Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. november 2024

Scroll to top

Top

101 Comments

Weekendtesten: Tefal Actifry Family

Weekendtesten: Tefal Actifry Family
Gastromand

Sjældent har Familiefaren været så skeptisk! Pommes frites og andet velegnet grillbars lignende mad med blot en spiseskefuld olie? Yeah right! Når den slags modedrevet gear rammer markedet er det naturligvis spændende at få lov til at teste om de nu også holder, hvad de lover. Whiteaway har stillet maskinen til rådighed: Lets put Tefal ActiFry to the test!

 

Det ser sgu lidt familie-agtigt ud det her, passer nok meget godt til mig...

Det ser sgu lidt familie-agtigt ud det her, passer nok meget godt til mig…

Udseende og førstehåndsindtryk

Inden vi starter må vi nok hellere lige kridtet banen op for denne lille varmluftsovn, for det er dybest set hvad det er. Den er elektrisk og lynhurtig til at blive varm. Den har indbygget palet, som stille og roligt roterer og vender indholdet uden at smadre det – medmindre man som mig lige finder på at teste på et par frosne forårsruller – not a good idea. Selv om den bliver varm nok til at olien koger kan du ikke brænde dig på den udvendige side.

 

Tefal Actifry Family...

Tefal Actifry Family…

Materialevalg og kvalitet

Den virker temmelig robust og består af hærdet plastik samt en udtagelig gryde med teflon-belægning, som man nemt kan klikke op og løfte ud i et håndtag. Den har kun 3 knapper – start/stop, plus/minus til indstilling af tiden og en knap til at åbne gryden. Den stopper automatisk når tiden er gået og alt kan du rolig hamre i opvaskemaskinen.

"Overdelen" kan let tages op og ud når dine pommes er done...

“Overdelen” kan let tages op og ud når dine pommes er done…

3 knapper og et smiley...

3 knapper og et smiley…

 

Rengøring foregår utrolig let, da olie ikke rigtig sætter sig, som man oplever ved en frituregryde. Den er hurtige lige at vaske af eller smide i opvaskeren. Jeg blevet spurgt rigtig mange gange om den lugter, da de fleste nok forventer det er tilfældet og svaret er nej – på ingen måde, hvilket er ret godt gået.

 

Testen

Pommes frites i alle mulige forskellige afskygninger er blevet testet og testet og testet. Jeg har valgt at indkøbe forskellige variationer lige fra de helt billige fra frost over økologiske, til de hjemmelavede og diverse rodfrugter. Det tager ca. 40 minutter at lave 1 kg. pommes, og det er sådan set ligemeget hvilke du vælger at smide deri. Der skal bruges ca. 1½ spiseskefuld olie – det er i hvert fald hvad jeg vil mene måleskeen indeholder. Det hældes blot rundt i bunden af gryden. Jeg har brugt solsikkeolie og rapsolie som bør være de bedste, ellers har jeg faktisk også forsøgt med klaret smør og kokosolie – alle fungerer glimrende. Resultatet er stort set det samme – du får nogle sprøde pommes frites, som lægger sig et sted mellem ovn-pomfritter og the real thing fra den gyldne brønd.

 

Rodfrugter...

Rodfrugter…

Øko-pommes ind the making...

Øko-pommes ind the making…

Kartofelbåde...

Kartofelbåde…

Det ser da rigtigt ud...

Det ser da rigtigt ud…

 

Dommen

Jeg er ikke meget for det, men må indrømme at Actifry fungerer glimrende. Madnørder vil nok stemple den som en “wanna-be frituregryde” og det er det et eller andet sted nok også. Som den Familiefar jeg jo er, så forstår jeg faktisk godt meningen og behovet, det er nemt og fornuftigt alternativ til friture. Om det så rent faktisk er så meget sundere ved jeg ikke helt, men fakta er jo, at der ikke varmes 3 liter olie op til 180 grader – og med tre små børn er det ikke en uvæsentlig faktor.

Maskinen er enkel at betjene og faktisk idiot-sikker, den passer sig selv ved den selvkørende rotation, så det er en hjælp i køkkenet hvis du fx som mig er alene hjemme med børnene. Den er hurtig at rengøre hvilket også er et stort plus og så lugter den overhovedet ikke. Prisen ligger på ca. 1399,- hvilket jo er en sjat penge. Du kan investere i lillebror som rummer 1 liter til ca. 1000,- som er lidt mere overkommelig. Til sidst kan den også fås i stort, hvilket jo trækker op her i Gastromands univers – bum!

Alt i alt er det et kvalitets produkt, som du roligt kan investere i. Vi kan ikke komme helt op og klinge på skalaen, da vi ikke har den helt rigtige “Gastromand-karakter”, men det betyder bestemt ikke, at vi ikke kan se ideen og meningen bag det.

Hvad synes du om Actifry og ligende produkter? Skal man holde sig til the real thing eller har disse pseudo-produkter en berettigelse? 

Fakta
Timerfunktion
Slukker automatisk ved endt tilberedning
Op til 1,5 kg kartofler
Forsigtig omrøring takket være den indbyggede palet
Alle udtagelige dele tåler opvaskemaskine
1450 watt
Se mere her

4/6 Gastromands Bedømmelse' width=
Stik os en kommentar

Comments

  1. Morten Jensen

    Har brugt Tefal active fry en del gange men motoren der driver paletten rundt, til at vende elle røre i f.eks. Pomfritterne holdt op med at fungerer. Hørte nogle høje knaselyde fra produktet. Hvorefter at den stoppede med at dreje rundt.

  2. Hej.
    Jo det skal jeg nok.

  3. Hej.
    De første to gange jeg lavede pomfrits i maskinen var de perfekte.De sidste mange gange jeg har lavet dem, er de smulret i stykker.Samme mærke,Jumbo fra Lidl.
    Jeg tager dem lige fra fryseren, og ned i maskinen.
    Tiden er den samme, men allerede efter 15 min er de smulret i stykker.
    Rigtig træls.
    Nogle der har et bud på hvorfor det sker.

    • Hej Birte, nej – men jeg tvivler på det er maskinen – vil du ikke teste med nogle andre fritter og vende tilbage?

  4. Henrik Madsen.

    Hej ville vide om man kan lave forårsruller eller miniruller i actifry frosne eller hjemmelavet. Hilsen Henrik.

    • Hej Henrik – det kan du faktisk godt – men du skal vist have “dimsen” i midten op først og vende dem manuelt – hvis du se lidt længere oppe i de gode kommentarer så er der faktisk nogle som kvitterer med samme oplevelse…

  5. Thomas

    Hej med jer alle sammen. Jeg er helt rookie i actifry men er ved at overtale konen. (Hun har forbudt mig en ønskebrønd) tænker og har læst mig frem til det er et ok alternativ.

    På min jagt efter skyts jeg kunne bruge for at tale for min sag, faldt jeg over en app der er lavet til actifry. Ihvertfald til iPhone. Bare søg på: my actifry (lad dig ikke snyde af det står på fransk, appen er engelsk) den er fyldt til randen med opskrifter og andre gode ideer.

    • Hej Thomas – godt gået – jeg må tilstå, at jeg faktisk ikke savner min gyldne brønd længere – den har virker sgu også selv om os Gastromænd jo gerne skal spise friture hver dag – tø-hø-hø! Apps en lige noget for Århusianeren, som sikkert snart investerer en maskinen også, hvad bruges den til?

  6. Maja J

    Jeg har lige investeret i den lille model. Nu står der så meget om “en spiseskefuld olie”.. Men hvilken type olie skal man bruge. Er det fritureolie, eller???

    • Hej Maja – det er vidt forskellige – du kan bruge stort set alt – kokosolie virker fx også? Så det kommer meget an på hvad du vil lave?

  7. Inge-Lis Olsen

    Hej
    Kan man stege fiskefilet i maskinen – og hvordan gøres det

    • Hej Inge-Lis – jeg har ikke selv gjort det, men hvis du tager “venderen” op så burde det ikke være noget problem – jeg dømmer ud fra alle kommentarene, hvor de gode læsere på Gastromand har budt ind med alverdens ideer, som maskinen kan bruges til…

  8. lars

    De bedste pomfritter til actifry fås i Aldi til tilberedning uden olie .
    den kan nu også tilberede alle former for småkød, skåret pølser .
    Man kan tilberede næsten alle færdigretter i den .
    Man kan sågar få reservedele til den jeg knækkede skeen i den på det 3 år
    Nu er min ved at være slidt og grim den har kørt trofast i 5 år.
    Kan anbefales til alle

    • Tak for input Lars – ja, den er faktisk ret god – jeg fandt ud af, at 33 minutter faktisk passer perfekt til 700 gram frosne pommes – der er sikkert andre gode bud, men det virker hver gang :-)

  9. Pia R Pedersen

    Blot til info – Man skal slet IKKE bruge olie, når det er fritter fra frost. Det er kun hvis du laver dem fra bunden af ?
    Vores erfaring er i øvrigt at de store fritter bliver bedst. F.eks gigant fra Flensted eller jumbo fra Lidl.
    og så kan den lave meget mere end bare fritter. ?

