Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 13. juni 2024

Scroll to top

Top

4 kommentarer

Wednesdays Whisky: Old Fashioned Elijah Craig

Wednesdays Whisky: Old Fashioned Elijah Craig
Gastromand

It’s Wednesday and that means whisky! Dog ruller vi med den amerikanske udgave bourbon i disse tider, så har du også gået og ledt efter et ny spiritus projekt at kaste dig over, så vil vi gerne anbefale bourbon…

De fleste af jer ved godt, at mit hjerte banker for Single Malt – no questions there – men nogle gange, så gør det ikke at man afsøger andre græsmarker. Hvis du er ny i gamet og gerne vil kaste dig over et nyt projekt med stærke sager, så kunne bourbon være noget for dig!

Elijah Craig…

Nu er jeg relativ ny i gamet, men som jeg ser det får du temmelig meget for prisen i forhold til fx whisky og cognac – nu vil elskere af disse mærker sikkert påråbe at sammenligningen er urimelig – hvilket jeg godt kan forstå, men alligevel forsøger jeg. Single Malt er dyrt – det er dyrt at producere og efterspørgslen er enorm! Fx ligger en Macallan 12 års snildt på 600 kr. hvilket er meget – men et udtryk for kvalitet og efterspørgsel. For 600 kr. får du meget bourbon – faktisk noget af det bedste som vi kigger på i næste indlæg. Ellers er gode bud også Michters i Rye og Bourbon som har imponeret mig meget! Begge ligger til ca. 450 kr.

Wednesdays Whisky: Old Fashioned Elijah Craig

4 fra 1 stemme
Ret: Cocktail
Køkken: Amerikansk
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

 • 6 cl Mastersons
 • 1 stort dash Angostura bitter
 • 1 stort squiz frisk appelsin saft eller skallen af en halv øko appelsin
 • 4 tsk rørsukker eller 2 sukkerknalder
 • 1 par små cocktail glas medmindre du drikker alene naturligvis og så skal du gange med 2 af ovenstående
 • Masser af isterninger

Sådan gør du

 • Smid sukker i glassene og tilsæt et stort dash Angostura bitter, der skal være en smule 6-8 dråber. Tilsæt så en lille smule spiritus og rør det godt sammen til en ensartet masse.
 • Nu smider du 4 isterninger i og så skal det røres, det tager lang tid - 3-5 minutter før sukkeret er opløst, herefter tilsætter du yderligere 4 isterninger og resten af din valgte spiritus, og så rører du igen inde det er opløst. Hav tålmodighed - hvis ikke sukkeret bliver opløst så går hele ideen med denne cocktail af fløjten.
 • Til sidst tilsætter du lidt appelsin saft og gerne lidt revet skal og så er du faktisk klar til at hygge!
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

 

Er du til de søde smage og dufte er denne lige noget for dig – der er masser af honning, karamel og abrikos i næsen, men også vanilje og egetræ afrunder en fantastisk bourbon. Smagen er næsten som en rom hvor der er masser karamel og en smule røg som runder den smukt af.

Old Fashioned…

 

Skål…

Nu tænker du nok – burde jeg lave en cocktail af denne? Svaret er simpelt! Yes Sir! For din cocktail bliver egentlig bare bedre af at du bruger en god spiritus!

Hvis du har mulighed, så brug en stor isklump!

Hvis du skulle få lyst til at kaste dig over bourbon og Elijah Craig så kan den købes her på Mixmeister.dk til 298 kr.

Stik os en kommentar

Kommentarer

 1. Mikkel S.

  4 stars
  Super fede glas I bruger her. Kan man tillade sig at spørge om hvilken slags, der er tale om?

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering