Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. november 2024

Scroll to top

Top

No Comments

Kinesisk Nytår: Forårsrulle, Svinekæber, Saltbagte kartofler

Kinesisk Nytår: Forårsrulle, Svinekæber, Saltbagte kartofler
Fjordrejen.dk

I skrivende stund der gang i det vigtigste tradition i Kina nemlig det kinesiske nytår. Det er vist noget med den første dag i den første måned hvor den første nat, nej vent – det er noget rod – jeg må google, det er den 8. februar, igår – done and done! 

Det varer i 15 dage og er kendt som månenytår eller forårsfestivalen. På Gastromand er vi ikke blege for at hylde nogle udenlandske traditioner – store som små, mest af alt lægger vi vægt på, at der er noget at spise og drikke, for sådan hygger man nemlig bedst! Nu har vi lige overstået en af Amerikas vigtigste helligdage – SuperBowl Sunday så nu kigger vi mod The Old Empire China!

Svinekæber Ala forårsrulle med saltbagte kartofler

5 fra 1 stemme
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 2 timer
Samlet tid: 2 timer 10 minutter
Ret: Hovedret
Antal: 4
Forfatter: Fjordrejen.dk

Ingredienser

Svinekæber

  • 8 svinekæber
  • 1 dåse Ale gerne Ale no.16 fra Refsvindinge
  • 1 porre
  • 1 gulerod
  • 1 løg
  • Chili
  • 1 citron
  • Kirsebærsirup gerne Selleberg

Filodej

Sovs

  • Markchampignon
  • Kogelagen fra svinekæberne
  • 2 spsk. balsamico
  • ½ dl portvin
  • Kartofler:
  • 1/2 kg salt
  • Små kartofler
  • 1 spsk. andefedt eller olie
  • Rosenkål og salat - kan varieres efter ønske og årstid. Her hjertesalat gulerod og rosenkål.

Sådan gør du

Svinekæber

  • Hvis slagteren ikke har fjernet senen på undersiden af kæberne skal det lige gøres.
  • Så svitses de sammen med et hakket løg.
  • Når kæberne har fået stegeskorpe kommes en hel Ale i og evt. lidt vand.
  • Kom også guleroden i samt et par peberkorn.
  • Kog til kæberne er meget møre ca. 1 ½ time
  • Tag kæberne op, sigt lagen og kog den ind til ca. 2 dl.
  • Kæberne findeles med en gaffel og en fint snittet kogt porre vendes i kødet.
  • Smag til med kirsebærsirup, chili, citronsaft, salt og peber.

Filodej

  • Del blandingen i 4 og fordel på dobbelt lag filodej.
  • Rul dejen omkring kæbekødet som en forårsrulle (husk at folde dejen ind i enderne).
  • Steg rullen kort i olie - den bliver hurtig gylden pga. den tynde dej.

Kartoflerne

  • Kom salt i et fad og kom de vaskede kartofler oven på, de skal ca. stikke 1/3 ned i saltet.
  • Sæt dem i ovnen ved 190 grader til de er møre.
  • Tag dem op af saltet og halver dem.
  • Steg dem på skærefladen i andefedt til de er gyldne.
  • Kom salt på umiddelbart før servering.

Sovsen

  • Steg de snittede svampe til de er møre.
  • Kom balsamico på og steg til det næsten er forsvundet igen. Kom portvin på og kog langt ned.
  • Kom den nedkogte kogelage fra kæberne på og kog det igennem.
  • Tag sovsen af blusset og kom en god klat smør i og rør til smørret er smeltet.
  • Smag til med kirsebærsirup, salt og peber.
  • Anret som på billedet og drik rigeligt med Ale no.16 til
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

 

kæber

Svinekæber er en meget smagfuld udskæring som så også giver en god sovs…

Den kan laves på mange måder og her vil jeg lave dem som “forårsrulle” med svinekæbe, nu da vi skal fejre kineserne som må være ophavsmændene og skaberene af forårsrullen. Den bliver dog en fordansket udgave af sur/sød smagen med kirsebær sirup, citron og chili.

Ale no 16

Ale no. 16 Svinekæber Ala forårsrulle med saltbagte kartofler…

Kartoflerne tilberedes i salt, det gør dem lidt udtørret. Så kan de suge godt med andefedt og bliver så de bedste stegte kartofler man kan tænke sig. Sovsen smager fint af den Ale no.16 kæberne er tilberedt i.

Svinekæberulle 1

Så er der vist bare at sige godt nytår!

Det var så Fjordrejens udgave af en forårsrulle – vi hilser det kinesiske folk – godt nytår! 

 

 

Stik os en kommentar

Submit a Comment

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Opskrift Vurdering