Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 26. juni 2019

Scroll to top

Top

67 kommentarer

Gastromand Adventskonkurrence #4, Moët & Chandon Impérial + 6 champagneglas

Gastromand

Så er der ikke længe til juleaften, og du er garanteret i fuld gang med forberedelserne og har travlt. Dog skal du ikke snydes for den sidste konkurrence, som vi faktisk synes er meget fed, hvis vi nu selv skal sige det – og det skal vi jo! Du kan vinde en flaske Moët & Chandon Impérial i flot gaveæske med 6 tilhørende Holmegaard champagneglas fra serien Future. Bestemt ikke dumt, for så har du jo det på plads inden nytår ikke?

Champagneglas fra Holmegaards serie Future…

For at deltage i denne konkurrence skal du blot trykke “synes godt om” og fortælle os, hvilket måltid du ville vælge at lave, hvis du kun måtte lave et eneste – altså det absolutte favoritmåltid – så slip fantasien løs og skyd i kommentarfeltet. 

Moët & Chandon Impérial Brut, perfekt til kl. 00.00…

Så er der vist bare tilbage at sige glædelig jul…

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. TineLee

    Sidste måltid skulle klart bestå af en klassisk foie gras terrine på ristet brioche, en kæmpe omgang surf’n turf – 300 gr velhængt steak og en hel hummer, garlic mashed, hvidløgsolie til hummeren og en kæmpe klat kryddersmør til steaken.

    Så er man sådan cirka også klar til at dø efter en sådan en runde ;-)

    Godt nytår!

  2. Halvamerikaneren

    Stegt flæsk med persillesovs :)

  3. sascha

    Hvis jeg kun måtte lave et måltid, ville jeg helt klart stege en lækker steak. Nok en amerikansk ribeye som jeg ville servere med rødvinssky og sauce bearnaise dertil ville jeg lave en svampe/pastinak souffle og en grøn salat med friske urter vendt med vinagrette:-)

  4. Frederik

    Det ville være stenbiderrogn på ristet rugbrød med fintsnittet rødløg, creme fraiche, et lille drys salt og lidt citron – simpelt men fantastisk, og præcis som det altid blev serveret i mit barndomshjem :)

  5. Thomas

    English breakfast!! :-)

  6. René Ernst Nielsen

    Vi skal have gang i sous vide gryden:

    Kammuslinger varmede til perfekt i gryden, givet maillard effekt på panden over gasbluset, serveret på en bund af ærtesuppe med med champagne (Ala Ninon), pyntet med sprødstegt skagens skinke fra slagter Munk.

    Til hovedret et stykke tør-modnet Himmerlands kvæg, varmet igen i gryden, så der er tale om et stykke bleu kød, maillard effekten igen på panden, med tripple cooked fritter og hjemmelavet bearnaisse (denne dog lavet i en almindelig gryde – kan ikke det der med bearnaissen i sous vide gryden). En lille salat ala vinagrette serveret ved siden.

    Desserten må bestå af hjemmelavet vanillieis, en sauce anglaise varmet, derefter kørt på ismaskinen, dertil tynd marengs med lakridspulver, og en lidt pyntejørgen med et par fine mynte blade.

    Da det er det sidste måltid må vinene jo godt spille lidt, så til forretten skulle der serveres et glas Moët Chandon Grand Vintage 1990, til hovedretten en Penfolds Grange 1998 og til desserten et glas Vallein Tercinier L Erotique cognac (måske to, det er jo sidste gang man får den)…

  7. Trine

    Ville bestemt være noget fisk – meget gerne magert tun :-)

  8. Freja LH

    Uha, den er svær!
    Mit valg ville nok falde på min livret! – hjemmelavet pasta med en lækker trøffelsovs med små stykker lammekød og champignon! smager himmelsk!

  9. Majbrit Gere

    Cowboytoasts ! så er der også mere tid til at nyde alt andet før man kradser af :)

  10. Emil R.

    Jeg ville helt sikkert vælge noget simremad, og min yndlingsret er her boeuf bourguignon. Anthony Bourdain har en rigtig lækker opskrift i sin kogebog fra Les Halles i New York, og der skal bare bruges rigeligt med oksebov. Det gode er, at den bare skal stå og hygge i et par timer eller tre – jo længere tid desto bedre! Retten skal desuden bare serveres med noget lækkert nybagt brød og en god flaske bourgogne

  11. Emil R.

    Jeg ville helt sikkert vælge noget simremad, og min yndlingsret er her boeuf bourguignon. Anthony Bourdain har en rigtig lækker opskrift i sin kogebog fra Les Halles i New York, og der skal bare bruges rigeligt med oksebov. Det gode er, at den bare skal stå og hygge i et par timer eller tre – jo længere tid desto bedre! Retten skal desuden bare serveres med noget lækkert nybagt brød og en god flaske bourgogne

  12. Mads krog

    Ragú ala bolognese – lavet på gammeldaws italiensk manér med en lækker revet parmesan som sne på toppen..

    Simpelt og lækkert!!!

  13. Jadani

    Confiterede duelår og duebryst stegt på benet, serveret med stegt foie gras og en salat vendt i trøffelcreme. Dertil en god bourgogne, gerne en Chambolle.

  14. MSkagen

    US ribeye, pommes frites ala Heston og whiskey sauce.

  15. mathiasrws

    En stor entrecote med hasselback kartofler og hjemmelavet bearnaise sauce.

  16. Fattigkokken

    Må sige det samme som Halvamerikaneren – stegt flæsk(på pande!) med persillesovs.

  17. tomsteenjensen

    Sidste måltid skulle, når det nu er på denne årstid og jorden undergang som emne, absolut være en Coq au Vin i en luxus udgave med masser af friske urter, grøntsager og en økologisk fuldfed høne fanget på flugt fra, ja, netop jorden undergang, for den i hvertfald.
    Der er næsten ikke noget bedre end en god gang simre-gryderet, på denne årstid, og netop simregryde retter giver kokken rigelig tid til at nyde sin vin-har-jeg-ret-til-mens-jeg-laver-mad-og-er-i-køkkenet-flaske-vin…
    Rigtig Glædelig Jul og Godt Nytår til alle, og de herlige baggastromænd bag denne side …
    Tom Steen Jensen

  18. Elise

    De sidste par måneder har jeg virkelig(som mange andre) fået øjnene op for skipperlabskovs.. Mmm.. Så det ville jeg nok lave, med nybagt rugbrød, hjemmesyltede rødbeder og lækker sennep..

  19. Jesper Hvalsøe

    Min store drøm er at lave Caille au sarcophage fra Babettes gæstebud.

  20. En stor grillet T-bone steak m. nye samsø kartofler vendt i smør, bearnaise og dampede grønne asparges.

  21. Dorte van der Linden

    Årstiden taget i betragtning ville jeg lave confit de canard, tilberedt med frisk timian, puy linser, gulerødder og pastinakker

  22. AndreasTW

    Tournedos Rossini!!

  23. Vibeke Helsinghoff

    Østers-østers-østers!

  24. Sørensen

    Hvis jeg alligevel skulle sætte træskoen, ville jeg vove pelsen og lave en tatarmad med en rigtig rå æggeblomme, og slutte af med at lave stor portion æggesnaps, bum!!

  25. Uha, den var svær! Det er jo næsten umuligt at vælge noget specifikt. Men jeg prøver:

    Forret skulle være en go’ gang stjerneskud deluxe (måske i stil med Wassim Hallals udgave) med dansk sort hummer, fjordrejer, caviar, masser af friske danske urter og asparges, osv.

    Hovedret skulle være en klassisk tournedos rossini med hele svineriet..

    Herefter skal der selvfølgelig en go’ gang ost med lidt lækkert tilbehør.. Desserten skulle være en gang go’ mørk chokolade (f.eks. i form af en fondant) med hjemmerørt vaniljeis. Dertil masser af friske danske sommerbær.

    Glædelig jul :)

    • Martin Villumsen

      Hertil skal der selvfølgelig vintage champagnemenu til ;)

  26. Henrik Bielefeldt

    Brændende kærlighed

    En blød og lækker kartoffelmos med masser af smør, sprøde bacontern og bløde løg samt hjemmesyltet rødbeder
    Har for første gang prøvet at tørsalte og ryge mit eget bacon, det kan klart anbefales!! Det er ren kærlighed!!
    Lige hvad vi trænger til i den kolde tid

    God appetit og glædelig jul

  27. Rijstaffel, bestående af:

    Rendang Daging – Oksekød braiseret i karry/kokos sauce til det falder fra hinanden, hvorpå saucen koges bort. Smag i så mange lag, at man holder op med at tælle.
    Opskrift findes på http://www.facebook.com/SundMad

    Adobo. Svinekød braiseret i soya, citron, hvidløg m.m. og kogt ind til det karameliserer.
    Opskrift findes på http://www.facebook.com/SundMad

    Satay – Marineret kyllingefilet på spid, grillet og serveret med peanut sauce…

    Selvfølgelig serveret med masser af små skåle med tilbehør i form af saucer, dip, grøntsager, søde og salte snacks, salater og gode ris :-)

  28. Martin

    Classic american ribs. Nuff said! ;)

  29. Onkel Rejsende Mac

    Chili con carne! :-)

  30. Det ændrer sig sikkert når jeg kommer hjem. Men efter et par måneder i Kina uden et af mine absolutte favoritmåltider er der ingen tvivl om, at hvis jeg kun kunne lave et måltid mere – ja, så ville det blive stegt flæsk med persillesovs.
    Og jeg glæder mig som et lille barn til, at jeg skal kaste mig over det i vildskab den 2. februar!

  31. Thomas Ullum Pedersen

    Tror det ville være chili con carne, med chokolade, og ,hakket og skåret oksekød.
    Så er min dag gjort !

  32. Jonas Rasmussen

    Grillet hvidløgsmarineret tiger-rejer og kammuslinger med massere af aioli.

    Burger, hvor eneste grøntsagsindslag er pickles, rødløg og ketchup, istedet er det BBQ, hakket, bacon og cheddar der fylder op.

    Vanilje is med blødende chokoladekage.

    Det hele sluttes af med kaffe og en old-fashion.

    Hvad der sker herefter kan jo så faktisk være lidt ligemeget.

  33. Stegt flæsk (tilbehøret er ikke så vigtigt, men måske lidt salat). Dertil en flaske champagne, fra Fleury måske, en flaske rødvin fra Tour st. Michel årgang 2007 og til afslutning en trockenberenauslese fra en sø i østrig. Og ja, det hele ville være til mig, og kun mig :)

  34. Kristoffer

    Oksemørbrad med flødekartofler

  35. Stella

    Så skulle det være T-bone og hjemmelavet bearnaise. Meget klassisk og almindeligt, men for dælen det er godt. Fede glas!

  36. Riisgaard

    Confit de canard…..

  37. Mads Klausen

    Det må blive en Coq Au Vin!

  38. Scott Baird

    Retten er ligegyldig, det vigtigste ville være det indbudte selskab, familie og de nærmeste venner. Menuen kunne så for sig være pizza eller pasta!

    Hvis kun fantasien satte grænser ville jeg byde på en omgang all-you-can-eat spareribs gerne af vildsvin nedlagt ved bedste vens riffel;) – serveret med alle de gængse side-dishes og god belgisk eller britisk øl på fad.!

    God jul alle sammen & pas på hinanden ind i det nye år.

  39. henrik

    Jeg ville lave et par favoritter der ikke nødvendigvis udgør et harmonisk måltid men det er hver for sig er yndlingsretter: Borch rødbedesuppe, gl.daws oksesteg, chokolademousse :)

  40. AJ

    hmm må blive en ribeye med hjemmelavet rødvinssovs.

  41. Må da helt klart være et rent orgie af kager – lige fa en laber limoncello kage til en ‘væmmelig’ chokoloadekage’ ;-) Men måske skal man lige lægge en bund med en chateau briand først så det ikke bliver alt for vammelt

  42. Favorit måltidet vil være det vildeste skaldyr og fiske bord -alt sammen lige hevet op af havet, grillet og måske dryppet med en smule citron og hvidløg… Enkelt, lækkert og helt utrolig delevenligt

  43. Troels Hansen

    Ikke så meget pis, bøf bearnaise!!!!!!!!!!!!!!!

    GLÆDELIG JUL!

  44. jens

    pulled pork

  45. Michael

    Kammuslinger, marinerede og grillede á la Skagen Fiskerestaurant. Derefter langtidsstegt oksefilet med kantarelrisotto.

  46. Grillede jomfruhummerhale med marinade af ingefær, hvidløg, citron. sirup og Læsøsalt pyntet med grønne blancherede asparges.
    Herefter varmrøget multe med nye kartofler vendt i god olie, flagesalt og persille, og med en grøn salat med silken tofu, soyabeans, og avocado som tilbehør.
    Til dessert friske figner med top af friskost vendt med sirup.

  47. bhl

    Cote De Boeuf, Fritter, bernaise…

  48. charlotteeriksen

    skal man vælge mellem alt det fantastiske mad der findes????
    Starter:
    champangegratineret østers
    Forret:
    Frølår i hvidløg og perstille (som på Restaurant Buerehiesel i Strasbourg)
    Hovedret:
    Confiteret andelår med confiteret kartoffel
    Mellemret:
    Oste fra Enghavegård mejeri
    Dessert:
    Trøffel fra Gotland og kvark
    “grene” og marengs (Noma 2009 – bedste dessert jeg NOGENSINDE har fået)

    vi har godt nok en flaske champagne ….men det er ikke noget der slår en Möet … vi har en Pol Carson(små 150ml :D) … hjemmebragt fra Reims i sommers

  49. UHHH så tror jeg at jeg må gå lidt i det asiatiske hjørne, da det nok er min favorit :)

    Jeg vil lave en lækker gang peking and til forret med hjemmelavet blomme sauce, spøde andefedte grever, avokado, springløg og cremefraiche til at putte i de små pandekager.
    Så skal vi have en gang i en gang singapore chili crabs med hvidløg, ingefær og masser af tomater dertil gerne med tandori rooti til.

    Efter det er det ok at det var det sidste måltid :)

  50. charlotteeriksen

    …….. og GLÆDELIG JUL :)

  51. Allan

    Det skal være noget med (gammeldaws) Sønderjysk hvidkål og go’ brun sovs, resten er mindre vigtigt da de to elementer kan gøre mange ting fantastiske

  52. Klaus Gaarde

    En lækker omgang boeuf bearnaise ville ikke være det værste at slutte af med!

  53. Ribeye, bearnaise og heston fries!

  54. Kim T

    Jeg er ikke er på facebook, så kan ikke rigtigt trykke “like” men:

    Mit sidste måltid skulle være en kæmpe morgenmadsbuffet med god youghurt hjemmelavet musli, hjemmebagt brød, gode oste, nutella, gode pølser, MASSER af bacon (som en gastromand jo elsker), frisk frugt, gode thebirkes, diverse wienerbrød og pancakes med sirup.

    Til drikkelse ville Moët & Chandon passe glimrende, suppleret af både espresso og friskpresset juice.

  55. Mattias Hansen

    Ribeye – med dobbeltstegte kartofler og en portvins reduktion! måske lidt grønt ved siden af

  56. Sophie

    Østers, østers og østers!! Med et lille skvæt citron! Ellers en smørmør bøf! :)

    Rigtig god jul til jer!

  57. Christina

    Jeg er også en af dem, der ikke har facebook, men jeg håber da, at konkurrencen også er åben de få af os :)

    Umiddelbart tror jeg, jeg ville lave noget med hummerhaler. Der findes jo ikke noget bedre! Om det skal være i karry eller til bagt torsk ved jeg ikke helt. Måske kunne det også være helt simpelt og på et stykke godt franskbrød. Det er i hvert fald rigtig lækkert!
    Til dessert skulle der være champagne-sorbet, for det har jeg ville prøve at lave i lang tid, så det skulle uden tvivl prøves. Og så en cheesecake ved siden af for det kan man ikke få for meget af :p

    Glædelig jul til jer! Det er altid en glæde at læse jeres indlæg

  58. Ingen tvivl, smørrebrød ville klart være på menuen. Dertil brændevin og øl.

    Alternativet skulle være det store oste/pølsebord :-)

  59. Mads Nissen

    Flæskesteg, og alt for meget sprødt svær til!

  60. Emil skytte

    Jeg havde da lavet en creme ninon af den champagne jeg lige havde vundet og så havde jeg drukket krug til, som den utaknemmelige idiot jeg er :D

  61. Christina

    Main lobster – helt enkelt. Bare serveret med lidt muslinger og majskolbe som de gør deroppe!! Mmm

  62. Kim Solander

    Skal det være det sidste, så er en ret ikke nok.

    Hjemmelavet ravioli med parmaskinke og parmesan, dertil masser af champignon/fløde sovs.

    Så en NY striploin med tripple cooked fries med masser af salt. Ikke noget pjat med sovs eller sauce for den sags skyld.

    Begge hovedretter med god rødvin til. En lækker californisk zinfandel, en kraftig australsk shiraz (Barossa Valley naturligvis) eller en fed amarone.

    Dessert: en skamløs gang chokolade i form af is, mousse, kage…. og så med demi sec champagne til.

    Slutter aftenen med beer nuts, hjemmebagte brezels, skylles ned med rigelige mængder lækker mørk Diplomatico rom.

    Skulle jeg så ikke vågne til halsbrand og tømmermænd, så er det sgu OK

  63. vincentpaulsen

    Den er svær den her! Men det ville sikker ende med at blive en god bøf m/ bearnaise og Heston’ pommes…. eller en god omgang Chili Con Carne :-)

  64. Henrik Nymand

    Keep it simple!
    Stegte kongekrabbe ben i lidt hvidløg, lidt nybagt brød og selvfølgelig en flaske Moët & Chandon Impérial!
    Vi kan også bare kalde det stairway to heaven! ;)

  65. Helle dybdal

    Det må blive en omgang risotto med svampe – gode friske Karl Johanner
    Med et let DTS trøffel

Smid en kommentar