Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 23. maj 2024

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Ice Ice Baby: Highland Park ICE EDITION

Ice Ice Baby: Highland Park ICE EDITION
Fynboen

I 2015 fik jeg taget min Highland Park-mødom i Stockholm, da jeg deltog i releasen af Highland Park Odin. Det var en positiv oplevelse, så derfor var jeg 100% klar, da Highland Park skulle søsætte en ny whisky – nemlig ICE. Denne gang skulle slaget stå i Oslo, så igen skulle jeg tidligt op.

Klokken er 05.00, og jeg rejser mig stille ud af sengen for at få noget vand i hovedet. Turen går til Oslo for at smage én whisky. Nogen vil måske mene, at det er tosset at rejse så langt for at få et par dyre centiliter ned i halsen, men spørger du whiskykenderne, så er distancen værd at tilbagelægge.

Det er denne det hele handler om

Det er denne, det hele handler om

Jeg ankommer til Kastrup og mødes med resten af selskabet. Ligesom sidst opdager jeg hurtigt, at jeg er flankeret af entusiaster. Jeg skal følges med vinderne af en konkurrence på Highland Park Appreciation Society. Ja, den tager vi lige igen – APPRECIATION SOCIETY! De går sgu op i det. De fire heldige vindere er meget spændte, og det er jeg skam også.

Læs også: Wednesdays Whisky: Old Fashioned – Knob Creek Rye

Vi ankommer tidligt til Oslo og skal slå lidt tid ihjel inden smagningen. Så derfor napper vi lige en frokost. Det passer mig også helt fint. Jeg skal da smage lidt lækkert fra det norske køkken (man er jo en gastromand). Så vi tager en pizza… Nuvel, den var god, men autentisk norsk kan vi nok ikke kalde det.

Halvstærk pizza

Halvstærk pizza

Efter frokost får vi bevæget os hen til der, hvor smagningen skal ske – nemlig baren Himkok. Det er et ret specielt sted, da de også har eget destilleri, hvor de bl.a. laver vodka og gin.

Læs også: Wednesdays Whisky: Macallan Amber

HP ice 2

Himkok danner rammerne for dagens smagning

Vi bliver ledt hen til vores pladser. Der er pænt dækket op med fire tomme glas pr. mand. Vi skal nemlig ikke kun smage ICE EDITION. Arrangementet byder også på tre andre whiskyer fra Highland Park – henholdvis Dark Origins 18-års og 21-års.

Læs også: Gastromand i Svalbard: Mødet med verdens dyreste whisky!

Glas i lange baner

Glas i lange baner

Vi indtager alle vores pladser, og jeg bemærker, at der også er en del norske gæster; primært lyshårede unge piger. De virker ikke lige som de mest åbenlyse whiskyentusiaster, og de har da også mest travlt med at tage selfies og sidde med hovedet nede i mobiltelefonerne. Nå ja, der skal jo være plads til os alle, især lyshårede unge piger, så jeg bærer over med det.

3 af de whiskyer på programmet

Tre af de fire whiskyer på programmet

HP ice 6

Hæld nu rigeligt, jeg siger ikke stop

Vi skal i gang med smagningen, og Martin fra Highland Park byder pænt velkommen og fortæller lidt om, hvad vi skal igennem. Dark Origins 18- og 21-års er en del af Highland Parks almindelige produktportefølje, og jeg mindes ikke at have smagt 18- og 21-års, så den oplevelse er da kun et plus. Ud af de tre forskellige er det helt klart 21-års som er favoritten. Imens vi smager, fortæller Martin nogle anekdoter og røverhistorier med sin dejlige, skotske accent. Jeg tænker, at det må være en arbejdsskade af at arbejde med skotsk whisky, for jeg er ret sikker på, at han er pæredansk.

Nå, men vi skal jo til det – ICE. Flasken går rundt, og der bliver hældt op (og trykket lidt mindre på mobilerne). Martin fortæller om historien bag ICE, og hvordan den er inspireret af nordisk mytologi. Vi smager lidt på varerne. En af blondinerne ser helt skæv ud i hovedet – jeg tror ikke hun er en whiskypige.

Highland Park ICE EDITION – en anderledes whisky

Med det samme fornemmer jeg, at ICE er noget andet, end de tre første vi smagte. Den er mere parfumeret og eksotisk. Smagen er kraftig af fad og rig på frugt og citrus. Den starter nærmest sød og cremet og har en letrøget eftersmag, hvor jeg kan fornemme marcipan og vanilje. Det er en whisky, der (for mig) smager langt bedre, end den dufter. Jeg er på ingen måde skuffet, nok nærmere overrasket – på den gode måde.

Dagen på Himkok slutter af med et par af husets cocktails mixet på egen spiritus.

Det var et godt møde med ICE og en rigtig sjov dag, hvor jeg også lærte en del om den danske togdrift, udtryk som “emojiveninder” og upassende jokes, men det er en helt anden historie.

Gastromand was here..

Gastromand was here …

Fakta om Highland Park ICE EDITION

ICE er den første whisky i en serie af to. Der kommer 30.000 flasker på markedet, og mange skulle efter sigende allerede være forudbestilt. Alkoholprocenten er på 53,9%. ICE skulle komme officielt til det danske marked i løbet af april 2016. Der vil være 1.200 flasker tilgængelige til en pris på omkring 1.900 kr. stykket.

Vil du læse flere artikler om whisky eller Highland Park, så klik forbi Gastromands spiritus- og cocktailsektion.

Skal ICE hjem i dit barskab?

Stik os en kommentar

Smid en kommentar