Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. september 2019

Scroll to top

Top

100 kommentarer

Weekendtesten: Tefal Actifry Family

Weekendtesten: Tefal Actifry Family
Gastromand

Sjældent har Familiefaren været så skeptisk! Pommes frites og andet velegnet grillbars lignende mad med blot en spiseskefuld olie? Yeah right! Når den slags modedrevet gear rammer markedet er det naturligvis spændende at få lov til at teste om de nu også holder, hvad de lover. Whiteaway har stillet maskinen til rådighed: Lets put Tefal ActiFry to the test!

 

Det ser sgu lidt familie-agtigt ud det her, passer nok meget godt til mig...

Det ser sgu lidt familie-agtigt ud det her, passer nok meget godt til mig…

Udseende og førstehåndsindtryk

Inden vi starter må vi nok hellere lige kridtet banen op for denne lille varmluftsovn, for det er dybest set hvad det er. Den er elektrisk og lynhurtig til at blive varm. Den har indbygget palet, som stille og roligt roterer og vender indholdet uden at smadre det – medmindre man som mig lige finder på at teste på et par frosne forårsruller – not a good idea. Selv om den bliver varm nok til at olien koger kan du ikke brænde dig på den udvendige side.

 

Tefal Actifry Family...

Tefal Actifry Family…

Materialevalg og kvalitet

Den virker temmelig robust og består af hærdet plastik samt en udtagelig gryde med teflon-belægning, som man nemt kan klikke op og løfte ud i et håndtag. Den har kun 3 knapper – start/stop, plus/minus til indstilling af tiden og en knap til at åbne gryden. Den stopper automatisk når tiden er gået og alt kan du rolig hamre i opvaskemaskinen.

"Overdelen" kan let tages op og ud når dine pommes er done...

“Overdelen” kan let tages op og ud når dine pommes er done…

3 knapper og et smiley...

3 knapper og et smiley…

 

Rengøring foregår utrolig let, da olie ikke rigtig sætter sig, som man oplever ved en frituregryde. Den er hurtige lige at vaske af eller smide i opvaskeren. Jeg blevet spurgt rigtig mange gange om den lugter, da de fleste nok forventer det er tilfældet og svaret er nej – på ingen måde, hvilket er ret godt gået.

 

Testen

Pommes frites i alle mulige forskellige afskygninger er blevet testet og testet og testet. Jeg har valgt at indkøbe forskellige variationer lige fra de helt billige fra frost over økologiske, til de hjemmelavede og diverse rodfrugter. Det tager ca. 40 minutter at lave 1 kg. pommes, og det er sådan set ligemeget hvilke du vælger at smide deri. Der skal bruges ca. 1½ spiseskefuld olie – det er i hvert fald hvad jeg vil mene måleskeen indeholder. Det hældes blot rundt i bunden af gryden. Jeg har brugt solsikkeolie og rapsolie som bør være de bedste, ellers har jeg faktisk også forsøgt med klaret smør og kokosolie – alle fungerer glimrende. Resultatet er stort set det samme – du får nogle sprøde pommes frites, som lægger sig et sted mellem ovn-pomfritter og the real thing fra den gyldne brønd.

 

Rodfrugter...

Rodfrugter…

Øko-pommes ind the making...

Øko-pommes ind the making…

Kartofelbåde...

Kartofelbåde…

Det ser da rigtigt ud...

Det ser da rigtigt ud…

 

Dommen

Jeg er ikke meget for det, men må indrømme at Actifry fungerer glimrende. Madnørder vil nok stemple den som en “wanna-be frituregryde” og det er det et eller andet sted nok også. Som den Familiefar jeg jo er, så forstår jeg faktisk godt meningen og behovet, det er nemt og fornuftigt alternativ til friture. Om det så rent faktisk er så meget sundere ved jeg ikke helt, men fakta er jo, at der ikke varmes 3 liter olie op til 180 grader – og med tre små børn er det ikke en uvæsentlig faktor.

Maskinen er enkel at betjene og faktisk idiot-sikker, den passer sig selv ved den selvkørende rotation, så det er en hjælp i køkkenet hvis du fx som mig er alene hjemme med børnene. Den er hurtig at rengøre hvilket også er et stort plus og så lugter den overhovedet ikke. Prisen ligger på ca. 1399,- hvilket jo er en sjat penge. Du kan investere i lillebror som rummer 1 liter til ca. 1000,- som er lidt mere overkommelig. Til sidst kan den også fås i stort, hvilket jo trækker op her i Gastromands univers – bum!

Alt i alt er det et kvalitets produkt, som du roligt kan investere i. Vi kan ikke komme helt op og klinge på skalaen, da vi ikke har den helt rigtige “Gastromand-karakter”, men det betyder bestemt ikke, at vi ikke kan se ideen og meningen bag det.

Hvad synes du om Actifry og ligende produkter? Skal man holde sig til the real thing eller har disse pseudo-produkter en berettigelse? 

Fakta
Timerfunktion
Slukker automatisk ved endt tilberedning
Op til 1,5 kg kartofler
Forsigtig omrøring takket være den indbyggede palet
Alle udtagelige dele tåler opvaskemaskine
1450 watt
Se mere her

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Jens

    Kan man lave Boneless chicken wings i den?? ´For så er den lige pludselig voldsomt interresant da jeg laver det hver søndag til NFL… en lille onsdags udfordring :-D

    • Uden at have testet lige netop “Boneless chicken wings” så vil jeg sige ja, den vender dem jo bare roligt, og de er små, så de bliver ikke splittet af! Hit it!

  2. Spillekant

    Ahh det bliver jo nok ikke helt det samme som triple cooked pommes frites Heston style, men selvfølgelig noget nemmere.
    Det kræver vel også at de produkter man hælder i den hænger ret godt sammen – frosne rösti går måske fint, men laver man dem selv bliver det usikkert.
    Friturestegt camembert er vist strictly no go ;-)

    God weekend eder alle!

    • Næppe – men det er heller ikke helt meningen med denne fætter – du skal nok se den som en fraviger fra den gyldne brønd, hvis du er typen som skal have dine fritter et par gange om ugen, så er det et godt alternativt – ikke at en Gastromand går simpelt meget op i den slags – vi bruger “The Jedi-mind-trick” når vi skal tabe os (ahmen!)… Og tak lige over da!

  3. Jacob Haag

    Let at anvende og rengøre….. Tjek
    Børnesikker… Tjek
    Men hvad med smag og tørhed som ovnfritter næsten altid har problemer med?

    • Hej Jacob – nu er jeg lidt i tvivl om hvorvidt du konstaterer eller spørger – jeg gætter på sidste. Jeg har ikke oplevet, at de virker tørre, som ovn fritter typisk bliver – slet ikke, det kan jo altid løses med noget ekstra olie – fx bare dobbelt op! Har du prøvet det…

  4. Vejby-grønlænderen

    Nej, det VAR et spørgsmål. Og nej jeg har aldrig prøvet maskinen selv, selvom den har været på markedet i en del år mener jeg. Den er jo ikke helt billig i forhold til både en friture og andre husholdningsmaskiner.
    Jeg forestillede mig bare at det var svært (hvis ikke umuligt) at genskabe den sprøde, lidt fedtede og lækre konsistens frituren giver med 1½ skefuld olie. Men som du siger kan man måske bare tilføje lidt mere olie til man er tilfreds med resultatet. Men det kan man jo også bare gøre i ovnen.

    Ellers en god og grundig test du har lavet, men manglede bare lidt af din personlige oplevelse af “gastro-oplevelsen” af det færdige produkt.

    • Jamen modtaget – og så er jeg også med. Det er ikke det samme som den gyldne brønd, og det bliver det nok aldrig, men som jeg skriver lidt en mellemting. Jeg tror du vil blive positivt overrasket over resultatet, for det er faktisk ret godt. Den “indkapsler” olie-dampen hvilket gør, at kartoflerne faktisk bliver sprøde – så hvis du hyppigt er tilhænger af den slags, og gerne vil sparre lidt på transfedtsyren, så ville jeg nok slå til :-) Den klinger jo ikke helt oppe på GM-Skalaen, da den dybest set mangler lidt “mande-karakter” hvilket også er årsagen til karakteren, men dermed ikke sagt, at produktet ikke leverer hvad det lover, for det gør det.

      Håber det hjalp lidt, ellers så smider du bare en kommentar mere!

  5. Vejby-grønlænderen

    (nu med nyt brugernavn) Hilsen Jacob

  6. Thorup

    Hey. Jeg har haft ActriFry i en del år nu – sort set siden den kom på markedet og jeg må sige at jeg er meget tilfreds med den. Som der nævnes erstatter den naturligvis ikke frituren, men da jeg helst springer den del over, er ActiFry et fantastisk produkt. Hjemmelavede kartoffelbåde og lignende har aldrig været bedre. Alle er stegt ens, man skal ikke tænke på at vende dem og smagen og sprødheden sidder lige i skabet. Den kan også anbefales til frosne indbagte løgringe, rejer og blæksprutteringe. De bliver også helt sprøde og perfekte hver gang.
    Eneste minus for mig er at jeg købte den første med en kapacitet på 1 kg og det er lige lidt nok, når man skal have gæster ;-)

    • Det lyder til vi er rimelige enige Thorup, jeg må sige, at jeg bruger den mere og mere – men som Gastromand skammer jeg mig dog lidt hver gang, man skal jo helst sværge til den gyldne brønd :-) jeg kan godt følge dig med kapaciteten, jeg har lige lidt ekstra, hvilket passer ganske fint…

  7. mumimor

    Hej med jer. Jeg har ønsket mig en actifry i lang tid, efter at David Lebovitz anbefalede den. Men den er meget dyr. Nu er den lille model i Bilka til under 700 kr, og jeg har købt den og prøvet den med pomfrit-skårne kartofler og olivenolie i dag. Den lever op til mine forventninger. Det er virkelig nemt, hele vejen igennem. Man kan fokusere på de andre retter og sikkerheden er i top. Tit orker jeg ikke pommes frites fordi jeg ikke rigtig kan tænke på andet når jeg laver dem, og omvendt er det ikke altid ovn-kartofler er det rigtige. Det eneste problem er, at fordi kartoflerne er så tørre, vil saltet ikke rigtig sidde fast.
    Vil prøve igen med kartoffelbåde, rosmarin, og lidt mere end en skefuld andefedt i morgen.

  8. Hej Mumi, helt enig – nu kan jeg jo godt blive lidt nervøs når den roses af en kvinde, den skulle jo gerne være maskulin :-) Høhøhø – nej spøg til side, din sidste kommentar med andefedt er for fed – thumps op og hatten af, det må du lige vende tilbage med en kommentar mere på, det er jeg spændt på! Igen helt enig, det er præcis hvad jeg mener med, at det er lidt en mellemting mellem ovn og den gyldne brønd!

  9. Mikael Dam

    jeg har lige indvisteret i en, den er fantastisk. Fritterne bliver ikke tørre i den

  10. mumimor

    De blev helt, helt fantastiske med andefedt (og altså lidt mere end en skefuld, men ikke meget) Ikke til at skelne fra den ægte vare.

    PS – min er sort. Meget maskulin. Det kan være den skal have et mandenavn “acti-Frede”, for eksempel.

    • Fantastisk med “Acti-Frede” da :-) Den er vi med på – lavede pommes med ande-fedt deri igår, det holder – godt tip!

  11. Kenn

    I min vejledning til min ny indkøbte Actifry essential står der at der IKKE skal olie i når jeg skal lave Frosne Pomfrites,kan det passe.

  12. Jeg er vild med Chicken wings, men vil gerne have et alternativ til ovnen, så hvad er jeres erfaringer med det? Bliver de sprøde (a’la MC Donalds, som jeg må indrømme jeg synes er OK), noget jeg synes kniber i ovnen?

    • Nu besøger vi jo meget sjældent McDonalds vi er mere til Burger King Jørn :-) men det er en mellemting, og du skal ramme det ret præcist med tiden,ca. 40 minutter for de frosne med et kg – men det er ikke friture pommes du får – det er en god mellemting. Hvis vi nu lige lader som om, at vi Gastromænd ikke smider alt i frituren, så vil jeg godt inddømme, at den sviner mindre og lugter mindre og er lettere at rengøre – men igen – det kommer an på hvad man vil have…

  13. Skidt med fritter, det er jeg ikke så vild med. Det er mere chicken wings og evt. nuggets jeg er interesseret i. Det er jo en del penge at spendere, hvis den alligevel kommer til at stå i skabet det meste af tiden.

    • Jeg må melde pas Jørn – måske er der nogle derude som har prøvet – ellers så lyder det da til at være en lille tester til weekenden, hvis jeg når det skal jeg nok poste et svar!

  14. Lyder godt, jeg venter og ser om der skulle være tilbud på den til Januar “udsalget”. :-)

    • Gode ide Jørn! Prisen er også lidt høj for den store model…

  15. Vi har haft en Tefal Actifry Family i ca. et halvt år og er meget tilfredse med den.
    Den bliver brugt 3-4 gange hver uge til især pomfritter og kylling kød. Vi bruger normalt almindelige pomfritter direkte fra fryseren. Vi tilsætter IKKE olie til de frosne pomfritter. Vi følger slavisk den lille bog som medfølger.
    Skålen og krogen bliver vasket op i opvaskemaskine.
    Det eneste minus vi kan finde er at nu har vi en ting mere der fylder på køkkenbordet :-)
    Mvh. Henrik fra http://mettesshop.dk

    • Hej Henrik – hyggelig lille shop du har eller din kone måske :-) Jeg må faktisk tilstå, at jeg ikke har læst manualen, det gør mand jo ikke og alt det der – men jeg blaster godt nok bare olie over de frosne pommes – det fungerer ganske fint… hvad gør du?

      • Hej Familiefaren.

        Vi tager de frosne pomfritter direkte fra fryseren og putter dem i “den sorte gryde”. :-)
        Sætter timeren på 30-32 min., alt afhængig af mængden…
        Putter dem på tallerknerne og putter lidt salt på.

        :-)

        Mvh. Henrik

        God jul og godt nytår til alle :-)

      • Sådan, jamen vi må nok hellere prøve ugen olie så! Tak for det…

  16. nielsen

    Jeg har lige slidt den første actifry op efter tre år ,jeg bruger den til pommes frites med en lille smule olie, man får de mest fantastiske kyllingelår med lidt olie og krydderier, jeg bruger den til grønsager , mørbradbøffer , jeg har lavet snd i den til jul jeg skærer det ud i mindre stykker,indbragte rejer osv , og et ppar enkelte desserter. man skal bare bruge sin fantasi .

    • Ja hold da op Nielsen – dessert er sgu noget tricky i sådan en fætter, men fedt du kaster dig ud i det – hvilken desserter er overhovedet muligt?

  17. Nielsen

    Jeg bruger for det meste æbler og pære da de ikke er for bløde i konsistens. Jeg skære æbler ud i enten både eller lidt tykke skiver, bruger lidt kokosolie og nu kan jeg godt lide enten med kanel eller brun farin, jeg tilsætter hakket nødder og vaniljecreme inden jeg servere. Med pære gør det lidt ligesom med æbler, jeg bruger nogle gange lidt likør til at give lidt smag,og server evt med hjemmelavet is. Jeg har også prøvet den medfølgende opskrift med banan kakao og filodej. Det er bare at prøve sig frem. Jeg er meget glad for actifry,det er bare at prøve sig frem.

    • Det må jeg sige Nielsen, det er da godt gået, jeg havde slet ikke tænkt, at det var muligt, men det må nok hellere prøve af – tak for god inspiration!

  18. Jeg må sige jeg bliver mere og mere hooked på at få en, men kan det passe at f.eks fritter, kartoffelbåde etc, skal køre næsten en time for at lave en portion? Jeg mener, hvis en’ portion ikke er nok til familien, så er det skisme lang tid at skulle vente på næste portion. :-)

    • Hej Jørn, jeg plejer at smide ca. 1 kg i og det tager 40-42 minutter for at de er perfekte til mig, jeg foretrækker dem noget brankede, ikke brændt, men deroppe af, så du kan nok godt få dem færdige på ca. 35 minutter. Den rummer jo 1,5 kg, og så tager det ca. 45-50 minutter for de er helt done, så jo hvis I skal have mere end det, så er du på den, men 1,5 kg. pommes burde vel også række til en familien på 4 – antaget at I ikke er flere?

  19. Jeg er single :-) Så der er nok i en portion til mig, jeg tænkte bare mere generelt at det åbenbart tager lidt længere at tilberede f.eks fritter i actifryen end i en alm. frituregryde. Nu har jeg ihvertilfald købt en 1,2 kg og venter bare på at den kommer med posten, og SÅ skal der eksperimenteres så jeg nok bliver træt af “friture” mad bagefter :-)

    • Sådan Jørn, muligvis er den hurtigere end det store model – det må tiden vise, god fornøjelse med den!

  20. Noobien

    her er lidt inspiration til flere opskrifter:

    http://tefalactifry.dk/

  21. Så kom den endelig, og blev straks afprøvet (efter at være vasket først), og det gik ud over nogle ferske kylling nuggets (ja ja, man skal jo starte et sted :-) ) og resultatet…. Hmmm de fik ca 21 min.Uden tilsat olie som der står i den brugs anvisning der følger med. og blev også gennem stegte og sprøde, men ikke så brune som jeg havde håbet på. Det er nok bare at prøve sig frem til man finder den rette tid og næste gang prøver jeg med lidt olie for at se om det giver mere kulør. I morgen skal der prøves med hotwings fra fryseren, så må jeg se hvordan det bliver. Men jeg tror nok at den vil blive flittigt brugt, især her i begyndelsen og til kr 999, så er det jo ikke så galt. :-) Det eneste der overraskede mig var størrelsen, uha, den er godt nok stor og svært at finde plads til i køkken skabet, så der skal nok laves en fast plads til den på køkken bordet i stedet for. :-)

  22. LejfM

    nu har jeg købt en brugt en 1½ l , men der var ikke nogen opskrift bog med … er der nogen der har set den på nettet ?

    /LejfM

  23. Anders S.

    Hej med jer
    Læste et sted på nettet om en som betragtede den som en lille varmluftovn. Det skulle selvfølgelig afprøves på frosne rundstykker i alle afskygninger. Helt fantastisk. 4 frosne brød i, og timeren på 11 minutter så var de klar og mindst lige så gode som fra ovnen.
    Ellers bruger vi den meget til alle afskygninger af kartofler. Prøv at tage små kartofler, put i en frysepose og hæld lidt olie ved, drys med godt med chilli pulver og timian og ryst posen så det hele blandes. Hæld over i actifry,en og giv dem 35 minutter. Mums.
    Var der nogen der fik testet de der chicken wings?

  24. Anders S.

    PS. Glemte lige at skrive at krogen selvfølgelig skal op når man laver rundstykker

    • Hehe – ellers bliver de måske lidt ødelagte? Vi er sgu efterhånden ved at have godt med kreative indspark – nu tror jeg ikke Tefal ville gå med til det, men det kunne da være sjovt med en konkurrence om den mest kreative tilberedning…

  25. Vivian Ramsdahl

    Spørgsmål: tror du man kan lave friske fiskefiletter i den?
    Påtænker meget at købe een til erstatning for frituregryden.

    • Hej Vivian – dejligt navn i øvrigt – var det ikke navnet på Julia Roberts karakter i Pretty Woman? :-) Hvis du tager dimsen, som drejer rundt, så vil jeg mene det er muligt…

  26. Maria

    Vi har også den store actifry family og har brugt den et par år efterhånden. Der er lavet mange pommes og rodfrugter i den, men hittet lige nu er koldhævede boller. Ganske alm koldhævet dej af den klæbrige slags, der tager 5 min at rode sammen og hygger sig i køleskabet natten over. Når der skal bages varmer jeg actifryen op i 1-2 min, det giver bedste bund på bollen, så klatter jeg 6 boller op i med et par skeer og 12 min senere er der de lækreste boller. jeg flytter lidt på bollerne når de er halvvejs i bagning, for at få en jævn kulør. Jeg bager selvfølgeligt i gryden uden rørearmen. Det er nemt og lækkert og friskbagte boller fra køleskab til bord på 12-14 min.

    • Hej Maria – det er godt nok blevet helt vildt hvad der kommer af alternativt bud til bruge af vores lille maskinen – det er faktisk inspirerende – men bliver det ikke noget værre rod med maskinen bagefter?

  27. Trine

    Har lige brugt min til at fremstille de lækreste croutoner.
    Bruger den en del til opvarming af raster, har haft meget glæde af deres app. opskrifterne er nemme at gå til og gode til at give inspiration.

  28. Anja

    Min første er slidt op efter 1 1/2 år, men jeg har trods alt været meget tilfreds med den. Den er fantastisk til stegt flæsk, hvis ikke man lige gider at starte grillen op og vil slippe for en beskidt ovn. Rørevingen er på imens.

