Gastromand.dk | 27. July 2017

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Rosé, røg & ramsløg

Rosé, røg & ramsløg
Familiefaren

Vi kører med fuld ild på sommerretter lige for tiden, hvilket er lidt i håb om, at der rent faktisk også kommer noget sommer! Sommeren er og bliver nemlig end virkelig god undskyld for at drikke noget køligt, læskende og let vin…

Men hold nu på hat og briller for der er sgu rosé på menuen idag. Selv om det er ved at være lidt fortærsket så gentager vi det lige! Mænd drikker rosé og de nyder det lige så meget som kvinder gør. Ærlig talt – hvem gider også drikke en stor og kraftig rødvin på en dejlig sommerdag?

Masser af Rosé…

Noget af det som jeg synes er dejligt ved rosé er at det er lidt imellem rød og hvidvin, hvilket betyder at det favner ret bredt når der skal sættes mad til. i denne ret er der både noget røg, fedme og syre og stort set alle de rosé som blev smagt og drukket klarede det faktisk forrygende!

Laks Rygeost creme, ramsløgsolie rose
Forfatter: 
Kategori: Hovedret
Køkken: Danish
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 2
 
Ingredienser
Ramsløgspesto
  • 1 bundt ramsløg
  • 1 lille bundt persille
  • 1 dl jomfru oliven olie
  • 2 spsk pinjekerner
  • Saften af en kvart citron
  • Salt og peber
Rygeost Creme
  • 4 store spsk røgeost
  • 4 spsk cremefraiche 18 %
  • Saften af en kvart citron
  • Salt og Peber
Fennikelsalat
  • 1 fennikel
  • 1 bundt forårsløg
  • Saften af en halv citron
  • 2 spsk oliven olie
  • Salt og peber
Laks og tilbehør
  • 1-2 stykker varmrøget laks pr. person
  • Noget daggammel brød
  • Olie til stegning
  • 2 fed hvidløg
  • Salt og peber
Tilberedning
Ramsløgspesto
  1. Kør hele molevitten i en hurtighakker eller med en stavblender.
Rygeost Creme
  1. Rør alle ingredienser sammen.
Fennikelsalat
  1. Snit fennikel på et mandolinjern helt tyndt og hak forårsløgene. Bland resten af ingredienser i og lad det trække 10 min på køl.
Laks og tilbehør
  1. Laksen sniger du dig lige ned til din lokale fiskeforhandler og køber
  2. Rist brødet på panden hvor du tilsætter et par knuste fed hvidløg først og herefter steger brødet.
  3. Jeg kørte lidt helt friske tomater til også.

Fennikelsalat god med syre – lidt peberrod til rygeosten og ikke mindst ramsløg!

Perfekt varmrøget laks…

 

Rosé Rosé Rosé

Lad os starte med en af de letteste i både smag og pris Xavier Cotes du Provence Rose 2015 som kommer fra Provence og er indbegerebet af en rang, frisk og lækker rosé – smuk lys farve masser af jordbær og hindbær i duft og smag og til 69,95,- hvis du napper 6 stk, er det sgu et fornuftigt køb!

Ved siden af har vi den italienske fætter, som har lidt mere smag og fylde Feudo Maccari Rose 2014. Den har samtidig også lidt taniner som faktisk gjorde den ret god til laksen! Den ligger til diskrete 64,95,- hvis du napper 6 stk. og er nok mere for de rosé drikkere der gerne vil have noget mere kraft på deres rosé.

Så kommer vi til Spanien hvor der virkelig kommer smæk for skillingerne, så hvis du er typen som forsat tænker at rosé er en kedelig oplevelse så er det med at spidse ører! Der er virkelig fart på her og godt med alkohol og fedme. Entre Cepas Rosado 2015 er vel den, som næsten overgik maden også selv om, at der er var fedme, røg og syre for alle pengene. Faktisk må jeg tilstå, at det er eneste rosé jeg har smagt med så meget fedme! Prisen er 85,- hvis du tager 6 stk.

Vi slutter af med “Den Røde Dame” eller Donna Rosa San Francesco 2015 som også er fra Italien – det er nok den sødeste af dem alle, men også men god kraft og fylde. Til laksen manglende jeg en lille smule syre, men ellers klarede den sig godt – dette er nok den vin, som jeg helst ville drikke uden noget som helst! Den er også omgangens “dyreste” til 99,95,- hvis du hiver 6 med dig!

Lidt ristet brød er altid godt…

Varmrøget laks fra vores lokale fiskpusher…

Rygeost creme og fisk = Rock N Roll!

Lidt urteolie…

En lille tilståelse – reelt er det ikke kun ramsløg der er i olien, det er faktisk en urte olie og her er der også persille fra min have i. Du kan sagtens variere og tilføje andre krydderier, bare de “hænger” nogenlunde sammen, rosmarin ville fx ikke være god her og kun timian i begrænsede mængder. Ellers basilikum, purløg eller lidt oregano, merian eller mynte kunne godt fungere…

Sommerbordet er dækket…

Velbekommen og kom så med noget sommer!

 

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften: