Gastromand.dk | 24. October 2018

Scroll to top

Top

5 kommentarer

Weekendtest: Kitchen Aid Artisan Heavy Duty

Weekendtest: Kitchen Aid Artisan Heavy Duty
Familiefaren

Gastromand.dk mĂĽ efterhĂĽnden vĂŚre den blog, som har testet flest røremaskiner nogensinde – pĂĽ kortest tid! Det skyldes som bl.a., at vi har lĂŚrt at bage lidt. Denne test handler om et produkt, som jeg aldrig nogensinde har arbejdet med! 

Det er det populÌre mÌrke Kitchen Aid, som vi underligt nok aldrig har testet, vi skal arbejde med her.

Hünden pü hjertet, sü synes jeg ikke Kitchen Aid fik de bedste anmeldelser da de først kom pü markedet for mange ür siden, og sü har jeg nok altid tÌnkt, at det ikke var godt nok.

Unboxing!

Men meget er sket pĂĽ de sidste 10 ĂĽr og brands udvikler sig og forbedrer sig konstant. Jeg har efterhĂĽnden oplevet adskillige grine af mig, nĂĽr jeg har stillet spørgsmĂĽl: “Var Kitchen Aid god nok? Derfor tĂŚnkte jeg, at det var pĂĽ tide at teste den.

Kitchen Aid Artisa –
Unboxed!

Vi har et godt samarbejde med Kicthen One, som ofte er det billigste pĂĽ nettet med gear og gadgets. De arbejder videre tĂŚt sammen med Witt, som ogsĂĽ leverer Sage by Heston Blumenthal, som vi ogsĂĽ nyder at lege med pĂĽ Gastromand.

Udseende og førstehündsindtryk

Jeg tror KitchenAid Artisan deler vandene lidt. Jeg har egentlig altid syntes at designet henvendte sig lidt mere til kvinder end mĂŚnd – og ja, det er subjektivt men min holdning. Jeg synes dog, at den sorte udgave her rammer unisex ret godt. Det er svĂŚrt at komme uden om, at den er ikonisk og i modsĂŚtning til sine konkurrenter, rent faktisk er ret elegant at se pĂĽ.

Den passer ret godt i Gastroskabet ikke?

Ved første øjekaste er jeg ret forelsket i den og kan nemt se, at den vil gøre mit “Gastroskab” endnu federe. Modellen KSM175 er en videreudvikling fra KSM150-modellen, hvori forskellen ligger i designet pĂĽ udtaget og logoet foran samt i tilkoblingen ved vĂŚrktøjet.

SĂĽdan tilslutter du ekstra udstyr…

Du fĂĽr en røremaskine, der kan klare diverse hĂĽrde opgaver i køkkenet – der er jo ogsĂĽ tale om “Heavy Duty” udgaven! Du kan vĂŚlge mellem 10 hastighedsindstillinger, sĂĽ du nemt kan finde den der passer til dit behov og det som skal røres. Dertil kan du nemt skifte mellem redskaberne alt efter om du er igang med at blande en dej eller piske marengs.

Rigelig plads til store portioner…

Det brede udvalg af medfølgende tilbehør gør maskinen enormt alsidig og kan bruges til alverdens opskrifter, I starten døjede jeg dog lidt med at fĂĽ skĂĽlen presset ned over det bagerste hĂŚngsel uden at skulle bruge en del krĂŚfter (og jeg er ret stĂŚrk…;-) – det betyder dog ikke alverden og nĂĽr den skal af, gĂĽr det utrolig nemt.

Indstilling af hastighed er prĂŚcis som det altid har vĂŚret – ved at justere et lille hĂĽndtag pĂĽ siden af røremaskinen efter 10 forskellige hastigheder.

10 muligheder for hastighed…

Kvalitet og design

Det er kram som Kitchen Aid leverer og det skal det ogsĂĽ vĂŚre til en pris pĂĽ nĂŚsten 8000 kr. Den er i stĂĽl og glat hĂŚrdet plastik, som jeg faktisk ikke helt ved hvad hedder, men det er meget slidstĂŚrkt og med mindre du taber den pĂĽ gulvet sĂĽ holder den med garanti i mange ĂĽr. Den vejer over 10 kg og stĂĽr godt fast nĂĽr den blaster afsted. Jeg har set nogle reviews af den pĂĽ Youtube, hvor de mener den ryster – det har jeg ikke oplevet. Jeg har brugt den i mit “Gastroskab”, hvor der er en tyk glasplade i bunden og pĂĽ mit køkkenbord, som er lavet af granit. Ingen problemer her…

Inden vi kigger pĂĽ testen, sĂĽ har jeg gennem hele indlĂŚgget tĂŚnkt meget over navnet – Artisan? Men efter lidt reseach giver det faktisk vildt meget mening:

“Artisan: A worker in a skilled trade, especially one that involves making things by hand – or 
craftsman, craftswoman, craftsperson, skilled worker, mechanic”

Derfor hedder den sĂĽdan…

Testen

KSM175 er en røremaskine med stor kapacitet pĂĽ 6,9 liter hvor der er plads til op imod 1 kg. mel samt 12 ĂŚggehvider. KitchenAid KSM175 er en slider, og alt hvad jeg har smidt efter den klarer den. Dette er Heavy Duty udgaven, sĂĽ den er ogsĂĽ for dig, som laver store portioner og en ordenlig omgang dej eller rent faktisk pisker 12 ĂŚggehvider, for skal du lave mindre kommer den lidt til kort. Jeg skulle fx blot piske 3 ĂŚggehvider, som var fra økologiske høns og ja bevares de var smĂĽ, men det var faktisk ikke muligt, da bunden af skĂĽlen runder for meget og dermed kommer piskeriset ikke helt i bund. Det er detaljer og nok ogsĂĽ tilfĂŚldigt, at jeg skulle piske sĂĽ lidt – men alligevel. Løsningen var simpel nok, der skulle bare en ekstra ĂŚggehvide i – sĂĽ kørte det derudaf.

Floffy!

Jeg har virkelig kastet mig over bagning og specielt til denne test har jeg vovet mig ud i et rugbrød med surdej, som jeg aldrig har prøvet før. Lad os dog vente lidt med det.

“Old School vs. New School”

Kan Kitchen Aid Artisan leverer, hvad den lover? Yes Sir! Den fungerer sĂŚrdeles upĂĽklageligt. Det er en af de maskiner, som virkelig vokser pĂĽ mig – det tog lidt tid, men efter nogle gange begyndte jeg virkelig at fĂĽ øjenene op for den. Den er nem at bruge og hurtig at montere og sĂĽ klarer den opgaverne som den skal. Hvis vi ser pĂĽ konkurrenterne, sĂĽ er Kitchen Aid mere back to basic end fx Bosch, Kenwood og Sage, som har digital display, programmer og integreret vĂŚgt. SĂĽ det du skal gøre op med dig selv er, hvad du er til? Vil du gerne have en røremaskine, som kan mere end bare at gøre, som har programmer og timer eller er du mere til den gode gammeldags, hvor en maskine er en maskine?

Jeg kan nemt forhold mig til begge dele og forstĂĽr sagtens begge behov – dog er jeg lige for tiden ret forelsket i Kitchen Aid og dens basic evner.

Gennemført produkt…

Surdejs Rugbrød ala Meyer

Indrømmet – jeg fatter hat af det med at bage, sĂĽ jeg mĂĽ ligesom alle andre lĂŚre fra nogen som er dygtigere, og det bliver ingen ringere end Claus Meyer. Jeg vil og gerne indrømme, at det ikke gik godt de første par gange, men jeg tror efterhĂĽnden, at jeg har luret den.

De skal i blød!

Der kommer et indlĂŚg, hvor jeg nok skal gennemgĂĽ det men to vigtige punkter var, at kerner skal lĂŚgges i blød nĂĽr du er nybegynder – ogsĂĽ selv om din Mor eller Mormor eller andre som “ved bedre” siger modsat. Jeg forsøgte hele to gange uden at lĂŚgge dem i blød og det fungerede altsĂĽ ikke.

Her fik Kitchen Aid virkelig lov at lave Heavy Duty…

Det andet punkt er, at din surdej skal vĂŚre helt frisk og sĂĽ skal du behandle den ret forsigtigt, ikke noget med at vĂŚre for voldsom med den – og sĂŚt den ikke pĂĽ køl. Derefter er det bare at følge opskriften og sĂĽ vĂŚre tĂĽlmodig, for hĂŚvningen er en sjov størrelse som kan tage helt op til 12 timer – yes du lĂŚste rigtigt!

Surdejs-rugbrød ala Familiefaren inspireret af Claus Meyer…

Maskinen klarede pü trods af mine dürlige evner til at bage opgaven til punkt og prikke, ogsü den tunge rudbrødsdej som var temmelig svÌr at fü Ìltet og hellere ville sidde faste pü krogen fik den styr pü. Det gik faktisk overraskende hurtigt og pludselig var det mig, som var bagefter og havde travlt med at følge med.

Rengøring

Den har vi vist vĂŚret omkring 100.000 gange. Rengøring er aldrig “som en leg” eller “let som ingenting” – det sucks og det vil det altid gøre. Du kan heldigvis smide skĂĽl og alt tilbehør i opvaskemaskinen og sĂĽ kan resten tages med en vĂĽd klud. Det gode ved Artisan er dog, at overfladen er meget glat og afvisende, sĂĽ skidtet sidder faktisk slet ikke fast.

Dommen

Kitchen Aid Artisan er afgjort en af topkandidaterne pĂĽ markedet, og ligger helt sikkert i toppen og kan sagtens tage kampen op med Kenwood, Teddy, Bosch og andre af de tunge spillere – men kun nĂĽr de bringer deres absolutte top-kandidater til kampen. For mig er der flere punkter som trĂŚkker op. Dens evne til at hĂĽndtere mere eller mindre hvad som helst – og i store størrelser er et stort plus. Du kan reelt lave en stor omgang dej, hvilket er rart. Dens evne til at piske er i top og den laver mindst lige sĂĽ luftige ĂŚggehvidder som røremaskinen fra Sage The Bakery Boss der efter sigende burde vĂŚre den bedste til jobbet. Dog mĂĽ jeg sige, at det er det enkelte ved Kitchen Aid, som virkelig trĂŚkker den i vejret. Den er bare nem at gĂĽ til og det hele fungerer – less is more! Det eneste, som jeg døjer med er at fĂĽ skĂĽlen til at sidde, men nĂĽr den lige fĂĽr et “tryk 16” som min Mor altid sagde, sĂĽ sidder den perfekt og er klar til at gĂĽ i kamp for dig! Vi ender derfor pĂĽ 5 smukke gastromĂŚnd herfra.

Du kan finde Kitchen Aid her og lige nu er den pĂĽ kampagne til billige penge!

5/6 Gastromands Bedømmelse' width=

Metal
500 watt
12,2 kg.
6,9 liter
Heavy Duty
Tilbehør plastskÌrm, elliptisk piskeris med 11 buer, dejkrog, fladt piskeris

Hvad er dine erfaringer med røremaskiner?

Kommentarer

 1. Tina

  En flot model, rent stilmĂŚssigt:-)
  Jeg har en lĂŚkker Bosch til hele molevitten.
  SpÌndende indlÌg og dejligt brød.
  Ønsker dig en skøn søndag :-)

  • Hej Tina – helt enig – den er flot! Hvilken model af Bosch bruger du? Tak og I lige mĂĽde – selv om det vist er mandag nu :-)

 2. Jette Sauerberg

  Endelig fik du øje pĂĽ Kitchen Aid. Jeg har røremaskinen i en ĂŚldre model, hvor kedlen stĂĽr pĂĽ bunden, men hvad har jeg ikke i Kitchen Aid. Nogle af maskinerne er linet op pĂĽ mit køkkenbord – selv deres ske til is har jeg haha.
  Hilsen Jette

  • SĂĽdan Jette! Og ja det er vist pĂĽ tide – som jeg skriver har jeg aldrig helt synes om den, men det var inden jeg testede, jeg troede faktisk ikke det var god kvalitet pĂĽ trods af adskillige bekendte har den og taler varmt om den – nu ved jeg bedre! Jeg mener den er pĂĽ tilbud lige nu forresten….

Smid en kommentar