Gastromand.dk | 28. July 2016

Scroll to top

Top

4 kommentarer

WednesdaysWhisky: Old Fashioned – HP12 med masser af røg

WednesdaysWhisky: Old Fashioned – HP12 med masser af røg
avatar

Vores smukke tradition med at snige noget alkohol ind om onsdagen begynder at bære frugt – faktisk så meget, at jeg har valgt at tage den til nye højder – Så hvis det har været en lorte-dag på kontoret eller hvis du bare ikke har drukket whisky endnu, så er det sgu med at slå lytte lapperne ud!

The Champer...

The Chamber…

Eksperimentet vi skal i gang med tager udgangspunkt i “The Chamber” og “The Smoking Gun”, en glas bowle og to forskellige typer tørv til at lave røg med. Det er vildt simpelt, men et eller andet sted også genialt. På Gastromand har alle en røgpistol og bruger dem meget til rejer, muslinger, østers og den slags – men vi har egentlig aldrig tænkt på at tilføje en røg til cocktail. Det er lidt af en bar-gimmick, som de fleste sikkert vil falde for, og ærlig talt så forstår jeg det godt, for det er vildt blæret og imponerer tøserne – navnlig hvis du er god til det!

Flame On!

Flame On!

 

Smoke on!

Smoke on!

Nu er det desværre ikke sådan, at The Chamber kan købes, det er noget som cocktail-bar og restaurant-ejere kan købe, eller hvis du tilfældigvis har en pisse sej madblog, med verdens sejeste besøgende. En af de 3 kategorier falder Gastromand i – og så passer The Chamber også bare sygt godt til en Gastromand.

Røgen en koncentreret og bliver i kolben!

Røgen en koncentreret og bliver i kolben!

 

 

Og ja, røgen kan godt slippe ud hvis man er for ivrig...

Og ja, røgen kan godt slippe ud hvis man er for ivrig…

Og så skal der smokes Old Fashioned...

Og så skal der smokes Old Fashioned…

Nå, jeg ævler – Webmasteren siger altid jeg skal begrænse mig, men det er sgu svært når jeg er begejstret og det bliver man over The Chamber. Vi har lavet en del Whisky Wednesday med Old Fashioned men ikke på det her niveau. Vi har dog brugt Highland Park 12 års, som med sin sødme fra sherryfadene og blide letrøgede eftersmag passer vildt godt til en Old Fashioned. Men vi har ikke lavet en Smoky Old Fashioned endnu!

Cheers...

Cheers…

Old Fashioned with Smoke...

Old Fashioned with Smoke…

Den skal have noget tid i røgen før at det sætter sig og giver smag, så egentlig bliver resultatet bedst, hvis du smoker den rene whisky først hvilket nok giver sig selv lidt. Lige meget hvad, så var dette et pisse fedt eksperiment, som jeg fik en hyggelig og regnfuld onsdag til at gå med.

Cheers! 

Kommentarer

  1. martin

    der må være et sted man kan få fingrene i sådan en Chamber?

    • Hej Martin – jeg prøver at undersøge – Webmasteren er lige rendt med min for et par timer siden :-)

  2. martin

    Tak…jeg plejer ved lejlighed at ryge min whisky til whisky sour i en karaffel men den der tingest ser også sjov ud…

    • Den er faktisk også ret fed – det er sådan set ikke helt muligt at skaffe den, da den kun sælges til erhvervsdrivende så det er nok bare en af den slags gadgets, som man må beskue på en cocktailbar eller fx her :-) Men tak for interessen! Du må fortsætte med din karaffel, det burde nu også fungere ret godt ikke? Hvor længe giver du den i røgen før den tager godt nok smag?

Smid en kommentar

%d bloggers like this: