Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 3. december 2023

Scroll to top

Top

Øl
Ingen kommentarer

Holmegaard – Humle – Historie

Holmegaard – Humle – Historie

Vi elsker øl på Gastromand, navnlig når vi ikke drikker whisky, cognac, vin, bobler eller naturligvis Gin/Tonic, ellers drikker vi det gerne indimellem! Derfor spidsede vi også ører, da vi blev kontaktet i forbindelse med, at Holmegaard og Carlsberg indgik et samarbejde og lancerede en historisk øl på en gærstreng fra 1883 tappet på Holmegaard flasker…

Sponsoreret indlæg: I samarbejde med Lidl har vi lavet en smagning, smagsoplevelserne er helt vores egne.

Holmegaard forbinder jeg med mundblæste glas i høj kvalitet og flot design, hvilket også passer ret godt her. Det var nemlig sådan, at Holmegaard tilbage i 1883 lavede ølflasker til Carlsberg. Nu er der så lavet 30 mundblæste flasker som er genskabt, som de var tilbage i 1883.

De 30 mundblæste flasker er produceret til helt specielle formål og begivenheder og efterfølgende er øllen produceret i en limiteret udgave, hvor vi hos Gastromand et par eksemplarer tilsendt.

En lille hyggekurv fra vores gode PR-Bureau…

Derimod er der lavet et begrænset antal flasker, hvor den historiske øl er brygget på en gærstreng helt tilbage fra den originale fra 1883, som vi har fået fornøjelsen af at smage. Det er faktisk ret blæret og fremgår på denne video. Teknikere fra Carlsberg har via et historisk eksemplar af den originale øl fra 1883 isoleret gærstrengen og skabt øllen på ny – det er vist lidt som i Jurassic Park, hvor de genskaber T-Rex – sådan da…

Brygget med stolthed…

For at det skal være helt autentisk og sende os tilbage til 1883 med alt, hvad historiens vingesus kan bære, skal øllene naturligvis nydes i glas fra Holmegaard, som er fra deres Bouquet-serie. Glassene er ultratynde med lille stilk og runder en lille smule ind i toppen for at sikre duft og smag. Du kan finde dem og mange flere produkter på Holmegaards hjemmeside.

Holmegaard har desuden været så flinke lige at sende lidt snacks, lavet på øllen, med også, så en varm lørdag, hvor planen egentlig var, at jeg og en kammerat skulle klippe hæk kom vi til at dele et par øl i min skønne have. Jeg vil mene billederne taler for sig selv.

Perfekt på en smuk sommerdag…

Faderen til alle moderne pilsnere

Rebrew kommer i en 75 cl. flaske og er lukket med “champagne-prop”. På etiketten står der stolt skrevet “Brewed with the original pure yeast from 1883” – jeg forstår det godt og ville også være stolt, hvis sådan en bedrift var lykkes mig. Den rummer 5,8% alkohol og er mørk med flot brunligt skum. Den har en sødelig duft, hvor det maltede byg kommer til udtryk, jeg tænker rugbrød og bitter-søde noter.

På en meget gammel gærstreng…

Det er en fyldig øl, men ikke voldsom og dominerende dog heller ikke én, som jeg kunne drikke dagen lang – det er en øl, som man nyder og deler – at vi så valgte at dele to stk. er en anden side af sagen, og herefter er du på ingen måder i tilstand til at klippe hæk, så er det sagt!

Satme en lækker øl!

Tilbage er der vist bare at sige skål og for pokker lad os så få 14 dage med 27 grader og en kasse af disse øl!

Stik os en kommentar

Smid en kommentar