Gastromand.dk | 14. August 2018

Scroll to top

Top

4 kommentarer

Weekendtest: Kitchen Aid Artisan Heavy Duty

Weekendtest: Kitchen Aid Artisan Heavy Duty
Familiefaren

Gastromand.dk mĂ„ efterhĂ„nden vĂŠre den blog, som har testet flest rĂžremaskiner nogensinde – pĂ„ kortest tid! Det skyldes som bl.a., at vi har lĂŠrt at bage lidt. Denne test handler om et produkt, som jeg aldrig nogensinde har arbejdet med! 

Det er det populÊre mÊrke Kitchen Aid, som vi underligt nok aldrig har testet, vi skal arbejde med her.

HÄnden pÄ hjertet, sÄ synes jeg ikke Kitchen Aid fik de bedste anmeldelser da de fÞrst kom pÄ markedet for mange Är siden, og sÄ har jeg nok altid tÊnkt, at det ikke var godt nok.

Unboxing!

Men meget er sket pĂ„ de sidste 10 Ă„r og brands udvikler sig og forbedrer sig konstant. Jeg har efterhĂ„nden oplevet adskillige grine af mig, nĂ„r jeg har stillet spĂžrgsmĂ„l: “Var Kitchen Aid god nok? Derfor tĂŠnkte jeg, at det var pĂ„ tide at teste den.

Kitchen Aid Artisa –
Unboxed!

Vi har et godt samarbejde med Kicthen One, som ofte er det billigste pÄ nettet med gear og gadgets. De arbejder videre tÊt sammen med Witt, som ogsÄ leverer Sage by Heston Blumenthal, som vi ogsÄ nyder at lege med pÄ Gastromand.

Udseende og fÞrstehÄndsindtryk

Jeg tror KitchenAid Artisan deler vandene lidt. Jeg har egentlig altid syntes at designet henvendte sig lidt mere til kvinder end mĂŠnd – og ja, det er subjektivt men min holdning. Jeg synes dog, at den sorte udgave her rammer unisex ret godt. Det er svĂŠrt at komme uden om, at den er ikonisk og i modsĂŠtning til sine konkurrenter, rent faktisk er ret elegant at se pĂ„.

Den passer ret godt i Gastroskabet ikke?

Ved fĂžrste Ăžjekaste er jeg ret forelsket i den og kan nemt se, at den vil gĂžre mit “Gastroskab” endnu federe. Modellen KSM175 er en videreudvikling fra KSM150-modellen, hvori forskellen ligger i designet pĂ„ udtaget og logoet foran samt i tilkoblingen ved vĂŠrktĂžjet.

SĂ„dan tilslutter du ekstra udstyr…

Du fĂ„r en rĂžremaskine, der kan klare diverse hĂ„rde opgaver i kĂžkkenet – der er jo ogsĂ„ tale om “Heavy Duty” udgaven! Du kan vĂŠlge mellem 10 hastighedsindstillinger, sĂ„ du nemt kan finde den der passer til dit behov og det som skal rĂžres. Dertil kan du nemt skifte mellem redskaberne alt efter om du er igang med at blande en dej eller piske marengs.

Rigelig plads til store portioner…

Det brede udvalg af medfĂžlgende tilbehĂžr gĂžr maskinen enormt alsidig og kan bruges til alverdens opskrifter, I starten dĂžjede jeg dog lidt med at fĂ„ skĂ„len presset ned over det bagerste hĂŠngsel uden at skulle bruge en del krĂŠfter (og jeg er ret stĂŠrk…;-) – det betyder dog ikke alverden og nĂ„r den skal af, gĂ„r det utrolig nemt.

Indstilling af hastighed er prĂŠcis som det altid har vĂŠret – ved at justere et lille hĂ„ndtag pĂ„ siden af rĂžremaskinen efter 10 forskellige hastigheder.

10 muligheder for hastighed…

Kvalitet og design

Det er kram som Kitchen Aid leverer og det skal det ogsĂ„ vĂŠre til en pris pĂ„ nĂŠsten 8000 kr. Den er i stĂ„l og glat hĂŠrdet plastik, som jeg faktisk ikke helt ved hvad hedder, men det er meget slidstĂŠrkt og med mindre du taber den pĂ„ gulvet sĂ„ holder den med garanti i mange Ă„r. Den vejer over 10 kg og stĂ„r godt fast nĂ„r den blaster afsted. Jeg har set nogle reviews af den pĂ„ Youtube, hvor de mener den ryster – det har jeg ikke oplevet. Jeg har brugt den i mit “Gastroskab”, hvor der er en tyk glasplade i bunden og pĂ„ mit kĂžkkenbord, som er lavet af granit. Ingen problemer her…

Inden vi kigger pĂ„ testen, sĂ„ har jeg gennem hele indlĂŠgget tĂŠnkt meget over navnet – Artisan? Men efter lidt reseach giver det faktisk vildt meget mening:

“Artisan: A worker in a skilled trade, especially one that involves making things by hand – or 
craftsman, craftswoman, craftsperson, skilled worker, mechanic”

Derfor hedder den sĂ„dan…

Testen

KSM175 er en rĂžremaskine med stor kapacitet pĂ„ 6,9 liter hvor der er plads til op imod 1 kg. mel samt 12 ĂŠggehvider. KitchenAid KSM175 er en slider, og alt hvad jeg har smidt efter den klarer den. Dette er Heavy Duty udgaven, sĂ„ den er ogsĂ„ for dig, som laver store portioner og en ordenlig omgang dej eller rent faktisk pisker 12 ĂŠggehvider, for skal du lave mindre kommer den lidt til kort. Jeg skulle fx blot piske 3 ĂŠggehvider, som var fra Ăžkologiske hĂžns og ja bevares de var smĂ„, men det var faktisk ikke muligt, da bunden af skĂ„len runder for meget og dermed kommer piskeriset ikke helt i bund. Det er detaljer og nok ogsĂ„ tilfĂŠldigt, at jeg skulle piske sĂ„ lidt – men alligevel. LĂžsningen var simpel nok, der skulle bare en ekstra ĂŠggehvide i – sĂ„ kĂžrte det derudaf.

Floffy!

Jeg har virkelig kastet mig over bagning og specielt til denne test har jeg vovet mig ud i et rugbrĂžd med surdej, som jeg aldrig har prĂžvet fĂžr. Lad os dog vente lidt med det.

“Old School vs. New School”

Kan Kitchen Aid Artisan leverer, hvad den lover? Yes Sir! Den fungerer sĂŠrdeles upĂ„klageligt. Det er en af de maskiner, som virkelig vokser pĂ„ mig – det tog lidt tid, men efter nogle gange begyndte jeg virkelig at fĂ„ Ăžjenene op for den. Den er nem at bruge og hurtig at montere og sĂ„ klarer den opgaverne som den skal. Hvis vi ser pĂ„ konkurrenterne, sĂ„ er Kitchen Aid mere back to basic end fx Bosch, Kenwood og Sage, som har digital display, programmer og integreret vĂŠgt. SĂ„ det du skal gĂžre op med dig selv er, hvad du er til? Vil du gerne have en rĂžremaskine, som kan mere end bare at gĂžre, som har programmer og timer eller er du mere til den gode gammeldags, hvor en maskine er en maskine?

Jeg kan nemt forhold mig til begge dele og forstĂ„r sagtens begge behov – dog er jeg lige for tiden ret forelsket i Kitchen Aid og dens basic evner.

GennemfĂžrt produkt…

Surdejs RugbrĂžd ala Meyer

IndrĂžmmet – jeg fatter hat af det med at bage, sĂ„ jeg mĂ„ ligesom alle andre lĂŠre fra nogen som er dygtigere, og det bliver ingen ringere end Claus Meyer. Jeg vil og gerne indrĂžmme, at det ikke gik godt de fĂžrste par gange, men jeg tror efterhĂ„nden, at jeg har luret den.

De skal i blĂžd!

Der kommer et indlĂŠg, hvor jeg nok skal gennemgĂ„ det men to vigtige punkter var, at kerner skal lĂŠgges i blĂžd nĂ„r du er nybegynder – ogsĂ„ selv om din Mor eller Mormor eller andre som “ved bedre” siger modsat. Jeg forsĂžgte hele to gange uden at lĂŠgge dem i blĂžd og det fungerede altsĂ„ ikke.

Her fik Kitchen Aid virkelig lov at lave Heavy Duty…

Det andet punkt er, at din surdej skal vĂŠre helt frisk og sĂ„ skal du behandle den ret forsigtigt, ikke noget med at vĂŠre for voldsom med den – og sĂŠt den ikke pĂ„ kĂžl. Derefter er det bare at fĂžlge opskriften og sĂ„ vĂŠre tĂ„lmodig, for hĂŠvningen er en sjov stĂžrrelse som kan tage helt op til 12 timer – yes du lĂŠste rigtigt!

Surdejs-rugbrĂžd ala Familiefaren inspireret af Claus Meyer…

Maskinen klarede pÄ trods af mine dÄrlige evner til at bage opgaven til punkt og prikke, ogsÄ den tunge rudbrÞdsdej som var temmelig svÊr at fÄ Êltet og hellere ville sidde faste pÄ krogen fik den styr pÄ. Det gik faktisk overraskende hurtigt og pludselig var det mig, som var bagefter og havde travlt med at fÞlge med.

RengĂžring

Den har vi vist vĂŠret omkring 100.000 gange. RengĂžring er aldrig “som en leg” eller “let som ingenting” – det sucks og det vil det altid gĂžre. Du kan heldigvis smide skĂ„l og alt tilbehĂžr i opvaskemaskinen og sĂ„ kan resten tages med en vĂ„d klud. Det gode ved Artisan er dog, at overfladen er meget glat og afvisende, sĂ„ skidtet sidder faktisk slet ikke fast.

Dommen

Kitchen Aid Artisan er afgjort en af topkandidaterne pĂ„ markedet, og ligger helt sikkert i toppen og kan sagtens tage kampen op med Kenwood, Teddy, Bosch og andre af de tunge spillere – men kun nĂ„r de bringer deres absolutte top-kandidater til kampen. For mig er der flere punkter som trĂŠkker op. Dens evne til at hĂ„ndtere mere eller mindre hvad som helst – og i store stĂžrrelser er et stort plus. Du kan reelt lave en stor omgang dej, hvilket er rart. Dens evne til at piske er i top og den laver mindst lige sĂ„ luftige ĂŠggehvidder som rĂžremaskinen fra Sage The Bakery Boss der efter sigende burde vĂŠre den bedste til jobbet. Dog mĂ„ jeg sige, at det er det enkelte ved Kitchen Aid, som virkelig trĂŠkker den i vejret. Den er bare nem at gĂ„ til og det hele fungerer – less is more! Det eneste, som jeg dĂžjer med er at fĂ„ skĂ„len til at sidde, men nĂ„r den lige fĂ„r et “tryk 16” som min Mor altid sagde, sĂ„ sidder den perfekt og er klar til at gĂ„ i kamp for dig! Vi ender derfor pĂ„ 5 smukke gastromĂŠnd herfra.

Du kan finde Kitchen Aid her og lige nu er den pÄ kampagne til billige penge!

5/6 Gastromands BedĂžmmelse' width=

Metal
500 watt
12,2 kg.
6,9 liter
Heavy Duty
TilbehĂžr plastskĂŠrm, elliptisk piskeris med 11 buer, dejkrog, fladt piskeris

Hvad er dine erfaringer med rĂžremaskiner?

Kommentarer

 1. Tina

  En flot model, rent stilmĂŠssigt:-)
  Jeg har en lĂŠkker Bosch til hele molevitten.
  SpĂŠndende indlĂŠg og dejligt brĂžd.
  Ønsker dig en skÞn sÞndag :-)

  • Hej Tina – helt enig – den er flot! Hvilken model af Bosch bruger du? Tak og I lige mĂ„de – selv om det vist er mandag nu :-)

 2. Jette Sauerberg

  Endelig fik du Ăžje pĂ„ Kitchen Aid. Jeg har rĂžremaskinen i en ĂŠldre model, hvor kedlen stĂ„r pĂ„ bunden, men hvad har jeg ikke i Kitchen Aid. Nogle af maskinerne er linet op pĂ„ mit kĂžkkenbord – selv deres ske til is har jeg haha.
  Hilsen Jette

  • SĂ„dan Jette! Og ja det er vist pĂ„ tide – som jeg skriver har jeg aldrig helt synes om den, men det var inden jeg testede, jeg troede faktisk ikke det var god kvalitet pĂ„ trods af adskillige bekendte har den og taler varmt om den – nu ved jeg bedre! Jeg mener den er pĂ„ tilbud lige nu forresten….

Smid en kommentar