Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. november 2024

Scroll to top

Top

30 Comments

Weekendtesten: Witt Juicepresso Slowjuicer

Weekendtesten: Witt Juicepresso Slowjuicer

Jeg må erkende, at jeg var modstander da Århusianeren ville teste en slowjuicer, da jeg nok tænkte at det ikke just var Gastromand-style. Men jeg er mand nok til at indrømme, når jeg tager fejl. Juice er nemlig blevet mere og mere populært og så længe du søger for at sjaske nok alkohol i dem, så er det Gastromand all the way.

I denne weekend skal vi se lige på Witt’s “Juicepresso”. Witt laver forskellige udgaver af slowjuiceren, der findes både en lillebror og en storebror. Vi har fået fornøjelsen af, at kigge lillebror igennem. Storebror, som er bedre kendt som “Witt By Kuvings” er faktisk med i baggrunden, da den også er på matriklen. Så den bliver brugt som sammenligningsgrundlag.

Juicespresso (3)

Udseende og førstehåndsindtryk

Lad os lige starte med et filmcitat, det er lidt sjovere, så kan du også se om du kan gætte hvilken film det er fra, for Juicepresso er nemlig tung: “Heavy is good, heavy is reliable. If it doesn’t work you can always hit them with it…” Ja, ikke at vi opfordre til vold her på Gastromand og da slet ikke med en Slowjuicer, det ville være for galt. Men den er tung, og det er som regel gode tegn når vi snakker gadgets. Ellers er det rent enkel og kompakt at se på. Den har en kampvægt på 7,8 kg hvor selve “presseren” eller “bryghovedet” vel ligger på ca. 1 kg. i sig selv.

The Works...

The Works…

Materialevalg og kvalitet

Masser af rustfrit stål og hærdet plastik. En meget god cocktail. Det er et gennemført produkt og virker til at være godt lavet, jeg tvivler på den bliver slidt ned, men det vil tiden jo vise. Dens kraftige motor kan presse nødder, så hvis du er typen som mener 30 kr. for en liter mandelmælk er i overkanten, så er det bare med at fyre den af.

Centrefuge Juice vs. Slowjuicer

Det er ikke en test hvor vi sammenligner, men alligevel kan vi godt kort se på de mest populære udgaver der findes. Mange vælger en centrefuge juicer, som ved høj rotation kværner og slynger juicen ud af råvarene. De af jer som har læst min test af The Boss – blenderen fra Sage By Heston Blumenthal har sikkert set, at jeg har skrevet en del om det, at bibeholde næring når man laver mad. Det gælder også her, så hav lige det i baghovedet når du læser videre. Fordelene en centrefuge   er fart og udholdenhed. Jeg har selv en udgave, som kan presse mellem 50 og 60 gulerødder i timen og så er den ikke engang varmet op! Ulempen er så, at din juice oxiderer meget hurtigt og at du faktisk mister noget næring, ved denne metode.

Det kraftige "bryghoved"...

Det kraftige “bryghoved”…

Omvendt finder du så fordele ved slowjuiceren i, at din juice ikke oxiderer med det samme. Faktisk har jeg forsøgt at gennem juice i køleskabet, hvor det er lukket godt til i op til 10 timer uden problemer. Du kan faktisk godt gennem det længere uden at miste næring, hvis det er lukket godt til, helt op til 72 timer. Men så kan du altså godt smage, at den ikke er frisk længere. Jeg vil derfor anbefale at drikke det med det samme eller i hvert fald maksimalt dagen efter.

Ulempen er så fart, det tager ikke længe at lave en juice, men det går relativt langsomt og en slowjuicer skal typisk også have skåret frugt og grøntsager i mindre stykker for at de kan være i den. Hvis man kigger på udbytte i begge udgaver af juicere, så er det næsten ens, dog kan slowjuiceren udnytte råvarene en anelse bedre. Det har jeg kigge på i testen.

Testen

Sidst hvor Århusianeren testede en slowjuicer fra Hurom blev det til “drinks, drinks, drinks” – jeg tillader mig lige at kopiere dette koncept og så kigge lidt på udfaldet. Nu er det ikke den bedste sommer, men alligevel kan man jo sagtens nyde et par cocktails. Enden vi lige starter så lad os se kort på “harvest”, for det er jo dybest set det vigtigste:

  1. 1 kg. gulerødder – gevinst: 550 ml.
  2. 1 kg. æbler – gevinst: 860 ml.
  3. 1 kg. tomater – gevinst: 890 ml.
"Affaldet" kommer ud i tykke klumper, som gør det lidt vanskeligt at rengøre, men sådan er det jo...

