Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 23. august 2019

Scroll to top

Top

2 kommentarer

Hjemmelavede grillpølser – få tips til de perfekte pølser

Hjemmelavede grillpølser – få tips til de perfekte pølser
Gastromand

Vi har aldrig lavet pølser på Gastromand men i forbindelse med en test af Kitchen Aids Heritage Mixer kom vi faktisk til at lege lidt med tanken og en kold december dag blev tanken til virkelighed. Fakta er, at det egentlig ikke er så svært som vi troede og slet ikke hvis du har noget fornuftigt gear til det. Vi endte med at lave to forskellige udgaver, vi blev nogle erfaring rigere og har samlet lidt tips til jer…

Inden vi starter, så vil vi gerne dele nogle tips med jer således, at I kommer nemmere igennem dette arbejde. Det er nemlig ikke svært rent teknisk (så længe man er to), men nærmere bare tidskrævende og nogle få tips gør, at du klarer det hele uden fejl.

Grillede italiensk-inspirerede pølser…

 

  1. Husk hygiejne når du arbejder med fars, maskiner og vær sikker på alt er helt rent.
  2. To mand gør det hele nemmere. En stopper og fylder kammeret helt op før I kører. Den anden holder pølsen (øhh ja – godt så).
  3. Skyld tarmen meget grundigt inden du starter, de er lagret i salt som du skal skylle ud.
  4. Brug rigelige med tarm, og sørg for der er et godt stykke til at binde med – lidt som når du binder en ballon – for lidt gør det meget besværligt, og du kommer hurtigt til at bøvle med at binde knuder.
  5.  Fedt fedt fedt – du tror det er løgn, men der skal virkelig meget fedt i – 25 % er minimum – ellers bliver de tørre.
  6. Lav en lille prøvedelle inden du laver pølserne – på denne måde kan du nemmere regulere smagen.
  7. Pas på med at stoppe pølserne for hårdt, så sprænger de på panden.
  8. Du kan pochere pølserne når de er stoppede. Dette forlænger holdbarhen og gør dem noget nemmere at stege. Pocher 10-15 minutter i 80 grader varmt vand.
  9. Vakuumpak gerne pølserne, så holder de længere.
  10. Have Fun!

Grinderen…

Grinder og tilbehør…

Kitchen Aid Limited Edition Heritage Mixer med ekstra gear…

Sådan laver du hjemmelavede pølser

0 fra 0 stemmer
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 2 timer
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • Ingredienser
  • 800 gram øko ribenssteg
  • 200 gram øko spæk
  • 400 gram panchetta
  • 1-2 spsk salt afhænger lidt af hvor salt dit bacon er - Husk prøvedellen
  • 3 løg
  • 200 gram soltørrede tomater
  • 5 fed hvidløg
  • 2 kviste rosmarin
  • 2 spsk fennikel frø
  • Masser af friskkværnet peber
  • 2 bøtter med svinetarme

Sådan gør du

  • Skær alt køddet i grove stykker så de kan komme i hakkeren.
  • Hak løg og kød skiftevis i kødhakkeren. Jeg brugte en skive med 8 mm huller.
  • Når hele er kørt igennem laver du krydderiblandingen, start med det tørre - rosmarin, salt, peber, fennikel frø som du kører igennem på en "hurtighakker" - hvis du ikke har sådan en så bruger du en morter. Tilsæt herefter soltørrede tomater og hvidløg - og kør den igennem på en blender så du får en ensartet masse. Tilsæt det til køddet og rør det godt sammen.
  • Steg en prøvedelle og smag til efter det - får gerne familien til at smage også.
  • Kom farsen på pølsestopperen. Kom tarmene på hornet. Sørg for det holdes vådt, så kører det noget nemmere.
  • Stop pølserne - dette er et tomands-projekt.
  • Nogle snor pølserne, jeg valgte at klippe dem og binde dem, hver gang jeg havde lavet en. Sørg for at have nok tarm til at minde med.
  • Når du er færdig kan du porchere pølserne i 8-10 min i 80 grader varmt vand og efterfølgende stege dem meget langsomt op. Pas på de ikke sprækker.
  • Tilbehør kan være hvad som helst, men en god omgang mos og sennep er et godt bud.
  • Denne opskrift burde give dig 10-12 pølser - det er naturligvis meget afhængig af hvor meget du stopper dem.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Til at hakke kød…

Ingredienser til de italienske pølser…

Et stk. glad gris som er klar til pølsemaskinen…

 

Panchetta…

Det kræver lidt skills at sætte tarmen på – det hjælper at den er våd…

Så er det bare at køre løs…

Italienske Pølser…

De skal ristes langsomt eller sprækker de…

Håber det har givet inspiration til at lave dine egne hjemmelavede pølser. 

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Christian

    Husk for alt i verden at holde det hele så koldt som muligt under hele processen. Det er vigtigt for at undgå tørre pøller :)

  2. Pernille

    Mega lækker opskrift.
    Dog bemærkede jeg to ting. Vores fars faldt nærmest fra hinanden, da vi gik i gang med at spise dem. Kan man gøre noget for at samle farsen bedre? Pølseskindet blev desværre heller ikke sprødt, men derimod blød og sej at skære. Hvordan får man dem sprøde?

Smid en kommentar