Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 18. april 2024

Scroll to top

Top

2 kommentarer

The Allfather is here – Highland Park Odin

Flydende nordisk gud i glasset.
Fynboen

For nylig blev den sidste whisky i Highland Parks Valhallaserie frigivet. Det skete i Stockholm og jeg var med. Jeg har aldrig været rigtig betaget af whisky, så derfor var det også en lidt ambivalent følelse at sidde blandt absolutte whiskynørder til denne release. 

Det er tidligt om morgenen, og jeg er på vej til Kastrup. Dagens mission: Odin skal lanceres. Det er med en sjov fornemmelse i kroppen, at jeg er på vej til en whiskysmagning. Jeg er jo slet ikke til whisky … eller er jeg? Normalt drikker jeg nemlig ikke whisky men derimod rom. Nuvel, nogen skal jo trække det tunge læs, så eftersom at ingen af Gastromændene har mulighed for at deltage i arrangementet, så tilfalder opgaven mig.

Jeg ankommer friskt til Kastrup og skal nu finde de andre, jeg skal følges med. Da jeg når det aftalte mødested, får jeg hurtigt øje (og øre) på to gutter, som minsandten sidder og snakker om whisky – jeg tror jeg har fundet mine rejsekompagnoner. Jeg bliver hurtigt klar over, at jeg sidder blandt nogen hardcore entusiaster. Det skræmmer mig dog ikke, jeg lytter bare med og suger til mig af information og viden.

Læs også: Weekendtesten: Highland Park Dark Origins

Efter en kort flyvetur og en smule taxakørsel, så ankommer vi til Highland Park arrangementet. Der skal lige hilses lidt på folk, og så bliver vi budt en såkaldt velkomstwhisky. Det er sgu første gang jeg har prøvet det. Tøvende går jeg til glasset, som indeholder Highland Park – Dark Origins, men jeg bliver overrasket. Det smager jo godt!

 

Velkomstwhisky i form af Dark Origins.

Velkomstwhisky i form af Dark Origins.

 

Okay, så er bunden ligesom lagt. Vi er kommet godt fra start. Jeg kan konstatere, at skidtet kan drikkes.

Læs også: Weekendtesten: Highland Park 25 års

Vi bliver efterfølgende ledt ind i, hvad jeg næsten vil betegne som en hyggelig herrestue. Her er der allerede hældt tre whiskyer op, og der er serveret lidt snacks.

 

Pænt dækket op med snacks og whisky.

Pænt dækket op med snacks og whisky.

 

Minsandten om vi ikke skal igennem de første tre i Valhallaserien, nemlig Thor, Loki og Freya. Jeg smager nu med lidt mindre reservation og kan igen konstatere (måske lidt grebet af stemningen), at det også kan drikkes – ja, det smager faktisk rigtig godt. Særligt Thor og Freya synes jeg er noget helt særligt. Loki siger mig dog ikke så meget.

 

Valhallaserien fra Highland Park.

Den komplette Valhallaserie fra Highland Park.

 

Martin fra Highland Park leder slagets gang, og han præsenterer produkterne på engelsk med en hvis energi, så man bliver revet med. Det er sjovt at høre, hvordan man har forsøgt at fortælle en historie, både med smag, indpakning og udseende.

 

Martin fra Highland Park fortæller lystigt om hele Valhallaserien.

Martin fra Highland Park fortæller lystigt om hele Valhallaserien.

 

Nu nærmer tidspunktet sig – Odin skal i glasset. Man fornemmer en forventning i rummet, mens Martin går rundt og hælder i glassene. Jeg er også spændt. Vil den overgå de tre første? Vil jeg kunne lide den?

 

Flydende nordisk gud i glasset.

Flydende nordisk gud i glasset.

 

Jeg dufter og nipper forventningsfuldt til Odin; uuuhmmm! Den er god! Den er krydret og virkelig balanceret og har (ligesom Thor, Loki og Freya) en karakteristisk fadsmag. Samtidig er den på 55,8 % og har dermed en god varme – uden at være supersprittet. Den er ikke vanvittig røget, men bare behagelig til min smag. Den kan Highland Park godt være bekendt.

Der breder sig små “ahhrr”, “uuuhmmm” og “åååhh” i rummet, og det er sjovt at observere folks reaktioner på Odin. Den er vist også godkendt hos entusiasterne.

 

Skrub af whisky. Ikke dårligt.

“Skrub-af whisky”. Ikke dårligt.

 

Dagen rundes af med endnu et for mig ukendt begreb: “Skrub-af whisky”. Jamen, jeg siger da ikke nej tak – det vil jo være uhøfligt.

Min tur hjem præges af mange refleksioner. F.eks. det faktum at alt, jeg fik serveret, mere eller mindre smagte godt. Har jeg virkelig i alle de år gået uden om whisky, med en tro på at det HELE var noget skidt? Sikke en skam.

Fakta om Highland Park Odin

Odin er den sidste whisky i Valhallaserien, som allerede tæller Thor, Loki og Freya. Selvom der kommer 17.000 flasker på markedet, så fornemmer jeg, at de fleste nok ryger ret hurtigt. Flere af forgængerne er allerede ret svære at få fat på. Alkoholprocenten er på 55,8 % men smagen er slet ikke sprittet. Odin skulle eftersigende komme officielt til det danske marked til april. Der vil være 594 flasker tilgængeligt til en pris på omkring 1.800 DKK.

Vil du læse lidt mere om Highland Park, så kan du tjekke Familiefarens artikler ud her:
Scotland forever – en tur til Highland Park IScotland forever – en tur til Highland Park II

Er du selv til whisky?!

Stik os en kommentar

Kommentarer

Smid en kommentar