    • Hej Pia – fedt – bruger du rå kartofler når du laver dem altså med olie?

  10. Halløj – sikke man bliver inspireret her. Har netop set den lille sorte bandit på tilbud i Bilka til 649. Og efter alle disse herlige indlæg overvejer jeg da kraftigt, om ikke sådan en maskine kunne være uundværlig (manden kræver snart at få en frituregryde, så denne kunne måske være et kompromis??)
    Den jeg har set, kan kun rumme 1 kg og jeg kan ikke lade være med at tænke, at den måske bliver for lille til en familie på 4 (store børn) og hvis vi snakker pommes frites??
    Nogen erfaringer?

    • Hej Camilla – det kommer lidt an på hvor krævende din mand er :-) For helt “rigtigt” friture er det faktisk ikke, men som jeg skriver, så kommer man tæt på – du kan også variere brugen af olie og finde det som passer dig/jer bedst. Selv om det er “fy-fy” for en ægte Gastromand at indrømme, så er min rigtige gyldne brønd faktisk gemt lidt af vejen og findes kun frem når jeg laver nye retter, hvor jeg ikke mener Actifry kan klar klare skærene.

      1 kg pommes til 4 personer er nok for lidt, så ja, jeg vil mene, at du du vil opleve den er for lille desværre. Men anden omgang kan jo køre imens I spiser den første, dog varer det ca. 42-44 minutter før de er helt perfekte – det er i hvert fald min erfaring…

    • Jørgen Laurisen

      Hej Camilla

      Jeg gør det at hvis jeg skal bruge mere end 1 kr. Fritter så kører jeg først 1 portion på en halve tid g lader dem ligge, Så kører jeg et nyt kg. helt færdig, og mes vi spiser dem, kører jeg de første færdig så har jeg varme fritter heltiden.
      Har ligefor nylig lavet Mørbradgryde til personer, og her får du opskriften.
      Mørbradgryde. I Actifrye
      1 pak. Bacon i skiver
      1 lille svinemørbrad ca. 400 g
      250 g Champion
      1 Løg
      1Rødpeberfrugt
      ½ l Mad fløde 18 %

      Fremgangsmåde:
      Bacon skiverne deles i 5 lige store dele og kommes i Actifrye, skær løg og tilsæt lad det stege 6 minutter.
      Kødet skæres i ca. 1 cm. Skiver vendes i mel salt og peber, og kommes i Actifrye og steges med i 15 minutter
      Champion skæres i stykker og steger med i 5 minutter.
      Peberfrugt skæres i stimler i passende størrelse og steges med i 5 minutter
      Mad fløden røstet med kulør hvis det skal være brun sovs og koger med i 8 minutter.
      Retten er nu færdig
      Der kan serveres kartoffelmos til, og fine ærter

      • Smukt Jørgen! Tak for kommentaren!

  11. Mette Fog Jacobsen

    Sikke mange interessante ting, den maskine dog kan lave!

    Jeg skal lave en tapas-aften, og der tænkte jeg. bl.a. på “patatas bravas” og “croquetas” med diverse fyld (dybest set bechamelsovs med f.eks. krabbe eller jamon serrano, som bliver formet, dyppet i mel, æg og rasp og så friturestegt. Kan vidundermaskinen mon det? Og hvor lang tid vil det mon tage?.

    Og lidt i samme boldgade: Kan man lave “dejen” til croquetas i forvejen – og så vente med friturestegningen. Det har ikke noget med maskinen at gøre – men bare generelt.

    Mange hilsner – og tak for en god side
    Mette

    • Hej Mette, jeg ved, at du kan vente med at lave dejen, det har jeg nemlig selv gjort – ingen problemer der!

  12. Karin

    Fantastisk side, denne her..
    Har haft min actifry i lidt over et år nu, og jeg har endelig fundet ud af at den kan bruges til meget mere end Pommes Frites. I morgen skal den lave gullash og tirsdag skal den bruges til boller. Det er en fantastisk maskine, og den bedste julegave jeg nogensinde har fået.

  13. Anja

    Min første er slidt op efter 1 1/2 år, men jeg har trods alt været meget tilfreds med den. Den er fantastisk til stegt flæsk, hvis ikke man lige gider at starte grillen op og vil slippe for en beskidt ovn. Rørevingen er på imens.

    • Nu begynder det at ligne noget Anja – og hermed er fredagens middag lige planlagt – tak for det!

      • Anja

        Det kan i hvert fald også anbefales :-)

  14. Trine

    Har lige brugt min til at fremstille de lækreste croutoner.
    Bruger den en del til opvarming af raster, har haft meget glæde af deres app. opskrifterne er nemme at gå til og gode til at give inspiration.

  15. Maria

    Vi har også den store actifry family og har brugt den et par år efterhånden. Der er lavet mange pommes og rodfrugter i den, men hittet lige nu er koldhævede boller. Ganske alm koldhævet dej af den klæbrige slags, der tager 5 min at rode sammen og hygger sig i køleskabet natten over. Når der skal bages varmer jeg actifryen op i 1-2 min, det giver bedste bund på bollen, så klatter jeg 6 boller op i med et par skeer og 12 min senere er der de lækreste boller. jeg flytter lidt på bollerne når de er halvvejs i bagning, for at få en jævn kulør. Jeg bager selvfølgeligt i gryden uden rørearmen. Det er nemt og lækkert og friskbagte boller fra køleskab til bord på 12-14 min.

    • Hej Maria – det er godt nok blevet helt vildt hvad der kommer af alternativt bud til bruge af vores lille maskinen – det er faktisk inspirerende – men bliver det ikke noget værre rod med maskinen bagefter?

  16. Vivian Ramsdahl

    Spørgsmål: tror du man kan lave friske fiskefiletter i den?
    Påtænker meget at købe een til erstatning for frituregryden.

    • Hej Vivian – dejligt navn i øvrigt – var det ikke navnet på Julia Roberts karakter i Pretty Woman? :-) Hvis du tager dimsen, som drejer rundt, så vil jeg mene det er muligt…

  17. Anders S.

    PS. Glemte lige at skrive at krogen selvfølgelig skal op når man laver rundstykker

    • Hehe – ellers bliver de måske lidt ødelagte? Vi er sgu efterhånden ved at have godt med kreative indspark – nu tror jeg ikke Tefal ville gå med til det, men det kunne da være sjovt med en konkurrence om den mest kreative tilberedning…

  18. Anders S.

    Hej med jer
    Læste et sted på nettet om en som betragtede den som en lille varmluftovn. Det skulle selvfølgelig afprøves på frosne rundstykker i alle afskygninger. Helt fantastisk. 4 frosne brød i, og timeren på 11 minutter så var de klar og mindst lige så gode som fra ovnen.
    Ellers bruger vi den meget til alle afskygninger af kartofler. Prøv at tage små kartofler, put i en frysepose og hæld lidt olie ved, drys med godt med chilli pulver og timian og ryst posen så det hele blandes. Hæld over i actifry,en og giv dem 35 minutter. Mums.
    Var der nogen der fik testet de der chicken wings?

  19. LejfM

    nu har jeg købt en brugt en 1½ l , men der var ikke nogen opskrift bog med … er der nogen der har set den på nettet ?

    /LejfM

  20. Så kom den endelig, og blev straks afprøvet (efter at være vasket først), og det gik ud over nogle ferske kylling nuggets (ja ja, man skal jo starte et sted :-) ) og resultatet…. Hmmm de fik ca 21 min.Uden tilsat olie som der står i den brugs anvisning der følger med. og blev også gennem stegte og sprøde, men ikke så brune som jeg havde håbet på. Det er nok bare at prøve sig frem til man finder den rette tid og næste gang prøver jeg med lidt olie for at se om det giver mere kulør. I morgen skal der prøves med hotwings fra fryseren, så må jeg se hvordan det bliver. Men jeg tror nok at den vil blive flittigt brugt, især her i begyndelsen og til kr 999, så er det jo ikke så galt. :-) Det eneste der overraskede mig var størrelsen, uha, den er godt nok stor og svært at finde plads til i køkken skabet, så der skal nok laves en fast plads til den på køkken bordet i stedet for. :-)

Submit a Comment