?>

Gastromand.dk | 6. December 2016

Scroll to top

Top

6 kommentarer

Wednesdays Whisky: Old Fashioned – Makers Mark…

Wednesdays Whisky: Old Fashioned – Makers Mark…
Familiefaren

“En wannebeeeeee Don Draper” – som Hr. Kvamm synger det, og det er præcis hvad vi er her. Men hvad er der blevet af onsdags-cocktailen? Onsdag er jo midt på ugen, så vi er over halvvejs gennem, det skal da fejres ikke?

Don Drapers foretrukne...

Don Drapers foretrukne…

Vi har gennem et par år opfordret alle til at nyde en “Tuesdays GT” men der er jo flere hverdagen i ugen – jesus! Nogle gang så tænker vi sgu ikke så langt på Gastromand! Heldigvis kan der laves om på dens slags, så vi slår hermed et stor slag for at vi skal have den gamle “Wednesdays Whisky” i en Old Fashioned udgave. Edrington Denmark har sendt både whisky og bourbon til at forsyne os til de næste mange Wednesdays – så forvent nogle små-tipsy Gastromænd mit på ugen – og her snakker vi altså mere end vi plejer!

Original Old Fashioned...

Original Old Fashioned…

Vores første indlæg bliver med Maker’s Mark som er Kentucky Straight Bourbon Whiskey og American style all the way. Dem af jer, som har fulgt os længe ved godt, at jeg har lidt en svaghed for alt amerikansk – jo mere jo bedre!

5.0 from 1 reviews
Wednesdays Old Fashioned - Makers Mark...
Forfatter: 
Kategori: Drinks
Køkken: Amerikansk
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 1
 
Ingredienser
  • 4 cl Makers Mark Bourbon
  • 2 store dash Angostura bitter
  • 1 meget stort squiz frisk appelsin saft eller skallen af en halv øko appelsin
  • 3 tsk rørsukker eller 1 sukkerknald
  • 1 par små cocktail glas (medmindre du drikker alene naturligvis og så skal du gange med 2 af ovenstående)
  • Masser af isterninger
Tilberedning
  1. Smid sukker i glassene og tilsæt et stort dash Angostura bitter, der skal være en smule 6-8 dråber. Tilsæt så en lille smule spiritus og rør det godt sammen til en ensartet masse.
  2. Nu smider du 4 isterninger i og så skal det røres, det tager lang tid - 3-5 minutter før sukkeret er opløst, herefter tilsætter du yderligere 4 isterninger og resten af din valgte spiritus, og så rører du igen inde det er opløst. Hav tålmodighed - hvis ikke sukkeret bliver opløst så går hele ideen med denne cocktail af fløjten.
  3. Til sidst tilsætter du lidt appelsin saft og gerne lidt revet skal og så er du faktisk klar til at hygge!

 

Den vigtigste ingrediens - Angostura!

Den vigtigste ingrediens – Angostura!

Tålmodighed er påkrævet her...

Tålmodighed er påkrævet her…

Don Draper ville bestemt ikke have noget imod, at vi bruger Makers Mark den bruger han nemlig selv, så i denne første udgave starter vi uden at sprænge nogle rammer, men senere kan jeg bestemt ikke udelukke, at vi forsøger os med andre brands. Den holder passende 45 % så du bliver ikke fuld af en enkelt af dem…medmindre du naturligvis drikker to…

Markers Mark...

Makers Mark…

Makers Mark er en af de mere kendte bourbons herhjemme og en rigtig god starter. Du kan sagtens drikke den straight uden problemer, men du skal forvente lidt af et kick – vi snakker ikke polerede kanter her. Dog har den masser af sødme af karamel og vanilje i smagen og ellers er den bare “straight up” ikke så meget pis der. Læg mærke til, at den hedder “whisky” uden “e” som amerikanske ellers har med – jeg gætter på det er en lille salut til de skotske whiskys!

Wednesdays Whisky...

Wednesdays Whisky…

Så er der vel bare tilbage at sige skål og god onsdag, og så skal jeg da lige høre jer om jeres favorit bourbon? 

 

Kommentarer

  1. Tobias

    Kan anbefale McAfee’s Benchmark Old no 8. Den er rigtig fin til prisen på kun 199,- flere steder.

    • Hej Tobias – Mcafee – var det ikke et anti-virus program? Lige lidt IT-humor der :-) Men ja enig – 199,- lyder også til at være ret billigt – den må vi se om vi kan få med på vognen! Har du prøvet Makers Mark?

  2. Niels

    Maker’s Mark, mine herrer – Ikke Marker’s Mark.. Beklager flueknepperiet, men det står jo selv på flasken! ;-) Tak for opskriften i øvrigt!

    • Hej Niels – tak for stjernerne og ikke mindst rosen – hmm – prøv lige at clear cache og åben igen, de burde være luset ud for nogle dagen siden – men det kan sagtens være jeg har overset en enkelt? Der kommer en ny imorgen BTW…

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften: