Gastromand.dk | 25. June 2018

Scroll to top

Top

2 kommentarer

London Calling: Boxpark, Brick Lane og Seafood Heaven

London Calling: Boxpark, Brick Lane og Seafood Heaven
Familiefaren

I sidste indl√¶g var vi omkring ‚ÄúToilets from out of¬†space‚ÄĚ p√• Sketch Gallery, shoppede i¬†Carneby¬†Street, spiste Fish Fingers til aftensmad og endte med¬†complementary¬†champagne¬†p√•¬†South Place Hotel…¬†

S√•dan l√łd da¬†det¬†vi ramte London.¬†I dette indl√¶g kigger vi p√• n√¶ste dag, som startede med en meget solid morgenmad p√• vores hotel. Egentlig er det sj√¶ldent at jeg v√¶lger morgenmad p√• hotellet, men n√•r¬†der¬†decideret¬†er¬†en restaurant til den slags er det gode tegn. Kvalitet koster naturligvis, men det er virkelig luksus at f√• morgenmad p√• bestilling frem for buffet. Jeg har en tradition med altid at bestille ‚ÄĚthe¬†whole¬†nine¬†yards‚ÄĚ bedre kendt som ‚ÄĚfuld¬†english¬†breakfast‚ÄĚ med p√łlse, √¶g, b√łnner, blodp√łlse, svampe¬†og bacon ‚Äď yes sir! Min medspiser napper¬†en¬†‚ÄĚEggs¬†Benedict‚ÄĚ og en croissant ‚Äď ogs√• gode valg.

All in p√• breakfast…

Det m√• siges, at maden er god p√• hotellet, men n√•r de har en michelin-stjerne i huset, s√¶tter det jo en god baseline og selvom der er flere k√łkkener.¬†Prisen for vores v√¶relse p√• 27 kvm med Kingsize bed, skrivebord, m√łbler, bad og masser af udstyr¬†er i √łvrigt¬†ca. 1800 kr. i d√łgnet med morgenmad og ja, du kunne sagtens bo billigere, men for 5 stjerner med morgenmad¬†i London, s√• er det ‚ÄĚbilligt‚ÄĚ.¬†¬†

Lobbyen i Sout Palace…

Speaking of Michelin 

Det er nemlig s√•dan, at¬†jeg har en kaffe-date med¬†Gary¬†Foulkes¬†som er k√łkkenchef p√• The Angler hvor vi har bord samme aften. Vi s√¶tter os i lobbyen og nyder en kaffe og the, hvor vi egentlig bare snakker om mad, udvikling, konkurrence samt niveauet i London. Angler har 1 michelin-stjerne, men m√•let er klart at f√• en mere fort√¶ller Gary mig, som i √łvrigt er¬†helt¬†nede p√• jorden.

Awesome Place…

Jeg sp√łrger lidt ind til konceptet p√• Angler som faktisk er ‚ÄĚseafood‚ÄĚ og for mig f√łrste¬†michelin¬†restaurant kun med¬†seafood. Gary forklarer, at Britain er omgivet flere fantastiske have s√• hvorfor ikke udnytte dem? Jeg er¬†enig og gl√¶der mig til aftenen. Vi slutter lige med lidt obligatorisk fodbold snak, da¬†Gary er fra Liverpool¬†og jeg er en sand mester¬†til namedropping (bare sp√łrg Webmasteren)¬†‚Ästgiver hinanden h√•nden og rykker videre i vores programmer.¬†¬†

Tjek lige toget p√• taget af den ene bygning…

Streetart…

Shoreditch‚Äôs¬†svar p√• Papir√łen

Efter god¬†snak¬†s√¶tter vi kursen mod¬†Boxpark¬†som er¬†Shoreditch‚Äôs¬†svar p√• Papir√łen eller Light House i Aalborg, dog opbygget lidt anderledes. Det er¬†nemlig¬†containere som er stablet og s√• er der lavet sm√• omr√•der imellem, hvor der kan spises. De¬†er overd√¶kket¬†hvilket er rart¬†da skyerne begynder at samle sig over London¬†og det traditionelle klime n√¶rmer sig ‚Äď undskyld men det regner alts√• altid i London‚Ķ¬†

Boxpark – masser af Streetfood…

Der er masser af sm√• butikker med t√łj, mad, dessert og smykker. Vi har en date med 4 forskellige madboder, hvor vi er inviteret til at smage. Inden vi rammer maden, s√• skal der lige shoppes lidt igen og leges lidt, for det er der ogs√• plads til.¬†¬†

Der er ogs√• plads til at lege…

Vores f√łrste stop bliver hos¬†The Athenian¬†som er gr√¶sk inspireret og sl√•r et stort slag for¬†souvlaki¬†hvor du kan f√• smeltende m√łr¬†gris og kylling¬†i¬†hjemmelavet fladbr√łd med¬†tzatziki‚ÄĮog r√łdl√łg.¬†Jeg springer p√• en rulle og min dejlige medspiser napper en box,¬†hvor hun ser lidt overrasket ud da maden ankommer ‚Äď der er nemlig rigeligt!¬†Men hun er rimelig h√¶rdet og g√•r i krig!¬†Det er vildt l√¶kkert og du f√•r meget for pengene, navnlig nu hvor pundet er lavt! Vi ser p√• hinanden og snakker om hvordan vi lige skal klare tre m√•ltider mere ‚Äď det er h√•rdt at v√¶re Gastromand!¬†

The Athenian¬†som er gr√¶sk inspireret…

Vi tager n√¶ste sted hurtigt da vi t√¶nker det sikkert er godt inden m√¶theden s√¶tter ind! Det bliver¬†nabo boden¬†som er ‚ÄĚPoptata‚Ä̬†der laver¬†frensh¬†frites p√• forskellige m√•der og med hjemmelavet dressing og ost! Min medspiser kan ikke helt se ideen med, at komme ost p√• fritterne, jeg synes derimod det er¬†awesome, men for pokker det er tungt lige nu. Alligevel afholder det mig ikke fra at hoppe p√• deres ‚ÄĚLucifer‚ÄĚ som er pommes frites med chili-dressing og masser af ost ‚Äď videre napper vi den lidt mere afd√¶mpede ‚ÄĚPortebello‚ÄĚ fra omr√•det og ikke svampen, som har en lidt mindre st√¶rk dressing. Jeg kunne faktisk godt have klaret mere chili p√• Lucifer, men jeg er ogs√• h√¶rdet¬†og har nok sv√¶rt ved at adskillige de to bestillinger.¬†Vi spiser s√• meget som overhovedet muligt og kigger p√• hinanden og t√¶nker ‚ÄĚpause‚ÄĚ ‚Äď uden at sige noget.¬†¬†

Poptata – perfekte mod t√łmmerm√¶nd…

 

En Gastromand kan blive for mæt 

Vi s√¶tter kursen mod¬†Shoreditch‚Äôs¬†mange sm√• butikker og kryber i l√¶ for den massive regn der rammer London lige nu. Hvis du er i omr√•det s√• ligger¬†Brick¬†Lane i dette kvarter, hvor du kan finde noget af det bedste indiske i hele London ‚Äď desv√¶rre er vi for m√¶tte.¬†¬†

What the Pita…?

Efter et par timers shopping vender vi tilbage til¬†Boxpark¬†for at bes√łge ‚ÄĚWhat The Pitta‚ÄĚ og ‚ÄĚNosTeagia‚ÄĚ hvor f√łrste er et vegansk sted som inspireret af den tyske¬†d√∂nerkebab¬†og er helt ny√•bnet i¬†London. Det ser l√¶kkert ud, men jeg er jo¬†carnivor¬†i¬†aller¬†h√łjeste grad, s√• det bliver kun til en lille smagspr√łve. Det bliver nok aldrig helt mig ‚Äď jeg synes k√łd skal spises, men alt respekt for andre, som ikke spiser k√łd. Det m√• dog siges, at stedet er popul√¶rt og konstant er der g√¶ster som str√łmmer til for at bestille.¬†¬†

Green The with Ice?

Vi slutter af med¬†NosTeagia¬†som ville have sendt en utr√¶net i gulvet, men ikke Familiefaren da!¬†NosTeagia¬†laver som du m√•ske har g√¶ttet te i forskellige afskygninger men det serveres med¬†fl√łdeis. √Örsagen er, at de i √łsten elsker te, men ogs√• gerne vil k√łles ned, s√• l√łsningen er denne finurlige blanding. Jeg f√•r en gr√łn-te som faktisk smager godt, men blandingen er lidt underlig for mig. De s√¶lger ogs√• ‚ÄĚbubble-waffles‚Ä̬†som er vafler fyldt med alverdens l√¶kkerier ‚Äď fl√łdeskum, oreos,¬†nutella,¬†karamel, friskeb√¶r, lakrids og alt muligt syndigt, det er mere mig! Vi napper en med friske b√¶r,¬†oreos¬†, chokolade sauce¬†og fl√łdeskum ‚Äď jeg er helt vild, men min medspiser synes ikke det er det helt store, s√• jeg napper den selv!¬†¬†

En meget m√¶t Familiefar…

S√• g√•r turen hjem til hotellet nu, hvor der skal¬†t√¶nkes¬†op til aftensmaden! Jeg er lidt tr√¶t men tager en tur i deres Fitness lokale og br√¶nder lidt kalorier af. Efterf√łlgende tager jeg i deres sauna og dampbad for at komme helt ned i gear ‚Äď men s√• er det ogs√•¬†GT tid!¬†¬†

Min fantastiske rejsemakker…

Seafood Heaven: The Angler

Vores GT nydes p√• 7 etage, som desv√¶rre blegner lidt i forhold til¬†Londonds¬†skyskrapere¬†‚Äď men ikke desto mindre kan vi da kigge ned fra deres terrasse¬†og se gaderne myldre af engl√¶ndere p√• vej hjem fra job. Imens vi nyder vores cocktail sludrer vi om maden ‚Äď jeg er ret sp√¶ndt hvilket prim√¶rt skyldes, at jeg aldrig har spist p√• en fisk og skaldyrsrestaurant med en¬†michelin-stjerne.

Virkelig l√¶kker vintage at starte p√•…

Vi bliver vist p√¶nt til bords og kort efter kommer der bobler i glasset ‚Äď den slags beh√łver man slet ikke sp√łrge en¬†Gastromand¬†om¬†vel ‚Äď altid bobler!¬†Jeg m√• sige, at der starter godt med en ualmindelig l√¶kker vintage fra 2004 fra et hus jeg faktisk ikke kender, men godt smager det og har¬†en¬†helt perfekt duft af nybagt br√łd i n√¶sten. Den ryger hurtig ned, men¬†heldigvis¬†eftersk√¶nkes der gavmildt.

Fiskeskins-hapsere…

Det gode ved at v√¶re p√• fiskerestaurant er, at man f√•r meget hvidvin… We like!

Hertil napper vi lidt friteret¬†fiskeskind¬†med en¬†urte¬†mayo. Vi tager en smule nord p√• da vores n√¶ste vin er fra Mosel¬†–¬†Bisch√∂fliche¬†Weingut¬†Trier ‚Äď en l√¶kker sag med en smule fedme og den rest s√łdme du sikkert kender fra omr√•det. Retten dertil er en kold¬†gaspazio¬†p√•¬†avocado¬†(og I m√• alts√• undskylde, hvis udtrykket ikke er korrekt ‚Äď men en kold suppe s√•¬†ūüôā)¬†¬†hertil¬†ogs√• friteret¬†fiskeskind¬†med et lille wasabi¬†mayo¬†‚Äď meget godt fundet p√• og selv om wasabien kan bide er den holdt¬†i ro.

Avokado dippen var awesome….

Ikke den k√łnneste servering…

Den n√¶ste ret er lidt sp√łjs og egentlig ikke den smukkeste jeg har set ‚Äď faktisk virker den en kende klodset at se p√•, men fair nok alt ikke er et mesterv√¶rk (eller?). Det er tomat¬†med¬†spanske n√łdder, basilikum, oliven og en l√¶kker olie ‚Äď smagen fejler bestemt intet! Det g√łr den n√¶ste vin¬†heller ikke, faktisk er det f√łrste gang har jeg smagt en hvidvin fra Graves, hvilket m√•ske er en kende pinligt, men man kan jo heller ikke have smagt alt!¬†¬†

F√łrste gang jeg smagte denne hvidvin ever!

