Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 24. oktober 2024

Scroll to top

Top

16 kommentarer

En herretur til MASH, Aarhus

En herretur til MASH, Aarhus
Gastromand

Det er faktisk lidt pinligt – Gastromand har aldrig sammen besøgt MASH – Modern American Steak House, og ja, jeg ved det er lidt rystende? Vi skammer os meget og er virkelig kede af det, men heldigvis fik vi alle muligheden for at råde bod på vores skam, da vi fik en venlig invitation til restauranten i Århus. Det takkede vi naturligvis ikke nej til og således gik det til at Eksilsønderjyden hoppede på toget fra Kbh. mens Webmasteren og undertegnede blastede sydpå for at støde til Aarhusianeren på dennes hjemmebane.

 

Rubicon og Cabinn – et umage par…

Stemningen var høj da vi forlod vores hotel. Måske fordi vi netop havde delt Francis Ford Coppola’s absolutte flagskib “Rubicon” på værelset på Cabinn. Cabinn skal bestemt ikke anbefales for deres komfort eller klasse, men til gengæld for placeringen lige ved åen i Aarhus og det faktum at de 3 enkeltværelser tilsammen var billige end vinen! Med andre ord: Flere penge til vin, mad og bytur!

Nå, muntre på denne vinoplevelse, som der i øvrigt nok skal lande et lille indlæg omkring slentrede vi ned mod MASH. Undervejs forsøgte vi faktisk at lægge en slagplan for hvilke stykker kød der var et must for aftenens “smagning”, men det synes mere eller mindre som en umulige opgave at blive enige, så vi besluttede os for, at vente med de store tanker til vi landede.

 

God damn what a rush!

 

Det første syn der møder dig, når du rammer restauranten er montren med det krogmodnede kød, og jeg må sige, at selvom humøret var højt og stemningen løssluppet, så blev der sgu ro i lejeren – velkommen til gastromandens 7. himmel.

Vi træder inden for og bliver budt pænt velkommen. Den flinke tjener spørger om vi vil i baren inden maden – “genialt” udbryder Webmasteren, og Eksilsønderjyden følger trop: “Lige mine ord!”

 

MASH signature cocktail – Aretto Blanco Tequila, eucalyptus sirup, lime…

 

Et par hippe bartendere foreslår straks, at vi smager MASH’s  signature cocktail – Aretto Blanco Tequila, eucalyptus sirup, lime. Planen var egentlig Champagne for at fejre at Gastromand netop havde rundet 100.000 månedlige besøg, men bartenderne overtalt og det fortrød vi ikke – perfekt lavet cocktail, hvor der bestemt ikke er sparet på alkohollen! Det at få predinner cocktails hører nok primært de amerikanske restauranter til, men det er sgu hyggeligt og skaber en god stemning inden maden – kan klart anbefales. Vi bliver efter lidt hygge i baren vist til vores bord, og kaster os over menukortet.

 

Styr på detaljerne…

 

Efter en meget (meget) lang diskussion bliver vi enige om, at det må være et tegn at MASH netop har kød fra 4 forskellige kødkvæg og vi selvfølgelig skal have en “kødsmagning”. Vi vælger 4 forskellige stykker kød og beder tjeneren sikre, at vi kan smage hver især. Fornøjet over idéen tager hun imod vores ordre. Webmasteren vælger et par forretter til deling, og lidt tilbehør, som faktisk næsten er overflødigt her bortset fra bearnaise sovsen  det var en sovs, ikke sauce).

 

Friteret blæksprutte med chilimayo og lime…

 

Friteret blæksprutte med chilimayo og frisk lime – bestemt ikke dårligt, men nok ikke min favorit. Der tog MASH tatar bestemt pokalen – alene det, at men vælger at banke 200 gram tatar ind som forret, er jo bare så Gastromand-agtigt – så vi smider lige tomlen op for denne!

 

MASH Tatar…

 

Imens vi hyggede med vores forretter fik vi råd og vejledning af en meget kompetent sommelier, som på trods af vores noget vanskelige krav – nemlig at få serveret Pinot Noir til vores kød, bearnaise og 3 forskellige andre saucer og pommes frites, faktisk formåede at finde en passende vin.

 

William Selyem 2010 fra Central Cost…

 

Den første vin ankommer og bliver skænket for. Hvis jeg skulle have gættet på alder og område ville jeg have gættet på Bourgogne med alder – og her snakker vi 2000 eller deromkring – farven var naturligvis afslørende, men duften af tomatpúre, “konserves” og lidt rust som først rammer ens næse var næsten som en ældre sag fra Bourgogne. Efterfølgende slog den mere over i de traditionelle duft som jordbær, hindbær og skovbund – den var perfekt til maden – bravo for en amerikansk Pinot!

