Nyeste opskrifter og artikler
Hjemmelavet karrysalat
15. december 2023 | Aarhusianeren | 44 CommentsSkal du ha’ marinerede sild, skal du også ha’ hjemmelavet karrysalat – og det er heldigvis hurtigt og nemt at lave selv.
Denne opskrift på karrysalat med æble og æg lavede vi i forbindelse med smagning af brændevine, hvor sildene … Read More
Hjemmelavet gløgg – den for voksne
13. december 2023 | Webmasteren | 11 CommentsIndrømmet, jeg er en sucker for gløgg, glødet vin, glühwein – ja tag bare kaffepunch med i ligningen også! Glem alt om den færdigblandede gløgg i papkarton.
Det tager 5 min. at lave din egen gløgg som giver max bagjul til … Read More
Opskrift: Gastromands juleburger med confiteret and
13. december 2023 | Aarhusianeren | 22 CommentsEt eller andet sted er det jo faktisk helt katastrofalt, at vi aldrig har lavet en juleburger – den ligger jo til højrebenet. Nå, men forrige fredag skulle vi gøgle lidt for TV2 Østjylland, naturligvis fordi vi jo har nære bånd i form af … Read More
Perfekt julesovs – uden stress
13. december 2023 | Gastromand | 213 CommentsJeg erindrer at have sagt det en del gange, men det skader nok ikke med lidt gentagelse: Min gamle far var virkelig god i et køkken! I hans tidlige år var han rent faktisk skibskok og havde lært skidtet på … Read More
Risalamande med kirsebærsauce – julens dessert!
13. december 2023 | Aarhusianeren | 28 CommentsRisalamande eller Ris à l’amande – ja, ris med mandler, den mest klassiske juledessert i Danmark.
Risalamande er en dansk tradition, som stammer helt tilbage fra omkring år 1900, hvor de lidt mere velhavende køkkener begyndte at servere risalamande med kirsebærsauce til jul … Read More
Frikadeller pimpet med andekråser – perfekt til julefrokosten
12. december 2023 | GastrografenJa, ja, det kan godt være, at vi her på Gastromand tidligere har været så venlige at præsentere verden for perfekte frikadeller og 5 tips til at få dem for alvor at shine.
Men det skal ikke holde os … Read More
Derfor skal du drikke ØL til julemad!
12. december 2023 | Vinhjernen | One CommentForestil dig, det er juleaften. Gåsestegen er til bageren sendt, fra egen ovn dufter der brunt og brændt mens grisen bliver gylden og sværen sprød. Rødkålen luner på komfuret og du har for længst lært dig, at du kan lave … Read More
Julecocktail: Espresso-Bailey-Whisky Martini…
12. december 2023 | GastromandKan du shake en cocktail og se pisse sej ud imens dine gæster så og måber? Nej vel? Det kræver nemlig lidt teknik og ikke mindste viden om sammensætningen i en cocktail. Vi har samlet nogle tricks til dig, som … Read More
Tips til julen: Pimp din julesnaps
8. december 2023 | FynboenEr du typen som sidder lidt uroligt på stolen, når der kommer snaps på bordet, fordi du simpelthen ikke kan klare smagen, så kommer vi her med 4 alternativer til de traditionelle “supermarkedssnaps”. Om vi kalder det snaps, akvavit eller brændevin … Read More
Lækker langtidsstegt Gås – til Jul og Mortens aften
7. december 2023 | Gastromand | 69 CommentsOm det er til Jul eller Mortens Aften, sværger mange til en saftig gåsesteg.
Det var nemlig gæs, som afslørede Sankt Morten for mange hundrede år siden, hvor han forgæves forsøgte at skjule sig, da han af ren og skær … Read More