Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 14. november 2019

Scroll to top

Top

2 kommentarer

Coq au Vin (rouge)

Coq au Vin (rouge)
Fynboen
Coq au vin (Hane i rødvin)

Så er det fandme tid til en ægte klassiker. Pipfugl i rødvin er jo en ægte fransk frækkert og det er egentlig lidt overraskende at den ikke er blevet lagt op på Gastromand noget før.

Coq au vin findes i mange afskygninger, og lige så mange forskellige opskrifter og egnstyper, men fælles for dem alle er at vi tage i fugl – gerne en hane (eller kylling), og tilbereder den i rødvin – what’s not to like.

Coq au Vin

Coq au vin (Hane i rødvin)
5 fra 2 stemmer
Ret: Aftensmad
Køkken: Fransk
Keyword: coq au vin, hane, kylling, rødvin
Forfatter: Fynboen

Ingredienser

  • 125 gr bacon i skiver
  • 600-700 gr hanelår eller kyllingeunderlår (Her brugte vi kylling)
  • Olivenolie
  • Smør
  • 3 Løg
  • 2-3 Gulerødder
  • 3 fed Hvidløg (kan undlades… men hvorfor..)
  • 1 stilk bladselleri
  • ½ dl Cognac eller Brandy
  • Timian
  • Rosmarin
  • Persille
  • Salt/peber
  • 2 Laurbærblade
  • Mel
  • 1 flaske Rødvin (F.eks. Côtes du Rhône)
  • 400-500 gr Brune svampe eller champignon (andre svampe kan også bruges)
  • Tilbehør: Kartoffelmos

Sådan gør du

  • Rens og hak grøntsagerne i passende stykker. svampene skal helst være hele.
  • Steg bacon på en pande ved svag varme, så fedtet smelter roligt af. (Du har ik' travlt, tag evt. et glas rødvin)
  • Læg bacon til side og steg svampene i baconfedtet ved relativ høj varme, så svampene får en god farve. Krydr med et skud salt og peber.
  • Sæt svampene til side og kom en klat passende smør og lidt olivenolie på panden. Brun kyllingestykkerne sammen med en stilk rosmarin. Krydr med salt og peber. Læg kyllingestykkerne over i en gryde, sautepande, cocotte eller lignende med en passende størrelse.
  • Kom grøntsager og urter (et par stilke timian og persille) på panden og steg dem ved middel varme.
  • Kom cognac eller brandy på panden, og gør som en mand – sæt ild til skidtet.
  • Når flammerne er væk så kom grøntsagerne og laurbærblade ned i gryden sammen med kyllingerne.
  • Sigt en spiseske mel henover retten og hæld rødvinen i. Vil du gerne have en tykkere sauce, så skal du være lidt mere gavmild her.
  • Lad det hele simre i en times tid, og gerne mere, for en dybere smag. Hold øje med at det ikke brænder på. Tip! Du kan også prøve at lave det hele i en trykkoger. Retten skal have 15-25 min. i trykkogeren. Følg anvisningerne omkring brug af trykkogeren fra producenten.
  • Server med kartoffelmos, bacon og et drys persille. 
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

VELBEKOMME!

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Thomas Jakobsen

    Det fremgår intet sted i opskriften hvordan og hvornår rødvin tilsættes – det bør vel være absolut minimum i en opskrift på unghane i rødvin:-)

    Ligeledes heller ikke om rødvinen bruges til at marinere dyret og nogle af grønsagerne natten ove, som er den traditionelle franske måde at gøre det på – og en personlig favoritmetode :-)

    • Fynboen

      Hej Thomas

      Jeg synes nu ellers det fremgår fint i punkt 8.

      Din point omkring marinering er nu ganske fin, og såfremt tiden er til det, så er det en virkelig god ting at gøre. Det er nu aldrig en metode jeg selv har brugt, og det er simpelthen pga. tid. Men tippet fejler ingenting :-)

      Hilsen Daniel

Smid en kommentar