Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 24. juli 2024

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Til blæk og bourbon i Kødbyen med Bullit

Til blæk og bourbon i Kødbyen med Bullit
Gastromand

Dette efterår krydser Bulleit Bourbon Atlanten som led i et storstilet projekt, der besøger fem forskellige europæiske storbyer med et kunstværk skabt af en håndfuld udvalgte lokale tatovører. Målet er at hylde kreativiteten og mangfoldigheden indenfor tatovørverden. På Gastromand er navnlig Familiefaren ret nede med tatoveringer og hylder denne mangfoldighed i stor stil! For nylig kunne du forene din lyst til at blive tusset og nyde en bourbon på én af Kødbyens spisesteder – Gorilla – og hvor ellers til et arrangement som dette?

Bourbon-smagning med en af Danmarks bedste tatovører

De red mod vest, plejer det at hedde i amerikanske westernfilm. Forklaringen er kort fortalt, at tilstrømningen af europæiske nybyggere i 1800-tallet gik fra østkysten i retning af den store, vilde prærie – mod nye kulturer, frihed og ikke mindst muligheder. Men dette efterår rejser en verdens mest legendariske frontier whisky den modsatte vej.

Bullit Tattoo Edition…

Det sker, når Bulleit Bourbon lancerer udstillingen Bulleit Billboard i Europa, der er et samarbejde på tværs af London, Dublin, Berlin, Amsterdam og København. Som en del af projektet har en udvalgt tatovør i hver by tatoveret et motiv på et kæmpe lærred.

Sprut og nåle… Rock N Roll!

Det omtale lærred…

Opgaven for tatovørene har været at indkapsle kulturen, ånden og stemningen i deres egen by, og resultatet er blevet ovenstående værk i billboard-størrelse, hvor motiverne fra alle fem byer indgår. Som et led i samarbejdet med de forskellige tatovører bliver der også lanceret en Bulleit Tattoo Edition-flaske, som den almindelige forbruger kan købe hos udvalgte forhandlere fra slutningen af oktober.

Kan købes i en begrænset periode…

Håndværk og traditioner

Bulleit Bourbons historie går tilbage til starten af 1800-tallet, hvor Bulleit-familien startede med at producere whisky. Men opskriften var tabt i mange år, og det var først da Tom Bulleit i 1987 sagde sit job som advokat op og kastede sig ind i familieforetagenet, at det for alvor fik luft under vingerne. Som det hjertebarn Bulleit Bourbon er for ham, gik han selv fra dør til dør og solgte sin whisky. Og det bar frugt. I dag er Bulleit en af de mest etablerede whiskyer i USA.

Elsker de glas – oldschool

Masser af Bourbon og Whiskey…

Essensen og grundkernen i Bulleit Bourbon er formet af håndværk og traditioner, der er gået i arv fra generation til generation. Sådan forholder det sig i princippet også med de forskellige teknikker og stilarter indenfor tatovørfaget. Derfor ligger sammenkoblingen mellem Bulleit Bourbon og tatovørverden på mange måder lige for.

Hvis du er nede med blæk kender du muligvis Christopher…

“Only God can judge me”…

Hvis du er nede med tattoveringer kender du sikkert Christopher Henriksen som er temmelig populær i KBH – faktisk så eftertragtet, at der i skrivende stund er en ventid på et år hvis du vil have ham til at dekorere din krop. Hele ideen med at tattoere på et lærred er naturligvis noget andet end hud – men ikke desto mindre ser det virkelig fedt ud!

Tøserne er igang med at øve sig…

Udover masser af bourbon, whiskey – og læg lige mærke til, at der er “e” med i “whiskey” her fordi det kommer fra USA. Hvis du har svært ved at huske det så tænk på, at “whisky” fra Scotland er lavet af skotter – skotter er kendt for at være nærige og derfor sparer de – også bogstaver :-) Nå, men der var også mulighed for, at du selv kunne øve dig lidt på at tatovere og endda få lavet en gratis tatovering. Selv om jeg er den der er mest tatoveret hvor både nakke, ryg, løn, skuldre samt venstre triceps har fået farve sprang jeg over de gratis streger denne gang. Næste projekt bliver højre underarm, som muligvis bliver lavet sidst på året. Hvis der sker lover jeg at poste et billede :-)

God stemning…

Middag, tasting og tatoveringer

Det store billboard-værk var omkring Kødbyen 13. november, hvor man kan opleve det udstillet frem til den 27. november ved Gorilla. Men for at give projektet en lokal og dansk vinkel har Christopher Henriksen også skabt et ekstra kunstværk som man kan vinde.

Gorilla i Kødbyen…

Alle, der spiser på Restaurant Gorilla i den periode, kan deltage i konkurrencen om at vinde værket. I samme forbindelse er Bulleit og Restaurant Gorilla gået sammen om at planlægge en aften for madglade københavnere og Gastromænd for den sags skyld, der også interesserer sig for kunst og tatoveringer.

Man kunne også prøve at tattovere selv…

Den 26. november kan man derfor købe billet til en aften på Restaurant Gorilla, som både byder på middag 10-serveringer, cocktails, whiskysmagning og en session med Christopher Henriksen hvor du kan prøve kræfter med at tatovere – dog ikke på rigtig hud denne gang – men du er velkommen til selv at lægge hud til! Du kan finde billetterne her

 

Stik os en kommentar

Smid en kommentar