Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 19. marts 2024

Scroll to top

Top

24 kommentarer

Hjemmelavet rødkål à la Gastromand

Hjemmelavet rødkål à la Gastromand
Webmasteren

Til min skræk opdagede jeg, at vi aldrig fik lukket den hellige julecirkel; langtidsstegt and, brunede kartofler, ande-jule-/brun sovs og rødkål! Hvis du lover at holde den for dig selv, skal du få min familieopskrift der har gået i arv lige siden rødkål var hvide.

Der er såden set ikke så meget at betænke sig på, men jeg vil godt garantere, at du aldrig ALDRIG går tilbage til den triste omgang rødkål, du finder i plastikspanden!

Rødkålen kan laves i forvejen og varmes op til servering. Og husk så, som med alt andet mad juleaften:

  • Smag undervejs, så du er sikker på at få den ønskede konsistens – rødkål må gerne have lidt bid, hvis du spørger mig
  • Smag til umiddelbart før servering
  • Rødkål skal hverken serveres kold eller rygende varm, men lige midt imellem

Hjemmelavet rødkål à la Gastromand

3.86 fra 63 stemmer
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Antal: 8
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 1 kg rødkål
  • 1-2 æbler
  • 2 dl lagereddike
  • 5 spsk balsamicoeddike
  • 150 g sukker
  • 1 spsk Ribsgele
  • 2 stjerneanis
  • 2 lauerbær
  • Lidt ingefær
  • Lidt Allehånde
  • Lidt andefedt - alternativt smør
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

  • Snit rødkål i ca. 1/2 cm tykke strimler og skær æblerne i 1x1cm tern
  • Varm andefedt i en stor tykbundet gryde
  • Steg rødkål og æbler i andefedtet i ca. 5 min.
  • Tilsæt resten af ingredienserne og lad det småsimre i ca. 20 min.
  • Smag til med ribsgele, salt, peber og evt. mere sukker og eddike - rødkålen skal være sur/sød, let glinsende og stadig have lidt bid
  • Fisk stjerneanis og lauerbær op og server!
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Velbekomme og glædelig jul!

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Rune

    Hvor lang tid kan det holde sig på køl ?
    Jeg tænker at lave det i god tid, så man ikke står med det juleaften.

    • Mike

      Det kan holde sig i månedsvis. Det er både surt, salt og sødt, og det hæmmer bakterievæksten.

  2. Anna Jensen

    Jeg står og skal lave den. Hvad menes med 1/5 liter eddike? Skulle der stå 1/2 liter?

    • 5 stars
      Hej Anna.

      Der menes 2 dl. det er nu rettet:)

  3. Gry Sahl Hansen

    Samme spørgsmål som Pernille Kofod sidste år. 1/5 l..? Hvad menes der?

    • 5 stars
      Hej Gry.

      Der menes 2 dl. Det er nu rettet;)

      Glædelig jul!

  4. Anders

    5 stars
    Skal allehånde stødes i morter?

    • Anne Mette

      4 stars
      Det tror jeg. Jeg lavede det Mortens aften og det var umuligt at finde alle stykker allehånde bagefter. Så det havde været bedre hvis jeg havde pulveriseret det.

    • 5 stars
      Hvis ikke det allerede er stødt, ja:)

      Glædelig jul!

  5. Annitta

    2 stars
    Hvilken slags eddike skal man bruge?

    • Lagereddike er fint, men prøv gerne med lidt forskelligt.

  6. Pernille Kofod

    4 stars
    Æh, ikke for at være på tværs, men du skriver 1/5 l eddike.
    Er det 2 dl du mener? 🤔

  7. Katinka

    De der æbler.. skal de rives og blandes i eller skærer man dem i store stykker og fisker dem op når man serverer rødkålen?

    • Dorthe Kjær

      3 stars
      Katinka, æblestykkerne smelter efterhånden sammen med rødkålen så bare smid dem i som både. Jeg brugte balsamico, æblecider i stedet for eddike.

  8. Lærke

    Bruger du frisk ingefær eller pulveriseret? Og er det laurbærblade eller bær? Tak :)

    • Hej Lærke.

      Frisk ingefær og lauerbærblade:)

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering