Gastromand.dk | 26. April 2018

Scroll to top

Top

8 kommentarer

WednesdayWhisky: Mint Julip and the Makers Mark

WednesdayWhisky: Mint Julip and the Makers Mark
Familiefaren

Det er onsdag den 3. maj og der er meget stor grund til at fejre Wednesdays Whisky! Det er nemlig nu hvor der i USA afholdes det berĂžmte Kentucky Derby! Men hvad har det sĂ„ med Mint Julep at gĂžre….

Ja, nu skal du bare hĂžre – en mint julep er intet mindre end en fantastisk drink – den kunne godt mindre lidt om en mojito bare en langt mere awesome udgave.

All You Need…og ja, billedet blev skudt da der var koldt :-)

Men tilbage til Kentucky Derby hvor der hvert Är serveres tÊt pÄ 120.000 min juleps over et par dage i weekenden ved Chruchill Downs Racetrack. Det betyder ustyrlig mange flasker bourbon der tÞmmes i denne periode! Derfor tÊnker vi, at dette er den perfekte onsdag til at hylde denne fantastiske cocktail.

And they are off…

Hvis du tilfĂŠldigvis har sĂ„dan et krus sĂ„ bruger du det…

En mint julep kunne nemt vĂŠre flere 100 Ă„r gammel og stammer sandsynligvis fra London. Siden 1938 har det dog vĂŠret fast inventar til Kentucky Derby.

Ellers gĂ„r dette krus ogsĂ„ an! Husk masser af mynte…

Wednesdays Whisky: Mint Julip and the Makers Mark
Forfatter: 
Kategori: Cocktail
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 1
 
Ingredienser
  • 6 cl Makers Mark
  • En hĂ„ndfuld mynte
  • 1 stor spsk sukker
  • Knust is to the max
Tilberedning
  1. Smid myten i en morter.
  2. TilsĂŠt sukker og mos det grundigt
  3. TilsĂŠt lidt is og bourbon og rĂžr indtil sukkeret er oplĂžst.
  4. Server med toppet knust is.

 

SkĂ„l…

Den bestĂ„r af bourbon, en sukkerlage, mynte og masser af knust is og passer glimrende til disse dage hvor solen kigger frem. En Makers Mark er et glimrende valg til denne cocktail men lov mig lige, at du tager en straight inden du starter – man mĂ„ nemlig godt vĂŠre smĂ„tipsy en onsdag.

Tilbage er der vist bare at sige – godt lĂžb i weekenden og skĂ„l!

Kommentarer

  1. Christian Johansen

    Fantastisk drink. Se gerne denne video https://youtu.be/gJV-O1e10z8 i forbindelse med tilberedelse og fĂ„ Chris McMillian’s “ode to mint julep” med. SĂ„ smager den ekstra godt 😊

    • Han er sgu prof Christian! Bestemt ikke dumt – det mĂ„ vĂŠre version 2! :-)

  2. Nikolaj

    Stop stop stop..

    Beklager, men det er altsĂ„ forkert at “mose” mynten…

    Det gÞr faktisk at man fÄr bitterstoffer ud af mynten, fremfor bare de Êteriske olier, som giver den rigtige smag..

    SÄ bladene skal bestemt ikke moses, ogsÄ fordi det giver en irriterende sideeffekt, nemlig at man kan fÄ de smÄ stumper ind i munden, nÄr man drikker den..

    Derfor er det rigtig smart at bruge sirup fremfor sukker.. Men selv hvis man bruger sukker, sÄ bare lad vÊre med at mose for hÄrdt, og sÄ derefter gÄ i gang med at dreje isen rundt, indtil sukkeret er oplÞst.

    • Nikolaj

      Og bare lige for at undgĂ„ misforstĂ„elser, sĂ„ skal bladene selvfĂžlgelig have lidt “vold”, men ikke mases i stykker, sĂ„ har det fĂ„et for meget “vold”

      • Og skal man endelig bruge en morter sĂ„ er det “gentle” :-)

    • Hej Nikolaj,

      Det har jeg faktisk ogsĂ„ gjort – det fremgĂ„r bare ikke af opskriften, den bliver lige opdateret – som du ogsĂ„ kan se er der ingen stykker af mynte i – jeg er helt enig…

      • Nikolaj

        Tjek.. Kunne heller ikke helt forstÄ det, da der formentlig er gennemfÞrt en del video-research, fÞr du selv kastede dig ud i det.. Og nÊrmest alle bartendere pÄpeger det.

        • Helt enig – egentlig er det Price jeg sĂ„ lave det i deres “Do You Feel Hungry Tonight” hvor de laver amerikansk inspireret mad…

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften: