Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 16. juli 2019

Scroll to top

Top

13 kommentarer

Hjemmelavet rødkål à la Gastromand

Hjemmelavet rødkål à la Gastromand
Webmasteren

Til min skræk opdagede jeg, at vi aldrig fik lukket den hellige julecirkel; langtidsstegt and, brunede kartofler, ande-jule-/brun sovs og rødkål! Hvis du lover at holde den for dig selv, skal du få min familieopskrift der har gået i arv lige siden rødkål var hvide.

Der er såden set ikke så meget at betænke sig på, men jeg vil godt garantere, at du aldrig ALDRIG går tilbage til den triste omgang rødkål, du finder i plastikspanden!

Rødkålen kan laves i forvejen og varmes op til servering. Og husk så, som med alt andet mad juleaften:

  • Smag undervejs, så du er sikker på at få den ønskede konsistens – rødkål må gerne have lidt bid, hvis du spørger mig
  • Smag til umiddelbart før servering
  • Rødkål skal hverken serveres kold eller rygende varm, men lige midt imellem

 

Hjemmelavet rødkål à la Gastromand

3 fra 1 stemme
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Antal: 8
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 1 kg rødkål
  • 1-2 æbler
  • 1/5 l eddike
  • 5 spsk balsamicoeddike
  • 150 g sukker
  • 2 stjerneanis
  • 2 lauerbær
  • Lidt ingefær
  • Lidt Allehånde
  • Lidt andefedt - alternativt smør
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

  • Snit rødkål i ca. 1/2 cm tykke strimler
  • Varm andefedt i en stor tykbundet gryde
  • Steg rødkål i andefedtet i ca. 5 min.
  • Tilsæt resten af ingredienserne og lad det småsimre i ca. 20 min.
  • Smag til med salt, peber og evt. mere sukker og eddike
  • Fisk stjerneanis og lauerbær op og server!
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

 

Velbekomme og glædelig jul!

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Lærke

    Bruger du frisk ingefær eller pulveriseret? Og er det laurbærblade eller bær? Tak :)

    • Hej Lærke.

      Frisk ingefær og lauerbærblade:)

  2. Katinka

    De der æbler.. skal de rives og blandes i eller skærer man dem i store stykker og fisker dem op når man serverer rødkålen?

    • Dorthe Kjær


      Katinka, æblestykkerne smelter efterhånden sammen med rødkålen så bare smid dem i som både. Jeg brugte balsamico, æblecider i stedet for eddike.

  3. Pernille Kofod


    Æh, ikke for at være på tværs, men du skriver 1/5 l eddike.
    Er det 2 dl du mener? 🤔

  4. Annitta


    Hvilken slags eddike skal man bruge?

  5. Anders


    Skal allehånde stødes i morter?

    • Anne Mette


      Det tror jeg. Jeg lavede det Mortens aften og det var umuligt at finde alle stykker allehånde bagefter. Så det havde været bedre hvis jeg havde pulveriseret det.

Smid en kommentar