Mefisto – En fransk oase midt i Aarhus
Mefisto Restaurant & Vinstue i Aarhus kunne sidste år fejre sit 20-års jubilæum, og de seneste 12 år har restauratør Lars Kyllesbech har styret stedet. Bedre sent end aldrig besluttede vi os for at tage den store tur på stedet.
Mefisto ligger på Volden 28 i Aarhus’ hyggelige latinerkvarter. Udefra syner stedet ikke af meget, men kommer du indenfor, finder du en lille restaurant med massere af charme. Da vi havde bestilt bord i god tid, var vi heldige at have plads ved vinduet, som giver fint vue til den brostensbelagte gade (og lys til madbloggerens billeder).
Mission var klar; der skulle prøves kræfter med Mefistos formåen – og hvorfor ikke trække fra land med nogle herlige bobler, mens Mefistos a la carte kort blev studeret. Krug Champagne med de fineste små bobler fra bunden af glasset. Markant, tung duft. Overraskende syre og smag af citron og grønne æbler. Intet mindre end en fremragende champagne, som jeg ikke husker at have smagt bedre i lang lang tid!
En omgang østers lå lige til højrebenet, og det bestilte vi naturligvis – nogen hoppede på 6 stk. andre kun 3 – ingen grund til at nævne navne her. Men uanset øster af høj kvalitet og velsmag – friske og salte og i en behagelig mundfuldsstørrelse.
Her et lille diskret vue ned gennem den lille restaurant, nederste ses udgangen til den lille hyggelige gårdhave… perfekt, den dag det bliver sommer i Danmark!
Har man sagt østers må man også siger hummer, så efter vores lille appetizer, hoppede vi på en halv hummer hver – en hummer grillet i ovn med masser af hvidløg og urter, hertil salat og aioli. Anretningen var måske en anelse rodet – men lad os da bare kalde den rustik. Smagen fejlede til gengæld ingenting – en solid servering som man kun kan elske!
Til hummeren fik vi et herligt glas hvidvin fra Joseph Drouhin. Klassisk Bourgogne med en grøngul farve og en helt igennem fremragende duft a la olivenolie, ananas, melon, fersken og flint – ja nogen ville måske ligefrem sige at den duftede af Vesterhavet. Smagen kunne dog ikke helt følge med duften og den døde lidt i munden, ligesom eftersmagen var næsten ikke eksisterende – en lidt skizofren vin.
Vi lod os lokke til en ekstra mellemret af vores søde tjenerinde (kald os bare nemme på det punkt). selv bad jeg om en lille udgave af husets fiskesuppe – og ja, det er faktisk hvad du kigger på her. Den lader vi lige stå lidt. Samtidig kan vi blot konstatere at man her får en rigtig god og lækker fiskesuppe til prisen. En ekstravagant og næsten overdrevet tallerken fiskesuppe med masser af blåmuslinger, håndpillede rejer og stegt rødspætte – det sidste en first timer for mig, men hold op, hvor det spillede!
Bordets ikke-gastromand besluttede sig for at prøve kræfter med huset håndpillede rejer med mayonnaise, citron og brioche. Tilfredsheden med denne ret fornægtede sig heller ikke.
Hovedretten var vi ikke et sekund i tvivl om. Når butikken siger Côte de Boeuf, siger vi Ja, tak! Hermed en solid omgang Côte de Boeuf af højreb, hertil 2 sauce, bearnaise samt bordelaise, persillekartoffer og glaserede grønsager. Perfekt tilberedt, med god maillard og masser af kødsmag fra hvad der må have været krogmodnet kødkvæg! Her må vi dog også indrømme at optimismen omkring, at vi alle nemt kunne klare en ekstra mellemret, kom lidt på prøve… hold nu op en mængde kød, typisk deler to mand en bøf, men da vi var tre til bords, delte vi to bøffer – lad det være et tip:)
Det lækre kød skulle naturligvis skylles ned med ligeså dråber og valget faldt i første på en 3. Cru Bordeaux i form af Chateau Kirwan 2009 fra Margaux. Vinen havde en markant duft af mint og roser, mens smagen var koncentreret, domineret af brombær – en dejlig Bordeaux-vin, der indbød til at blive drukket i store slurke indimellem alt kødet.
Afslutningsvis var der lige og lige plads til en lille dessert af is med rabarber. På dette tidspunkt var vi alle mættede af gode indtryk, og desserten havde lidt svært ved at kæmpe mod de tidligere retter. Normalt er jeg faktisk typen, der mener at desserten skal side lige i skabet, da det typisk er den sidste ret man husker bedst – det vil sige, at halter vi lidt her, får man ikke sat prikken over i’et. Men i dag var vi så tungt kørende at desserten på ingen møde kunne slå det samlede indtryk ud af kurs.
Desserten skyllede vi ned med et glas Graham’s Port – ganske dejligt glas der spillede fint sammen med specielt rabarberen.
Da vi alle lige troede dagen var ovre, var stemningen alligevel så god, at et glas Lheraud Cognac under varmelamperne i Mefisto’s gårdhave var uundgåelig, naturligvis ledsaget af en god kanne stempelkaffe. Bum, tak for i aften!
Som du nok kan fornemme, var vi svært tilfredse med vores besøg på Mefisto. Vi fik smagt på et bredt udvalg af deres a la carte menu, og blev hele vejen igennem overvældet af god smag og fylde i retter. Det må siges at Lars Kyllesbech har ganske godt styr på sit lille franske køkken. Mefisto Restaurant & Vinstue får derfor vores varmeste anbefalinger.
Stik os en kommentar
-
Ser fremragende ud.
Men bør østers ikke serveres på et lag af is? -
For sa’dan drenge, kunne I ikke invitere mig med på sådan en tur? Det ser ud til at Mefisto sparker røv.
Comments