Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. november 2024

Scroll to top

Top

One Comment

Restaurant Brace – Fræk Italiensk kreativitet og funky vin!

Restaurant Brace – Fræk Italiensk kreativitet og funky vin!
Gastromand

Italiensk mad er lidt en sikker vinder! Masser af olie, pasta, noget lækkert seafood, en god omkring risotto eller hvad med en carbonara med masser af panchetta? Hvem elsker ikke den slags? Tag den italienske enkelthed, tilsæt et drys nordisk twist og slut af med en temmelig funky vinmenu – så har du opskriften som Restaurant Brace har brugt og de har formået at give det italienske køkken et frisk og nytænkende pust…

Brace ligger i Indre By på Teglgårdstræde 8A. Du spotter den nemt med deres skilt i rustbrune farver, som byder velkommen i den lille gårdhave. Indenfor finder du en hyggelig restaurant med træmøbler, der giver masser af varme i den lille restaurant, som jeg er draget til for at nyde en fredagsmiddag. Brace har længe stået på min ønskeseddel, men nu har jeg fået mig snøvlet klar til at besøge den.

Restaurant Brace…

Deres menu er nem at overskue – du har to valgmuligheder; “A Taste Of Brace“, hvor du får 4 snacks og 5 yderligere serveringer for 515 kr. og hvis du gerne vil have 5 glas vin til så koster den 985 kr. Du har også mulighed for at bestille “Brace Experience“, hvor der tilføjes yderligere 3 serveringer så du får 4 snacks og 8 serveringer til 775 kr. Hertil har du mulighed for at få 8 glas vin til og ender i alt på 1450 kr.

Cava…

Jeg har taget min fantastiske kæreste med, som efterhånden har spist lige så mange steder som mig! Hun holder meget af italiensk mad og navnlig når det er med et twist som Brace tilbyder. Vi springer på “Brace Experience” og læner os tilbage i stolen. Kort efter kommer der Cava på bordet – og jeg tænker med det samme om vi ikke burde drikke asti? Men jeg bliver klogere! Brace følger ikke en slavisk fremgangsmåde når det kommer til vin – de har deres egen stil og den spænder vidt og bredt – men det vender vi tilbage til.

Alt bliver bedre med snacks…

Det er altid lækkert at starte ud med snacks. Jeg føler middagen og aftenen forlænges væsentlig – også selv om det er små serveringer. Den første er babymajs med rosmarinolie hvor du kan spise det hele – sprødt og sødmefuldt. Ved siden af får vi en bacalao med fritteret torskeskind – jeg tænker lidt “hjemmelavede fiskefrikadeller” i en mundfuld her!

De 4 signatur snacks…

Herefter aubergine creme med hvidløg og citrontimian hvor jeg egentlig tænker “klassisk italiensk” og må erkende, at dette er den “svageste” snack. Toppen er den sidste – “Braces signatur”: Carbonara Snack – en lille hapser hvor du føler du smager en hel ret – sgu godt gået. Elsker den slags små hapsere, hvor smagen er så intens og kraftig – godt gået!

“Æsel Vin”…

Biodynamisk “Æselvin” og zucchini blomster

Efter vores snacks kommer vores første ret som er zucchini med enebærolie og emulsion af zucchiniblomst – enkel og velsmagende! Det er én af de retter hvor “less is more” – smagene er trukket helt ud – fx enebærolien er markant men ikke gennemtrængende, en ret i balance. Vores finurlige “Donkey Vine” er biodynamisk og fra norditalien.

Zucchini med enebær olie og emulsion af zucchini blomst

Jeg er på min vejrejse nået der til, at jeg ikke længere tænker “årh nej” – men “spændende” når der kommer biodynamisk vin på bordet. Jeg er nemlig ofte blevet positivt overrasket så jeg ved disse vine kan noget konventionelle vine ikke kan. Denne Il Carica l’asino er ingen undtagelse. Den er lavet på Favorita, Sauvignon Blanc og Cortese Alto Monferrato druer og har masser af blomster noter, men også en duft af “salt” som står godt til retten – ikke noget jeg har prøvet før – men bestemt positivt og nyt!

Ærter – trøffel – love!

“Less is more”

Den næste ret bliver ret hurtigt udnævnt til favorit af min medspiser. Danske ærter med revet sommer trøffel og mandelmælk. Igen en utrolig enkel og helt fantastisk ret. God blanding af nordisk og italiensk! Vinen dertil er til min store overraskelse fra Grækenland!

Græsk hvidvin… Overraskende god…

Jeg tror det er første gang, at jeg smager græsk vin af sådan en kvalitet. “Hatzidakis Wines” hedder det græske vineri som laver denne “Santorini” på 100 % lokale druer – Assyrtiko. Masser af fedme, struktur og syre i vinen men ikke som jeg har fået det før – fedt, at Brace vover pelsen her og til retten var det godt ramt!

Næste ret står på stegt pighvar i kål med crème af forårsløg og havurter. Vælger du en fisk som pighvar, så der næsten altid succes! Det er bare lækkert og sammen med sommerkål og lidt fedme, så har du en vinderret som her. Hvidvinen dertil er nu fra Portugal – Vale da Capucha og i en helt anden boldgade end første – fyldig, cremet men også mineralsk i eftersmagen og med en diskret duft af asparges – et lækkert valg til vores trøfler og ærter.

Portugisisk hvidvin…

Aftenens bedste mad og vin match

Næste ret var bottoni af ananas græs, fyldt med tilberedte tomater og dansk hummer – fandme en flot ret! Smagen fra tomaterne var intens, fyldig og sammen med fedmen fra den danske hummer en velkomponeret ret. Vinen er økologisk, fra Portugal og lavet ud fra “orange-vin princippet”.

Hvis du ikke kender det så helt kort: Orangevine er lavet på grønne druesorter, som man normalt bruger til hvidvin. Normalt gærer man kun mosten, men her bruges også de knuste druer med skal og kerner, som normalt er processen til rødvin. På denne måde trækkes kraft, smag og ekstrakt fra drueskallerne ud i mosten. Resultatet er ofte en funky vin med mørkere farve, fyldigere smag og en god tanninstruktur. Det deler lidt vandene og kan være en vild oplevelse første gang! Lige her var det noget af det bedste jeg har prøvet. “Humus” havde “gummi-agtig” duft og var let oxideret – hvilket nok aldrig havde fungeret hvis den stod alene – men til denne ret var det et perfekt match.

Aftenens bedste match til maden…

Vi forlader de hvide vin, hvilket jeg faktisk er lidt ked af for det er spændende, nyt og udfordrende vine de har på kortet på Brace – men fair nok, nu har vi også smagt en 5-6 stykker, så lad os da få noget rødt.

Klassisk Piemonte…

Back to Basic Nebbiolo fra Piemonte!

Nu står den på klassisk italiensk – og det er sgu okay for Restaurant Brace har bevidst, at de har styr på deres vinmenu og hvem kan ikke drikke et glas køligt Nebbiolo fra Piemonte? Duft af læder, skovbund og mørke bær, men i den “kølige” og ikke mindst lette stil. Bedst som du tror det ikke kan blive mere simpelt så overraskes du igen – Nye danske kartofler med kernemælk, ristet sesam og brøndkarse. Så vidt jeg husker var kartoflerne tilberedt ved kun 60 grader hvilket betød, at de var saftige men stadigvæk havde bid – enkelt, lækkert og godt tænkt.

Kartofler, sesam og grønt…

Vi beder om en kunstpause, da vi har fået en del mad og vin. Vi snakker om, at det faktisk er på tide, at en restaurant vælger at lege så meget med vinmenuen som Brace vælger at gøre. Det er fedt at blive udfordret på den måde!

Kød fra Steensgaard….

Vores hovedret er “Bavette” (flanken) fra Steensgaard med fond af hvide svampe og bynke olie. Jeg elsker mit kød og hapser det lidt for hurtigt. Det er smeltende mørt og helt rent i smagen, sammen med den lækre fond er en herlig hovedret. Garnituren er nysyltede danske agurker. Mætheden indtræffer stille og roligt og jeg glæder mig faktisk over, at vi er klar til dessert.

Klar til dessert…

Syrlig og sød dessert som afslutning – hvad er du til?

Første dessert vil jeg egentlig kendetegne som en mundrenser da den er syrlig og frisk – sorbet af jordbærdrue med løvstikkeolie, min medspiser er glad for den, jeg er nok ikke så glad for alt for meget syre i min dessert – jeg er pjatten med sukker! Ret skal også være ret og faktisk er vinen hertil godt matchet og sammen med retten fungerer det godt.

“Mundrenser”…

Det er en Cordani Magia som er let perlende og har sødme men også friskhed, et godt glas som går glimrende til desserten. Den er en italiensk dessertvin, men alkohollen er holdt på diskrete 14 % – Den har bobler men lavet på røde druer og har masser af sødme, duft af kirsebær og krydderier men også syre, så et godt modspil til vores sorbet.

Overrasket til det sidste…

Vores sidste dessert er bær med malt og koldskål is og her er masser af luftig sødme og knas – det er én af dem jeg kommer til at hapse lidt for hurtigt – ups! Vinen her til overrasket mig meget og selv det allersidste glas er nøje udvalgt.

Lækker dessertvin i den rigtige størrelse :-)

Vermouth Rosso – Antica Formula og nej det giver som sådan heller ikke mening for mig – tillad mig at forklare! Det er en dessertvin fra Italien – faktisk Piemonte som har duft af vanilje og tørrede frugt, men også en skarphed som trænger igennem den sødmefulde dessert. Vaniljen fra vinen går hånd i hånd med koldskålen og runder vores menu smukt af.

Vores sidste dessert…

Hvad kan Restaurant Brace?

For mig er Brace et frisk pust og tilgiv mig – men det er lækkert, at der bliver pustet til det traditionelle italienske køkken! Misforstå mig ikke – jeg elsker det men det er rart, at det som her bliver pakket ind i nye klæder. Jeg mener, at Brace har fundet en niche og stil som er det nordiske touch sammen med de italienske rødder, i en branche som ellers kan være vanskelig at diffentiere sig i. Deres styrke manifesteres helt afgjort i deres selektion af vine, som er kvalitetsbevidst, vovet og fyldt med nye vinoplevelser som du med garanti ikke har oplevet før. Hatten af for det!

Brace me….

Regningen lyder på ca. 2800 kr. for 4 snacks, 8 retter og tilhørende vin samt bobler. Prismæssigt placerer Brace sig sammen med restauranter som Roxie, Restaurant Silo, Trio og Geist – altså i den højere middelklasse. Jeg tror ikke nødvendigvis, at Brace forbliver hvor de er. På nuværende tidspunkt har de fundet et højt niveau og det holder – men når deres køkkenchef Nicola Fanetti har været chefkok hos både Era Ora samt kok hos Noma og der allerede nu hænger en “Michelin Plate” på døren – så får de nok blod på tanden! Indtil da – Keep it simple and keep up the good work!

Stik os en kommentar

Comments

Submit a Comment