“Affaldet” kommer ud i tykke klumper, som gør det lidt vanskeligt at rengøre, men sådan er det jo…

Her gør Juicepresso det virkelig godt, en lille hage er, at bøtten til “affald” faktisk bliver fyldt op ret hurtigt, når du rammer 700 ml. er bøtten næsten fyldt, naturligvis afhængig af hvad du presser. Er det vandmelon, så er der jo praktisk talt ingen “affald” tilbage.

Lige umiddelbart er der ikke meget at kritisere på Juicepresso. Jeg undrer mig dog lidt over, at der ikke er noget filter eller lignende til den. Juicen har samme konsistens ligemeget hvad. Det betyder så, at du faktisk får en del mindre stykker appelsin, citron og lime med ud når du presser den slags. Du kan naturligvis bare hælde det gennem en si, men magelige som vi jo er, så forventer vi nok, at dens slags er integreret. For helhedens skyld er det dog en detalje. Ellers skal du være forberedt på, at alt skal skæres i mindre stykker. Hvis du vil slippe for det, så skal du have storebror i sving – Witt By Kuvings, men så kører vi også dobbelt up på pris.

På plus siden ser jeg til gengæld en række vigtige punkter. Du får udnyttet dine indkøbte råvarer godt. Det ses bl.a. ved, at “affaldet” som forlader maskinen er temmelig tørt. Du skal stort set ikke presse når du putter gulerødder, rødbeder eller “hårde” grøntsager igennem, det skal du faktisk kun ved kål som lige skal mases lidt igennem, så maskinen tager godt fra selv. Lydniveau ligger vi på ca. 40-45 db, som er ganske fint, det larmer ikke helt vildt, hvilket er rart.

Nå, jeg har lige sparket lidt cocktails af også. Den første er vel strengt tager ikke en cocktail som sådan, men en champagne cocktail eller tømmermænds-cocktail – Mimosa! Oftest har jeg fået den serveret hos Eksilsønderjyden dagen derpå til en omgang æg og bacon. Den tager lige toppen af de værste tømmermænd og så smager det fantastisk her i sommervarmen.

Mimosa

  • 4 appelsiner
  • 1 flaske champagne – og nej Asti eller andet sødt duer ikke…

Kør appelsinerne igennem maskinen, fyld glassene halv op og top op med champagne – evt. lidt is hvis der er rigtigt hedt.

Klar til Mimosa...

Klar til Mimosa…

Og vi er i gang...

Og vi er i gang…

Dinner i served og ja, hvis man lige deler en flaske bobler, så bliver dagen meget bedre...

Dinner i served og ja, hvis man lige deler en flaske bobler, så bliver dagen meget bedre…

Værsgo...

Værsgo…

Tom Collins

  • 4 cl gin – foreskrifter siger faktisk Dry London Gin men en Hendricks fungerer også
  • 1 cl friskpresset citronsaft
  • 1 stor spsk. flormelis
  • 1 stænk Angostura Bitter
  • 1 stænk Cointreau
  • 5 spsk sukker
  • Danskvand
  • Evt. frisk lime/citron til pynt

Pres citronerne i maskinen. Tilsæt citronsaft sammen med flormelis i en shaker sammen med gin – shake – shake – shake. Lad det så. Hæld sukker ud på en serviet og gør toppen af dine glas våde, dyp dem i sukkeret og stil dem til side. Fordel indholdet af shakeren i hver glas, stænk et par dråber Angostura og Cointreau i hvert glas, top det op med danskvand, limestrimler og is.

Lidt flormelis og økocitroner er vejen frem...

Lidt flormelis og økocitroner er vejen frem…

London Dry Gin og Hendricks...

London Dry Gin og Hendricks…

Klar til Tom Collins...

Klar til Tom Collins…

Og vi "brygger"...

Og vi “brygger”…

"Økologisk affald" - faktisk dumt at smide ud...

“Økologisk affald” – faktisk dumt at smide ud…

Lidt pynt og sukkerkant på glassene...

Lidt pynt og sukkerkant på glassene…

Hvis du tilfældigvis har en Qooler med danskvand, så bruger du naturligvis bare den...

Hvis du tilfældigvis har en Qooler med danskvand, så bruger du naturligvis bare den…

Juicespresso (15)

Rengøring

Jeg synes lige så godt, at vi en gang for alle kan være ærlige omkring rengøring. Det stinker, og er bare noget som man vil have overstået!. Det er sådan set fuldstændig ligemeget hvilke typen juicer du har, så er det altså besværligt. Juicepresso er ingen undtagelse. Dog er der ikke mange dele som skal gøres rent og det går det også nogenlunde. Det ændrer dog ikke ved, at rengøring aldrig rigtig bliver “let som en leg”. There I said it!

Min bedre halvdel kl. 06.00 en tilfældig hverdagsmorgen...

Min bedre halvdel kl. 06.00 en tilfældig hverdagsmorgen…

Dommen

Hvis vi tager en hurtig sammenligning med Witt By Kuvings, så det nok lettest at anbefale dig, at du skal gøre op med dig selv om du er “Juicer all the way” eller du blot er på begynder-stadiet. Hvis du ved med dig selv, at du kommer til at stå hver morgen og måske endda flere gange på den samme dag for at presse juice, så synes jeg ligeså godt du kan investere i storebror fra dag 1. Hvis du er nybegynder og lige skal ind i gamet, så vælg lillebror.

Juicepresso gør det nemlig utrolig godt. Det er en lækker maskine som holder Witts kvalitetstro standard. Den er lille og kompakt og klarer opgaven med at presse ret godt. Udbyttet er stort og pt. så lykkes det faktisk min bedre halvdel, at gøre maskinen ren efter brug hver morgen. De I sig selv giver den første stjerne – alene på det grundlag. Prisen ligger på 1900-2000 kr., og det er helt fair, Hurom ligger ca. 1800 kr. dyrere og umiddelbart har jeg svært ved at se argumentet for at den skulle være bedre andet end, de yder bedre garanti, men det er også en helt anden side af sagen.

Alt i alt, så ender vi på et sted mellem 4 og 5 stjerner, men prisen, kvaliteten og min bedre halvdels indsats trækker den op på 5 velfortjente stjerner.

5/6 Gastromands Bedømmelse' width=
  • Tilslutning: 220 – 240 V
  • Frekvens: 50 Hz
  • Effekt: 150 W
  • RPM: 40
  • Ledningslængde: 1,2 m
  • Motor: DC motor
  • Vægt: 7,8 kg
  • Mål (B x L x H) cm: 15 x 19,3 x 43,2
  • Kontinuerlig brug: Max. 20 minutter ad gangen
  • Pris – 1900-2000 kr. dog set på tilbud til 1700-1800.
  • Forhandler og hjemmeside
Stik os en kommentar

Comments

  1. Nina Kragh-Hansen

    Hej
    jeg er den lykkelige ejer af en juicepresso, og bruger den hver dag.
    Men ca hver 8.måned må jeg købe en ny skål, da plastikken ,hvor pulpen kommer ud, knækker og går i stykker, så der til sidst er et stor hul i plastikket.
    Jeg bruger den gule plastik dims til at sætte i hullet, som man jo skal.
    Jeg juicer ingefær, gulerod, rødbede, selleri, appelsiner, citron, æbler og til sidst gurkemejerod.
    Det er en meget sund blanding og godt for alt.
    Men det er en dyr fornøjelse efterhånden at udskifte skålen hver 8. måned.
    Gør jeg noget forkert?
    Vh Nina

  2. Bjarne

    Dejlig test.
    Og fedt at se at I har begge maskiner.
    Jeg har et spørgsmål vedr. rengøring.
    Jeg har storebroreren stående, men bruger den ikke så tit, og når jeg gør, syntes jeg tit, den tager en evighed om at rengøre, der er meget frugtkød, som skal skylles ud.
    Jeg overvejer at sælge den, og købe lillebroreren, alene for den ser ud som om der er mindre rengøring.
    Er det rigtigt observeret?

    • Hej Bjarne – jeg det er det faktisk – men lige meget hvad, så er det nemmest, at rengøre med det samme – dog er der mindre med lillebroderen – men der kan du så heller ikke bruge hele frugter… Så det kommer lidt an på hvor meget du bruger den?

  3. Anne-Mette

    Tusinde tak. Utroligt hjælpsomt. Et spørgsmål som jeg håber du vil svare på. Når du juicer æbler og appelsin, er det med/uden skræl og kerner og æblehus? Eller juicer du kun det tene frugtkød, evt med æbleskræl?
    Er der forskel på storebror og lillebror i forhold til dette spørgsmål?
    Tak

    • Hej Anne-Mette – du kan juice alt i den med eller uden skræl – æbler smider jeg med skræl og kernehus :-) Appelsin kan du gøre det samme – men skrællen har mange bitterstoffer, så medmindre du er vild med det, så kan du lige skære det værste af – dog er det udelukkende for smagens skyld!

      Hvis vi tager en hurtig sammenligning med Witt By Kuvings (storebror), så det nok lettest at anbefale dig, at du skal gøre op med dig selv om du er “Juicer all the way” eller du blot er på begynder-stadiet. Hvis du ved med dig selv, at du kommer til at stå hver morgen og måske endda flere gange på den samme dag for at presse juice, så synes jeg ligeså godt du kan investere i storebror fra dag 1. Hvis du er nybegynder og lige skal ind i gamet, så vælg lillebror. Den største forskel er, at storebror kan tage hele frugter det kan lillebror ikke…

      Håber det var svar nok – ellers så sig til!

  4. Anita

    Så smukt, lige det jeg havde brug for, tusind tak for hjælpen, “storebror” it is then! Og så skal der juices ?

    • Hej Anita – det glæder mig da meget! Og ja, forstår godt du vælger Kuvings – det er også et godt produkt! Husk den ikke må komme i opvaskemaskinen – det bryder den sig ikke om :-)

  5. Anita

    Lige et spørgsmål når nu du har prøvet både Juicepresso og B6100 fra Kuvings, er der meget forskel i rengøring, udnyttelsen af frugt/grønt eller andre væsentlige forskelle? Jeg synes nemlig ikke sneglen er så stor i Juicepressoen og tænkte den større snegl måske vil findele og udnytte grønsagerne bedre?
    På forhånd tak for hjælpen ?

    • Hej Anita – gerne:

      Hvis vi tager en hurtig sammenligning med Witt By Kuvings, så det nok lettest at anbefale dig, at du skal gøre op med dig selv om du er “Juicer all the way” eller du blot er på begynder-stadiet. Hvis du ved med dig selv, at du kommer til at stå hver morgen og måske endda flere gange på den samme dag for at presse juice, så synes jeg ligeså godt du kan investere i storebror fra dag 1. Hvis du er nybegynder og lige skal ind i gamet, så vælg lillebror. Udbyttet er ikke anderledes, altså Kuvings producerer ikke mere juice, men den er hurtigere og nemmere da den æder hele frugter – rengøring er lige besværligt :-)

      Håber det var svar nok – ellers så sig til!

  6. Martin

    Har også lige anskaffet mig denne slowjuicer, og havde gang i den i går.
    Første forsøg med æbler var dog meget skuffende. juicede 5 store æbler, og der kom stort set kun mos ud som resultat, som hurtigt blev brunt pga. oxidering.

    tænker at det måske var fremgangsmåden eller for bløde æbler. kan du kommenterer lidt på, hvordan du udførte testen? tænker her på proppet maskine/et stykke ad gangen osv.

    • Hej Martin – der er noget galt med æblerne :-) Jeg lavede en hel pose (bærepose) igår og fik 7 shakere fyldt til randen + det løse. Hvad var det for nogle æbler? Og ja du skal skære æblerne ud, hvis du maser dem ned så stopper maskinen til – men det siger vist lidt sig selv :-)

      • Martin

        tænker også at det nok kræver lidt flere forsøg. Æblerne var nogle røde nogen, der ellers var kasseret pga. buler/pletter osv. prøver istedet for med nogle der er lidt friskere/faste i kødet.

        Skal dog sige at jeg ellers var tilfreds med maskinen. kørte en gulerod/Rødbede/græskar juice uden problemer. Dejligt at juicen ikke skiller på samme måde som med en centrifuge juicer.

      • Hej Martin – det er nok æblerne, du skal være rimelig grundig hvis det er “aflagte” eller frugter fra haven med at fjerne urenheder og andet – de bliver jo presset og alt kommer jo med, endvidere skal der ikke så mange urenheder til før juicen bliver mørk. Men den oxiderer ikke overhovedet, de kan holde sig længe i køleskabet (3-5 dage) hvis de er helt lukket til… håber det lykkes for dig!

  7. Hanne

    Har lige investeret i netop denne slowjuicer og hip hurra for det – jeg er nemlig ikke i tvivl om, at det bliver min favorit i køkkenet ???
    Og det skønne fiberrige “affald” har jeg prøvet at bruge i en omelet og det var ” ik’ så ring’ endda”.
    Kan klart tilslutte mig dine 5 stjerner

    • Glæder mig Hanne, du går også “all-the-way” når du bruger pulp’en – det hedder det vist – eller affaldet, det gør min svigermor også. Hvilket er forståeligt nok, det er jo dyre øko grøntsager som ofte ryger igennem…

  8. Tak for tippet :)

  9. Jacob

    Tak for tippet,

    Mimosaen og Tom Collins skal prøves i næste uge! :)

    • Eller i aften Jacob :-) I denne tid er hver dag jo en feriedag – sådan da i hvert fald. Og så må man gerne nyde lidt drinks….

      • Jacob

        Du har så evigt ret! :)
        Så kan du selv lige prøve denne:
        -Lime, Æbler, Mynte, Vindruer.
        Har aldrig testet den med boblevand i, men det må jeg jo få gjort

      • Hej Jacob – så vi snakker friskpresset lime, æble og vinduer og så blendet med mynten eller skal den bare dumpes i?

Submit a Comment