Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 13. juni 2024

Scroll to top

Top

5 kommentarer

Kitchen Aid Heritage Mixer

Kitchen Aid Heritage Mixer
Gastromand

For 100 år siden skabte Kitchen Aid en idag legendarisk røremaskine. Den er efterhånden ved at være en ældre dame, som kan se frem til at få en særlig hilsen. Normalt bliver 100 år jo markeret af en personlig hilsen fra Hendes Majestæt Dronning Margrethe. Denne dame må dog “nøjes” med en lille hilsen og en test fra alle os på Gastromand. Stort tillykke Kitchen Aid og tak for jeres indsats de sidste 100 år – lad os nappe 100 år mere!

Lavet i samarbejde med Kitchen Aid

Når man fylder 100 år skal det ikke gå ubemærket hen, derfor har Kitchen Aid i denne anledning valgt at sende en særlig model på markedet som hedder “Kitchen Aid Limited Edition Heritage Mixer” og den er holdt i de oprindelige farver dog i deres nyeste design. Vi har fået til opgave at lave en test. Tiden er rigtig for lige nu sidder over en 1.000.000 danskere klistret til DR hver lørdag aften hvor “Den Store Bagedyst” optager vores aften i et festfyrværkeri af kager, brød og lækre desserter.

Hvad er mere oplagt end at teste en røremaskine i denne forbindelse?

Kitchen Aid Limited Edition Heritage Mixer….

Udseende og førstehåndsindtryk

Nu har jeg jo lært. at kønsrollerne er blevet mere udvisket henover de sidste mange år, hvilket er ganske fint. Selv er jeg jo Familiefaren og i mit hjem fungerer jeg faktisk både som Far og Mor i hver fald noget af tiden – jeg tror ikke på, at opgaverne skal deles efter køn. I stedet deler jeg sol og vind lige mellem mig selv og kvinden i mit liv – balancen er nemlig vejen frem.

Lavet i én af de oprindelige farver…

Farven på Kitchen Aids model er holdt i én af de første farver de nogensinde producerede. Jeg tænker lidt, at kønsrollerne ikke var udvisket for 100 år siden – i hvert fald er farven nok ikke den jeg ville vælge som mand – ikke at der er noget galt i at have en tyrkis røremaskine, jeg er bare mere til sort eller rød, nedenstående er et godt eksempel på en mere maskulin farve – den model hedder KitchenAid Artisan.

Kitchen Aid Artisa -Unboxed!

Jeg tror udseendet deler vandene lidt. Jeg har egentlig altid synes at designet henvendte sig lidt mere til kvinder end mænd – og ja, det er subjektivt men min holdning. At jeg så holder meget at dette udseende siger måske mere om min feminine side, for jeg synes den er smuk designet. For mig er den ikonisk og i modsætning til nogle af sine konkurrenter, elegant at se på.

10 hastigheder…

Kvalitet og design

Det er kram som Kitchen Aid leverer, og det skal det også være til en pris på næsten 9000 kr. Den er i stål og glat hærdet plastik, som jeg faktisk ikke helt ved hvad hedder, men det er meget slidstærkt og med mindre du taber den på gulvet, så holder den med garanti i mange år. Den vejer over 13 kg og står godt fast, også når den kører på fuld ild. Jeg har brugt den i mit “Gastroskab”, hvor der er en tyk glasplade i bunden og på mit køkkenbord, som er lavet af granit. Ingen problemer her.

Craftsman of USA :-)

Denne model har også navnet “Artisan” som deres sidste model, jeg tror det er et tilnavn Kitchen Aid har valgt at bruge fast. Jeg har lavet lidt research (altså google i 10 sekunder indtil jeg fandt noget spændende der kunne bruges – men det andet lyder bare federe ikke) – Anyway:

“Artisan: A worker in a skilled trade, especially one that involves making things by hand – or craftsmancraftswomancraftsperson, skilled worker, mechanic”

Det er altså meget blæret og giver brandet lidt kant og for mig som mand er det meget appellerende. Jeg vil nemlig gerne betragtes som en “craftsperson” og “skilled worker”.

Tilbage til barndommen

Lad os skruen tiden lidt tilbage – ikke 100 år – men tilbage til min barndom. Jeg er opvokset i et hjem hvor min Far primært lavede mad. Han var egentlig skibskok på skoleskibet Georg Stage og ja, noget ældre end min Mor, men det gjorde bestemt intet. Han var en munter Far og elskede at lave mad. Det jeg husker bedst var nok duften fra køkkenet imens han ofte nynnede og sang. Jeg var aldrig i tvivl om, at han var glad og meget tilfreds når han lavede mad – måske er det derfra min passion stammer? Idag forsøger jeg selv at bringe mine tre tøser tættere på køkkenet og gryderne, hvilket også er derfor I ofte ser dem på billederne i mine indlæg.

Jeg huske ham bedst for hans enorme passion til mad og navnlig gamle danske retter som frikadeller med brun pandesovs, boller i karry og ikke mindst karbonader.

En lille tanke til min barndom og min gamle Far…

Dog var han også ret glad for birkes franskbrød og det skulle helst være helt lyst. Faktisk spiste han ristet franskbrød hver morgen med ost og honning – sikke en levemand! Derfor valgte jeg faktisk også, at lave et birkes franskbrød som en hyldest til min Far.

Testen

Nu kommer vi til det spændende – kan en røremaskine som er udviklet, forfinet gennem 100 år rent faktisk røre? Svaret er nej – den fungerer overhovedet ikke – intet drejer rundt, der er simpelthen lavet en fejl således – stop-pause-joke! Naturligvis kan den røre og ja den fungerer upåklageligt – ellers stod det vist skidt til ikke? Jeg synes denne indledning var en kende sjovere.

Dejen til et groft birkes rørt igennem…

Kitchen Aid Limited Edition Heritage Mixer er en røremaskine med fin kapacitet på 4,8 liter. Hvis du er på udkig efter mere så skal du op i deres “Heavy Duty Model” som rummer 6,9 liter. Vores model kan dog rumme 1 kg mel eller fx 12 æggehvider og det fungerer glimrende, dog skal du ikke gå fra 1 til 10 i hastighed med 1 kg mel i skålen, så går det galt!

Klar til ovnen…

Kitchen Aid Heritage Mixer en slider, og alt hvad jeg har smidt efter den klarer den. Den er gennemført og enkelt at betjene. Et hurtig klik og toppen er frigivet. Et hurtig vrid og den specielle keramiske skål er frigivet. Det fungerer bare. Skålen kan i øvrigt tåle varme og kolde temperaturer. Den tåler mikrobølgeovn, ovn og fryser, så du kan blødgøre smør, temperere chokolade samt hærde eller køle ingredienser i en og samme skål. Det eneste den ikke kan tåle er, at blive tabt på gulvet :-)

Der var en lille nisse i baggrunden som hjalp til…

Dommen

Kitchen Aid Heritage Mixer fungerer helt perfekt. Den er brølstærk og svigter dig aldrig i køkkenet. 100 års erfaring og finjustering af et produkt giver et højt niveau og det skal der naturligvis kvitteres med. Du har mulighed for at tilslutte alverdens andre gadgets, som si til bagning, grinder til at hakke kød og lave pølser, hvilket vi faktisk ser på senere, du kan også sætte en pastamaskine til – mulighederne er mange. Det gode ved denne del er, at det er “add-ons” hvilket betyder, at det giver dig friheden til at vælge til og fra. Den holder jeg meget af.

Det klassiske består og godt håndværk forgår aldrig – præcis sådan er det med Kitchen Aid og det er vi taknemmelig for! Tillykke igen fra alle os på Gastromand.

5/6 Gastromands Bedømmelse' width=

Tech Specs

Limited Edition farve
500 watt
13,9 kg.
4,8 liter
Nopret, Keramisk skål
Tilbehør piskeris, dejkrog, fladt piskeris, fladpisker med fleksibel kant

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Morten KP

    Hvordan er støjniveauet fra denne maskine? Nu har jeg set Bjørn Teddy i aktion i fuld galop et par gange og den er jeg stadig imponeret over :)

  2. Gorm

    Det brød ser utroligt lækkert ud, har i en opskrift på det, som i har lyst til at dele?

Smid en kommentar