Gastromand.dk | 20. November 2018

Scroll to top

Top

20 kommentarer

Genialt dagen derpå: Gastromands juleburger med confiteret and

Genialt dagen derpå: Gastromands juleburger med confiteret and
Familiefaren

Et eller andet sted er det jo faktisk helt katastrofalt, at vi aldrig har lavet en juleburger – den ligger jo til højrebenet. Stop madspild! Brug dine julerester med omhu – lav en dagen derpå burger!

Men vi synes ligesom det var på sin plads, IKKE at planke endnu en af retterne fra kogebogen – vi malker jo ikke en succes (ahem…). Vi har freestylede lidt og fandt egentlig frem til, at vi gerne ville kunne præsentere et julemåltid i én bid – og det gjorde vi så.

 

LÆS OGSÅ: Ris à l’amande med kirsebærsauce – Den savnede opskrift

 

Udgangspunktet var den berømte og berygtede pulled pork burger og endte op i et par varianter – så er det op til dig at finde din egen favorit!

 

Gastromands Juleburger

Stop madspild! Brug dine julerester med omhu – lav en dagen derpå burger! 🍔😲–> https://gastromand.dk/opskrift-juleburger-confiteret-and/

Opslået af Gastromand.dk på 25. december 2016

 

Det første du skal bruge er naturligvis en god burgerbolle – i vores tilfælde en smørtung Brioche bolle. Stjernen i burgeren er Confiteret and – rigeligt af det! Og så er skal der naturligvis en solid julesovs i – bøfsandwich-style!

Godt, nu har vi faktisk det meste på plads. Udgangpunktet er at du benytter dine rester, og hvis ikke også du vil lave den fra bunden, så har vi lagt en lille liste af opskrifter, du med glæde kan benytte.

 

 

5.0 from 3 reviews
Juleburger - det måtte jo ske...
Forfatter: 
Kategori: Hovedret
Køkken: Christmas
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 4
 
Ingredienser
And / Confiteret And
  • Rester fra juleaften el. lign - ELLER
  • Den dovne "quick-and-dirty" købt på dåse
Brioche burgerboller
  • Se vores opskrift herunder.
Rødkål
  • Har du rester, brug dem ELLER
  • Vores opskrift på rødkål
Sovs
  • Har du rester, brug dem ELLER
  • Vores opskrift på julesovs
Sprøde kanelæbler /m appelsin
  • 2 Æbler - her fra Webmasterens have
  • 1 applesin
  • 1 tsk kanel
  • Lidt citronsaft
  • Lidt salt
  • Lidt peber
Tilberedning
Sprøde kanelæbler /m appelsin
  1. Skær æbler og appelsin i skiver
  2. Drys krydderierne over
  3. Bland rundt og stil til side

 

Disse opskrifter skal du bruge, hvis ikke du har rester:

 

Brioche-burgere...

Brioche-burgere…

Lidt confiteret and... pulled duck om man vil...

Lidt confiteret and… pulled duck om man vil…

 

Du benytter de rester du har fra juleanden, og river det godt fra hinanden, tilsæt gerne lidt andefedt. Har du ikke lige rester af and på lager kan du overveje at købe confiteret and på dåse. Der laves faktisk nogle gode produkter – har vi hørt fra meget pålidelige kilder.

 

The one and only Webmaster...

The one and only Webmaster…

Lidt friske æbler fra haven med kanel...

Lidt friske æbler fra haven med kanel…

 

Webmasteren påstår hårdnakket, at æblerne er fra egen have, men jeg er stadig ikke sikker…

 

Juleburger a la bøfsandwich med pulled duck, champagnekogt rødkål, lynsyltede agurker, sprøde kanelæbler og julesovs...

Juleburger a la bøfsandwich med pulled duck, rødkål, lynsyltede agurker, sprøde kanelæbler og julesovs…

 

Ja det blev sgu rigeligt med billeder den dag, og filmet. Jeg må tilstå at denne opskrift var ret fed, mest fordi den blev skabt lidt ved et tilfælde og fordi vi blev udfordret på at lave en speciel juleopskrift. Der findes tilsyneladende ikke mange af dem, så på Gastromand er vi naturligvis stolte af den. Det var svært at sige hvilken der var bedst, men nogle af os er jo fra Nordjylland hvor bøfsandwich reelt aldrig er gået af mode, så den med sovsen var nok favorit. Nå, men TV2 Østjylland var også med på et kig, naturligvis fordi vi jo har nære bånd i form af Aarhusianeren.

Hvad er dit bud på den perfekte juleburger? Og hvad havde vi glemt hvis det stod til dig?

Kommentarer

  1. Halvamerikaneren

    Ja da! :)

  2. Alexander Janku

    Nu var jeg der jo selv, og fik endda muligheden for at smage på herlighederne. Jeg må sige, at den sad lige i øjet! For fanden mand, det var et godt måltid. så giv hul i, at smørindholdet i bollen var så højt, at mine årer kalker til inden jeg bliver 30. Den er kopieret ned i husets kogebog, og skal prøves af imellem jul og nytår! Tak for en hyggelig aften!

  3. Niels Thule

    Ser godt nok saftigt ud…

    Anden står og venter i sit fedt, den blev lavet i går, og burgeren skal prøves i morgen.

    Men til en hver anden burger ville jeg serverer en eller anden form for pomfritter, kan/skal man tænke af tilbehør til denne. Brunede kartofler bliver måske lidt for tungt, men er med i mine overvejelser for at blive i juletemaet.

    Nogen der har andre gode ideer?

  4. Lars Alnor

    Vil gene takke jer for en fremragende burger! Lavede den til min studiegruppe og det blev en kæmpe succes :-)
    God jul til jer.

    • Fedt at høre Lars!

      God jul til dig og dine:)

      • Selv tak Lars – fedt at noget lidt tilfældigt bare bliver et hit :-)

  5. Ser godt nok lækker ud og klart en juleburger, som jeg skal prøve kræfterne med :)

    • Endelig Peter og du skal skynde dig inden det ikke er jul længere :-)

  6. CarstenTH

    Hvordan Steger i det er det bare 15 på panden med de 10 min på skindsiden og så vende, eller 200 grader i oven og så 15 min

    • Hej Carsten – har du set dette indlæg? Går ud fra du mener anden? https://gastromand.dk/opskrift-confiterede-andelar/

      • CarstenTH

        Hej ja det er anden, jeg har nemlig ikke lavet and før og er nu gået i krig med denne opskrift. I hår nemlig lagt et fundament for min interesse inden for madlavning, jeg har læst indlægget tidligere men er nemlig lidt i tvivl. I skriver følgende Lårene kan nu holde sig i køleskabet, da der intet ilt slipper ind til lårene. Lårene bliver tilmed bedre med tiden.
        Når du skal bruge lårene graver du dem blot op af fedtet og steger dem 10-15 min. i ovn eller på pande – nemmere bliver det sgu da ikke at få perfekte andelår!

        Men jeg har valgt at bruge ande bryst og ikke lår, og så vil jeg bare have et tip til hvordan i Steger det enten ved pande eller ovn da jeg har en større portion klar til weekenden

        • Hej Carsten – tak for rosen da – det er da super fedt du har fundet en interesse – we salute you! Jeg synes du skal prøve denne opskrift også – den er ganske vist gammel, men den holder endnu! God fornøjelse!

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften: