London Calling: Alice in Wonderland | | Gastromand.dk London Calling: Alice in Wonderland – Gastromand.dk

Gastromand.dk | 25. September 2017

Scroll to top

Top

9 kommentarer

London Calling: Alice in Wonderland

London Calling: Alice in Wonderland
Familiefaren

London er en fantastisk by at besøge, men det kan være svært at overskue de mange muligheder! Jeg er selv kommet til kort, når jeg har forsøgt at planlægge og har simpelthen givet op. Heldigvis har vi besøgt London flere gange, og vores seneste ”Gourmet Getaway” til London er nu klar – her kan du få masser af tips til områder, som du sikkert ikke anede eksisterende, små kroge, restauranter og steder, som du bare ikke må gå glip af! 

Denne gang boede jeg i East London, hvor VisitBritain har inviteret grundet interesse for vores ”Gourmet Getaways” indlæg som vi efterhånden har lavet om flere byer i Europa – fx BarcelonaBerlin og Nice. Dog aldrig om denne del af London, så nu kom Shoreditch og Camden på mit personlige landkort.

Jeg er taget afsted med min dejlige medrejsende som I måske tidligere har læst om som “min spanske forbindelse” – i virkeligheden er hun efterhånden lidt mere end bare en forbindelse.

Så er man landet i London…

Vi rammer Gatwick Airport med det første fly ud af Danmark og er godt trætte, men en tur på Starbucks i lufthavnen hjælper på sagen. Herefter er det med Gatwick Express til Victoria – hvis du rejser til London, så bør du køre med Gatwick Express, det tager 30 min., og der er ingen stop undervejs.

Det koster ganske vist ca. 70 pund for 2 returbilletter, men omvendt så sparer du også ca. 45 min på rejsen. Fra Victoria kan du tage mere eller mindre alle Undergrounds rundt i London. Et sidste godt råd er at bestille Oyster Cards (deres Rejsekort) inden turen. Hvis du kører regelmæssigt så er 15-20 pund rigeligt til 3-4 dage pr. person. Det er lidt dyrere at køre i Underground end det er i Danmark, men noget bøvl uden dem.  

Mind the gap…

 

5-stjernet indkvartering

Efter nogle stop og en tur med Circle Line rammer vi ”Moorgate” hvor vores hotel South Place ligger 100 meter fra. På afstand ser hotellet bestemt ikke ud som et 5-stjernet hotel, men skinnet bedrager. Det er noget helt andet når du træder indenfor i den grå-grønne bygning. Vi bliver velmødt og på trods af, at vi faktisk er på hotellet mere end 3 timer før check-in er vores værelse næsten klar – de tilbyder en kop kaffe imens vi venter, hvor vi lige tanker op igen.

South Palace Hotel…

Kort efter er vi på hotelværelset, som er virkelig lækkert, godt udstyret og med alt hvad du har behov for. Vi skifter hurtigt tøj, napper en flaske vand og vores Oyster Cards og drager videre – Sketch Gallery kalder nemlig. Ud i Londons gader det går!

Klassiske London…

 

Sketch Gallery…

“Alice In Wonderland” 

Husker du scenen i Matrix hvor Neo skal vælge den røde eller blå pille og efterfølgende hopper de ned i ”The Rabbits Hole”? Det samme sker her. Sketch er temmelig syret og ret blæret – de har forskellige rum, hvor vi spiser i ”skoven” med tykke plysede grønne tæpper, lys som skifter lidt efter om der er sol eller ej, spejle der roterer og naturligvis et lyserødt selvspillede klaver. Ved siden af har de deres ”Pink-room” hvor alt er lyserødt – her kan du få deres ”High og Afternoon Tea”.

Like Alice In Wonderland…

Vi bestiller lidt forskelligt, ”smashed avacado med prawns” og ”tartar brioche” til at starte med samt ”fish pie” og et par friterede æg med skinke. Dertil en diskret peanutbutter milkshake. Maden kommer efter lidt tid, og imens har vi muligheden for at beundre stedet.

Peanutbutter shake…

Ud over disse rum har de også en michelin-restaurant på øverste etage. Det er ret blæret og lidt underligt – lyden af klassiske musik som mest af alt minder mig om det, der spilles på en salon tilbage i The Wild West kører flittigt i baggrunden – spejlene i rummet reflekterer lyset og roterer rundt og med jævne mellemrum kan man se sig selv – freaky og anderledes.  

Syret…

There U are…

Maden ankommer, og vi laver en deler på midten. Det er lækkert og velsmagende – tatar-briochen bliver hapset hurtigt, og da det faktisk er første rigtige mad siden dagen før. Rejerne ligger i revet æggeblomme og med mayonnaise og grapefrugt – det passer vildt godt sammen, men ser faktisk ikke ud af så meget.

En lille “hotter”…

Læg mærke til revet æggeblomme – meget fedt lavet…

Noget tid efter kommer vores fish pie som er torsk, men med en fyldig kartoffelmos og godt med ost på! Min medspiser er næsten ved at give op på forhånd, men jeg trøster hende og siger, at jeg nok skal tage fra! Mine æg er helt perfekte og ryger hurtigt ned hvorefter jeg kan smage pien som er rich og ret tung.  

Fish Pie…

Der er ikke meget plads til dessert, men pludselig kommer der alligevel et par stykker kage – et stykke lagkage med friske jordbær og en vandbakkelse med pistacie-creme. Jeg er mæt, men kan simpelthen ikke stå for den slags, så det ender faktisk med, at jeg klipper næsten begge to. Vi får dog en kop stærk engelsk kaffe, som hjælper lidt på energi-niveauet. Inden vi forlader Sketch går jeg lige en tur, hvor jeg finder deres toiletter, som også er en verden for sig – temmelig syret lavet og lidt som i en science fiction-film.  

Toilets from out of space!

Toiletterne…

Når der kommer ekstra dessert siger man ikke nej vel?

Pistacie – Pistacie – Pistacie

Min medspiser genfinder lidt energi, da mulighed for massiv shopping er lige rund to hjørnet på Carneby Street. Jeg er ikke selv den store shopper, men falder faktisk for mærket ”Pretty Green” som Liam Gallagher står bag. Heldigvis er der Summer Sale og pundet er lavt, så jeg slipper billigt.  

Shopping hjælper altid på humøret – navnlig i London…

In Liam I trust…

Klokken nærmer sig så småt 16.00 og efter endnu en kop kaffe fra en lille lokal espresso-bar shoppes der videre. Jeg nyder London og selvom, at der er fart på og mennesker overalt, slapper jeg faktisk af! Vi tager toget ud af London til St. Johns Hill ved Battersea hvor ”The Schoolhouse Bar and Restaurant” ligger. Ideen med denne café er at bringe gæsterne tilbage til skolebænken og servere det mad, som man husker fra skoletiden i England.

Back to School…

Derfor er der blandt meget andet ”Fish-sticks”, ”Mac and Cheese”, ”Schoolhouse Burger” og “Chicken Stack” på menuen. I bedste skolestil har vi medbragt et lille spil, som vi fornøjer os med imens vi venter på maden, hvor vi vælger lidt ”Fish Sticks” for sharing, ”Pulled Pork-burger” og ”Chili and Bean Bowl” med oksekød og hjemmelavede tortillas. Dertil napper vi en GT og en Aperol Spritz.  

Fish Fingers anno 2017

Maden er faktisk god uden at være prangende – men god decent food, hvor du føler value for money. Dertil er der hyggeligt i restauranten, god stemning og afslappet betjening. Vores ”Fish Sticks” kommer ret hurtigt og er lavet af torsk som er vendt i rasp og stegt i smør – og med en god tartarsauce til.  

Både burger og vores chili er god og smager virkelig hjemmelavet. Navnlig deres tortillas er lækre og tykke og den fede creme fraiche dertil er lækker. Jeg nyder den slags små restauranter som er nede på jorden og efter vores temmelig store frokost på Sketch er det præcis hvad jeg har brug for. Efter jeg har tabt i quiz et par gange, vender vi snuden hjemad med toget.  

Jeg tabte…

Efter noget tid rammer vi igen hotellet og ser, at roomservice har været forbi for at rulle gardinerne ned, tænde lidt hyggelys og efterlade en skål med friske kirsebær og jordbær samt en lille seddel fra Management. Egentlig troede jeg kun ”complementary champagne” var på film – I guess not! Så ja, vi føler os velkomne og klar til at erobre London igen i morgen.  

Dejligt brev at komme hjem til…

Vi takker af efter første dag i London – mætte og trætte men bestemt klar på mere!

Kommentarer

  1. Christian

    Fin rapport fra London, får helt lyst til at tage afsted.

    En enkelt ting, det er ikke nødvendigt at købe Oysterkort, man bruger bare sit kontaktløse danske betalingskort :)

    Er man glad for gadgets, er det en stor tilfredsstillelse at se hvor nemt det kan være, når vi til daglig skal slås med rejsekortet…

    • Hej Christian – tak for det – del 2 kommer meget snart :-) Mener du et dankort? :-) Men det kunne da være meget rart at slippe for Oyster Card – men det fungerer nu ret godt, navnlig det med, at man er “tvunget” til at checke ud – de gange jeg har glemt det har sgu kostet mig en del efterhånden :-)

      • Christian

        Hej Igen

        Ja dankort er fint :) bare du kan betale med det kontaktløst, fungerer det præcis som Oyster card.

        Ser frem til del 2 :)

        • Nikolaj

          Jeg støtter lige op om Christian, fordi det er fuldstændig korrekt at Oister card er en saga blot for os danskere.. (Dog virkede hustruens og mit visa dankort ikke sidste gang, men det tror jeg var et enkelt tilfælde.. Og Mastercard virkede til gengæld fint..)

          • Tilgiv mig gutter – I bruger bare jeres Mastercard i Underground? Så I køber billet hver gang I kører?

          • Nikolaj

            Jep, just præcis…

            Lige som du normalt ville holde dit oister card hen til kortlæseren, så holder du bare dit kontaktløse visa eller mastercard hen til kortlæseren ved “bommen”.

            Og du behøves ikke blive registret første gang eller noget som helst..

            Og ja, der bliver så trukket for en billet hver gang..

            Det gode er, at billetten koster præcis det samme, som hvis du brugte Oister Card..

            Til gengæld slipper man for at betale “pant” for at få et oister card, og man behøves heller ikke at “brænde inde” med for mange penge, da man ikke skal indbetale noget på forhånd.

          • What a mindblower! Jamen tak for input Nikolaj! Så er det da bare at droppe Oyster – som jeg nu ligger inde med :-)

  2. Troels

    Ser frem til den videre færd , The sketch ser jo alt for fedt ud , har selv med succes lavet revet æggeblomme , har rimmet dem over et par dage, så er de næsten parmesan agtige og smager fanstastisk på fx pasta

  3. Hey Troels… Sketch var ret fedt… du må lige forklare det med æggeblommen, hvordan gør du?

Smid en kommentar