St. Pauls Apothek: Hong Kong Deluxe
Hvorfor er det, at vin har nærmest eneret som kompagnon til mad, når en dygtig bartender kan vælge mellem alverdens smage, når han skal designe en cocktail, der passer til en ret?!
7 retter parret med 6 cocktails – det var programmet, da Pernod Ricard havde inviteret Webmasteren og undertegnede til Hong Kong Deluxe Dinner på St. Pauls Apothek i Jægergaardsgade, Aarhus.
Ikke nok med at St. Pauls har fået ny køkkenchef, den 27-årige René Hansen, hentet over bæltet fra Pluto i København, Antonio Lai, the mad cocktail scientist og medejer af nogle af verdensbedste cocktailbarer, var også fløjet ind fra Hong Kong for at give prøver sine Multi-Sensory Molecular Cocktails – og det skulle vise sig, at matche maden endda rigtig godt – eller var det omvendt?
Læs også: Peruviansk og Japansk fusion på St. Pauls Apothek
Champagne og forårsruller
Champagne Cocktail: Befeater 24 Gin, rosa peber, rosensirup, Charpentier Champagne
Så er tøserne sgu kommet i byen. Afdæmpet rosensmag med et touch af peber. Dem kunne vi sgu have kylet mange ned af i bestræbelserne på at slukke tørsten efter de sprøde forårsruller med mør and, den super spicy agurke-/wasabi dip og rejechips!
Den flydende sushi
The Wassssup: Wasabi infuseret Absolut Elyx vodka, tangsirup
Damn en funky omgang! Antonio forklarede, at udgangspunktet for cocktailen var en sushirulle, og når man drak den, smagte det virkelig som en maki uden fyld – og ingen tvivl at smagen fik tankerne til at flyve mod sushi. Serveringen på tallerkenen var dog i form af lynstegt tun med bokchoy og en avokadocreme, som vi blev enige om, ikke gjorde noget specielt godt for hverken ret eller cocktail – men ideen passede ellers fint ind i konceptet.
Læs også: At skåle med eliten
Surf ‘n’ Turf med gin
Oolong tea Collins: Befeater 24 Gin, Oolong te, soda
Så var vi tilbage i den afdæmpede cocktail-afdeling med en iste-deluxe, som er noteret som et perfekt match til pocheret hummer – og her snakker vi pocheret i brunet smør – et koncept vi kan forstå! Hummeren havde i øvrigt fået selskab af fritteret brissel, julesalat i den knap så bitre ende (tak for det) og lidt limemayo. Hummer, brissel… det taler næsten for sig selv, en rigtig lækkert forret, uden tvivl.
Uruguay Ribeye & Smoke Black Pearl
Smoke Black Pearl: Chivas Regal 18 års whisky, Martini Rosso, Chambord, blomme- og røginfuseret bitter
Så var det Gastromand-tid! Ja, vi nærmede os jo en Gastromand Sour her (tjek kogebogen). Røg, syre, alkoholstyrke og umami fra bitteren (tænk Angostura med et twist) – we like! Og den matchende servering stod bestemt ikke tilbage for sin flydende partner – Perfekt stegt Uruguay Ribeye som tydeligvis havde gennemgået en længere modning, og derfor kunne præsentere en dyb kødsmag.
Hertil røget marv og brændt løg som naturligvis komplementerede røgen i cocktailen, men også bitteren havde fundet sin smagsmæssige makker. Havde vi været i tvivl, var det her vi blev omvendt og overbevist – stik os de opskrifter.nu!
Skum, kaviar og milkshake
Dessertomgangen blev en ren opvisning i molekylære gadgets og deraf fødte cocktails.
Først, The Instagram Drink, som ingen kunne huske det rigtige navn på. Når man kiggede rundt på St. Pauls forstod man hvorfor. Ikke én blev drukket før den var foreviget og som fuldstændig stjal opmærksomheden fra den ellers glimrende dessert.
Og til at slutte det hele af med en Milk Shake på vaniljeinfuseret Absolut vodka, vaniljesirup, æggehvide, te og fløde – en tung men sjov sag at slutte på – men da tilbuddet om en refill blev præsenteret, var ja tak svaret.
Har du taget cocktails til dig i hjemmebaren?! Og har du prøvet at sætte dem sammen med mad?
Stik os en kommentar
Comments