    • Nu begynder det at ligne noget Anja – og hermed er fredagens middag lige planlagt – tak for det!

      • Anja

        Det kan i hvert fald også anbefales :-)

  29. Karin

    Fantastisk side, denne her..
    Har haft min actifry i lidt over et år nu, og jeg har endelig fundet ud af at den kan bruges til meget mere end Pommes Frites. I morgen skal den lave gullash og tirsdag skal den bruges til boller. Det er en fantastisk maskine, og den bedste julegave jeg nogensinde har fået.

  30. Mette Fog Jacobsen

    Sikke mange interessante ting, den maskine dog kan lave!

    Jeg skal lave en tapas-aften, og der tænkte jeg. bl.a. på “patatas bravas” og “croquetas” med diverse fyld (dybest set bechamelsovs med f.eks. krabbe eller jamon serrano, som bliver formet, dyppet i mel, æg og rasp og så friturestegt. Kan vidundermaskinen mon det? Og hvor lang tid vil det mon tage?.

    Og lidt i samme boldgade: Kan man lave “dejen” til croquetas i forvejen – og så vente med friturestegningen. Det har ikke noget med maskinen at gøre – men bare generelt.

    Mange hilsner – og tak for en god side
    Mette

    • Hej Mette, jeg ved, at du kan vente med at lave dejen, det har jeg nemlig selv gjort – ingen problemer der!

  31. Halløj – sikke man bliver inspireret her. Har netop set den lille sorte bandit på tilbud i Bilka til 649. Og efter alle disse herlige indlæg overvejer jeg da kraftigt, om ikke sådan en maskine kunne være uundværlig (manden kræver snart at få en frituregryde, så denne kunne måske være et kompromis??)
    Den jeg har set, kan kun rumme 1 kg og jeg kan ikke lade være med at tænke, at den måske bliver for lille til en familie på 4 (store børn) og hvis vi snakker pommes frites??
    Nogen erfaringer?

    • Hej Camilla – det kommer lidt an på hvor krævende din mand er :-) For helt “rigtigt” friture er det faktisk ikke, men som jeg skriver, så kommer man tæt på – du kan også variere brugen af olie og finde det som passer dig/jer bedst. Selv om det er “fy-fy” for en ægte Gastromand at indrømme, så er min rigtige gyldne brønd faktisk gemt lidt af vejen og findes kun frem når jeg laver nye retter, hvor jeg ikke mener Actifry kan klar klare skærene.

      1 kg pommes til 4 personer er nok for lidt, så ja, jeg vil mene, at du du vil opleve den er for lille desværre. Men anden omgang kan jo køre imens I spiser den første, dog varer det ca. 42-44 minutter før de er helt perfekte – det er i hvert fald min erfaring…

    • Jørgen Laurisen

      Hej Camilla

      Jeg gør det at hvis jeg skal bruge mere end 1 kr. Fritter så kører jeg først 1 portion på en halve tid g lader dem ligge, Så kører jeg et nyt kg. helt færdig, og mes vi spiser dem, kører jeg de første færdig så har jeg varme fritter heltiden.
      Har ligefor nylig lavet Mørbradgryde til personer, og her får du opskriften.
      Mørbradgryde. I Actifrye
      1 pak. Bacon i skiver
      1 lille svinemørbrad ca. 400 g
      250 g Champion
      1 Løg
      1Rødpeberfrugt
      ½ l Mad fløde 18 %

      Fremgangsmåde:
      Bacon skiverne deles i 5 lige store dele og kommes i Actifrye, skær løg og tilsæt lad det stege 6 minutter.
      Kødet skæres i ca. 1 cm. Skiver vendes i mel salt og peber, og kommes i Actifrye og steges med i 15 minutter
      Champion skæres i stykker og steger med i 5 minutter.
      Peberfrugt skæres i stimler i passende størrelse og steges med i 5 minutter
      Mad fløden røstet med kulør hvis det skal være brun sovs og koger med i 8 minutter.
      Retten er nu færdig
      Der kan serveres kartoffelmos til, og fine ærter

      • Smukt Jørgen! Tak for kommentaren!

