Gastromand.dk | 22. April 2018

Scroll to top

Top

6 kommentarer

Få den hemmelige opskrift: Hjemmelavet rødkål à la Gastromand

Få den hemmelige opskrift: Hjemmelavet rødkål à la Gastromand
Webmasteren

Til min skræk opdagede jeg, at vi aldrig fik lukket den hellige julecirkel; langtidsstegt and, brunede kartofler, ande-jule-/brun sovs og rødkål! Hvis du lover at holde den for dig selv, skal du få min familieopskrift der har gået i arv lige siden rødkål var hvide.

Der er såden set ikke så meget at betænke sig på, men jeg vil godt garantere, at du aldrig ALDRIG går tilbage til den triste omgang rødkål, du finder i plastikspanden!

Rødkålen kan laves i forvejen og varmes op til servering. Og husk så, som med alt andet mad juleaften:

  • Smag undervejs, så du er sikker på at få den ønskede konsistens – rødkål må gerne have lidt bid, hvis du spørger mig
  • Smag til umiddelbart før servering
  • Rødkål skal hverken serveres kold eller rygende varm, men lige midt imellem

 

3.0 from 1 reviews
Hjemmelavet rødkål à la Gastromand
Forfatter: 
Kategori: Tilbehør
Køkken: Dansk
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 8
 
Ingredienser
  • 1 kg rødkål
  • 1-2 æbler
  • ⅕l eddike
  • 5 spsk balsamicoeddike
  • 150g sukker
  • 2 stjerneanis
  • 2 lauerbær
  • Lidt ingefær
  • Lidt Allehånde
  • Lidt andefedt - alternativt smør
  • Salt
  • Peber
Tilberedning
  1. Snit rødkål i ca. ½ cm tykke strimler
  2. Varm andefedt i en stor tykbundet gryde
  3. Steg rødkål i andefedtet i ca. 5 min.
  4. Tilsæt resten af ingredienserne og lad det småsimre i ca. 20 min.
  5. Smag til med salt, peber og evt. mere sukker og eddike
  6. Fisk stjerneanis og lauerbær op og server!

 

Velbekomme og glædelig jul!

Kommentarer

  1. Lærke

    Bruger du frisk ingefær eller pulveriseret? Og er det laurbærblade eller bær? Tak :)

    • Hej Lærke.

      Frisk ingefær og lauerbærblade:)

  2. Katinka

    De der æbler.. skal de rives og blandes i eller skærer man dem i store stykker og fisker dem op når man serverer rødkålen?

    • Dorthe Kjær

      Katinka, æblestykkerne smelter efterhånden sammen med rødkålen så bare smid dem i som både. Jeg brugte balsamico, æblecider i stedet for eddike.

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften: