Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 19. december 2018

Scroll to top

Top

96 kommentarer

Weekendtesten: Tefal Actifry Family

Weekendtesten: Tefal Actifry Family
Familiefaren

Sjældent har Familiefaren været så skeptisk! Pommes frites og andet velegnet grillbars lignende mad med blot en spiseskefuld olie? Yeah right! Når den slags modedrevet gear rammer markedet er det naturligvis spændende at få lov til at teste om de nu også holder, hvad de lover. Whiteaway har stillet maskinen til rådighed: Lets put Tefal ActiFry to the test!

 

Det ser sgu lidt familie-agtigt ud det her, passer nok meget godt til mig...

Det ser sgu lidt familie-agtigt ud det her, passer nok meget godt til mig…

Udseende og førstehåndsindtryk

Inden vi starter må vi nok hellere lige kridtet banen op for denne lille varmluftsovn, for det er dybest set hvad det er. Den er elektrisk og lynhurtig til at blive varm. Den har indbygget palet, som stille og roligt roterer og vender indholdet uden at smadre det – medmindre man som mig lige finder på at teste på et par frosne forårsruller – not a good idea. Selv om den bliver varm nok til at olien koger kan du ikke brænde dig på den udvendige side.

 

Tefal Actifry Family...

Tefal Actifry Family…

Materialevalg og kvalitet

Den virker temmelig robust og består af hærdet plastik samt en udtagelig gryde med teflon-belægning, som man nemt kan klikke op og løfte ud i et håndtag. Den har kun 3 knapper – start/stop, plus/minus til indstilling af tiden og en knap til at åbne gryden. Den stopper automatisk når tiden er gået og alt kan du rolig hamre i opvaskemaskinen.

"Overdelen" kan let tages op og ud når dine pommes er done...

“Overdelen” kan let tages op og ud når dine pommes er done…

3 knapper og et smiley...

3 knapper og et smiley…

 

Rengøring foregår utrolig let, da olie ikke rigtig sætter sig, som man oplever ved en frituregryde. Den er hurtige lige at vaske af eller smide i opvaskeren. Jeg blevet spurgt rigtig mange gange om den lugter, da de fleste nok forventer det er tilfældet og svaret er nej – på ingen måde, hvilket er ret godt gået.

 

Testen

Pommes frites i alle mulige forskellige afskygninger er blevet testet og testet og testet. Jeg har valgt at indkøbe forskellige variationer lige fra de helt billige fra frost over økologiske, til de hjemmelavede og diverse rodfrugter. Det tager ca. 40 minutter at lave 1 kg. pommes, og det er sådan set ligemeget hvilke du vælger at smide deri. Der skal bruges ca. 1½ spiseskefuld olie – det er i hvert fald hvad jeg vil mene måleskeen indeholder. Det hældes blot rundt i bunden af gryden. Jeg har brugt solsikkeolie og rapsolie som bør være de bedste, ellers har jeg faktisk også forsøgt med klaret smør og kokosolie – alle fungerer glimrende. Resultatet er stort set det samme – du får nogle sprøde pommes frites, som lægger sig et sted mellem ovn-pomfritter og the real thing fra den gyldne brønd.

 

Rodfrugter...

Rodfrugter…

Øko-pommes ind the making...

Øko-pommes ind the making…

Kartofelbåde...

Kartofelbåde…

Det ser da rigtigt ud...

Det ser da rigtigt ud…

 

Dommen

Jeg er ikke meget for det, men må indrømme at Actifry fungerer glimrende. Madnørder vil nok stemple den som en “wanna-be frituregryde” og det er det et eller andet sted nok også. Som den Familiefar jeg jo er, så forstår jeg faktisk godt meningen og behovet, det er nemt og fornuftigt alternativ til friture. Om det så rent faktisk er så meget sundere ved jeg ikke helt, men fakta er jo, at der ikke varmes 3 liter olie op til 180 grader – og med tre små børn er det ikke en uvæsentlig faktor.

Maskinen er enkel at betjene og faktisk idiot-sikker, den passer sig selv ved den selvkørende rotation, så det er en hjælp i køkkenet hvis du fx som mig er alene hjemme med børnene. Den er hurtig at rengøre hvilket også er et stort plus og så lugter den overhovedet ikke. Prisen ligger på ca. 1399,- hvilket jo er en sjat penge. Du kan investere i lillebror som rummer 1 liter til ca. 1000,- som er lidt mere overkommelig. Til sidst kan den også fås i stort, hvilket jo trækker op her i Gastromands univers – bum!

Alt i alt er det et kvalitets produkt, som du roligt kan investere i. Vi kan ikke komme helt op og klinge på skalaen, da vi ikke har den helt rigtige “Gastromand-karakter”, men det betyder bestemt ikke, at vi ikke kan se ideen og meningen bag det.

Hvad synes du om Actifry og ligende produkter? Skal man holde sig til the real thing eller har disse pseudo-produkter en berettigelse? 

Fakta
Timerfunktion
Slukker automatisk ved endt tilberedning
Op til 1,5 kg kartofler
Forsigtig omrøring takket være den indbyggede palet
Alle udtagelige dele tåler opvaskemaskine
1450 watt
Se mere her

4/6 Gastromands Bedømmelse' width=

Kommentarer

  1. Halløj – sikke man bliver inspireret her. Har netop set den lille sorte bandit på tilbud i Bilka til 649. Og efter alle disse herlige indlæg overvejer jeg da kraftigt, om ikke sådan en maskine kunne være uundværlig (manden kræver snart at få en frituregryde, så denne kunne måske være et kompromis??)
    Den jeg har set, kan kun rumme 1 kg og jeg kan ikke lade være med at tænke, at den måske bliver for lille til en familie på 4 (store børn) og hvis vi snakker pommes frites??
    Nogen erfaringer?

    • Hej Camilla – det kommer lidt an på hvor krævende din mand er :-) For helt “rigtigt” friture er det faktisk ikke, men som jeg skriver, så kommer man tæt på – du kan også variere brugen af olie og finde det som passer dig/jer bedst. Selv om det er “fy-fy” for en ægte Gastromand at indrømme, så er min rigtige gyldne brønd faktisk gemt lidt af vejen og findes kun frem når jeg laver nye retter, hvor jeg ikke mener Actifry kan klar klare skærene.

      1 kg pommes til 4 personer er nok for lidt, så ja, jeg vil mene, at du du vil opleve den er for lille desværre. Men anden omgang kan jo køre imens I spiser den første, dog varer det ca. 42-44 minutter før de er helt perfekte – det er i hvert fald min erfaring…

    • Jørgen Laurisen

      Hej Camilla

      Jeg gør det at hvis jeg skal bruge mere end 1 kr. Fritter så kører jeg først 1 portion på en halve tid g lader dem ligge, Så kører jeg et nyt kg. helt færdig, og mes vi spiser dem, kører jeg de første færdig så har jeg varme fritter heltiden.
      Har ligefor nylig lavet Mørbradgryde til personer, og her får du opskriften.
      Mørbradgryde. I Actifrye
      1 pak. Bacon i skiver
      1 lille svinemørbrad ca. 400 g
      250 g Champion
      1 Løg
      1Rødpeberfrugt
      ½ l Mad fløde 18 %

      Fremgangsmåde:
      Bacon skiverne deles i 5 lige store dele og kommes i Actifrye, skær løg og tilsæt lad det stege 6 minutter.
      Kødet skæres i ca. 1 cm. Skiver vendes i mel salt og peber, og kommes i Actifrye og steges med i 15 minutter
      Champion skæres i stykker og steger med i 5 minutter.
      Peberfrugt skæres i stimler i passende størrelse og steges med i 5 minutter
      Mad fløden røstet med kulør hvis det skal være brun sovs og koger med i 8 minutter.
      Retten er nu færdig
      Der kan serveres kartoffelmos til, og fine ærter

  2. Pia R Pedersen

    Blot til info – Man skal slet IKKE bruge olie, når det er fritter fra frost. Det er kun hvis du laver dem fra bunden af ?
    Vores erfaring er i øvrigt at de store fritter bliver bedst. F.eks gigant fra Flensted eller jumbo fra Lidl.
    og så kan den lave meget mere end bare fritter. ?

    • Hej Pia – fedt – bruger du rå kartofler når du laver dem altså med olie?

  3. lars

    De bedste pomfritter til actifry fås i Aldi til tilberedning uden olie .
    den kan nu også tilberede alle former for småkød, skåret pølser .
    Man kan tilberede næsten alle færdigretter i den .
    Man kan sågar få reservedele til den jeg knækkede skeen i den på det 3 år
    Nu er min ved at være slidt og grim den har kørt trofast i 5 år.
    Kan anbefales til alle

    • Tak for input Lars – ja, den er faktisk ret god – jeg fandt ud af, at 33 minutter faktisk passer perfekt til 700 gram frosne pommes – der er sikkert andre gode bud, men det virker hver gang :-)

  4. Inge-Lis Olsen

    Hej
    Kan man stege fiskefilet i maskinen – og hvordan gøres det

    • Hej Inge-Lis – jeg har ikke selv gjort det, men hvis du tager “venderen” op så burde det ikke være noget problem – jeg dømmer ud fra alle kommentarene, hvor de gode læsere på Gastromand har budt ind med alverdens ideer, som maskinen kan bruges til…

  5. Maja J

    Jeg har lige investeret i den lille model. Nu står der så meget om “en spiseskefuld olie”.. Men hvilken type olie skal man bruge. Er det fritureolie, eller???

    • Hej Maja – det er vidt forskellige – du kan bruge stort set alt – kokosolie virker fx også? Så det kommer meget an på hvad du vil lave?

  6. Thomas

    Hej med jer alle sammen. Jeg er helt rookie i actifry men er ved at overtale konen. (Hun har forbudt mig en ønskebrønd) tænker og har læst mig frem til det er et ok alternativ.

    På min jagt efter skyts jeg kunne bruge for at tale for min sag, faldt jeg over en app der er lavet til actifry. Ihvertfald til iPhone. Bare søg på: my actifry (lad dig ikke snyde af det står på fransk, appen er engelsk) den er fyldt til randen med opskrifter og andre gode ideer.

    • Hej Thomas – godt gået – jeg må tilstå, at jeg faktisk ikke savner min gyldne brønd længere – den har virker sgu også selv om os Gastromænd jo gerne skal spise friture hver dag – tø-hø-hø! Apps en lige noget for Århusianeren, som sikkert snart investerer en maskinen også, hvad bruges den til?

  7. Henrik Madsen.

    Hej ville vide om man kan lave forårsruller eller miniruller i actifry frosne eller hjemmelavet. Hilsen Henrik.

    • Hej Henrik – det kan du faktisk godt – men du skal vist have “dimsen” i midten op først og vende dem manuelt – hvis du se lidt længere oppe i de gode kommentarer så er der faktisk nogle som kvitterer med samme oplevelse…

  8. Hej.
    De første to gange jeg lavede pomfrits i maskinen var de perfekte.De sidste mange gange jeg har lavet dem, er de smulret i stykker.Samme mærke,Jumbo fra Lidl.
    Jeg tager dem lige fra fryseren, og ned i maskinen.
    Tiden er den samme, men allerede efter 15 min er de smulret i stykker.
    Rigtig træls.
    Nogle der har et bud på hvorfor det sker.

    • Hej Birte, nej – men jeg tvivler på det er maskinen – vil du ikke teste med nogle andre fritter og vende tilbage?

  9. Hej.
    Jo det skal jeg nok.

  10. Morten Jensen

    Har brugt Tefal active fry en del gange men motoren der driver paletten rundt, til at vende elle røre i f.eks. Pomfritterne holdt op med at fungerer. Hørte nogle høje knaselyde fra produktet. Hvorefter at den stoppede med at dreje rundt.

  11. Nanna

    Hej,

    ved i, om det er muligt at bage i tefals actifry? Ved nemlig, at midter-indsatsen kan tages ud i Delonghi, hvorfor den så kan bruges både til tærte, bagning, pizza osv.. Så ville høre, om det også kan lade sig gøre i denne? :-)

    • Hej Nanna – du skal tilbage i nogle af de mange kommentarer på indlægget, for der er der nemlig masser af meget kreative bud på udnyttelse af maskinen. Du burde kunne bage i den eftersom det jo faktisk er en lille varmluftsovn! Dog har jeg aldrig selv gjort det…

  12. Zita Clausen

    Hejsa
    Jeg har bagt boller i min. Men synes de bliver klæge inden i. Har i erfaring med det?
    Mht. Pommes. Så er de sprøde i gryden men når de puttes i fad bliver de bløde?
    Hvad gør i for at bevare dem sprøde og hvor længe gir i fritter?
    Mange hilsener
    Zita

    • Hej Zita,

      Tak for din kommentar – jeg er bedst til Pommes – men det komme an på hvor mange du laver – 600 gram = 29 min ca. :-) hvis de er tynde, hvis de er tykkere så 33 min – jeg har lavet dem ret mange gange. Hvis du er helt oppe på 1000 gram så 36-37 min…

      Bagning har jeg ikke lavet særlig meget godt nok – så det skal vi lige have nogle andre på banen :-)

  13. Lavede dem selv i sidste uge i Actifry, og hold nu op hvor er det lækkert :-) Dejlig nemt, meeeeen stadig ikke helt på niveau med de famøse tripple-cooked sataner!

    • Hej Mads – tak for kommentaren – jeg er meget enig – det er en lækker gadget og et fedt alternativ til “Den Gyldne Brønd”… :-)

  14. Elskede min Actifry – Da den var 3 år gammel gik den ud. Den døede da vi brugte den nytårsaften, sagde “puf og stoppede med at virke”. Den brummede bare :/

    Vi har nu købt en stor én med plads til kød også – vi er en stor familie på 6, så det er vigtigt at den kan lave en ordentlig portion.

    Vi bruger den 3-5 gange om ugen….

    • Det er også en dejlig maskine – faktisk en af de indlæg om gear som bliver læst mest på Gastromand :-) Hvilken udgave har du nu?

  15. jan skow

    Hej har lige fået en i føs´dagsgave
    Kan man lave skaldyr i øldej som i alm. friture, og hvor lang tid skal de have?

    • Hej Jan – din kommentar var gået i spamfilteren – beklager meget! Puha – den er svær – jeg tror umiddelbart at det bliver noget rod og så skal du reelt have ret meget olie i og bagerst i maskinen er der jo varmluft – tror ikke det duer med olien desværre :-) Men forsøger du så lad os endelig høre!

  16. helle gettermann

    Har haft min Actifry Family i 5-6 år og er først rigtig begyndt at bruge den. I starten til pommes nu til – alle gryderetter – stege – medister og ikke mindst bage. Mit spørgsmål er bruger den mere strøm end en kogeplade eller en ovn.

    • Hej Helle – den bruger 1450 watt – så det kommer meget an på hvad du har? Hvis du ved det så kan vi finde antal watt og sammenligne – men mit bud er at det er noget mindre….

  17. Joan

    Hej… Hvis man vil lave f.eks hasselbagte kartofter uden at paletten er på, hvordan tager man så paletten af ?? jeg syntes jeg har prøvet på alle mulige måder… (Jeg er ny i det her..)

    • Hej Joan – Når du siger Paletten men du så den der dims der drejer rundt? :-)

  18. Joan

    Ja, nemlig..

    • Jeg er med – det er ret simpelt – der sidder en lille knap du kan trykke ind på og så kan du løfte den af…

  19. Joan

    Ok.. Tusinde tak, det prøver jeg lige så snart jeg kommer hjem fra job. :-)

Smid en kommentar