Gastromand.dk | 14. August 2018

Scroll to top

Top

8 kommentarer

BARR: Thorsten Schmidt brillierer i Nomas gamle lokaler

BARR: Thorsten Schmidt brillierer i Nomas gamle lokaler
Familiefaren

Barr Ă„bnede i onsdags i Nomas gamle lokaler med ingen ringere end Thorsten Schmidt til at svinge panderne. Gastromand var pĂ„ pletten dagen efter Ă„bningen, og vi fik smagt os igennem det nye menukort…

Det er lidt med sorg i sinde og med blandede fĂžlelser at se “NOMA” pĂ„ vĂŠggen fra den verdenskendte og nu lukkede restaurant pĂ„ Christianshavn, det mĂ„ jeg erkende. NOMA var for mig indbegrebet af nationalfĂžlelse og minderne fra mit fĂžrste restaurantbesĂžg, der stadigvĂŠk giver mig gĂ„sehud og et sus i maven.

Der er smukt pĂ„ Christianshavn…

Heldigvis har lokalerne fĂ„et en vĂŠrdig arvtager, hvor Thorsten Schmidt nu rykker ind. PĂ„ Gastromand kender vi ham bedst fra hans tid i Jylland, hvor “Malling & Schmidt” lĂ„ i toppen over bedste restaurantbesĂžg.

“Barr”

»Barr« betyder byg pĂ„ oldnordisk og er en reference til restaurantens tema, som er “Ăžl-bĂŠltet”, der strĂŠkker sig hen over Nord- og dele af Mellemeuropa, hvor der drikkes mere Ăžl end vin – pĂ„ Gastromand er vi nok mere til bare at drikke mere af det hele.

Der er mange Ăžl pĂ„ draft og flaske pĂ„ BARR…

Konceptet

Thorsten Schmidt og teamet rammer et tema, der hitter overalt i Danmark lige for tiden – traditionel dansk mad, som er twistet men baseret pĂ„ velsmag! SĂ„ er du til dansk mad, hvor der ogsĂ„ indgĂ„r egnsretter som “SolĂŠg” og “Gode RĂ„d” med flĂždeskum fra SĂžnderjylland samt koteletter i fad og frikadeller, sĂ„ er BARR afgjort et sted for dig.

Til at brygge husets egne Ăžl til de 20 haner skulle BARR eftersigende have ansat Andreas Pedersen fra Amager Bryghus, samt Johan Blasbjerg fra Mikkeller Øl & BrĂžd – jeg mĂŠrkede ingen af dem, da vi besĂžgte stedet, men de arbejder sikkert ogsĂ„ mere i det skjulte.

“Gode RĂ„d”…

“Surdejspandekager med myre, kaviar og trĂžffel”

Vi ankommer til restauranten kl. 18.30 til en propfyldt restaurant. Vores vĂŠrt byder os indenfor, og hurtigt overtager en engelsktalende tjener, som viser os til bords. Han spĂžrger ind til, om vi vil have noget at drikke, mens vi kigger pĂ„ maden (daaah) – ja da! SĂ„ vi fĂ„r et par Ăžl, hvor jeg beder om en humlet og bitter, imens min medspiser fĂ„r en Ăžl som er humlet og frugtig – intet problem.

Menukortet er til at overskue, men det er svĂŠrt at begrĂŠnse sig! Vi springer pĂ„ “Nye kartofler”, “Surdejspandekager”, “SkovkvĂŠg”, og sĂ„ beder vi om “SolĂŠg” ogsĂ„, som dog kun indgĂ„r i “Bar Menuen” altsĂ„ nĂ„r du sidder i baren – sĂ„ har vi begreberne pĂ„ plads.

“SolĂŠg”…

Vi starter med SolĂŠggene som hedder “Sort Sol” pĂ„ BARR – de er lavet med en special lage med soya og lĂžg og serveres med en sĂžd sennep, som har godt med syre. Jeg kan ikke helt lade vĂŠre med at vĂŠre lidt skuffet, da jeg ser blommen! Den skal da vĂŠre grĂžn? Men bortset fra det, sĂ„ smager det godt, og vores fĂžrste Ăžl passer glimrende til. I mellemtiden har vi ogsĂ„ fĂ„et brĂžd, friskkvĂŠrnet smĂžr og fedt pĂ„ bordet.

Øl – brĂžd og fedt!

Kort efter fĂ„r vi vores tre forretter, som vi vĂŠlger at dele. SkovkvĂŠg som er gravad okse i blomsterpeber med hybenrose og grillet rapsolie – faktisk lidt omvendt, hvor kĂždet er pakket omkring salaten! Godt tĂŠnkt, sprĂždt, lĂŠkkert og vildt velsmagende. Imens de smĂžrkogte “ĂŠggeblommekartofler” lige damper af, bliver surdejspandekagerne suppleret med friskrevet sort trĂžffel, som kan bestilles for 150 kr. ekstra – we did!

“Æggeblommekartofler” med smĂžr…

Hvis du vĂŠlger at besĂžge BARR, sĂ„ synes jeg ikke du skal snyde dig selv for denne ret. Det er nemlig vildt godt fundet pĂ„. Den salte kaviar sammen med “syren” som naturligvis er skovmyre passer virkelig godt med hyldeblomsterne, og sĂ„ er friskrevet trĂžffel bare prikken over i’et! Prisen for retten med trĂžffel rammer sĂ„ ogsĂ„ 380 kr., sĂ„ det er heller ikke en billig ret – men den kunne godt vĂŠre BARR’s kommende signaturret.

Surdejspandekager med kaviar og myre…

Giver retten er syrligt pift…

Efter de smĂ„ lĂŠkre kartofler med lĂžvstikke og bacon ryger ned, bestiller vi lidt ekstra Ăžl. En mĂžrk maltet Ăžl med masser af rĂžg og endnu en IPA – hertil mĂ„ jeg sige, at de faktisk godt kunne vĂŠre bedre til at hĂŠlde Ăžl pĂ„ gĂŠsterne, men de er nok ikke vandt til den madglade Nordjydes tĂžrst og appetit.

En rĂžget maltet Ăžl og en lĂŠkker frisk IPA…

 

Vi slutter af med vores skovkvĂŠg, som virkelig er en lĂŠkker ret – knasende sprĂžd og med intenst smag af kvĂŠg pĂ„ den helt rigtige mĂžde. Efter fire deleretter og noget brĂžd er bunden faktisk lagt, og mĂŠtheden kan anes, men der er naturligvis plads til mere. Hvis du selv skal afsted vil jeg klart anbefale dig at dele en 3-4 retter, det passer helt fint.

SkovkvĂŠg – Gravad i blomsterpeber med hybenrose og grillet rapsolie…

 

Det gÄr lidt stÊrkt og fÞlelsen af, at bordet skal sÊlges igen sidder lidt i mig, men vi beder pÊnt om en pause og bestiller endnu en Þl og nyder atmosfÊren og den dejlige restaurant, som er domineret af rÄ egeplanker, tÞrrede blomster og masser af trÊ som den norske arkitektgruppe SnÞhetta har sikret.

Tjenerne minder mig lidt om moderne sĂžmĂŠnd…

Hovedretten kommer efter en passende kunstpause, hvor vores herlige tjener fortĂŠller, at de normalt trancherer den ved bordet, men at et par unge mennesker som os vist sagtens kan klare den lille opgave – you bet!

Torskehale pĂ„ surdejsbrĂžd med lys sauce…

 

Det ser mĂ„ske ikke ud af meget – men det er lavet til perfektion, og torsken har fĂ„et masser af sĂždme og smag. Den ligger pĂ„ et surdejsbrĂžd og bliver overhĂŠldt med lys sauce – og kombineret med grĂžnt og bacon pĂ„ vores tallerken er den virkelig en smagsrig ret. Der er rigeligt til to og pĂ„ trods af, at jeg gĂžr et ihĂŠrdigt forsĂžg, mĂ„ der levnes lidt.

