Gastromand.dk | 23. September 2018

Scroll to top

Top

20 kommentarer

Genialt dagen derpå: Gastromands juleburger med confiteret and

Genialt dagen derpå: Gastromands juleburger med confiteret and
Familiefaren

Et eller andet sted er det jo faktisk helt katastrofalt, at vi aldrig har lavet en juleburger – den ligger jo til h√łjrebenet.¬†Stop madspild! Brug dine julerester med omhu – lav en dagen derp√• burger!

Men vi synes ligesom det var p√• sin plads, IKKE¬†at planke endnu en af retterne fra kogebogen – vi malker jo ikke en succes (ahem…). Vi har freestylede lidt og fandt egentlig frem til, at vi gerne ville kunne pr√¶sentere et julem√•ltid i √©n bid – og det gjorde vi s√•.

 

LÆS OGSÅ: Ris à l’amande med kirsebærsauce РDen savnede opskrift

 

Udgangspunktet var den ber√łmte og berygtede pulled pork burger og endte op i et par varianter – s√• er det op til dig at finde din egen favorit!

 

Gastromands Juleburger

Stop madspild! Brug dine julerester med omhu – lav en dagen derp√• burger! ūüćĒūüė≤–> /opskrift-juleburger-confiteret-and/

Opslået af Gastromand.dk på 25. december 2016

 

Det f√łrste du skal bruge er naturligvis en god burgerbolle – i vores tilf√¶lde en sm√łrtung Brioche bolle. Stjernen i burgeren er¬†Confiteret and – rigeligt af det! Og s√• er skal der naturligvis en solid julesovs i – b√łfsandwich-style!

Godt, nu har vi faktisk det meste på plads. Udgangpunktet er at du benytter dine rester, og hvis ikke også du vil lave den fra bunden, så har vi lagt en lille liste af opskrifter, du med glæde kan benytte.

 

 

5.0 from 3 reviews
Juleburger - det måtte jo ske...
Forfatter: 
Kategori: Hovedret
K√łkken: Christmas
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 4
 
Ingredienser
And / Confiteret And
  • Rester fra juleaften el. lign - ELLER
  • Den dovne "quick-and-dirty" k√łbt p√• d√•se
Brioche burgerboller
  • Se vores opskrift herunder.
R√łdk√•l
  • Har du rester, brug dem ELLER
  • Vores opskrift p√• r√łdk√•l
Sovs
  • Har du rester, brug dem ELLER
  • Vores opskrift p√• julesovs
Spr√łde kanel√¶bler /m appelsin
  • 2 √Übler - her fra Webmasterens have
  • 1 applesin
  • 1 tsk kanel
  • Lidt citronsaft
  • Lidt salt
  • Lidt peber
Tilberedning
Spr√łde kanel√¶bler /m appelsin
  1. Skær æbler og appelsin i skiver
  2. Drys krydderierne over
  3. Bland rundt og stil til side

 

Disse opskrifter skal du bruge, hvis ikke du har rester:

 

Brioche-burgere...

Brioche-burgere…

Lidt confiteret and... pulled duck om man vil...

Lidt confiteret and… pulled duck om man vil…

 

Du benytter de rester du har fra juleanden, og river det godt fra hinanden, tils√¶t gerne lidt andefedt. Har du ikke lige rester af and p√• lager kan¬†du overveje at k√łbe confiteret and p√• d√•se. Der laves faktisk nogle gode produkter – har vi h√łrt fra meget p√•lidelige kilder.

 

The one and only Webmaster...

The one and only Webmaster…

Lidt friske æbler fra haven med kanel...

Lidt friske √¶bler fra haven med kanel…

 

Webmasteren p√•st√•r h√•rdnakket, at √¶blerne er fra egen have, men jeg¬†er stadig ikke sikker…

 

Juleburger a la b√łfsandwich med pulled duck, champagnekogt r√łdk√•l, lynsyltede agurker, spr√łde kanel√¶bler og julesovs...

