WednesdayWhisky: Mint Julip and the Makers Mark
Det er onsdag den 3. maj og der er meget stor grund til at fejre Wednesdays Whisky! Det er nemlig nu hvor der i USA afholdes det berømte Kentucky Derby! Men hvad har det så med Mint Julep at gøre….
Ja, nu skal du bare høre – en mint julep er intet mindre end en fantastisk drink – den kunne godt mindre lidt om en mojito bare en langt mere awesome udgave.
Men tilbage til Kentucky Derby hvor der hvert år serveres tæt på 120.000 min juleps over et par dage i weekenden ved Chruchill Downs Racetrack. Det betyder ustyrlig mange flasker bourbon der tømmes i denne periode! Derfor tænker vi, at dette er den perfekte onsdag til at hylde denne fantastiske cocktail.
En mint julep kunne nemt være flere 100 år gammel og stammer sandsynligvis fra London. Siden 1938 har det dog været fast inventar til Kentucky Derby.
- 6 cl Makers Mark
- En håndfuld mynte
- 1 stor spsk sukker
- Knust is to the max
- Smid myten i en morter.
- Tilsæt sukker og mos det grundigt
- Tilsæt lidt is og bourbon og rør indtil sukkeret er opløst.
- Server med toppet knust is.
Den består af bourbon, en sukkerlage, mynte og masser af knust is og passer glimrende til disse dage hvor solen kigger frem. En Makers Mark er et glimrende valg til denne cocktail men lov mig lige, at du tager en straight inden du starter – man må nemlig godt være småtipsy en onsdag.
Tilbage er der vist bare at sige – godt løb i weekenden og skål!
-
Fantastisk drink. Se gerne denne video https://youtu.be/gJV-O1e10z8 i forbindelse med tilberedelse og få Chris McMillian’s “ode to mint julep” med. Så smager den ekstra godt 😊
-
Stop stop stop..
Beklager, men det er altså forkert at “mose” mynten…
Det gør faktisk at man får bitterstoffer ud af mynten, fremfor bare de æteriske olier, som giver den rigtige smag..
Så bladene skal bestemt ikke moses, også fordi det giver en irriterende sideeffekt, nemlig at man kan få de små stumper ind i munden, når man drikker den..
Derfor er det rigtig smart at bruge sirup fremfor sukker.. Men selv hvis man bruger sukker, så bare lad være med at mose for hårdt, og så derefter gå i gang med at dreje isen rundt, indtil sukkeret er opløst.
-
Og bare lige for at undgå misforståelser, så skal bladene selvfølgelig have lidt “vold”, men ikke mases i stykker, så har det fået for meget “vold”
-
Kommentarer