Gastromand.dk | 24. May 2018

Scroll to top

Top

14 kommentarer

Berlin Cityhack Dag II: The Bird og Berlinmuren

Berlin Cityhack Dag II: The Bird og Berlinmuren
Familiefaren

SÄ blev det tid til dag 2 pÄ vores lille Gourmet Getaway hvor Spies sÄ venligt har sendt os afsted til Berlin for at hacke byen. Dag 1 bÞd pÄ en enestÄende oplevelse hos Tim Raue. Nu melder dag 2 sig, hvor vi pÄ trods af tÞmmermÊnd ser frem til en spÊndende dag.

Jeg fandt aldrig helt ud af hvad det var for en bygning :-)

Jeg fandt aldrig helt ud af hvad det var for en bygning :-)

Da der er lidt tĂžmmermĂŠnd i luften rammer vi morgenbuffeten hĂ„rdt og den er faktisk er overraskende god. Der er masser af forskelligt til at dulme den lette hovedpine med. Jeg gĂ„r all-in pĂ„ bacon, ĂŠg og nogle krydrede pĂžlser. Efter morgenmaden sĂŠtter vi kursen imod Alexanderplatz, som vi skal forbi for at komme til turens fĂžrste stop – nemlig Burgerbaren over dem alle “The Bird“. Vi vĂŠlger igen at trave afsted uden hverken kort eller maps – jeg mĂ„ dog denne gang give min kone ret i, at det er en god mĂ„de at se byen pĂ„. Jeg har reseachet en del om restauranten og pĂ„ trods af en rimelig sparsommelig hjemmeside, sĂ„ skulle den vĂŠre awesome.

Berlins Bedste Burger Bar!

Berlins Bedste Burger Bar! Vejret var perfekt den dag!

Flere af mine blogkolleager og andre bekendte taler meget varmt om den. SĂ„ kurset er lagt og missionen er klar. Vi gĂ„r ca. 4 km ud af Berlin som godt kan lade sig gĂžre, men det er lidt langt, sÄ jeg vil nok anbefale dig at tage U-Bahn. Efter en lille detour omkring et atletikstation, hvor vi farer vild, ankommer vi endelig til The Bird. The Bird er vel en form for “post-punker-hipster-in-burger-bar”, hvor stemningen er “no-bull-shit” og meget direkte.

Kunne ikke lade vĂŠre med at smile da jeg lĂŠste dette...

Kunne ikke lade vĂŠre med at smile da jeg lĂŠste dette…

Tjenerne er tatoverede, piecerede og flere med hanekam. Det ĂŠndrer dog ikke ved, at menukortet fĂ„r mig til at fĂžle mig som en lille dreng i en slikbutik. Burgerne har navne som “The Filthy Harry”, “Breakfast Burger” – som vi jo i Ăžvrigt ogsĂ„ har lavet i Gastromands kogebog, “The Dumb Texan” og “The Bronx Bomb”. Vi bestiller “The Filthy Harry” som er med bacon og cheddar og “The Big Rock” som er med swiss-cheese, bacon frisk jalapenos og salsa. Vi bestiller en hjemmelavet Gingerale, som er lavet med masse af sour og ginger. Imens vi venter ser fĂ„r jeg Ăžje pĂ„ udsmykningen i baren – GUNS!

Tjek lige dekorationen!

Tjek lige dekorationen!

 

SĂ„ kommer vores burgere, og nej det er sgu ikke et kĂžnt syn og de meget ukurante pommes er tydeligvist hĂ„ndskĂ„ret. Tjeneren smider lige en bĂžtte ketchup og mayonaise ned til os og siger pĂŠnt “There you go..” Jeg sĂŠtter tĂŠnderne i svinet og forstĂ„r med det samme alle anbefalingerne, det smager fucking godt det her! KĂždet er frilandskvĂŠg og sĂ„ saftigt! Jeg fĂ„r naturligvis den med jalapenos som virkelig river igennem sĂ„ du skal ikke vĂŠre pivet med chili hvis du bestiller denne.

The Big Rock...

The Big Rock…

The Filthy Harry...

The Filthy Harry…

Regningen lyder pÄ sÞlle 34 euro, som mÄ siges at vÊre yderst rimelig. The Bird er virkelig vÊrd at stikke forbi, og dine tÞmmermÊnd forsvinder med garanti. Du skal i Þvrigt huske at bestille bord, da der kommer masser af sultne folk pÄ forbi

En gammel politikbil fra 2. Verdenskrig...

En gammel politikbil fra 2. Verdenskrig…

Jeg ved faktisk ikke helt hvorfor vi vÊlger at gÄ hele tiden, men min bedre halvdel er frisk og synes det er en god mÄde, at se byen pÄ, sÄ vi marcherer afsted igen efter vi er godt mÊtte. Vi vil omkring Bernauerstrasse hvor Berlinmuren blev opfÞrt tilbage i 1961.

Illustrationen af Berlinmuren...

Illustrationen af Berlinmuren…

Efter ca. 1,5 km kommer vi frem, hvor resterne af Berlinmuren er markeret med metalrĂžr i samme hĂžjde som muren var. PĂ„ fortovet foran lĂŠgger jeg mĂŠrke til, at der er lavet “mindeplader” hvor man kan se hvem der forsĂžgte at flygte og hvornĂ„r. Igen mĂŠrker jeg historiens vingesĂžs og kan ikke undgĂ„ at blive rĂžrt og pĂ„virket af krigen. Vi vĂŠlger herfra at tage U-Bahn tilbage til Friedrichstrasse.

Endnu et billede af TV-tÄrnet fra parken hvor vi gik tilbage fra The Bird...

Endnu et billede af TV-tĂ„rnet fra parken hvor vi gik tilbage fra The Bird…

Godt trĂŠtte – dels efter en heftig burger, men bestemt ogsĂ„ efter de mange kilometer vi er gĂ„et, sĂ„ rammer vi hotellet igen og tager en velfortjent lur. Jeg lader lige fruen slumre lidt lĂŠngere imens jeg smutter ned i kiosken og henter lidt forsyninger – Ăžl og snacks. Imens kigger jeg pĂ„ aftenens restaurantbesĂžg, hvor vi gĂ„r efter noget klassisk tysk. Igen betaler reseach sig meget, sĂ„ jeg ved at Fleischerei som ligger lige omkring centrum er et god bud.

Fra vores hotel koster en taxa. ca. 12-15 euro sÄ det vil jeg anbefale dig at gÞre. Det er en ret populÊr restaurant, sÄ du bÞr bestille bord. Den minder meget om KÞdbyens restauranter og mest af alt om et gammel slagterhus. Hvide sterile klinker pÄ vÊggene, men hyggeligt og fyldt med levende lys samt en kÊmpe lysekrone i loftet.

Fleischerei...

Fleischerei…

Cityhack Berlin (5)

Vi fÄr bestilt et par Þl og naturligvis snitzel, som faktisk til min store overraskelse er af svin og ikke kalv. Det Êndrer dog ikke pÄ smagen, det er fandme i orden.

Artiskok, som vi til sidst fik spist...

Artiskok, som vi til sidst fik spist…

Til at starte med vĂŠlger min bedre halvdel artiskok med noget hvidlĂžg og limepurĂ©. Vi undrer os lidt da der sĂ„ kommer en helt smĂžrdampet artiskok ind, som vi faktisk ikke helt hvad hvordan vi skal angribe. Vi finder dog ud af det efter at jeg har spist flere af bladene hele – selv en Gastromand kan lĂŠre noget!

Snitzel med agurkesalat og kartoffelsalat...

Snitzel med agurkesalat og kartoffelsalat…

Snitzlen er fantastisk – men Familienfaren kunne nu godt have klaret den store udgave, ikke at den er lille – men nĂ„r nu man virkelig har spist igennem de sidste mange dage, sĂ„ kan man altsĂ„ godt ikke en 500-600 gram snitzel! Regningen lyder pĂ„ ca. 65 euro for 2 glad vin, 2 Ăžl, en forret til deling og to stk. snitzel. Vi springer faktisk desserten over og tager i stedet en taxa tilbage til Friedrichstrasse hvor vi slutter af med et stykke apfelkuche pĂ„ en lille cafe.

SÞndagen stÄr ene og alene pÄ hjemrejsen, hvor vi flyver hjem 13.05 Hvis det stÄr i din magt, sÄ forsÞg at planlÊgge hjemkosten enten meget tidligt eller sent. I bund og grund er det jo meget rart, at man har tid til at spise morgenmad i ro og mag, men for mig vil jeg egentlig godt bare hjem, antaget at jeg altsÄ ikke har dagen til at udforske endnu mere.

Vi takker af for denne gang og se frem til at vi skal ud og forhÄbentlig hacke nÊste storby!

Hvad er din favoritoplevelse i Berlin? 

 

 

Kommentarer

  1. Michael Schmidt

    Et godt tip til alle GastromÊnd og lÊsere er at besÞge baren Lebensstern. Den ligger ovenover den oprindelige cafe Einstein, der serverer klassisk Þstrisk mad heriblandt en yderst eminent wienerschnitzel. OvenpÄ byder baren, Lebensstern, pÄ omkring 1.800 forskellige spiritus blandt andet 800 forskellige rom og 200 slags gin! Og servicen er virkelig i top!

    http://www.lebensstern-berlin.de/en/

    • Hej Michael – Ă„rh for pokker! Den gik vi faktisk forbi – men da jeg sĂ„ flere af dem troede jeg det var noget “kĂŠde” som ikke var vĂŠrd at besĂžge, men tak for tippet da – lyder som om det er det hele vĂŠrd – navnlig pga. deres gin!

      • Michael Schmidt

        Cafe Einstein er og en kĂŠde, der ikke er vĂŠrd at besĂžge. Men den oprindelige pĂ„ KurfĂŒrstenstraße er bestemt et besĂžg vĂŠrd. Og ja specielt Lebensstern pga. deres gin. Hvis ikke du har set det endnu kan du jo se hele kortet pĂ„ hjemmesiden. God fornĂžjelse! ;)

  2. Bygningen, som du aldrig fandt ud af hvad var for en, er: “Die Hedwigskathedrale am Bebelplatz in Berlin-Mitte.”

    • Hej Hanne Birgitte – godt med lidt ekstra viden, det gik jo lidt hurtigt rundt og jeg vidste faktisk ikke helt hvad det var :-) Havde nok gĂŠttet pĂ„ det var noget retsbygning – det var helt ved siden af kan jeg forstĂ„!

  3. mikkel

    Jeg kan se, at I tager en taxa til Friedrichstrasse, hvor I mÄske boede?

    PĂ„ Friedrichstrasse ligger en fornuftigt italiensk restaurant, Bocca di Bacco som har udmĂŠrket mad til ok priser. Deres vinkort sparker til gengĂŠld r..
    Sidst jeg var der drak vi Cavalli 2007 og Percarlo 2005. Begge flasker til under 100 EUR…..

    • Lyder fantastisk Mikkel – det mĂ„ bliver nĂŠste gang – det er godt nok ogsĂ„ nogle fornuftige priser for de vine!

  4. Leif Schou

    SpĂŠndende tur – den mĂ„ vi prĂžve nĂŠste gang (snart).
    PrÞv ogsÄ:
    http://www.restaurant-heising.de/Restaurant_Heising/Willkommen.html
    Tilbage i tiden, god mad til fornuftige penge – vĂŠrtsparret en oplevelse :-)
    Og bemĂŠrk ingen kreditkort.

    • Hej Leif – ja helt vildt, tror muligvis snart Gastromand hacker nogle nye byer :-) Ser hyggeligt ud og lader til det er et ĂŠgtepar, som har stedet ikke? SĂ„ det er helt nede pĂ„ jorden og til meget billige penge eller hvordan?

  5. Stadtklause i Berlin serverer TYSK mad med TYSK pÄ! Schnitzel nÄr det er bedst

  6. Martin Albrechtsen

    NÊste gang mÄ i forbi white trash, deres burger er en god udfordre til the bird ( nogen siger bedre)
    http://whitetrashfastfood.com
    Og er det spareribs man hungrer efter er et besÞg pÄ Tony Romas det eneste rigtige ?

    • Hej Martin – “White Trash” haha – only in Berlin! Next time! Men turen gĂ„r vist til London for at hacke nĂŠste gang – sĂ„ hvis der er anbefalinger lytter jeg gerne!

Smid en kommentar