Gastromand.dk | 22. October 2018

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Eksilsønderjydens tips til KBH: Restaurant Kliché

Eksilsønderjydens tips til KBH: Restaurant Kliché
Eksilsønderjyden

Det er nok de færreste der er i tvivl om, at indtagelse af god mad står højt på listen over gastromandens yndlings-beskæftigelser. De fleste har også gættet sig til at vi sætter pris på en solid omgang alkohol.

Edit: Umiddelbart efter publiceringen af dette indlæg lukkede Kliché efter kun 14 uger – det skriver AOK.

Kombinér de to ting og du er rimelig sikker på at ramme plet i gastromand-hjertet. Den har de luret hos Restaurant Kliché, hvor man har muligheden for begive sig ud i en cocktailmenu afstemt til køkkenets kreationer.

 

Baren (og Chartreusen) har en central placering hos Kliché!

Baren (og Chartreusen) har en central placering hos Kliché! Både fysisk og til maden…

 

Et lettere modigt træk fra Kliché, for cocktail-pairing kan gå grueligt galt, hvis bartenderen ikke forstår maden. Den stærke alkohol og de kraftige smage kan sagtens overdøve maden fuldstændig og dermed fuldstændigt ødelægge spiseoplevelsen.

Læs også: At skåle med eliten! – Diageo World Class 2013

På den anden side men som også kan give nogle virkelig fine oplevelser, da man har en glimrende muligheder for at matche madens noter med et kæmpe arsenal af smagsgivere. Cocktail/food-pairing er dog en let overset disciplin, som jeg for alvor fik øjnene op for da jeg smagte Hardeep Rehals World Class drink som matchede perfekt til en omgang Jamon Iberico og med mit besøg på St. Pauls Apothek i Aarhus.

 

De to legekammerater: Køkkenchef Christian Zwicky og Barchef Michael Olsson. (Foto: my-pleasure.dk)

De to legekammerater: Køkkenchef Christian Zwicky og Barchef Michael Olsson. (Foto: my-pleasure.dk)

 

Hos Kliché var det en gennemgående positiv oplevelse og bartender Michael Olsson præsterede virkeligt fine cocktails, som var godt afstemt til retterne og dermed løftede den samlede oplevelse. Dette var især eksemplificeret ved den super lækre servering med tatar – en af de bedste i meget lang tid – på sommerbuk rørt med sennep, kapers, skalotteløg og citronsaft.

 

Tatar på Sommerbuk. Ikke verdens smukkeste servering, men damn det smagte godt!

Tatar på Sommerbuk. Ikke verdens smukkeste servering, men damn det smagte godt!

 

Hertil fik vi serveret en Red Beet Dad på Akvavit, Rødbedejuice og Creme de Mure, shaket med et vagtelæg. Jordtonerne og syren i cocktailen matchede tataren spot on, og den var tilpas afdæmpet i sit udtryk, til ikke at overdøve den sarte tatar! Virkeligt godt!

 

Red Beet Dad

Red Beet Dad! Fænomenalt match!!

 

En anden af retterne, som står klart for mig fra aftenen, var Klichés fortolkning af æbleflæsk. Et fint stykke svinebryst marineret i sennep, rapsolie og honning, på en puré af brændt majs og smør, smagt til med aske af majsblade. Hertil røget flæskevær og spæde æbler kogt i cider og smør, herefter syltet og til sidst varmet op i cider og smør igen, svinebryst frilandsgris marineret i sennep, rapsolie og honning. Flot servering og en rigtig fin smag omend jeg godt kunne savne en smule mere friskhed og syre i retten.

 

Svinebryst, svær, æbler og majs, flankeret af en let røget Penicilin

Svinebryst, svær, æbler og majs, flankeret af en let røget Penicilin

 

En Penecilin på en røget whisky og en hyben/ingefær/honning-sirup i glasset rettede en smule op på den manglende syre og viste igen at cocktails er et glimrende alternativ til øl og vin, når der skal matches alkohol til maden.

Generelt var niveauet rigtigt fornuftigt på Kliché, og har du mod på at prøve cocktails og mad sammen, bør du bestemt kigge forbi i de mørke lokaler i Store Kongensgade, hvor køkkenet og baren spiller rigtigt godt sammen!

 

Kliche_7

Mark 4 Enghø fra Herslev Bryghus! Prøv den før din nabo!

 

Tip: Vi startede aftenen med et glas Mark 4 Enghø fra Herslev Bryghus istedet for champagnen. Selvom champagne jo oftest er skide godt, er denne øl et virkeligt interessant bekendtskab. Do it!!

Smid en kommentar