Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 18. september 2019

Scroll to top

Top

22 kommentarer

Opskrift: Gastromands juleburger med confiteret and

Opskrift: Gastromands juleburger med confiteret and
Aarhusianeren

Et eller andet sted er det jo faktisk helt katastrofalt, at vi aldrig har lavet en juleburger – den ligger jo til højrebenet. Nå, men forrige fredag skulle vi gøgle lidt for TV2 Østjylland, naturligvis fordi vi jo har nære bånd i form af Aarhusianeren.

Men vi synes ligesom det var på sin plads, IKKE at planke endnu en af retterne fra kogebogen – vi malker jo ikke en succes (ahem…). Vi freestylede derfor lidt og fandt egentlig frem til, at vi gerne ville kunne præsentere et julemåltid i én bid – og det gjorde vi så.

Udgangspunktet var den berømte og berygtede pulled pork burger og endte med to varianter over juleburgeren. så er det op til dig at finde din favorit!

 

Juleburger a la bøfsandwich med pulled duck, champagnekogt rødkål, lynsyltede agurker, sprøde kanelæbler og julesovs...

Juleburger a la bøfsandwich med pulled duck, champagnekogt rødkål, lynsyltede agurker, sprøde kanelæbler og julesovs…

 

Det første du skal bruge er naturligvis en god burgerbolle – i vores tilfælde en smørtung Brioche bolle. Stjernen i burgeren er Confiteret and – rigeligt af det! Og så er skal der naturligvis en solid julesovs i – bøfsandwich-style!

Prøv den med: Perfekte brunede kartofler

Godt, nu har vi faktisk det meste på plads, men jeg har lige lavet en lille lynopskrift på sovs, da der faktisk findes en noget nemmere udgave, endvidere har jeg lagt opskriften på rødkål ind også.

 

Juleburger - det måtte jo ske...

5 fra 1 stemme
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time
Ret: Hovedret
Køkken: Christmas
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Rødkål

  • 2 spsk andefedt
  • 1 kvart frisk rødkål
  • 4 store glas champagne gerne Blanc de Blanc just kidding
  • 1 spsk ribsgele eller andet form for gele vi brugte vindrue-gele
  • 3 spsk honning
  • Salt/peber

Sovs

  • 2 spsk andefedt
  • 2 spsk mel
  • 1 liter andefond
  • 1 spsk ribsgele
  • Salt/peber

Sprøde kanelæbler

  • 2 Æbler - her fra Webmasterens have
  • 1/2 tsk kanel
  • Lidt citronsaft
  • Lidt salt
  • Lidt peber

Sådan gør du

Rødkål

  • Snit rødkålen fint og varm en gryde godt op med andefedt.
  • Svits nu rødkålen i 5 minutter
  • Tilsæt nu champagnen og lad det simre ved lav varme i ca. 20 min.
  • Tilsæt ribsgele, honning og smag til med salt og peber.

Sovs

  • Varm en gryde godt op med andefedt, tilsæt mel og rør det godt sammen, det må gerne tage lidt farve, da vi vil have en mørk sovs.
  • Tilsæt nu andefond og lade det simre i 10 min.
  • Tilsæt ribsgele og smag til med salt og peber, herefter lader du det trække yderligere 5 min.

Sprøde kanelæbler

  • Bland alle ingredienserne
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

 

Brioche-burgere...

Brioche-burgere…

Lidt confiteret and... pulled duck om man vil...

Lidt confiteret and… pulled duck om man vil…

Nu kunne det jo aldrig falde dig ind, men du kunne overveje at købe confiteret and. Der laves faktisk nogle gode produkter – har vi hørt fra meget pålidelige kilder.

The one and only Webmaster...

The one and only Webmaster…

Lidt friske æbler fra haven med kanel...

Lidt friske æbler fra haven med kanel…

 

Webmasteren påstår hårdnakket, at æblerne er fra egen have, men jeg er stadig ikke sikker…

 

Jule Pulled Pork Burger med pulled duck, rødkålsslaw og æblechutney...

Jule Pulled Pork Burger med pulled duck, rødkålsslaw og æblechutney…

 

Hvis du virkelig skal give den gas, så laver du sovsen fra det første link, den har noget mere dybde end min lynversion. Den sidste er meget nem at lave, og bør også få sit eget indlæg, hvilket jeg nok skal få lavet.

Ja det blev sgu rigeligt med billeder den dag, og filmet. Jeg må tilstå at denne opskrift var ret fed, mest fordi den blev skabt lidt ved et tilfælde og fordi vi blev udfordret på at lave en speciel juleopskrift. Der findes tilsyneladende ikke mange af dem, så på Gastromand er vi naturligvis stolte af den. Det var svært at sige hvilken der var bedst, men nogle af os er jo fra Nordjylland hvor bøfsandwich reelt aldrig er gået af mode, så den med sovsen var nok favorit.

Hvad er dit bud på den perfekte juleburger? Og hvad havde vi glemt hvis det stod til dig?

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Halvamerikaneren

    Ja da! :)

  2. Alexander Janku

    5 stars
    Nu var jeg der jo selv, og fik endda muligheden for at smage på herlighederne. Jeg må sige, at den sad lige i øjet! For fanden mand, det var et godt måltid. så giv hul i, at smørindholdet i bollen var så højt, at mine årer kalker til inden jeg bliver 30. Den er kopieret ned i husets kogebog, og skal prøves af imellem jul og nytår! Tak for en hyggelig aften!

  3. Niels Thule

    5 stars
    Ser godt nok saftigt ud…

    Anden står og venter i sit fedt, den blev lavet i går, og burgeren skal prøves i morgen.

    Men til en hver anden burger ville jeg serverer en eller anden form for pomfritter, kan/skal man tænke af tilbehør til denne. Brunede kartofler bliver måske lidt for tungt, men er med i mine overvejelser for at blive i juletemaet.

    Nogen der har andre gode ideer?

    • Helt klart brunede kartofler! :)

      • Nemlig – det kan ikke blive for tungt :-)

  4. Lars Alnor

    Vil gene takke jer for en fremragende burger! Lavede den til min studiegruppe og det blev en kæmpe succes :-)
    God jul til jer.

    • Fedt at høre Lars!

      God jul til dig og dine:)

      • Selv tak Lars – fedt at noget lidt tilfældigt bare bliver et hit :-)

  5. 5 stars
    Ser godt nok lækker ud og klart en juleburger, som jeg skal prøve kræfterne med :)

    • Endelig Peter og du skal skynde dig inden det ikke er jul længere :-)

  6. CarstenTH

    Hvordan Steger i det er det bare 15 på panden med de 10 min på skindsiden og så vende, eller 200 grader i oven og så 15 min

    • Hej Carsten – har du set dette indlæg? Går ud fra du mener anden? https://gastromand.dk/opskrift-confiterede-andelar/

      • CarstenTH

        Hej ja det er anden, jeg har nemlig ikke lavet and før og er nu gået i krig med denne opskrift. I hår nemlig lagt et fundament for min interesse inden for madlavning, jeg har læst indlægget tidligere men er nemlig lidt i tvivl. I skriver følgende Lårene kan nu holde sig i køleskabet, da der intet ilt slipper ind til lårene. Lårene bliver tilmed bedre med tiden.
        Når du skal bruge lårene graver du dem blot op af fedtet og steger dem 10-15 min. i ovn eller på pande – nemmere bliver det sgu da ikke at få perfekte andelår!

        Men jeg har valgt at bruge ande bryst og ikke lår, og så vil jeg bare have et tip til hvordan i Steger det enten ved pande eller ovn da jeg har en større portion klar til weekenden

      • Hej Carsten – tak for rosen da – det er da super fedt du har fundet en interesse – we salute you! Jeg synes du skal prøve denne opskrift også – den er ganske vist gammel, men den holder endnu! God fornøjelse!

  7. GregNorman

    Havde en hel Schweinshaxe til overs. Skar den i skiver og “simrede” dem i andefedt i en lille time. Derefter et par minutter på panden. Det samme med rester af and. Himmelsk – og en hurtig genvej til confitering. Lige så mørt og sprødt.

    • Lyder til at være helt perfekt – vildt nok at have en schweinhaxe tilovers 👏

Smid en kommentar