  32. Pia R Pedersen

    Blot til info – Man skal slet IKKE bruge olie, når det er fritter fra frost. Det er kun hvis du laver dem fra bunden af ?
    Vores erfaring er i øvrigt at de store fritter bliver bedst. F.eks gigant fra Flensted eller jumbo fra Lidl.
    og så kan den lave meget mere end bare fritter. ?

    • Hej Pia – fedt – bruger du rå kartofler når du laver dem altså med olie?

  33. lars

    De bedste pomfritter til actifry fås i Aldi til tilberedning uden olie .
    den kan nu også tilberede alle former for småkød, skåret pølser .
    Man kan tilberede næsten alle færdigretter i den .
    Man kan sågar få reservedele til den jeg knækkede skeen i den på det 3 år
    Nu er min ved at være slidt og grim den har kørt trofast i 5 år.
    Kan anbefales til alle

    • Tak for input Lars – ja, den er faktisk ret god – jeg fandt ud af, at 33 minutter faktisk passer perfekt til 700 gram frosne pommes – der er sikkert andre gode bud, men det virker hver gang :-)

  34. Inge-Lis Olsen

    Hej
    Kan man stege fiskefilet i maskinen – og hvordan gøres det

    • Hej Inge-Lis – jeg har ikke selv gjort det, men hvis du tager “venderen” op så burde det ikke være noget problem – jeg dømmer ud fra alle kommentarene, hvor de gode læsere på Gastromand har budt ind med alverdens ideer, som maskinen kan bruges til…

  35. Maja J

    Jeg har lige investeret i den lille model. Nu står der så meget om “en spiseskefuld olie”.. Men hvilken type olie skal man bruge. Er det fritureolie, eller???

    • Hej Maja – det er vidt forskellige – du kan bruge stort set alt – kokosolie virker fx også? Så det kommer meget an på hvad du vil lave?

  36. Thomas

    Hej med jer alle sammen. Jeg er helt rookie i actifry men er ved at overtale konen. (Hun har forbudt mig en ønskebrønd) tænker og har læst mig frem til det er et ok alternativ.

    På min jagt efter skyts jeg kunne bruge for at tale for min sag, faldt jeg over en app der er lavet til actifry. Ihvertfald til iPhone. Bare søg på: my actifry (lad dig ikke snyde af det står på fransk, appen er engelsk) den er fyldt til randen med opskrifter og andre gode ideer.

    • Hej Thomas – godt gået – jeg må tilstå, at jeg faktisk ikke savner min gyldne brønd længere – den har virker sgu også selv om os Gastromænd jo gerne skal spise friture hver dag – tø-hø-hø! Apps en lige noget for Århusianeren, som sikkert snart investerer en maskinen også, hvad bruges den til?

  37. Henrik Madsen.

    Hej ville vide om man kan lave forårsruller eller miniruller i actifry frosne eller hjemmelavet. Hilsen Henrik.

    • Hej Henrik – det kan du faktisk godt – men du skal vist have “dimsen” i midten op først og vende dem manuelt – hvis du se lidt længere oppe i de gode kommentarer så er der faktisk nogle som kvitterer med samme oplevelse…

  38. Hej.
    De første to gange jeg lavede pomfrits i maskinen var de perfekte.De sidste mange gange jeg har lavet dem, er de smulret i stykker.Samme mærke,Jumbo fra Lidl.
    Jeg tager dem lige fra fryseren, og ned i maskinen.
    Tiden er den samme, men allerede efter 15 min er de smulret i stykker.
    Rigtig træls.
    Nogle der har et bud på hvorfor det sker.

    • Hej Birte, nej – men jeg tvivler på det er maskinen – vil du ikke teste med nogle andre fritter og vende tilbage?

  39. Hej.
    Jo det skal jeg nok.

  40. Morten Jensen

    Har brugt Tefal active fry en del gange men motoren der driver paletten rundt, til at vende elle røre i f.eks. Pomfritterne holdt op med at fungerer. Hørte nogle høje knaselyde fra produktet. Hvorefter at den stoppede med at dreje rundt.

