Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 16. april 2024

Scroll to top

Top

En kommentar

Weekendtest: Kitchen Aid Power Plus Blender er et monster

Weekendtest: Kitchen Aid Power Plus Blender er et monster
Gastromand

Vi elsker gadgets på Gastromand og når muligheden byder sig tester vi gerne nyt gear af. Kitchen Aid har været en kende forsømt på Gastromand, men det vender vi tilbage til – lige nu glæder vi os bare over deres nye produkter, som for os virker mere maskuline end nogensinde – Denne blender fra deres produktlinje Artisan er ingen undtagelse…

Kitchen Aid har eksisteret i over 100 år og de laver alverdens udstyr til køkkenet – røremaskiner, pander, mixere, minihakkere, blendere og så har de også utrolig meget tilbehør til de forskellige maskiner. Jeg vil ærligt indrømme, at jeg tidligere ikke havde den store fidus til Kitchen Aid, da jeg nok så det lidt for tit i alt for mange hjem og tænkte lidt, at det var køkkenudstyrets svar på stuens Kähler eller Piet Hein lysestager – alt for mange havde dem, derfor måtte de være tilpas billige og sikkert blot middelmådige. Jeg beklager naturligvis overfor dem jeg lige har fornærmet – det skal siges, at jeg selv har Kähler og før jeg blev skilt også Piet Hein – så dont worry – jeg er lige som så mange andre. Nu kender du årsagen til Kitchen Aid ikke har været på Gastromand – Det skyldes min uvidenhed.

Kitchen Aid Limited Edition Heritage Mixer….

Efter at have testet deres “Heritage Mixer” som kom i anledning af deres 100 års jubilæum og deres “Heavy Duty” fra deres Artisan Serie så må jeg dog erkende, at det er virkelig høj kvalitet Kitchen Aid leverer. Derfor valgte jeg også at teste deres nyeste blender, som virkelig ser hardcore ud – let get to it!

Kitchen Aid…

Udseende og førstehåndsindtryk

Den er voldsom! Kitchen Aid Artisan Power Plus Blender er ren power og oser virkelig af at være kraftig. Vi er flyttet os væk fra de søde runde blendere fra Kitchen Aid over til et mere badass-udsende med masser af attitude. Selv når den er slukket ser den ud til at have fart på! Mit førstehåndsindtryk er godt – kort efter den er sluttet til var jeg også allerede igang. Den har to knapper – on/off og pulse på “high” og “low”. Derudover har den et hjul med forudindstillede programmer med “suppe”, “smooties”, “juice” og “rengøring” som vi vender tilbage til og som der kommer opskrifter på senere på ugen.

Hastighed og programmerne til Juice, Smoothie og Suppe…

Til sidst kan du selv køre helt manuelt hvor hastigheden øges op til niveau 11 hvor dens 3,5 HK sparker maskinen afsted med et brøl fra helvede med 24.000 omdrejninger pr. minut – du skal lige regne med, at lyset i dit hjem blinker kort når alle kræfterne slippes løs – more power! Kitchen Aid har virkelig rykket sig ind i mændenes univers (Kvinder/Piger – tilgiv mig – men jeg bliver nød til at være lidt stereotyp her eller kommer vi for langt væk fra vores image :-)) Its all in good fun….

Nem at gå til…

Kvalitet og design

Jeg er som sagt helt vild med designet – jeg synes den er mega fed. Jeg ved allerede nu, at min kæreste vil sige “Den er god nok stor!” – Normalt svarer jeg bare “tak” men lige her må jeg hellere være ordenlig, for hun har ret – den fylder lidt i køkkenet og optager faktisk mere plads end min Thermomix med sine 45 cm i højden og 26,7 cm i bredden. Det skal dog ikke afholde mig for at give den en plads i mit “Gastroskab”.

Kitchen Aid Power Plus Blender… Velkommen i GastroSkabet…

Den har 10 års garanti på motoren hvilket siger ret meget om kvaliteten og den tro Kitchen Aid har på deres eget produkt. Den vejer sjovt nok “kun” 7,8 kg – hvor jeg egentlig havde forventet mere – men det er faktisk rart, for den er til at flytte rundt på.

Shredder…

Testen

Jeg har gennem hele februar brugt Kitchen Aid Artisan Power Plus Blender og har erfaret en helt del. Først og fremmest er selve kanden utrolig robust, hvilket skyldes, at det er en dobbeltvægget termokande, hvor den ydre væg altid er kold, uanset hvad indholdets temperatur er. Det lyder utroligt – men selv om du laver suppe på den, så holder den sig kølig og isolerer dermed utrolig godt. Det skyldes også, at du minimerer tiden og dermed med også strøm. Den rummer 1,65 liter hvilket betyder at du kan lave mere juice, smoothie eller supper end du kan drikke/spise til et måltid.

Smoothie med banan, hindbær og jordbær…

 

Noget af det bedste er for mig uden tvivl kraften – den er bare voldsom og smadrer alt til atomer. Alt bliver helt glat og selv den svære udfordring med grønkål klarer den. Dette kan ellers være en stor udfordring for nogle blendere, de kan simpelthen ikke få det hele med og så ender du med at tykke dig gennem din “detox-juice” og hvem gider det?

En af de sværeste opgaver – grønkål!

Til gengæld larmer den temmelig meget når du blaster afsted på fuld ild – faktisk mere end Thermomix – men cirka samme som Sage The Boss. Det er naturligvis kun i kort tid for den får virkelig klaret opgaven hurtigt, alligevel synes jeg det skal nævnes.

“Dadelmælk” inspireret af Jamie Oliver…

Rengøring

Det kan undre mig, at alle blendere ikke har denne funktion for det er virkelig lækkert. I med lidt opvaskemiddel, varmt vand og så fyrer du den bare af i de 45-60 sekunder det varer før programmet er kørt til ende. Skyl den et par gange og den er klar igen. Det kan ikke rigtig gøres nemmere og point for at huske den slags.

Rengøring på 45-60 sekunder…

Dommen

Du har nok gættet, at jeg er ret imponeret. Det skyldes primært, at jeg synes Kitchen Aid har udviklet sig og udviklet et sandt monster. Vi har tidligere testet Sage The Boss som minder en kende om den – dog er Artisan Power Plus Blender lidt vildere i mine øjne – den er også helt ny og Sage The Boss udkom vel for snart 5 år siden. Det leder mig også til mit eneste kritikpunkt – innovationen og udviklingen? Reelt er det vel ikke uforskammet at sige, at det er på tide at Kitchen Aid leverer en blender på dette niveau – når det så er sagt og er ude af verden har jeg kun roser tilbage. Den er effektiv, stærk som en okse og den leverer varen. Den kan klare høje og lave temperaturer og medmindre du smider rundt med den, så skal den nok holde i de næste mange årtier. Prisen ligger på ca. 5000 kr. og det er faktisk helt fair for denne blender. Vi ender på 5 store stjerner – godt gået!

5/6 Gastromands Bedømmelse' width=

Tekniske Specifikationer
Patenteret asymetriske knivblade
Dobbeltvægget termokande
Garanti 10 år (Motor)
Effekt 1800 Watt
Output: 3,5 HK/24.000 RPM
Vægt 7,8 kg. 

 

Stik os en kommentar

Kommentarer

Smid en kommentar