Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. november 2024

Scroll to top

Top

4 Comments

Restaurant D’Wine: Autentisk spansk i hjertet af Aalborg

Restaurant D’Wine: Autentisk spansk i hjertet af Aalborg
Gastromand

De fleste Aalborgensere kender vinbaren D’Wine, som ligger forenden af Algade og er kendt for sig passionerede ejer Kristian Ishøy AKA Rødvinsbaronen, der gladeligt rejser Spanien tynd for at finde de bedste vine til danskerne! For nogle måneder siden udvidede D’Wine med en restuarant, så vi var naturligvis på pletten!

Restaurant Dwine ligger i de gamle lokaler, der tidligere husede “Holles Vinstue”. Nu er der spansk stemning og masser af gang i den. Der er længe siden, at vi her på Gastromand har anmeldt i Aalborg, hvilket nok skyldes, at en stor del af vores kræfter lægges ovre på “Migogaalborg“, som du måske kender.

Restaurant Dwine…

Jeg har længe savnet en autentisk spansk restaurant i Aalborg.

Retterne og menuen på Restaurant Dwine…

Jeg havde min dejlige medspiser, som er halv spansk, med, hvilket betyder hårde ord og himmelvendte øjne, hvis fx deres “pimientos” ikke er fra “padron” eller hvis en restaurant vover at servere en ret som catalansk, som i virkeligheden stammer fra Madrid – gud nåde og trøste dem!

På Restaurant D’Wine har du mulighed for at sammensætte forskellige menuer med serveringer fra 1 ret og helt op til 9 retter – når du rammer 3 retter er prisen 300 kr. og stiger så med 50 kr. hver gang du tilføjer en ret – altså 9 retter for 600 kr. Der kan tilsættes vin til hvor 3 glas koster 250 kr. og 5 glas koster 350 kr. altså er det helt op til dig hvordan din menu skal sammensættes. Så langt så godt!

God starter…

Vi er på 7 retter med vin, så jeg har medbragt en stor sult! Heldigvis skal jeg ikke køre, så der er plads til alkohol også. Vi bliver budt pænt velkommen og allerede inden jeg overhovedet er kommet til bords har jeg følelsen af, at tjeneren har styr på det hele og hun nok skal bære os gennem aftenen. Vi starter ud med Cava – en frisk, sprød og mineralsk sag hvortil vi får lidt snacks.

Til vores bobler får vi brød, olie, en virkelig lækker aioli og en omgang pesto på soltørrede tomater.

Tilbehør til brødet og naturligvis de sprøde bobler…

Vores først ret er pocheret kulmule med brændt peberfrugt, honning og ristede mandler. Vi får en lækker hvidvin “Harena” fra Rueda til, som du bør prøve, hvis du lægger vejen forbi.

Spansk Hvidvin når det er bedst…

Første ret – en kender overdue…

En lækker starter, men kulmulen har fået en kende for meget. Man skal virkelig være påpasselig med den slags fisk, for det kan nemt gå galt. Vinen er dog helt fantastisk, hvilket du kommer til at høre mig sige mange gange.

Kanin til mellemret…

Så står den på Conejo con setas – Konfiteret kaninlår med svampe, hvor vi få en verdensklasse Merlot til! Jeg har til tider et lidt anstrengt forhold til Merlot, fordi det godt kan mangle lidt karakter. Og ja, jeg er med på, at der er undtagelser, men som Fraiser siger – “Why do Merlot when you can take a Cab?”

Denne vin mangler dog på ingen måde karakter – saftig, fyldig, godt krydret og en utroooooolig lang og poleret smag af mørke bær og en let sødme! Vinen passer perfekt til kaninen, som er godt tilberedt og smager fantastisk!

Lækker ret – men en kende stor – vi kalder den “Aalborg størrelse”…

Jeg synes det er fedt, at Restaurant D’Wine har kanin på deres kort, og at de gerne vil brede sig ud over nogle retter, som for mig kommer uventet – navnlig i Aalborg.

Næste ret er Brioche con hígado de Pollo – eller Brioche med kyllinglever, som er vildt lækker og så smagfuld og fed, som du næsten selv kan forestille dig – det er lige før det er for voldsomt og min medspiser levner faktisk lidt – jeg vælger med respekt at kalde denne portion en “Aalborg-størrelse”.

Den kunne sagtens laves mindre, men omvendt – var den for lille, var der jo faldet brænde ned. Vinen til denne ret skuffer heller ikke; Via Cenit som tidligere har været i Top 5, når vi kårer årets julevine på Gastromand.

En rigtig lækkerbisken som har masser af dybde og en næsten fløde-agtigt duft – hertil kommer så tanniner og syre som giver perfekt balance og modspil til både brioche og lever. Lækkert match!

Glaceret og langtidstilberedt tunge…

Næsten ret er endnu et godt eksempel på, at Restaurant D’Wine gerne vil have gæsterne til at prøve noget nyt. Braiseret og glaseret ibérico svinetunge med saltbagt knoldselleri, sprød selleri og skovsyre og det er lidt af en manddomsprøve at spise en tunge, men frygt ej, for det smager glimrende.

En mørk og klistret sødme dominerer retten og så får du naturligvis en flot spansk vin dertil, så det kan faktisk ikke gå galt. Hvis Restaurant D’Wine vil skridtet videre og virkelig have folk til at embrace retter som denne, så kunne den med fordel “pulles” så det bliver mere i retning af konfiteret tunge, men det er blot mit ydmyge forslag til en i forvejen god ret.

Stemningen er god på Restaurant Dwine…

Vi beder tjeneren om en lille pause og nyder stemningen i lokalet. Det er fredag aften og der er godt gang i gæsterne. Flere virker til at have en fantastisk aften og jo mere vin de får indenfor vesten, jo bedre bliver stemningen i restauranten.

Efter en god pause kommer vores tjener og forklarer om vinen, hvilket jeg faktisk skylder at nævne, at hun gør hver eneste gang. Og der er faktisk ikke tale om den sædvanlige smøre som er indøvet og repeteret adskillige gange – det er mere detaljer om hvorfor vinen er lavet som den er og personlig erfaring med vinen. Det giver en følelse af nærvær og autenticitet og den slags er svær at finde i Aalborg.

Crushed Grapes…

Vores hovedret er konfiteret andelår og langtidstilberedt andebryst med kartoffel-selleripuré, honningglaseret brombær, andejus samt kartoffelchips. Igen en ret i “Aalborg-størrelse” – så nej du kommer ikke sulten fra D’Wine. Faktisk er andebrystet så stort, at selv jeg kæmper lidt. Det smager godt og særligt det konfiterede andelår er spot on!

Vi får en af de spanske stjerner til anden – Silvanus Guld edition som vi tidligere har været ret pjattede med på Gastromand. Hvis du ikke har smagt Silvanus så vil jeg råde dig til at gøre det – du får ikke bedre spansk vin til pengene!

En af Dwines flagskibe…

And med And…

Min medspiser springer osten over, men bemærker, at det er ret som hun husker fra sin Farmors hus i Catalonien, hvor hun også spiste manchego med valnødder. Netop denne anerkendelse er værd at bemærke, for det er sjældent de uddeles når vi spiser sammen!

Klassiske Spansk…

Vi slutter af med en heftig dessert – “Mælkechokolademousse” med mørk chokoladekage, luftig og sprød karamel samt skovbærsorbet. Jeg føler, jeg gentager mig selv, men dette er virkelig også en stor ret og selv den hærdede Familiefar må efterlade noget. Det ændrer dog ikke ved, at det er en lækker ret! Når du er på spansk restaurant så skal du naturligvis have Sherry som vi slutter af med.

God dessert, men voldsom stor :-) Selv for mig…

Hvorfor skal du besøge Restaurant Dwine?

Som jeg ser det er der 3 rigtig gode grunde:

  1. Det er god value for money
  2. Det er utrolig god vin
  3. Det er Aalborgs bedste bud på en autientisk spansk-inspireret restaurant.

7 retter med tilhørende vine koster 900 kr. og så kommer du mæt og halvberuset derfra. Det er faktisk billigt for den kvalitet, navnlig vinene er langt over hvad du kan forvente og her skinner Rødvinbaronens passion virkelig igennem.

Rock N Roll Winemaker…. Et godt eksempel på, at Kristian går all-in på at finde de perfekte vin til gæsterne…

Der er nemlig ingen tvivl om, at Kristian Ishøys passion for vin og Restaurant D’Wine er hans mulighed for at få delt denne passion gennem noget lækkert spansk inspireret mad og tak for det da! Gastromand hilser ham velkommen!

Du finder Restaurant Dwines hjemmeside her.

Ta’ med os til spansk slabbberas

Imens jeg husker det, må jeg hellere nævne, at vi i foråret kommer til at holde en Gastromand-smagning med Rødvinsbaronen himself, når jyderne indtager indre København og der bliver rig mulighed for at smage stor spansk vin til små penge! Men mere om det på et senere tidspunkt…

 Gastromand var inviteret af Restaurant D’Wine
Stik os en kommentar

Comments

  1. Claus

    Hvad var det for en merlot I fik?

    • Hej Claus – leder lige i gemmeren efter et billede til dig 🙏

  2. Signe Op.

    Altså, jeg læste det lige som, at tungen med fordel kunne “pules”….. (indsæt selv én eller anden emoji, der holder sig for øjnene)

    • Haha – ville være fræk Signe :-) Så skal vi vist til at “rate” vores indlæg lidt ;-)

Submit a Comment