  41. Nanna

    Hej,

    ved i, om det er muligt at bage i tefals actifry? Ved nemlig, at midter-indsatsen kan tages ud i Delonghi, hvorfor den så kan bruges både til tærte, bagning, pizza osv.. Så ville høre, om det også kan lade sig gøre i denne? :-)

    • Hej Nanna – du skal tilbage i nogle af de mange kommentarer på indlægget, for der er der nemlig masser af meget kreative bud på udnyttelse af maskinen. Du burde kunne bage i den eftersom det jo faktisk er en lille varmluftsovn! Dog har jeg aldrig selv gjort det…

  42. Zita Clausen

    Hejsa
    Jeg har bagt boller i min. Men synes de bliver klæge inden i. Har i erfaring med det?
    Mht. Pommes. Så er de sprøde i gryden men når de puttes i fad bliver de bløde?
    Hvad gør i for at bevare dem sprøde og hvor længe gir i fritter?
    Mange hilsener
    Zita

    • Hej Zita,

      Tak for din kommentar – jeg er bedst til Pommes – men det komme an på hvor mange du laver – 600 gram = 29 min ca. :-) hvis de er tynde, hvis de er tykkere så 33 min – jeg har lavet dem ret mange gange. Hvis du er helt oppe på 1000 gram så 36-37 min…

      Bagning har jeg ikke lavet særlig meget godt nok – så det skal vi lige have nogle andre på banen :-)

  43. Lavede dem selv i sidste uge i Actifry, og hold nu op hvor er det lækkert :-) Dejlig nemt, meeeeen stadig ikke helt på niveau med de famøse tripple-cooked sataner!

    • Hej Mads – tak for kommentaren – jeg er meget enig – det er en lækker gadget og et fedt alternativ til “Den Gyldne Brønd”… :-)

  44. Elskede min Actifry – Da den var 3 år gammel gik den ud. Den døede da vi brugte den nytårsaften, sagde “puf og stoppede med at virke”. Den brummede bare :/

    Vi har nu købt en stor én med plads til kød også – vi er en stor familie på 6, så det er vigtigt at den kan lave en ordentlig portion.

    Vi bruger den 3-5 gange om ugen….

    • Det er også en dejlig maskine – faktisk en af de indlæg om gear som bliver læst mest på Gastromand :-) Hvilken udgave har du nu?

  45. jan skow

    Hej har lige fået en i føs´dagsgave
    Kan man lave skaldyr i øldej som i alm. friture, og hvor lang tid skal de have?

    • Hej Jan – din kommentar var gået i spamfilteren – beklager meget! Puha – den er svær – jeg tror umiddelbart at det bliver noget rod og så skal du reelt have ret meget olie i og bagerst i maskinen er der jo varmluft – tror ikke det duer med olien desværre :-) Men forsøger du så lad os endelig høre!

  46. helle gettermann

    Har haft min Actifry Family i 5-6 år og er først rigtig begyndt at bruge den. I starten til pommes nu til – alle gryderetter – stege – medister og ikke mindst bage. Mit spørgsmål er bruger den mere strøm end en kogeplade eller en ovn.

    • Hej Helle – den bruger 1450 watt – så det kommer meget an på hvad du har? Hvis du ved det så kan vi finde antal watt og sammenligne – men mit bud er at det er noget mindre….

  47. Joan

    Hej… Hvis man vil lave f.eks hasselbagte kartofter uden at paletten er på, hvordan tager man så paletten af ?? jeg syntes jeg har prøvet på alle mulige måder… (Jeg er ny i det her..)

    • Hej Joan – Når du siger Paletten men du så den der dims der drejer rundt? :-)

  48. Joan

    Ja, nemlig..

    • Jeg er med – det er ret simpelt – der sidder en lille knap du kan trykke ind på og så kan du løfte den af…

  49. Joan

    Ok.. Tusinde tak, det prøver jeg lige så snart jeg kommer hjem fra job. :-)

  50. Krissi

    Har I set at OBH har en Actifry model fuldstændig magen til?

    Hvis man fjerner logoet fra dem, vil man ikke kunne kende forskel på dem. Selv farven og knappernes form er fuldstændig ens.

    • Hej Krissi,

      Ja, så det godt – måske skal den testes også :-)

      • Camilla

        Det er fordi dem der har Tefal og OBH er de samme :) efter et bestemt tidspunkt besluttede de sig for at gå fra “Tefal” mærket til “OBH” mærket :)

  51. Peter K

    Hey..

    Var der nogensinde nogen der fik lavet vinger ?

Smid en kommentar