Jeg gyser en kende ved n√¶ste ret, da det g√•r op for mig, at det er¬†r√•¬†rejer med melon og olie fra figner. Det er bestemt ikke fordi jeg ikke kan spise alt, for jeg har skab spist hjerne, √łjne og diverse larver og kryb, men oplevelserne med r√•¬†skalddyr¬†har endnu ikke¬†imponeret¬†mig. Men tvivl og fordomme bliver dog gjort¬†til skamme, for det smager faktisk godt og den cremede fede¬†sauce¬†g√łr sig godt til ‚Äď min medspiser driller mig lidt over min angst og understreger at retten er l√¶kker og vellavet ‚Äď hun har ret!¬†¬†

R√• skaldyr ‚ÄstWe¬†meet¬†again…

Bl√¶ksprutte kan v√¶re noget af det bedste der findes, hvis det er lavet korrekt ‚Äď og det er det¬†her. Vi f√•r den i en ristet udgave med¬†taramasalata,¬†kartoffel og en reduceret r√łdvin – det fungerer vildt godt ‚Äď dog er min medspiser og jeg lidt uenige om retten. Vores kartoffel er nemlig kogt temmelig meget og tenderer til udkogt ‚Äď jeg mener det er korrekt for at skabe noget cremet til bl√¶ksprutten og hun mener den er¬†overkogt¬†– desv√¶rre har vores vine s√• sm√•t taget over, s√• hukommelsen rakte ikke til at sp√łrge.

Blæksprutte Рogså perfekt!

N√¶ste ret er ogs√• med “Mr. Octopus” – dog p√• en helt anden m√•de – som sagt kan det laves p√• flere m√•der – f√łrst var det ristet nu er det¬†letkogt¬†og serveret sammen med¬†pighvar fra Cornwall og nogle japanske sm√• svampe. Retten er¬†temmelig¬†awesome¬†og nok en af dem, som st√•r tydeligst i min¬†erindring¬†‚Äď mest fordi hele retten har s√• meget smag og kraft fra fiskene. V√¶rre bliver det bedst ikke da min gamle ven¬†Kumeo¬†River bliver sk√¶nket op – desv√¶rre “kun” deres¬†Estate, men fair nok ‚Äď den ligger sikkert ogs√• til 600 kr. p√•¬†kortet.¬†¬†

√Örh en gammel kending!

Mr. Octopus..

 

Vores sidste varme ret er skinstegt¬†r√łd mulle¬†fra¬†Newlyn¬†som jeg faktisk husker Gary n√¶vnte samme dag. Det ligger helt nede ved det sydligste af England, hvor der efter hans mening er der bedste¬†mulle¬†i det gamle kongerige. Det serveres med en cremet tyk sauce med bl√łde l√łg og en ustyrlig l√¶kker ros√© som ledsager.¬†¬†

Aftenens bedste ret…

Tjek lige farven…

 

Efter en meget passende¬†kunstpause er det dessert tid som starter med engelske jordb√¶r, “schezuan¬†pepper¬†cream” og lidt knust marengs. Jeg g√¶tter p√• cremen er en form for r√•creme som er virkelig¬†rich¬†og¬†udg√łr¬†den fede del af retten, hvor jordb√¶r er det fiske og¬†margens’ene¬†det spr√łde.¬†Either¬†way¬†s√• passer det godt sammen.

Vores f√łrste dessert…

Egentlig er vi m√¶tte, men vi skal lige have den sidste dessert, som er den bedste og mest intense dessert jeg l√¶nge har f√•et – m√•ske overgik de¬†den¬†p√• Falsled Kro ‚Äď men ellers st√•r den sgu h√łjt p√• listen ‚Äď jeg har nu l√¶rt hvad “Praline” er og det er sgu syndigt!

Det ser ikke ud af meget – men √©n af de bedste desserter i √•r…

Altid godt med en s√łd afslutning…

Efter et par glas gode¬†dessertvin¬†er vi klar til at f√• kaffe og ford√łje aftenen. Restauranten er ved at lukke ned, men efter en del glas vin og en cocktail til at starte p√• kan aftenen jo ikke slutte vel? S√• vi sp√łrger p√¶nt om den n√¶rmeste bar hvor tjeneren peger ud af vinduet og¬†op¬†imod nogle r√łde lys. Her ligger “Duck¬†and¬†Waffle” p√• 42. etage, hvor vi s√¶tter kursen mod – det var m√•ske ikke jordens bedste ide set i bagklogskabens klare lys ‚Äď men n√•r det er l√łrdag nat og du er i London s√• melder man sgu ikke fra!¬†¬†¬†

 

Kommentarer

Smid en kommentar