Juleburger a la b√łfsandwich med pulled duck, r√łdk√•l, lynsyltede agurker, spr√łde kanel√¶bler og julesovs…

 

Ja det blev sgu rigeligt med billeder den dag, og filmet. Jeg m√• tilst√• at denne opskrift var ret fed, mest fordi den blev skabt lidt ved et tilf√¶lde og fordi vi blev udfordret p√• at lave en speciel juleopskrift. Der findes tilsyneladende ikke mange af dem, s√• p√• Gastromand er vi naturligvis stolte af den. Det var sv√¶rt at sige hvilken der var bedst, men nogle af os er jo fra Nordjylland hvor b√łfsandwich reelt aldrig er g√•et af mode, s√• den med sovsen var nok favorit.¬†N√•, men¬†TV2 √ėstjylland¬†var ogs√• med p√• et kig, naturligvis¬†fordi vi jo har n√¶re b√•nd¬†i form af Aarhusianeren.

Hvad er dit bud på den perfekte juleburger? Og hvad havde vi glemt hvis det stod til dig?

Kommentarer

  1. Halvamerikaneren

    Ja da! :)

  2. Alexander Janku

    Nu var jeg der jo selv, og fik endda muligheden for at smage p√• herlighederne. Jeg m√• sige, at den sad lige i √łjet! For fanden mand, det var et godt m√•ltid. s√• giv hul i, at sm√łrindholdet i bollen var s√• h√łjt, at mine √•rer kalker til inden jeg bliver 30. Den er kopieret ned i husets kogebog, og skal pr√łves af imellem jul og nyt√•r! Tak for en hyggelig aften!

  3. Niels Thule

    Ser godt nok saftigt ud…

    Anden st√•r og venter i sit fedt, den blev lavet i g√•r, og burgeren skal pr√łves i morgen.

    Men til en hver anden burger ville jeg serverer en eller anden form for pomfritter, kan/skal man t√¶nke af tilbeh√łr til denne. Brunede kartofler bliver m√•ske lidt for tungt, men er med i mine overvejelser for at blive i juletemaet.

    Nogen der har andre gode ideer?

  4. Lars Alnor

    Vil gene takke jer for en fremragende burger! Lavede den til min studiegruppe og det blev en kæmpe succes :-)
    God jul til jer.

    • Fedt at h√łre Lars!

      God jul til dig og dine:)

      • Selv tak Lars – fedt at noget lidt tilf√¶ldigt bare bliver et hit :-)

  5. Ser godt nok l√¶kker ud og klart en juleburger, som jeg skal pr√łve kr√¶fterne med :)

    • Endelig Peter og du skal skynde dig inden det ikke er jul l√¶ngere :-)

  6. CarstenTH

    Hvordan Steger i det er det bare 15 på panden med de 10 min på skindsiden og så vende, eller 200 grader i oven og så 15 min

    • Hej Carsten – har du set dette indl√¶g? G√•r ud fra du mener anden? /opskrift-confiterede-andelar/

      • CarstenTH

        Hej ja det er anden, jeg har nemlig ikke lavet and f√łr og er nu g√•et i krig med denne opskrift. I h√•r nemlig lagt et fundament for min interesse inden for madlavning, jeg har l√¶st indl√¶gget tidligere men er nemlig lidt i tvivl. I skriver f√łlgende L√•rene kan nu holde sig i k√łleskabet, da der intet ilt slipper ind til l√•rene. L√•rene bliver tilmed bedre med tiden.
        Når du skal bruge lårene graver du dem blot op af fedtet og steger dem 10-15 min. i ovn eller på pande Рnemmere bliver det sgu da ikke at få perfekte andelår!

        Men jeg har valgt at bruge ande bryst og ikke l√•r, og s√• vil jeg bare have et tip til hvordan i Steger det enten ved pande eller ovn da jeg har en st√łrre portion klar til weekenden

        • Hej Carsten – tak for rosen da – det er da super fedt du har fundet en interesse – we salute you! Jeg synes du skal pr√łve denne opskrift ogs√• – den er ganske vist gammel, men den holder endnu! God forn√łjelse!

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften: