Fredags Rom: Julecocktail Zacapa Swizzle
På Gastromand har vi allerede manifesteret os med “Tuesdays GT” og “Wednesdays Whisky” – men vi mangler helt sikkert en dag der skal opkaldes og dedikeres til rom. Vi har besluttet at det skal være fredag. Så nu er “Fredags Rom” dømt og starter hermed. Det kan både være neat, i en cocktail eller måske på en helt anden tredje og funky måde…
Til denne skal du bruge en god mørk rom, en lys duer ikke her og så skal du vælge en god én. Det der med, at du ikke skal bruge en god spiritus fordi du laver den til en cocktail er en skrøne – jo bedre spiritus jo bedre cocktail. Naturligvis er der et breakeven hvor det bliver blasfemisk som hvis du hælder en Highland Park 40 års i eller en Macallan 25 års – du er vist med.
Ingredienser
- 5 cl Zacapa 23
- 3 cl Lime juice
- 3 cl Mandarin og kaffesirup
- Ginger Ale
- Is
Mandarin og kaffesirup
- 1 del sukker
- 2 del vand
- 4-5 spsk friskpresset mandarin/espresso
Sådan gør du
Mandarin og kaffesirup
- Lav to sirup her som du blander. Du kan sagtens gemme dem til senere.
- Bring det hele i kog, rør rundt og lidt det køle ned.
- En kaffesirup er også genial i en Espresso Martin fx
- Kom alle ingredienserne i et highball-glas.
- Tilføj knust is, og miks med en barske.
- Top til sidst din cocktail af med en ginger ale.
Mandarin og kaffe-sirupen er “jule-delen” af denne cocktail som giver kant og sødme. Det er uhyre nemt lige at lave sin egen sirup. Den kaffesirup som hører til her kan også bruges til en Espresso Martini fx.
Ron Zacapa er verdens kendt for deres “23 års” som du sikkert har drukket utallige gange – denne udgave er endnu mørkere og har dybe noter af tørret frugt, chokolade og varme krydderier. Det bedste er den let røgede afslutning. Den passer perfekt til denne cocktail. Du kan også sagtens snige en anden mørk rom i – men sørg for den er god.
Glædelig jul og skål!
Stik os en kommentar-
Hej,
Hvad er forholdet mellem sukker, vand og de øvrige ingredienser i siruppen?
Mvh
Christian
Kommentarer