Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. november 2024

Scroll to top

Top

9 Comments

Nordisk falafel: Ærtefritter med myntecreme

Ærtefritter

Nogle gange synes jeg det er vildt svært at finde på alternative appetitvækkere, men denne her er lige i skabet. Den kræver lidt arbejde, og også en smule held – men frygt ej, jeg har sikret, at nedenstående opskrift bærer dig sikkert til målet.

Du skal egentlig bruge friske hestebønner, det kan være lidt svært at skaffe, så du kan erstatte med friske ærter (eller de bedste du kan finde på dybfrost). De “små” hapserer gør sig suverænt som en alternativ appetitvækker med en kølig øl on the side.

Ærtefritter

Ja, de smager altså bedre end de ser ud…

Pris

Ca. 60 kr for 4 personer (denne opskrift giver 10-12 fritter)

Ærtefritter

Nordisk falafel - Ærtefritter med myntecreme

5 fra 1 stemme
Antal: 8
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 1 kg hestebønner 300 g. når de er bælgede/400 g ærter
  • bundt frisk koriander
  • 1 bundt frisk mynte
  • tsk. cayennepeber
  • tsk. spidskommen
  • frisk udkernet chili hvis du er hård så smid kernerne i
  • 2 spsk. mel
  • 3 dl. cremefraise 18 %
  • Salt/Peber
  • ko. citron
  • raps/solsikke olie til stegning
  • Jomfru oliven olie.
  • Vineddike

Sådan gør du

Ærtefritter

  • Hvis du er den lykkelige ejer af en rigtig fritøse så banker du den op på fuld knald nu. Ellers finder du en tykbundet gryde og varmer 1½ liter raps/solsikke olie godt op – rygende varmt!
  • Hvis du har en foodprocessor er det noget lettere, ellers så brug en blender. Hvis du har hestebønner, så skal de blancheres i 3 min og smuttes efterfølgende.
  • Bønner/ærter bankes i sammen med koriander, halvdelen af mynten. Blend lidt.
  • Tilsæt cayennepeber, spidskommen, chili, saften en ¼ citron og et par riv af skallen.
  • Blend nu til massen er nogenlunde homogen, tilsæt mel indimellem, men pas på det ikke bliver for meget – så bliver massen pludselig usammenhængende!
  • Smag til med salt og peber.
  • Nu skulle du gerne have en lækker ærtemasse klar til frituren.
  • Brug en ske til at form de små krabater med.
  • Læg dem forsigtig i olien og steg dem til de er mørke og sprøde.

Myntecreme

  • Hak det sidste af mynten fint. Bland det med cremefraisen og resten af citronen.
  • Smag til med salt og peber.
  • Giv det er stænk god jomfru oliven olie og en lidt vineddike.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Så skulle vi være klar – heftige ærtefritter med myntecreme. Det er en fremragende starter – og en kølig øl hertil passer glimrende, navnlig nu hvor der er er ved at blive lidt bedre vejr. I øvrigt er den også glimrende mod tømmermænd.

Tak til Jamie O for inspiration.

Stik os en kommentar

Comments

  1. Claus

    Der er ikke angivet mål på krydderierne. Hvor meget skal der bruges? :-)

    • Der er vist røget et “1-tal” i svinget Claus :-) Sorry!

      • Claus

        Det er okay hehe ;-D

  2. Et virkelig blondt spørgsmål; når jeg smider ærter i foodprocessor, og jeg bruger de dybfrosne af slagsen – skal de så lige koges kort først eller bare direkte for knivenes ubarmhjertige massakre?

    :)

    • Hej Mr. Hein – beklager det sene svar!!! Jeg har stået over Weberen hele dagen – der skulle laves pulled pork! Nej det er kun hvis du er så heldig at have hestebønner! Håber det bliver godt…

      Velbekomme

  3. Det har jeg godt nok ikke prøvet før, men det skal da helt klart prøves. Tak for tippet :)

    Hilsen

    Kent
    http://københavnskerestauranter.dk/

  4. Takker – de er jo ikke ligefrem kønne – jeg burde nok også have skåret en over – de er nemlig helt grønne, friske og lækre indeni… men i kampens hede går det nogle gange hurtigt…

  5. Det lyder rigtig spændende – det må jeg prøve en dag :-)

  6. Lækkert – det er jo nærmest ny nordisk falafel :-)

Submit a Comment

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Opskrift Vurdering