jo en del af showet Jonas, men reelt kunne jeg nu godt finde på at bruge sirup – er det bare almindeligt eller ahorn?
-
-
Kommentarer