NĂ„r du besĂžger restauranter pĂ„ enten Michelinniveau eller lige under, sĂ„ bestil kaffe! Altid kaffe, for der kommer som regel nogle lĂŠkre petit fours, som vi har spottet fra bordet ved siden af! SĂ„ der bestilles kaffe og gammeldaws is med grĂžnne jordbĂŠr og granekstrakt samt den sĂžnderjyske dessert over dem alle: “Gode RĂ„d” med jordbĂŠris, jordbĂŠr og flĂždeskum.

Vi laver en lille bytter pĂ„ halvvejen, hvor jeg starter med de Gode RĂ„d, som nogen mĂ„ske har lavet for nylig i et lille hemmeligt projekt, der ser dagens lys til jul i Ă„r (blink blink). Det er vafler med is, jordbĂŠr, flĂždeskum med en form for amaretto-olie, som er lavet pĂ„ sten fra blommer – either way – whats no to like here?

SĂžnderjysk dessert…

Den gammeldaws is er cremet, og tilbehĂžret med grĂžnne skud og jordbĂŠr syrligt – sĂ„ hvis du er til dessert, som ikke er oversĂždet, sĂ„ kunne dette godt vĂŠre noget for dig – jeg er nok mest til det sĂžde, mĂ„ jeg erkende.

SĂžnderjysk kaffebord!

MĂ„gestellet med flĂždeboller med marcipanbund og 4-5 forskellige smĂ„kager bliver angrebet hĂ„rdt som afslutning men lige meget nytter det – jeg er done og mĂŠt, sĂ„ der levnes lidt. Vi slutter af med en regning pĂ„ 1800 kr. for syv Ăžl, fire dele retter, en hovedret til to personer og to desserter samt kaffe og sĂždt – hvilket mĂ„ siges at vĂŠre helt fair. Skulle man pege pĂ„ noget, sĂ„ kunne jeg godt tĂŠnke mig at vide, hvor lĂŠnge gĂŠsten har bordet, det ville skabe ro for mig. Ellers var det en god aften, og selv om tjenerne lige skal finde niveauet og finde sig til rette, sĂ„ gjorde de det godt.

Ellers er der vist bare tilbage at Ăžnske Thorsen Schmidt og teamet tillykke med deres succes – det er nemlig ikke for tidligt.

Kommentarer

  1. Fantastisk anmeldelse – tak for den!
    Personligt er jeg isĂŠr vild med billedteksten, om tjenerne der minder om sĂžmĂŠnd. Det er nemlig Andreas Pedersen og Johan Blasbjerg, der er fanget i samme billede, selvom I ikke mente at have set noget til dem ;-)
    Vi glĂŠder os til at se jer igen!

    • Tak Thomas – I fortjener det – dejligt at vĂŠre pĂ„ besĂžg igĂ„r – haha – jamen fedt – vi talte om det, men var faktisk meget i tvivl :-) Vi ser frem til at ses igen – forresten Thomas – jeg hĂžrte forresten noget om noget Ăžl I har Bokkereyder som vist er ret specielt? Er I eneste som har det pĂ„ kortet? (og ja det betyder jo, at vi mĂ„ tilbage igen) :-)

  2. Den gode Andreas fortÊller at Barr er et af 5 steder i verden, hvor der sÊlges Bokkereyder. Koelschip er en af de fÄ andre heldige.
    SĂ„ kom endelig snart igen!

    • Hey Thomas – alt for fedt – vi mĂ„ forbi igen!

  3. Mark

    Jeg var der lÞrdag med min kone og to smÄ bÞrn (5 & 8 Är) og servicen var helt i top (Johan), og maden faldt ogsÄ i bÞrnenes smag (Frikadeller & Schnitzel)

    • Hej Mark – fedt at hĂžre – det skal nok blive en succes!

      • Mark

        Jeg glemte at skrive, i mailen angÄende reservation stod der, at vi havde border i 2,5 time. Ved ikke om det er forskelligt hvis ikke det er kl 17.

        • Hej Mark – det gjorde der ikke i min – men det er vist standard – early og late seating – men nu meget rart at vide :-)

Smid en kommentar