 

“Farrside” af By Farr fra det køligste af Australien…

 

Den næste vin, som i øvrigt også var perfekt tempereret kom fra Australien, hvor alle var lidt spændte, da Australien ikke på samme niveau som fx USA og New Zealand har gjort sig bemærket med Pinot Noir druen. Denne var dog en outsider og en flot vin. Duft af modne hindbær, kirsebær og jordbær men også skovbund og lidt svampe-agtig duft. Fin balance i frugten og en smule syre og tanin til at holde styr på det hele. Man er jo lidt af et skarn, hvis man kritiserer en vin til 1000 kr., men vores favorit var enstemmigt amerikaneren – så ved du det.

Og Så blev det tid til aftenens store indslag:

 

Vores søde tjener trancherer vores kød ved bordet…

 

Ja, det var så kødet jeg refererede til, som vi alle havde set frem til. Vores valg af kød var endt med:

  • Uruguay Ribeye 300 gram
  • Dansk krogmodnet 500 gram Long Done Ribeye
  • Amerikansk 600 gram Bone in NY strip
  • Australien 200 gram Wagyu – naturligvis!

Behøver jeg sige, at forventningerne var høje?

 

Fra venstre Amerikansk Bone in NY Strip og Uruguay Ribeye

Fra venstre Dansk Long Bone Ribeye, Australsk Wagyu…

 

Tilbehøret skal da lige nævnes (ikke at vi havde brug for det, men vi valgte en af hver saucer og sovs). Pebersauce, rødvinssauce, hvidløg og timiansauce og ikke mindst bearnaisesovsen. Ingen tvivl om at du blot bør nøjes med den sidste – det er i hvert fald vores helt klare favorit.

 

3 forskellige slags saucer og en sovs – se lige hvor tyk den er…

 

Af en eller anden mærkelig årsag valgte Eksilsønderjyden i ren og skær kådhed at bestille en sideorder med majs og bacon. Nu hvor jeg sidder og skriver indlægget er det mig faktisk en gåde både hvorfor og hvordan, da det ikke kan findes på menukortet? Men når det så er sagt var det faktisk en meget god kombi.

 

Majs og bacon…

 

Nå, tilbage til kødet, forventningerne var store og lad det være sagt med det samme, de blev indfriet til fulde. Det er i særklasse flot kød de serverer på MASH. Vi kunne hurtigt blive enige om, at kødet på hver sin måde var lækkert. Wagyu var smeltende mørt og fedtmarmoreringen eksploderede nærmest i munden med masser af smag. Den amerikanske NY strip var sødlig og saftig, hvor den danske Long Done Ribeye virkelig smagte af kød – på den gode måde that is. De 80-90 på krog var ikke til at tage fejl af og der var virkelig dyb umami-smag a la parmesan og svampe for alle pengene! Der er ingen tvivl om, at vi havde valgt de bedste stykker vi kunne finde, hvilket også betød, at ribeyen fra Uruguay faktisk stod lidt alene. Kødet var lækkert og mørt, men havde ikke samme særegne karakter som de andre.

Alt i alt var der kød for 1695,- hvilket nok lyder af meget, men så får du også rigeligt og kommer hele kortet rundt. Hvis du kommer forbi MASH og er 4 mand stærk, kan vi kun anbefale samme fremgangsmåde – bare bed om at få det “The Gastromand Way”! ;-)

 

Afterdinner cocktails og drinks…

 

Allerede i baren havde vores opmærksomme bartender fortalt, at han havde stor interesse i bourbon, så hvis vi skulle få lyst til at smage måtte vi endelig råbe højt – det gjorde vi så. Webmasteren og undertegnetde hoppede på en straight bourbon bl.a. ovenstående Evan Williams, som jeg i momentet syntes godt om. Århusianeren og Eksilsønderjyden valgte at få en “Old Fashioned” som er en old school drink bestående af bourbon, angostura bitter, sukker, orange likør og is – absolut en ny Gastromand-favorit.

 

Next time…

 

Således gik turen ud i det Aarhusianske  natteliv. Champagnen må vi have til gode!

MASH er i øvrigt netop åbnet i London og bloggen My Pleasure har været på besøg

Har du også besøgt MASH? Og hvad synes du om konceptet?

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Annette Engelbrecht

    Hej,
    Så I gerne ville besøge restaurant Trio i Malmö igen…Jeg kan desværre fortælle jer, at den er lukket. Dog arbejder mændene bag på et nyt projekt, som nok skal blive værd at holde øje med ;-)
    Tak for dejlig og inspirerende læsning…
    Mvh
    Annette
    Malmö

    • Hej Annette,

      Det lyder næsten som invitation, så du siger bare til. Og tak for det, det var en herlig tur som bestemt står som en fuldendt aften for Gastromand!

  2. Mattias Hansen

    Fantastisk anmeldelse, og mine erfaringer med MASH (bredgade) har også været rigtig positive, og i øvrigt langt bedre end retour steak som i min mening er alt for dyr til den ret jævne kvalitet. Jeg syntes dog MASH mangler lige det sidste i forhold til f.eks. Grill Royal i Berlin.

    Uden at være ligeså frankofil som visse andre, vil jeg dog også bemærke at det i min beskedne mening er et dårligt vinvalg til jeres ellers så udmærkede menu. Hvis i gerne ville køre American, hvorfor så ikke en Napa Cabernet? I min mening en langt bedre vin til steaak bearnaise. En rigtig god Cote Rotie, gerne 100% Syrah, kunne også være et rigtig godt alternativ hvis vi skal over i det franske. Det hele er naturligvis en smagssag :-)

    I øvrigt tak for en rigtig god blog som jeg læser ofte og med stor fornøjelse! Keep it up!

    • Hej Mattias,

      Alt for sent svar herfra, vores seneste konkurrencer har tæppetbombet bloggen med kommentarer, så med over 100 på en dag kan det være svært at holde rede på dem alle – Sjovt du lige nævner Retour, det hører jeg konstant blandede oplevelser omkring. Jeg har desværre aldrig besøgt Grill Royal Berlin, men det er bestemt på listen.

      Vi elsker Pinot, og har drukket virkelig mange store Cab’er Opus One, adskillige årgange af Dominus, Quilceda Creek og en pokkers masse andre, så vi ville simpelthen have Pinot, men ellers giver jeg dig ret, Syrah har jeg fået for meget af – drak for nylig The Factor 2002 med 99 Parker Point – ren nydelse dog, men ellers har der været lidt for meget af den slags – sådan kan det jo gå.

      Og tak for rosen i lige måde :-)

  3. Peter Cedergren

    Glemte lige en ting. De bedste franske vine bliver der kun eksporteret ganske lidt af, så de kan kun drikkes hernede-:) I er velkommen hernede, bare I ikke sammenligner med oversøisk vin-:)

  4. Peter Cedergren

    Hej Familiefar

    Så forstår jeg bedre-:) Rubicon er en anden klasse, enig. Jeg kan måske følge dig en lille smule med duften. Nu må jeg også indrømme at min kærlighed er til franske vine, så jeg er ikke 100% objektiv. Men gode Bourgogne vine fra årgang 2000 koster hos hernede hos bonden fra 100 euro og opefter. Jeg ved ikke hvad de koster i DK, men helt sikker en del mere. Så lige en denne klassevin-:)http://www.philipsonwine.com/default.aspx?p=24&sku=80891300
    Jeg ved godt det ikke er den I sammenligner jeres amerikanske vin med-:)
    En William Selyem 2010 Pinot Noir, kan du får i USA til ca. 50 dollars i butikkerne, så der er stor forskel på priserne.
    Jo, William Selyem er da kendt i vinkredse og laver også dejlig vin, faktisk rigtig god amerikansk vin (læs; ikke fransk vin-:)) Nu var jeg lidt hård i min kritik til jer på et punkt, men jeg vil gerne rose jer for resten af anmeldelsen, og håber I nød især den flaske Rubicon I drak. Nu er I jo unge mænd-:) SÅ et råd fra en gammel mand er at passe på med at sammenligne ikke fransk vin med store franske områder og årgange, det kan for alvor sætte gang i blodtrykket hos de frankofile-:)
    God weekend
    Vh Peter
    PS: Århus er en dejlig by, bortset fra klimaet

  5. Not to worry Peter, jeg har fjernet den ene, det sker til tider. Vi var pissefulde, det bliver man af at starte på Rubicon på tom mave efterfulgt af cocktails og øl inden forretten :-) Men ærligt, jeg smagte en ældre Bourgogne med nøjagtig samme duft i starten, den her lidt rustagtige tomat duft, så det var derfor sammenligningen kom, den ændrede sig dog hurtigt, men det var helt oprigtigt deja-vu med den Bourgogne, som jeg i øvrigt drak på Mortens Kro sammen med Webmasteren…

    Jeg vidste faktisk slet ikke, at William Selyem var et virkelig kendt navn, nok mest fordi det var første gang vi stødte på det?

  6. Peter Cedergren

    Sorry, kom til at sende indlægget to gange, da skærmen frøs. Men ordet “hverdagsvin” var måske forkert valgt, da jeg godt kender indkøbsprisen på William Selyem 2010. Men min holdning til sammenligningen står jeg ved, velvidende en del vinfolk roser William Selyem til skyerne.
    /Peter

  7. Peter Cedergren

    Hej med jer
    Jeg bor i Beaune og har boet her i 15 år. Stor ros til jeres site, men I flader for alvor igennem med denne beskrivelse; “Hvis jeg skulle have gættet på alder og område ville jeg have gættet på Bourgogne med alder – og her snakker vi 2000 eller deromkring – farven var naturligvis afslørende, men duften af tomatpúre, “konserves” og lidt rust som først rammer ens næse var næsten som en ældre sag fra Bourgogne. Efterfølgende slog den mere over i de traditionelle duft som jordbær, hindbær og skovbund – den var perfekt til maden – bravo for en amerikansk Pinot!”
    Jeg har selv smagt William Selyem 2010, og at sammenligne den med Bourgogne fra 2000 forstår jeg ikke man på nogen måde kan, sorry drenge, men håber at I var fulde da I kom med den sammenligning-:)

    Venlig Hilsen
    Peter (som snart skal til vinsmagning på Bouchard Père et Fils, men vil undlade at fortælle at en dansk site sammenligner deres årgang 2000 med en amerikansk hverdagsvin fra 2010.

  8. Mmmm MASH… jeg spiste på den københavnske for et par år siden og drømmer om at vende tilbage dertil på et tidspunkt. Rigtig lækkert, velhængt kød og skønne drinks! Forretterne fik vi desværre ikke smagt, for vi havde hørt, at vi skulle gemme appetitten til hovedretten, og det var jeg glad for – sådan en gang kvalitetskød mætter ret godt :-)

  9. Midtbanen

    Nu har jeg prøvet mash i Århus, hvor jeg fik en wagyu og bredgade hvor jeg fik den Uruguaye’ske Ribeye.
    Jeg må sige at jeg har været skuffet af deres kød, wagyu’en er god, den smager godt, men der var ikke nok til mine smagsløg.
    Jeg må så skynde mig at sige, at jeg fik min bedste steak på retour, den har de efterfølgende gange ALDRIG skuffet, derfor er mash ikke et sted jeg vender tilbage, jeg vil klart anbefale retour.
    Mads oubæk, smager bare bedre ;)

  10. Rasmus S. Jepsen

    Jeg har fornøjelsen af MASH en enkelt gang til frokost i Århus. Bearnaise og dejligt kød. Absolut en fornøjelse…..især kødet, som var mørt, saftigt og stegt præcist. Bearnaisen, er lige så god, som når jeg laver den. God betjening og spændende vinkælder.

  11. MASH er i mine øjne et genial sted. Man kan klandre det for at være simpelt, men kvaliteten er så højt så det er i orden! Jeg vil samtidig også slå et slag for Retour hvor man også får en ordenlig kvali steak frites, til en noget lavere pris. Dog med meget få valgmulighedern.

    MASH udmærker sig i øvrigt på deres vinkort, som er intet mindre en fantastisk.

    En lille ting, mht. old fashioned så er jeg fuldstændig enig i at skal der være amerikansk så er det mest originale at vælge bourbon. Men sådan som jeg har forstået at drinken så er det blot bitter mxed med list sukker, en mørk spiritus (rom, whiskey, bourbon etc.) rørt i og så et dash citrus (helst appelsin).

    • Old fashioned er simpelthen min nye favorit, den er bare så old school på den fede måde – total Mad Men-agtigt! Og ja vinMark – meget sjovt alias i øvrigt, navnlig hvis du rent faktisk hedder Mark :-) de har et meget flot vinkort, vi kunne sagtens have sparket adskillige tusinde afsted dernede, men vi holdt det nogenlunde fornuftigt. De har faktisk Dominus til en overkommelig pris, hvis man er i det humør en dag.

Smid en kommentar